餐廳: 元気寿司 (屯門時代廣場)
資訊:

2024-08-06 21 瀏覽
📍竹輪卷湯烏冬壽司定食小朋友眨下眼就食曬仲要唔夠喉😅個定食仲跟埋一份小沙律 一個蒸蛋 同埋五件壽司🍣個蒸蛋又係小朋友至愛,超級滑🥚五件壽司就唔特別多介紹 新鮮 好味😋📍吞拿魚蓉三文魚子手卷除左外相吸引 口感亦不錯值得推介一試👍🏻📍飛魚子手卷不過不失,但個人喜歡飛魚子多過三文魚子所以就叫一個黎飽下肚😅配上wasabi 加鼓油,點都係咁好食😋一大一小,今餐食左$126.5我覺得都抵食,大人又飽細佬又飽
📍竹輪卷湯烏冬壽司定食
小朋友眨下眼就食曬仲要唔夠喉😅
個定食仲跟埋一份小沙律 一個蒸蛋 同埋五件壽司🍣
個蒸蛋又係小朋友至愛,超級滑🥚
五件壽司就唔特別多介紹 新鮮 好味😋

📍吞拿魚蓉三文魚子手卷
除左外相吸引 口感亦不錯
值得推介一試👍🏻

📍飛魚子手卷
不過不失,但個人喜歡飛魚子多過三文魚子
所以就叫一個黎飽下肚😅
配上wasabi 加鼓油,點都係咁好食😋

一大一小,今餐食左$126.5
我覺得都抵食,大人又飽細佬又飽
2024-08-05
2024-06-09 55 瀏覽
元氣壽司午餐 😍唔使$100已經有咁豐富嘅日式套餐元氣壽司嘅午市套餐,真係好豐富好多嘢食,而且食物新鮮,價錢大眾化 😋前菜蟹柳蟹籽生菜沙律🥗蔬菜非常新鮮,配合蟹柳沙律醬,很清新的感覺,另外有雜錦壽司🍣🍤壽司米飯香甜軟糯,魚生片刺身都很新鮮🍱套餐還配有牛肉烏冬,烏冬有咬口,牛肉味都很濃郁😋😋還配有一個日式茶碗蒸蛋,蒸蛋非常香滑🥚入口即溶,配料還有蝦肉蟹柳,每一口都熱辣辣,超級好吃呢🤤😍
元氣壽司午餐 😍
唔使$100已經有咁豐富嘅日式套餐
元氣壽司午市套餐
2024-05-22
元氣壽司午市套餐
一到下午茶時間就想起元氣壽司最近下午茶套餐轉左少少小食款小朋友冇咗芝士薯條有點失望😞下午茶呢個壽司🍣套餐配小食整體上相當滿足又飽肚,價錢亦大衆化;每次必點的蒸蛋更加又滑又好味👍
一到下午茶時間就想起元氣壽司
最近下午茶套餐轉左少少小食款
小朋友冇咗芝士薯條有點失望😞

2024-05-19 26 瀏覽
下午茶套餐係元氣最優惠套餐😂60蚊左右已經包埋+1服務費套餐入面有烏冬、牛油粟米同六件壽司炸蝦卷都好新鮮,好味😋 元氣好適合帶小朋友一齊去除咗有BB櫈同BB餐具之外?每次去都會有驚喜小禮物小朋友就最開心
下午茶套餐係元氣最優惠套餐😂
60蚊左右已經包埋+1服務費
套餐入面有烏冬、牛油粟米同六件壽司
炸蝦卷都好新鮮,好味😋

元氣好適合帶小朋友一齊去
除咗有BB櫈同BB餐具之外?
每次去都會有驚喜小禮物
小朋友就最開心
2024-05-17
2023-12-03 132 瀏覽
元氣壽司的兒童熟壽司是一個受孩子歡迎的美食選擇。壽司內的熟配料,口感柔軟且易嚼,非常適合兒童食用。此外,元氣壽司提供多種口味選擇,讓孩子們可以根據自己的喜好選擇。這個兒童熟壽司不僅美味,還能滿足孩子的視覺和口感體驗,是一個受歡迎的兒童餐點。
2023-07-02
外賣自取
其他
慶祝紀念
生日
2023-10-13 136 瀏覽
屯門有2間分店但一間有午餐/下午茶set另一間無咁我去左有set食果間元氣(屯門時代廣場分店)真係好抵食 tea set$48-$70左右有烏冬有小食 有壽司 有刺身炸蝦🍤壽司好味😋道 卜卜脆三文魚夠厚,好新鮮當佢午餐食都夠哂飽
屯門有2間分店
但一間有午餐/下午茶set
另一間無
咁我去左有set食果間元氣(屯門時代廣場分店)
真係好抵食 tea set$48-$70左右
有烏冬有小食 有壽司刺身
炸蝦🍤壽司好味😋道 卜卜脆
三文魚夠厚,好新鮮

