我想說的是旺角分店,但是旺角分店竟然沒有資料。之前從YouTube Channel睇到關於荃灣分店的介紹個個都話好好食,所以今次喺旺角見到有旺角分店立即嚟幫襯,影片中個個都介紹芝士口味,因此我哋都叫了八粒芝士章魚燒。旺角分店人流唔算多,所以好快就可以攞到,一打開由於盒子好大,除咗八粒圓軲轆的章魚燒,還有大量的木魚絲當我第一下用竹籤拮落章魚燒的時候的確10分有驚喜,因為拮落去的感覺明顯是脆卜卜的,充滿期待感的放落口就明顯反差極大,感覺蛋漿相對上比較便宜,沒有蛋味但奇怪地食到粟米,然後仲有一股好腥味,就好似平時的雞蛋或者章魚沒有完完全全被煮熟的狀態本身諗住放棄,但係我再俾多一次機會再吃多一粒,但當吃到一半是實在太腥了!而且芝士味單一整體感覺很廉價並唔係好似YouTube Channel Feng介紹咁吸引咁好味。以上均為個人當時感受,不代表任何立場

旺角分店人流唔算多,所以好快就可以攞到,

2024-04-01 493 瀏覽
最近荃灣路德圍開咗間好受歡迎嘅章魚燒,聽講長期排長龍,賣點係脆皮章魚燒,平時好鍾意食章魚燒嘅我一定要試試佢!!😆個日宵夜時間都排晒長,睇嚟熱度未減😂不過食完就唔太啱我同朋友口味🥹🙈都係附近葵廣嘅章魚燒好食啲~1️⃣ 蜜糖芥末將軍 $33/6粒食完同同行朋友都一致覺得伏咗😂😂😂見舖頭寫係即叫即整,但個日拎上手已經凍咗,個皮都幾厚粉,而且食落唔係脆皮,仲有啲油膩感🥲章魚同醬汁都算多,配上粟米粒甜甜哋幾特別,不過覺得不太夾😂可能其他口味會好食啲(?)🥺📍Address📍八章軍 🦥荃灣路德圍42號安富大廈地下7號舖🦥紅磡馬頭圍道63號啟岸地下22號舖

1️⃣ 蜜糖芥末將軍 $33/6粒

📍Address📍
八章軍
🦥荃灣路德圍42號安富大廈地下7號舖
🦥紅磡馬頭圍道63號啟岸地下22號舖
2024-03-13 357 瀏覽
每次想食都一定有人排隊,呢間係我食過香口脆嘅八爪魚丸,同埋入面都好足料,今次我叫咗櫻花蝦同埋肉鬆,因為佢唔孤寒落勁多醬,所以好好味,佢真係做得幾好,每次經過荃灣都都會想食佢。
我買左蜜糖芥末味道,但佢既醬料完全吾合格🤢,量小味道麻麻地,啲醬少到我覺得自己食緊原味🤯,好失望真系,同我平時食嘅差好遠不過小九子既本體都ok,今日甘凍我拎到翻屋企個外皮都仲脆。
不過小九子既本體都ok,今日甘凍我拎到翻屋企個外皮都仲脆。
2024-02-24 283 瀏覽
經開見到好多人排隊,有小丸子就緊係排下啦,叫左8粒黑松露,D醬黑蚊蚊,又軟身,收錢個女人服務好差,唔知以為d小丸子係免費架,成44元又難食又要受氣要食小丸子都係葵廣好食好多
要食小丸子都係葵廣好食好多
2023-08-28 809 瀏覽
今日經過路德圍見"八章軍"唔洗排隊,即刻買了一盒原味章魚燒,它有好多唔同口味,有6粒同8粒可選擇,雙併加$2,即叫即整熱辣辣,章魚燒大大粒,外層質感會屬淋身,裏面無椰菜,反而加入粟米,章魚爽口彈牙,醬料仲好豐富,配埋木魚同紫菜碎,口感非常豐富!我個人食章魚燒最緊要粉漿做得好,中間粒章魚肉彈牙有鮮味, 醬料木魚紫菜碎豐富,八章軍做得到!小食店競爭大,同一款食品都會有比較, 所以要突圍而出, 一定要保持品質。
2023-04-18
2023-07-29 534 瀏覽
今次第二次黎荃灣食八章軍而家每次經過荃灣都會忍唔住黎幫襯下,今日天氣好熱,黎到路德圍順便試埋其他小店,今次都係要等15分鐘左右,咁我就去附近買杯野飲就差唔多,叫左杯冰茶飲,呢D天氣飲杯凍野好正,轉頭就過反去八章軍攞野食,今次叫左個雙併,紫菜肉鬆,保持到水準,沙律醬同肉鬆一樣咁夾,而且章魚燒都好翠,呢D都係即食最正,再飲啖冰茶,好享受店員同我推介其他口味沙律蛋同埋吞拿魚口味,我睇完個餐單都成15款口味,下次都可以再試下店員推介既口味
今次第二次黎荃灣食八章軍

