餐廳: 元気寿司 (新都城中心)
資訊:

2024-05-30 65 瀏覽
之前係社交平台見有新野推出,鍾意試新野既我點可以錯過阿~三文魚牛油果壽司每次必食!牛油果+三文魚+沙律醬真係好夾~炸蝦尾武士卷 (蟹柳玉子卷)哩個一般般啦~芝士牛舌粒雞軟骨串好好食!食完一條再encore~PURI PURI吉列蝦堡鬆軟既刈包夾住熱辣辣蝦堡,好好食!~黑松露吉列蠔壽司炸蠔係我致愛!!~ 牛油芝士粟米燒三文魚都幾好食!~炙燒黑松露帆立貝壽司都係每次必食之選~燒汁牛肉壽司都係每次必食之選~北寄貝沙律軍艦第一次叫,又幾好食喎!~Chok Chok Fries (章魚燒風味)好好食阿!薯條熱辣辣,加埋D章魚燒味粉,真係無得輸阿!~SHAKE SHAKE OREO 朱古力髒髒撞撞雪球又好玩又好食!~麻糬今川燒(吉士味)好食阿!
之前係社交平台見有新野推出,鍾意試新野既我點可以錯過阿

~三文魚牛油果壽司
每次必食!
牛油果+三文魚+沙律醬真係好夾

~炸蝦尾武士卷 (蟹柳玉子卷)
哩個一般般啦

~芝士牛舌粒雞軟骨串
好好食!食完一條再encore

~PURI PURI吉列蝦堡
鬆軟既刈包夾住熱辣辣蝦堡,好好食!

~黑松露吉列蠔壽司
炸蠔係我致愛!!

~ 牛油芝士粟米燒三文魚
都幾好食!

~炙燒黑松露帆立貝壽司
都係每次必食之選

~燒汁牛肉壽司
都係每次必食之選

~北寄貝沙律軍艦
第一次叫,又幾好食喎!

~Chok Chok Fries (章魚燒風味)
好好食阿!
薯條熱辣辣,加埋D章魚燒味粉,真係無得輸阿!

~SHAKE SHAKE OREO 朱古力髒髒撞撞雪球
又好玩又好食!

~麻糬今川燒(吉士味)
好食阿!
2023-07-13 246 瀏覽
一個人,7點26攞飛,等咗半個鐘8點入座,嗌咗6碟壽司,竟然可以一個鐘都未上齊,管理極之混亂,一係幾碟一齊上,一係半個鐘都冇一碟,同人反映過都冇用,態度冷漠,實在忍無可忍出去買單,收銀都好似見怪不怪咁幫手處理咗。如果嫌命長可以再嚟。
2023-07-13
去之前已經睇過吓食評,但係同老人家去食,又唔方便去咁遠就搏吓希望唔係咁差啦。入座後:員工近乎飛張『qr code』嘅單落枱,同時拋下一句『掃code 落單』。我想轉身問啲嘢,佢已經走開咗。進食時:員工喺我格離執枱。成個污糟嘅盤放上人客進食嘅餐枱,放正喺我大約30cm 側邊。員工並以好大嘅力度將碗碟揼落個盤,做成非常大嘅噪音不特止,亦有非常大嘅可能將污水/食物渣滓 飛到我嘅碟/杯。埋單時:我問收錢嘅員工『比電話號碼你check 唔check 到 我會員號碼?』一位員叫ad_ (senior crew)回答:『要掃code』我問:『即係點話?』佢再以極冇禮貌嘅語氣:『要-掃-code!』呢個ad_ 唔知係咪對公司好多不滿,再以極不友善嘅語氣問:『用唔用啲分?』『用就$30』元氣,其實你地有冇training 比員工? 或者有冇任何 QA mon 吓鋪頭嘅員工有嘅 service level? 真係算了。。。食物選擇何其多,呢啲咁嘅service 貼錢比我都唔會再幫襯!