當佢午餐食都夠哂飽
2023-07-08 146 瀏覽
昨天天氣熱不想煮飯,又早收工,趕得及5點半前食下午茶餐,有三文魚刺身,刺身很新鮮,油脂分布均勻,入口香滑冇腥味,三式壽司也好味,仲有我最中意的茶碗蒸,鷄蛋嫩滑,配上蝦和帶子很鮮美,小食芝士蟹柳也好吃!仲有酸姜任食,正!
昨天天氣熱不想煮飯,又早收工,趕得及5點半前食下午茶餐,有三文魚刺身刺身很新鮮,油脂分布均勻,入口香滑冇腥味,三式壽司也好味,仲有我最中意的茶碗蒸,鷄蛋嫩滑,配上蝦和帶子很鮮美,小食芝士蟹柳也好吃!仲有酸姜任食,正!
2023-07-02 140 瀏覽
好耐冇食過元氣,就試下海膽軍艦o唔ok。估唔到d海膽真係有鮮甜味,好happy呀!終於畀$27食唔到臭海膽啦!☺️另外,幫襯元氣嘅食客真係唔多,8:15pm拎位等20分鐘有位。不過,唔好食嘅壽司都俾我食咗,長鰭吞拿魚肉質梅梅地㗎。(冇圖sorry)🫠

海膽軍艦
海膽軍艦
  • 腐皮烏冬
  • 避風塘牛油果軟殼蟹手卷
  • 帆立貝壽司
  • 炙燒本鮪大拖羅
2021-08-06 417 瀏覽
好想食😋🍽壽司🍣去左🚶屯門時代廣場嘅🍽元氣壽司🍣😋食左好多種唔同嘅壽司🍣;黑松露吉列蠔🐚、筋子、螺片、蟹肉膏軍艦、帆立貝、三文魚籽軍艦、飛魚籽、三文魚籽、炸蝦卷🍤。握飯手勢好,啲飯唔會一夾就散👍💯。10星🌟為滿分一定有7星🌟小食🥗:明太子雞翼🐓、芝士薯條🥔、野茶天婦羅🍆、大板章魚燒🦑10星🌟為滿分一定有8星☂️以上為個人意見☂️🙇‍♂️(如有意見分歧者煩請見諒)🙇‍♂️
好想食😋🍽壽司🍣
🙇‍♂️(如有意見分歧者煩請見諒)🙇‍♂️
炸蝦卷
炸蝦卷
  • 大板章魚燒
話說我真係好鍾意試新餐廳屯門時代廣場開左元氣分店都會令我想試吓我是平日下午茶時間光臨的二人被安排坐一邊的普通二人迴轉位兩邊都坐滿人🤔有隔板但其實我同旁邊的人係比隣而坐其實間鋪仲有其他卡位實在唔明點解咁安排(疫情下)食物方面質素好像比其他分店差烏冬一餅野咁而且比較淋壽司中規中矩不過三文魚刺身有少少出水少少腥唔太新鮮薯餅係今日最好食的很金黃熱辣辣枱面好細兩個下午茶餐都唔係好夠擺加壽司就更擠擁同埋服務人員明顯唔夠無人執碟整體來講屯門市廣場分店好坐亦好食好多
話說我真係好鍾意試新餐廳
屯門時代廣場開左元氣分店
都會令我想試吓

我是平日下午茶時間光臨的
二人被安排坐一邊的普通二人迴轉位
兩邊都坐滿人🤔有隔板但其實我同旁邊的人係比隣而坐
其實間鋪仲有其他卡位
實在唔明點解咁安排(疫情下)

食物方面
質素好像比其他分店差