2025-02-02
來自台灣的「八時神仙草」,香港總共有三間分店,分別位於尖沙咀、銅鑼灣及中環,簡約時尚裝修,主打嫩仙草,仲要打卡度十足既雪花冰!適逢冬季,仲有栗子限定餐單,栗子控絕不能錯過!依家三間分店都同步有售最新栗子餐單架!栗子桃膠奶凍(溫熱)栗子香甜加桃膠既口感,配埋奶凍,飲落口層次好豐富,真係一次過滿足三個口感!芋泥桃膠盛盤(熱)好濃香既香芋味道,配料相對豐富,芋圓好大粒,一碗份量都幾大!薑汁芋泥奶凍芋泥好軟滑加埋奶凍一齊成個咀滑嘟嘟,薑汁個味都好出,好適合冬天依個季節!抹茶雙重奏雪花盛盤這個大力推薦!!底層係嫩滑仙草,大大的仙草刨冰每一啖都再混合仙草,頂層既奶蓋好香,再來濃厚抺茶雪糕,就算天氣凍都仍然會好想食!#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#hkfood#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoodshare#foodiemilkteahk#hkfoodieblogger#hkfoodpic#香港甜品店#八時神仙草#台灣甜品👅味道指數:4.0/5💰價格指數:4.0/5💁♀️禮貌指數:4.0/5🌻推薦指數:4.0/5📍@p
栗子桃膠奶凍(溫熱)
芋泥桃膠盛盤(熱)
薑汁芋泥奶凍
抹茶雙重奏雪花盛盤
👅味道指數:4.0/5
💰價格指數:4.0/5
💁♀️禮貌指數:4.0/5
🌻推薦指數:4.0/5
📍@pashih.hk
八時神仙草 (歌賦街) (中環)
中環歌賦街19號地舖
Follow me💪
Follow me🌟
Follow me🫶🏻
如果喜歡我既分享,請給我的post♥️及追蹤我@foodie_milktea_hk,謝謝支持💕