入座後:

進食時:

埋單時:

我問:『即係點話?』

佢再以極冇禮貌嘅語氣:『要-掃-code!』

2023-03-27
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2023-03-11 155 瀏覽
週末多人排隊等候,安排的職員態度惡劣自問不說麻煩,職員視而不見,一班職員態度懶散,不友善出餐慢(25分鐘)放壽司嗰一個蓋不乾淨,食品最多只能說一般已經給了多次元氣機會以後都不想再吃了
週末多人排隊等候,安排的職員態度惡劣

自問不說麻煩,職員視而不見,一班職員態度懶散,不友善

出餐慢(25分鐘)放壽司嗰一個蓋不乾淨,食品最多只能說一般

已經給了多次元氣機會

以後都不想再吃了
2022-08-08 311 瀏覽
平常晚餐時段唔知食咩好,行來行去就發現了無肉之選。於是想試吓啦《 元氣 》一直以來都會創新和十分願意創新。但此次,我就認為全無新意,希望管理層多加努力吧 !我會支持你哋呀!青瓜卷:一睇就知係無肉之選吧之後就返回現實,食返普通嘢吧開心食壽司炙燒大切三文魚腩:油脂香,柔軟滑溜,微微暖意直入喉嚨。燒三文魚:我覺得它乾身,只帶來點燒焦香吧。炙燒黑椒三文魚:你上面兩者的中間位,少少黑椒味不辣。其他菜式也是實在的,水準可以相信。明太子雞翼:有辣味,我十次光顧就食八次炸軟殼蟹:我的靚太必食之選溫馨提示:此乃穩穩陣陣的平價壽司店過幾過月就到一次

青瓜卷:一睇就知係無肉之選吧

之後就返回現實,食返普通嘢吧

開心食壽司

炙燒大切三文魚腩:油脂香,柔軟滑溜,微微暖意直入喉嚨。
燒三文魚:我覺得它乾身,只帶來點燒焦香吧。
炙燒黑椒三文魚:你上面兩者的中間位,少少黑椒味不辣。

其他菜式也是實在的,水準可以相信。

明太子雞翼:有辣味,我十次光顧就食八次

炸軟殼蟹:我的靚太必食之選

溫馨提示:此乃穩穩陣陣的平價壽司
過幾過月就到一次

2022-07-26
2022-05-02 202 瀏覽
放埋這個星期假期就沒有平日放,咁最想做乜? 就是......好好把握可以食下午茶的機會,哈!今日見元氣沒有排隊,一於試下它的下午茶。午後三食好抵食,價錢為$48-$62,有齊3食,包括壽司盛、小食和輕食,都算幾豐富。在5款壽司盛中揀了1B餐($48),有五款三文魚,分別係炙燒黑椒三文魚、脆蒜燒三文魚、三文魚、燒三文魚和辣味三文魚。每件壽司SIZE中等,魚肉的厚度亦適中。個人一向比較喜歡輕燒過的壽司,貪佢有份焦香之餘,仲迫出魚油香,正! 五款中,我最喜歡脆蒜燒三文魚,加了蒜香,幾特別!炙燒黑椒三文魚也不錯,微微辣,幾可口!3款小食中要了一客吉列和牛餅,熱辣辣,正!炸得金黃,色澤好平均,非常香脆,內饀味道亦不錯,若然多返啲肉饀就更理想。輕食就選了一碗日式海鮮蒸蛋,同樣熱辣辣。雞蛋相當滑溜,內有日式魚片、蟹柳和蝦仁,用料一般,但味道幾好。$48有三食,份量和質素都得,真係抵食!

1B餐
$48有三食,份量和質素都得,真係抵食!
2022-04-21
$52.8 (下午茶)
2021-12-28 223 瀏覽
呢間係幫襯將軍澳元氣嘅第三間分店,亦覺得職員最多問題嘅一間。我哋八點幾嚟到㩒咗飛仔,等咗幾分鐘就有位,接待處職員示意我哋坐左邊最後一張枱。1.無禮貌:行入去有兩個執緊枱嘅女職員,其中一個掉轉頭望住我,無禮貌咁問:做咩呀? 我答佢係職員叫我入嚟呢度坐,個女職員就喺walkie講未執好枱喎。2.漏單:20:34分落單,等咗35分鐘都未到,叫職員幫我跟一跟,入廚房後出嚟問要等七分鐘會唔會等,如果唔等幫我cancel。其實好明顯漏單啦,一句都無講無交帶。3.都係無咩禮貌:最後九點半一個女職員走過嚟問:有冇嘢加?我答無,跟住佢就話無嘢加截單。雖然唔係食咩貴嘢,不過去過幾間分店真係最差呢間。花之戀賣相麻麻。大切三文魚腩,點睇都係普通三文魚。其壽司都ok:脆蒜燒三文魚。炙燒黑椒三文魚。黑松露吉列蠔。柚子油金魚蓉。小柱軍艦。辣味三文魚。飛魚籽。筋子。炙燒黑松露帆立貝。軟殼蟹手卷。紅鱈蟹忌廉餅。竹輪卷湯烏冬。等咗四十幾分鐘嘅迷你芝士白汁焗帆立貝通粉。
呢間係幫襯將軍澳元氣嘅第三間分店,亦覺得職員最多問題嘅一間
雖然唔係食咩貴嘢,不過去過幾間分店真係最差呢間

