2023-07-22 77 瀏覽
六十年華 放假梗係要食返個下午茶☕️同屋企人去左六十年華食Tea餐廳好旺場🤪全場滿座~員工服務好好🩷指示我地攞飛~等位😎好快入座~仲安排到卡廂~坐位闊落舒服見到佢地有自家燒製燒味~一定要試試。秘製燒鵝 拼 脆皮燒腩仔飯 $78燒鵝皮脆肉嫩~帶鵝油香燒腩仔肥瘦均勻~配上芥末醬好惹味叫左幾款下午茶~好抵食$50內有一個即炒。迷你乾炒牛河 $46可以簡少油少鹽~真係非常好👍🏻。迷你鹹魚雞粒炒飯 $46生粒粒分明~帶鹹魚香。巨人西多士 $20跟煉奶、朱古力醬同牛油🧈仲要係朱古力餡料🍫夾心好好味跟餐特飲+$6 / 凍飲+$3 /熱飲免費。雪糕紅豆冰。凍檸檬茶。熱香滑奶茶整體來講性價比好高✅📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期G樓G26-28號舖
六十年華

放假梗係要食返個下午茶☕️
同屋企人去左六十年華食Tea

餐廳好旺場🤪全場滿座~
員工服務好好🩷指示我地攞飛~等位😎

好快入座~仲安排到卡廂~坐位闊落舒服

見到佢地有自家燒製燒味~一定要試試

。秘製燒鵝 拼 脆皮燒腩仔飯 $78

燒鵝皮脆肉嫩~帶鵝油香
燒腩仔肥瘦均勻~配上芥末醬好惹味

叫左幾款下午茶~
好抵食$50內有一個即炒

。迷你乾炒牛河 $46
可以簡少油少鹽~真係非常好👍🏻

。迷你鹹魚雞粒炒飯 $46
生粒粒分明~帶鹹魚香

。巨人西多士 $20

跟煉奶、朱古力醬同牛油🧈

仲要係朱古力餡料🍫夾心好好味

跟餐特飲+$6 / 凍飲+$3 /熱飲免費
。雪糕紅豆冰

。凍檸檬茶
。熱香滑奶茶

整體來講性價比好高✅

📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期G樓G26-28號舖
2023-07-21 239 瀏覽
年年歲歲花相似,歲歲年年人不同,六十年華好有感覺🥹,人生豐富左,估唔到呢度既食物選擇都咁豐富😆。餐廳夠光潔明亮,裝修好有時代咁🤭。座位闊落,坐得好舒服😆!餐牌有小菜套餐及鐵板餐,最貴嗰款小菜兩人餐都係$198,包埋例湯同白飯,如果飲埋凍飲都係加$3,真係好抵食🤭🤭。今次叫左鐵板黑椒原隻咸豬手同埋濃湯素翅雲吞雞😋,仲有西蘭花鮮魷,再加支啤酒,人生一大樂事😁!濃湯素翅雲吞雞,雞件係用油雞,所以本身已經有咸香味😋,加上用蠟燭一路熱住既,令到雞件更加容易吸收湯既精華,雲吞細細粒易食😂,唔錯。原來消費滿$168會送一個炒菜,因為唔知道,所以叫左個西蘭花鮮魷,下次可以叫少一個餸😂😂😂。太豐富啦,好飽呀🤭。鐵板黑椒原隻咸豬手,一上枱忍唔住「嘩」左一聲,咁大隻既😂😂。咸豬手肉質夠淋滑,黑椒味出色,味道唔會好咸,好惹味👍👍。兩人食左咁多野,飲埋啤酒先$290,真係抵食又有風味,估唔到「六十年華」令我咁回味🤗,選擇都好多,下次要試埋鐵板餐🤭。

餐廳夠光潔明亮,裝修好有時代咁🤭。
座位闊落,坐得好舒服😆!