2023-07-25
啱啱夜晚諗住食少少野,以前都有幫襯開, 覺得啲質素都可以接受,點知啱啱買完,都忍唔住要開個ac嚟投訴!平時啲服務已經麻麻地, 員工態度好似唔休做咁樣, 食物質素又差過以前好多,最重要係落柯打, 畀完錢等緊店員找錢嘅時候,見到檯面有隻反肚嘅細曱甴屍骸!!! 唔知你哋舖頭門口有冇閉路電視, 如果有嘅話唔該老細你自己睇返 11:20pm 左右嘅閉路電視, 肯定見到隻反咗肚嘅曱甴死屍喺門口張枱上面, 之後店員將整好嘅章魚燒連埋膠袋,就咁放喺隻曱甴上面。嗰個位置平時都係放製作好嘅客人嘅食物 (門口嗰張木枱), 點知個店員將啲食物就咁放喺隻曱甴上面,好似睇唔到咁!啲食物幾好食都冇用, 更何況啲質素差過以前好多又咁污糟, 一定冇下次!

2023-07-18
10 分鐘 (外賣自取)
2023-07-09 368 瀏覽
—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——🕷️雙拼+$2—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——🪬明太子章軍 + 青葱章軍🫧大大粒🫧每粒燒入面都有2大粒章魚🐙🫧易𡁻,唔韌🫧青葱🌿正常份量👌🏿不是青葱山喔🫧沙律醬、燒汁、木魚碎、海苔粉🪸呢啲基本角色好充足 !! 粒粒都沾滿醬食到最後仲有剩(有啲店食到一半已經無晒醬🫠-💀不要expect會吃到強勁的明太子味🤏🏿其他配料太搶💀只收現金💰💀企等15-20mins,都聽不到叫我的no.已經企正喺收銀遮遮視線範圍😥遮遮仲要okay大聲個喎🗣️🤷🏿‍♀️最後行埋去先知:原來一早整好咗了—— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ —— ˗ˋˏ ♡ ˎˊ˗ ——

🕷️雙拼+$2

🪬明太子章軍 + 青葱章軍
🫧大大粒
🫧每粒燒入面都有2大粒章魚🐙
🫧易𡁻,唔韌
🫧青葱🌿正常份量👌🏿不是青葱山喔
🫧沙律醬、燒汁、木魚碎、海苔粉🪸
呢啲基本角色好充足 !! 粒粒都沾滿醬
食到最後仲有剩(有啲店食到一半已經無晒醬🫠
明太子章軍  + 青蔥章軍

💀不要expect會吃到強勁的明太子味🤏🏿其他配料太搶
💀只收現金💰
💀企等15-20mins,都聽不到叫我的no.
已經企正喺收銀遮遮視線範圍😥
遮遮仲要okay大聲個喎🗣️🤷🏿‍♀️
最後行埋去先知:原來一早整好咗了