花之戀賣相麻麻。
大切三文魚腩,點睇都係普通三文魚。

壽司都ok:
脆蒜燒三文魚。
炙燒黑椒三文魚。

黑松露吉列蠔。
柚子油金魚蓉。

小柱軍艦。
辣味三文魚。

飛魚籽。
筋子。

炙燒黑松露帆立貝。
[IMG:6
赤海蝦。

軟殼蟹手卷。

紅鱈蟹忌廉餅。

竹輪卷湯烏冬。

等咗四十幾分鐘嘅迷你芝士白汁焗帆立貝通粉

2021-12-23
5 分鐘 (堂食)
2021-11-15 132 瀏覽
上星期二晚即興去咗元氣食壽司,食咗以下嘅壽司🍣⋯⋯芝士玉子燒🧀🍳蛋好香好滑,香濃芝士👍🏻長鰭吞拿魚刺身🍣食落無根,入口即融👍🏻筋子壽司咬落去會彈汁👍🏻加洲卷食材新鮮👍🏻三文魚牛油果壽司🥑兩個加埋好夾,好正👍🏻三款吞拿魚壽司🍣雖然賣相一般,但食落有鮮味,魚油分佈平均👍🏻甜蝦壽司🦐蝦肉鮮甜彈牙👍🏻
上星期二晚即興去咗元氣食壽司,食咗以下嘅壽司🍣⋯⋯

芝士玉子燒🧀🍳
蛋好香好滑,香濃芝士👍🏻

長鰭吞拿魚刺身🍣
食落無根,入口即融👍🏻

筋子壽司
咬落去會彈汁👍🏻

加洲卷
食材新鮮👍🏻

三文魚牛油果壽司🥑
兩個加埋好夾,好正👍🏻

三款吞拿魚壽司🍣
雖然賣相一般,但食落有鮮味,魚油分佈平均👍🏻

甜蝦壽司🦐
蝦肉鮮甜彈牙👍🏻
2021-11-10
15 分鐘 (堂食)
2021-10-13 112 瀏覽
唔係話好無吃,d侍應好似唔休做咁,其他客人問有冇QR code,佢地可以唔應句,你等等或者任何説話,就轉身行開去處理啦我問仲有冇下午茶,佢地d樣好似講你唔識睇時間嫁,話過鐘啦,用頭示意佢地店面既時間。不過我咁問係因為我電話就未夠鐘,我落單見唔到有我就問下姐,態度差到之後我發現我落單送出去既時間上係31分鐘,姐係我想落單既話係仲有時間唔想再堂食無晒胃口如果d侍應唔想返服務業係無人迫你,客人都係想正正常常吃返餐姐

唔想再堂食
無晒胃口
2021-09-24 133 瀏覽
返屋企前有少少口痕,今日難得可以食到平日既下午茶時段,就係附近逛逛睇下有咩抵食。見到可以$48食到5件壽司,一個小食(有香口炸豆腐😍😍😍😍) 再加一個蒸蛋,就決定入去喇。平日下午茶唔多人,唔洗迫好舒服。☺️☺️五件壽司既配搭裡面,只有一個係我心水會食既壽司,包括有三文魚,吞牙魚,藍鰭吞牙魚,蒜辣海鮮壽司(蝦),蟹肉蟹膏。🤩🤩🤩呢個價錢$48食到呢d款式都算抵。蒸蛋係我喜愛既😍😍😍入邊有隻蝦仔,蟹柳魚旦,個蛋都香滑好味,滑到係隻匙度線落黎(不過隻匙真係好細隻,攪到d蛋散開晒)🥲🥲🥲🥲炸豆腐比想像中大舊,賣相可以。不過個汁無咩味道,個豆腐既炸粉浸淋左亦唔鬆脆。味道唔夠,口感都一般。本身係最期待既,所以有啲失望。😔😔😔失望下就再叫多左兩件壽司。😂😂都係忍唔到口。珍寶帶子壽司$21真係超大隻,同埋好厚身,好juicy,咬落啖啖肉,而家做特價$21,抵呀😍😍😍油甘魚魚腩$14 雖然佢薄薄一片,但真係有油甘魚魚香,咬落好有魚味😋😋😋😋啲魚油停留係咀入邊😍😍😍滿足返晒。埋單承為91.3,叫做一百蚊樓下食得飽又有食到好味壽司既滿足感喇。