2023-07-20
  • 鐵板黑椒咸豬手
2023-06-16 84 瀏覽
同朋友係將軍澳新都城行街,行到lunch都唔記得食,經過見到呢間茶記裝修得幾靚仔,就諗住入嚟食個tea,座位都幾寬敞舒適,餐桌和餐具均乾淨衛生,(下午茶)脆皮燒腩仔瀨粉 - $48同朋友都分別嗌咗個下午茶餐,我就揀咗食燒腩仔,分量不少,以下午茶餐呢個價錢,幾抵食,外皮香脆,裏面嘅腩肉惹味得嚟,唔會太鹹,一層一層好有口感,(下午茶)秘製燒鵝瀨 - $53朋友就揀咗燒鵝瀨粉,分量同樣不少,而且瀨粉都好足料,下午茶餐都好夠飽,燒鵝擺盤賣相好靚仔,而且肥膏不多,正宗皮薄餡靚,啖啖肉,一入口,燒鵝嘅油香喺口中散發出來,少油而不膩,正!生薑柚子茶&百香果蜜 - $9/杯(下午茶套餐轉特飲)同朋友都一齊轉特飲,都幾有特色,生薑柚子茶嘅薑味濃郁,真材實料,飲咗朋友嘅百香果蜜幾啖,幾香,而且不會一味死甜,很好。
同朋友係將軍澳新都城行街,行到lunch都唔記得食,

經過見到呢間茶記裝修得幾靚仔,

就諗住入嚟食個tea,
座位都幾寬敞舒適,餐桌和餐具均乾淨衛生,

(下午茶)脆皮燒腩仔瀨粉 - $48

同朋友都分別嗌咗個下午茶餐,我就揀咗食燒腩仔,
(下午茶)脆皮燒腩仔瀨粉 - $48

分量不少,以下午茶餐呢個價錢,幾抵食,
(下午茶)脆皮燒腩仔瀨粉 - $48

外皮香脆,裏面嘅腩肉惹味得嚟,唔會太鹹,一層一層好有口感,

(下午茶)秘製燒鵝瀨 - $53

燒鵝擺盤賣相好靚仔,而且肥膏不多,
(下午茶)秘製燒鵝瀨 - $53

正宗皮薄餡靚,啖啖肉,一入口,燒鵝嘅油香喺口中散發出來,
少油而不膩,正!

生薑柚子茶&百香果蜜 - $9/杯(下午茶套餐轉特飲)
同朋友都一齊轉特飲,都幾有特色,
生薑柚子茶嘅薑味濃郁,真材實料,
飲咗朋友嘅百香果蜜幾啖,幾香,而且不會一味死甜,很好。
生薑柚子茶&百香果蜜 - $9/杯(下午茶套餐轉特飲)
平日看過中醫後,便愛到新都城吃上菜菜,這天決定在商場內走走,探索其他食店。 就在不遠處,看到一間叫「六十年華」的餐廳,細看下發現這裏的燒味好像很不錯,一至日還有不同優惠,好吧,入再試試。 餐牌內的選擇極多,除了有燒味,還有中式及西式茶餐可供選擇。 秘製燒鵝拼燒腩仔很想吃燒鵝脾飯,見餐牌上燒味飯並不貴,就點了燒味雙拼飯(+$10),再將燒鵝upgrade 變燒鵝脾(+$20)。 燒鵝脾非常大隻,色澤潤澤,入口啖啖肉,而鵝 脾肉質嫩滑鮮味,肉汁豐富,脂香豐腴,最重要是鵝羶味不重;燒腩仔外皮酥脆,肥瘦均勻,不會有過厚的脂肪層,入口既有瘦肉的甜香,又有脂肪的甘香,不油不膩,佐飯一流。 迷李乾炒牛河牛河送上來時香噴噴,熱熱的,炒得很夠鑊氣,牛肉口感嫩滑,芽菜及洋蔥絲夠爽脆,河粉分明不油膩,讚。 迷李肉醬意粉意粉不銹鋼烤盤裝著,這樣意粉就能長時間保溫,吃時還會有熱騰騰的煙冒出,番茄肉醬酸酸的,非常醒胃;肉醬的份量挺多,足夠讓個每一條意粉都掛上醬汁,而意粉上加了半融芝士,吃時感覺超邪惡。 下午茶餐已包飲品,好像我這樣,想要特飲的話,就多加$9;生薑柚子茶的味道不錯,入口帶有點點生薑的辛辣感及甜甜的柚