明太子章軍  + 青蔥章軍
雖然唔係住喺呢度附近但係偶然一次試食過八章軍之後令到我每次經過都會特登走過去熱辣辣外脆內軟再加上粒粒嘅章魚😋再配上佢哋自家製嘅醬汁🤩🤩就連小朋友最鍾意食🥰已經試過佢哋唔同味道我個人最鍾意就係明太子加蟹籽味
雖然唔係住喺呢度附近

已經試過佢哋唔同味道
我個人最鍾意就係明太子加蟹籽味

2023-06-21
2023-06-25 231 瀏覽
今日放假專登去荃灣食呢間章魚燒,因為之前有個youtuber介紹話唔錯。今次叫左個明太子章魚燒,同店員講6粒點知佢禁左8粒俾我,話返俾佢知話6粒唔係8粒佢就話禁左冇得退,咁算啦😡冇人排隊嘅關係好快就有得食,打開個盒好多木魚碎,醬汁都夠,滿心期望粒章魚燒會好好食,點知一放入口勁硬囉,冇咩粉漿得個殼包住粒章魚😢唔明點解有人會俾笑笑呢間章魚燒店,戈係因為出左名品質下降左定係我唔好彩撞正師傅今日心情差冇心機整😭

2023-06-19 169 瀏覽
我一向都幫襯開葵涌廣場既章魚無雙同屯之大板,今日係荃灣行街行開荃灣路德圍就去試下八章軍,呢間係呢區都出名,之前就聽過,一路都想試加上我本身都幾鍾意食章魚燒,咁我就點左明太子味同密糖芥末味雙併,等左一陣就攞得,一放入口幾驚喜,因為佢皮比較脆,而我食開都係軟身,所以食到脆皮幾特別,佢哋每一粒都好多料,食落又唔粉,同出面食又有唔同,加上有成15種味款式都幾多,我記得香港好小有脆皮既章魚燒,下次經過必定會再幫襯,試埋其他味道
2023-06-18
8 分鐘 (外賣自取)
2023-06-19 119 瀏覽
尋日同朋友經過荃灣路德圍,就諗住去掃街,經過八章軍,見唔使點排,即刻去排黎買下,唔使幾分鐘就攞到,保持到水準,即刻食熱辣辣好脆,又足料,(之前食過明太子同密糖芥末味),今次試左紫菜肉鬆同埋蟹子好好味,紫菜肉鬆好似唔使錢咁,落滿晒成個盒,個醬同章魚燒既味道又好夾,蟹子都舖滿每粒章魚燒,朋友就買左盒芝士,每一個章魚燒都有拉絲感覺,好飽同好滿足,每一粒章魚燒都會有兩粒章魚同埋會有粟米,下次再試下其他味。
2023-06-16
5 分鐘 (外賣自取)
2023-06-05 229 瀏覽
本身見哩間章魚燒都好似幾出名下又幾多人食 所以就諗住試下 我就叫左個蜜糖芥末味嘅 等嘅時間唔耐 好快就有 不過佢應該係整定嘅 個皮都比較硬 粒章魚燒都比較細 入面嘅饀唔多 有啲失望🙈相比之下 好似附近有間東京站嘅章魚燒仲大粒!
啲料冇問題,但本身個粒野整得唔好好空虛😂係粉同菜都無將個殼整到好硬脆,但入面無野😂(勁快比到我,2,3分鐘,應該係一早整定,擺喺嗰個爐一路保溫,搞到個外殼好硬)我見附近個好似龍津叫東京站小食都有唔同口味嘅章魚燒,早知食佢好過,佢嗰個會紮實啲,大粒啲,呢間八章軍真係把鬼,仲癡廣告邀請人加盟,有冇啲特別嘅配料或者配方,自己開一間都得啦,使乜加盟你。仲有個屏風遮住入邊煮嘢食嘅地方,我趁揭開見入邊第啲嘢出嚟,都幾Dirty😂。BTW,職員無咩禮貌,野食難食,應該好快執。
啲料冇問題,
但本身個粒野整得唔好
好空虛😂係粉同菜都無

BTW,職員無咩禮貌,野食難食,應該好快執。
明太子拼蟹籽