平日下午茶唔多人,唔洗迫好舒服。☺️☺️

炸豆腐

失望下就再叫多左兩件壽司。😂😂都係忍唔到口。

珍寶帶子壽司$21

油甘魚魚腩$14

2021-09-23
$91.3 (下午茶)
  • 油甘魚魚腩
  • 珍寶帆立貝
2021-06-20 157 瀏覽
今日父親節要在家開派對,當然少不了壽司。網上訂購價錢更優惠,setB一盤50件,有三文魚、蝦、蟹柳、八爪魚、魷魚…壽司。類別多。做完網上訂購等大概半小時就可以自取喇。職員很有禮貌和主動!👍
SetB
外賣自取
SetB
2021-05-30 109 瀏覽
12:30到達,等咗一張就入得去,可以長枱之間有隔板,用app 自助落單。蒸蛋,覺得好似冇以前咁多材料,但係都算滑,有一隻完整嘅蝦,蟹柳。炸軟殼蟹小食,去親必定叫,通常都係即刻炸起,一隻蟹分開四件,蟹都屬於完整大隻,有蟹膏。蟹肉蟹膏軍艦,一定要叫,蟹膏有平時出邊甲羅燒嘅感覺,蟹肉味都好濃厚,份量適中。蟹柳壽司,一碟有六件細細地,好啱小朋友食,蟹柳唔算乾身,但係紫菜比較冧身,小朋友有啲難咬開,飯都係比較黏。
炸軟殼蟹小食
蟹柳壽司
炸軟殼蟹小食
蟹柳壽司
2021-05-07 96 瀏覽
外賣一早整好咗但員工無留意,任由外賣擺埋一邊,期間,員工正在傾計,四圍行,好似等收工咁,最後要客人行埋去先識得去攞個外賣俾客人,真係一流嘅員工,出色到爆炸,元氣壽司有你哋生意一定愈做愈好。
2021-05-07
30 分鐘 (外賣自取)
2021-03-19 107 瀏覽
太久没来吃元气,又多了一些选择,晚上近8点去堂食出乎意料的不用等位直接walk in了。一人食晚餐吃不了太多,就寻常点了三文鱼🍣刺身,商家介绍更厚身感觉就是正常分量,吃得还算过瘾。芝士鳗鱼卷也很美味,口感依旧那么细腻。新品牛油果蟹柳沙律🥗口感不错,份量也足,但是吃到芥末酱还是很刺激如果能改成自己放酱料就好了~最新的厚身鳗鱼寿司非常美味($ 12/份)。整体上元气出品大都比较稳定,生日特惠性价比还是很高的,推荐👍

三文鱼刺身
芝士鳗鱼卷也很美味,口感依旧那么细腻。

牛油果蟹柳沙律
2021-03-18
三文鱼刺身
  • 芝士鳗鱼卷
  • 极上厚切鳗鱼
2020-11-29 187 瀏覽
仔仔成日摟住話要睇車車,我哋就帶咗佢去元氣睇快速列車,我哋12點15分到,冇卡位坐,可以坐高枱,有提供兒童餐椅,同兒童餐具,一入到餐廳會提供口罩套,都幾貼心。仔仔最鍾意就係食燉蛋,所以我哋嗌左一個比佢自己食晒,跟住我哋嗌左炸軟殼蟹小食,次次都會嗌,真係幾好食,又有蟹膏,基本上都係即炸,所以比較香口。跟住我哋就鍾意食佢嗰個大滿足嘅牛,同埋蟹肉蟹膏軍艦,因為仔仔唔食得生野,所以我哋另外叫咗個肥牛烏冬俾佢,但係個烏冬好油,所以我都用清水過左兩次先俾佢食,一家三口食到好飽👍🏻
炸軟殼蟹

肥牛烏冬