餐牌內的選擇極多,除了有燒味,還有中式及西式茶餐可供選擇。

秘製燒鵝拼燒腩仔

迷李乾炒牛河

迷李肉醬意粉

下午茶餐已包飲品,好像我這樣,想要特飲的話,就多加$9;生薑柚子茶的味道不錯,入口帶有點點生薑的辛辣感及甜甜的柚子果香,喝後超潤喉。

2023-06-03 66 瀏覽
六十年華嘅下午茶餐選擇比其他茶餐廳多,叫咗乾炒牛河和燒肉紅腸咸蛋飯。乾炒牛河質素尚可,以茶餐份量方面也算ok,而燒肉紅腸咸蛋飯嘅燒肉有些驚喜,皮脆卜卜,味道適中,紅腸就一般般。整體上食物質素算唔錯,可以再試下其他菜式。
2023-05-26 369 瀏覽
一向鍾意將生活規劃得整整齊齊嘅我… 呢排真係有啲失控🤪 生活雖然係忙,但總係要留啲 #MEtime 比自己。呢日準時收工,做咗個Facial,仲可以同朋友仔食個飯先返屋企😚朋友仔建議不如近近地喺佢樓下間 #六十年華 @thesixtiesmcp ,叫啲 #小菜,順便飲個 #老火湯 潤一潤喎🥴 餐廳門面嘅裝飾都幾特別,我哋離遠已經見到大大個招牌,仲夾有一啲60年代嘅彩繪,老闆似乎都擺咗唔少心思😎 #服務員 安排咗張卡位俾我哋,仲介紹我哋可以試吓佢哋嘅「自由選」,原來係以唔同嘅 #小菜 配搭,配上 #老火湯 同埋 #飲品,價錢都幾實際㗎喎😉我哋點咗個 #濃湯素翅雲吞雞、#鳳梨咕嚕肉 做 #主食。跟餐嘅 #老火湯「章魚煲節瓜排骨」用料同味道原來一啲都唔hea,淡淡的章魚香撲鼻,好鮮甜🤤 原來餐廳請咗個好幫手,機械人將我哋點嘅餸菜一一送上,#雲吞雞 用料十足,除咗 #鮮雞 之外,仲配有 #素魚翅、#冬菇片,當然仲有主角之一 #雲吞 啦,跟埋啲湯一齊入口,真係好滿足呀🤤 講到個 #咕嚕肉,酸酸甜甜咁,搞到人鬼咁開胃🤤 最後朋友仔仲話要加多個 #燒腩仔 併 #燻蹄 嚟送 #啤酒 🍻 咁食法… 真係

我哋點咗個 #濃湯素翅雲吞雞、#鳳梨咕嚕肉 做 #主食。跟餐嘅 #老火湯「章魚煲節瓜排骨」用料同味道原來一啲都唔hea,淡淡的章魚香撲鼻,好鮮甜🤤 原來餐廳請咗個好幫手,機械人將我哋點嘅餸菜一一送上,#雲吞雞 用料十足,除咗 #鮮雞 之外,仲配有 #素魚翅、#冬菇片,當然仲有主角之一 #雲吞 啦,跟埋啲湯一齊入口,真係好滿足呀🤤 講到個 #咕嚕肉,酸酸甜甜咁,搞到人鬼咁開胃🤤 最後朋友仔仲話要加多個 #燒腩仔 併 #燻蹄 嚟送 #啤酒 🍻 咁食法… 真係想肥死人咩?!

講真間唔中幫襯吓啲小店,都幾有風味😎 加上係街坊生意,價錢夠晒貼地,不失為朋友聚腳嘅好選擇😉

📍 六十年華 (將軍澳)欣景路8號新都城中心二期G樓G26-28號舖
2023-05-25
$142.5 (晚餐)
2023-05-13 69 瀏覽
來了將軍澳探朋友,一於吃過晚飯才走,朋友帶我到六十年華吃好東西,她説這裡的鐵板餐及燒鵝好正😋坐下後,我們叫了兩個鐵板餐,一個是什扒配黑椒汁跟意大利粉,另一個是海陸空雜扒配燒汁跟薯菜,鐵板餐還跟配羅宋湯、胡麻沙律及餐茶。另外,也叫了一個例牌燒鵝。~ 經典什扒:這個什扒非常豐富,有豬扒、雞扒、腸仔、火腿、煙肉,選了配黑椒汁配意粉。豬扒及鷄扒大大件,肉質細嫩,淋了黑椒汁後,更顯惹味。意大利粉有咬口,份量亦十足。~ 海陸空雜扒:這個餐有豬扒、雞翼、魚柳,確是三軍齊備!豬扒及雞翼醃得入味,魚柳口感好,味道亦佳,配燒汁及薯菜,也很適合小朋友食用。~ 燒鵝:我們叫了例牌,原來份量亦多,件件啖啖肉,正宗皮薄肉嫩,入口充滿著鵝香,的確不錯👍🏻值得一提,這裡是用機械人送餐,茶記來說,確是少見呢!還有,這裡的招呼,亦細心親切。

2023-05-09
2023-05-07 58 瀏覽
好耐冇食茶餐廳,今日同屋企人行完新都城,去商場樓下食港式茶餐廳,餐廳外觀都好乾淨,坐低之後見有自動送餐機械人送餐,茶餐廳都係第一次。食物方面,簡單點咗幾樣一齊share, 整體都唔錯。Set A + Set B: 招牌咕嚕雙拼 + 魚香茄子龍利柳(配2例湯、2白飯及2熱飲)係咕嚕魚同咕嚕豬肉,放響菠蘿上面,茶餐廳黎講,賣相算好吸引。菠蘿好甜,感覺食落特別重菠蘿味,咕嚕肉外層炸得脆卜卜,肉半肥瘦,口感鬆化,魚肉則幾結實,汁既味酸甜比例剛剛好。魚香茄子龍利柳用煲仔上,好香,龍利柳上面薄薄既外層炸得金黃色,入口外脆內軟,做得十分唔錯,茄子好腍滑,好入味,醬汁惹味,用嚟送飯一流。另外,我哋點咗個燒味三拼包括有切雞,叉燒,燒腩,整體都不錯,燒煵外皮燒得脆,煵肉同叉燒都唔會太肥,肉同脂肪比例合適,切雞就正正常常。份量如果多d就好了。大肚婆炒飯其實唔知係咩嚟,係俾個名吸引,價錢比其他炒飯貴dd,即管試吓,上枱見其實係薑絲蛋白炒飯,食落感覺幾清爽,炒飯幾乾身,d薑味好重。如果可以多一樣食材,例如肉粒、雞粒,相信會更好。最後,套餐嘢飯我哋點咗雪糕紅豆冰同黑牛,好懷舊feel,d嘢食都不錯,今晚大家都食得

食物方面,簡單點咗幾樣一齊share, 整體都唔錯。

Set A + Set B:

大肚婆炒飯

最後,套餐嘢飯我哋點咗雪糕紅豆冰同黑牛,好懷舊feel,d嘢食都不錯,今晚大家都食得好開心。
2023-05-02 49 瀏覽
在繁忙的城市裡,放工後的我常常會遇到一個問題,晚餐該吃什麼呢?直到經過一家茶餐廳,讓我感到一陣香氣撲鼻,便打算簡單地解決。這家茶餐廳裝修得十分溫馨,木質的材質貼近自然,並沒有讓人感到壓迫感。我們點了一份$198的套餐及加多了兩個小菜。SET A + A $198套餐非常豐富,有湯,有飯,有兩個小菜以及餐飲。川味老壇酸菜魚鍋超級大盤,陣陣的酸香味撲鼻而來,鍋底滾燙,酸菜的酸味和魚肉的鮮甜交融,魚肉更是嫰滑,入口醇厚,辣度適中,有一點港式風味,像是胡椒豬肚湯的感覺,讓人食指大動。蜜椒脆薯一口牛一道令人難以抗拒的美味,每一片薯片都被均勻地沾上了蜜椒醬汁,讓其散發出誘人的香氣。在這濃郁的香味中,一口咬下,感受到了薯片的脆爽和牛肉的鮮美,還有微微的辣度和甜度,在口中交織出美妙的滋味。魚香茄子煲 $65茄子入口即化,搭配上魚香味的調味汁,融合出一種豐富的口感。有一點微辣微甜的味道,並與茄子的鮮美相得益彰,口感豐富。六十年華小炒皇 $75非常有鑊氣的一道小菜,獨特的醬汁加上韮菜,腰果,蝦米等等酸菜,咸香味濃郁,配上白飯是絕配。最後的餐飲凍檸菜和凍柚子蜜,都十分清爽,讓我們在吃完豐盛的晚餐後能夠消除口

SET A + A $198
套餐非常豐富,有湯,有飯,有兩個小菜以及餐飲。
川味老壇酸菜魚鍋

蜜椒脆薯一口牛

魚香茄子煲 $65

六十年華小炒皇 $75

最後的餐飲凍檸菜和凍柚子蜜,都十分清爽,讓我們在吃完豐盛的晚餐後能夠消除口中的油膩感。

2023-05-01 251 瀏覽
將軍澳食嚟食去,都係東港城新都城,因為我哋唔係尚德澳南人。新都城二期地下,六十年華好幫襯,地下唔使上樓上,環境改新咗都幾好幾乾淨,入到去坐低叫返幾樣嘢食下先。燒鵝雙拼 燒腩仔先嚟嘅燒腩仔,加個燒鵝雙拼,食番少少香口嘢,開下胃口先, 係切得細粒咗啲,切大返少少,就啖啖肉就好正啦。羅漢齋伊麵好耐冇食過咁多齋菜嘅伊麵, 同埋伊麵又好啱口感,呢個羅漢齋伊麵好食得過,下次再嚟都會再叫呀!瑤柱肉鬆蒸水蛋清淡可口蒸水蛋,香軟嫩滑,加埋瑤柱味肉鬆,唔使調味都已經夠曬水準,有瑤柱一定唔會失水準。濃湯素翅雲吞雞 素翅可以呀,濃湯味道好,口感有雲吞又有雞 ,同樣好味道,呢個湯只要上枱就開胃,好正嘅個一個主菜。送咗碟雞油白菜 過咗百五蚊就送碟 白菜仔正呀!白飯兩碗例湯兩碗, 咁多餸食唔曬湯飲就晒,白飯就唔好嘥唔使上嘞。環境可以服務都唔錯 再加埋真係有啲街坊感覺好似升咗級咁
將軍澳食嚟食去,都係東港城新都城,因為我哋唔係尚德澳南人。

燒鵝雙拼 燒腩仔
燒鵝雙拼 燒腩仔

送咗碟雞油白菜
過咗百五蚊就送碟 白菜仔正呀!

白飯兩碗例湯兩碗,
咁多餸食唔曬湯飲就晒,白飯就唔好嘥唔使上嘞。
環境可以服務都唔錯 再加埋真係有啲街坊感覺好似升咗級咁
白菜
雞油白菜
2023-04-19
如果有人問香港其中一個最具特色嘅文化,我諗冰室茶記文化一定榜上有名。【六十年華】舊店係以前永興燒臘粉麵茶餐廳的新裝小店。位於新都城商場二期地下,都算係寶林最中心地帶,方便的位置。今日就同住附近嘅朋友第一次食呢間都開左一段時間嘅-【六十年華】!聽講佢哋主打嘅除咗有港式傳統茶記嘅嘢食之外,佢哋嘅燒味都好有水準。餐廳門面裝潢都幾光鮮,招牌【六十年華】配上富有年代感嘅港式插畫令人真係有種返咗去以前嘅電視劇場景嘅感覺。入到去環境都唔錯,間隔OK唔會太逼。無幾耐櫃枱就帶咗我哋入座,即刻望望有咩好食先~首先上嘅係◼️濃湯素翅雲吞雞佢哋嘅湯底濃郁而不膩,入面嘅素翅雲吞質地彈牙,食起上嚟都幾有口感。舖喺底嘅雞件肉質都好嫩滑。作為主菜嚟講送飯食都唔錯!同埋清清地食完都唔膩口。跟住上嘅係好想食嘅◼️燒味雙拼揀左燒鵝和叉燒,燒鵝需另加費用。燒鵝和叉燒都燒得非常好,符合所望 - 燒鵝肉質鮮嫩多汁,皮脆肉嫩,咬落去塊皮有種焦香感之餘油脂感都好豐富另一邊嘅叉燒肉質鮮美,糖蜜味道恰到好處,而且係半肥瘦嘅叉燒令到個口感唔會太肥/太瘦!再上嘅就係◼️鐵板黑椒金薯牛柳粒呢隻鐵板唔係乾身個款而係濕炒,呢個位雖然同我心目中嘅鐵板黑椒

首先上嘅係◼️濃湯素翅雲吞雞

跟住上嘅係好想食嘅◼️燒味雙拼

再上嘅就係◼️鐵板黑椒金薯牛柳粒

呢隻鐵板唔係乾身個款而係濕炒,呢個位雖然同我心目中嘅鐵板黑椒金薯牛柳粒唔同,但好彩嘅係味道都幾香口,牛柳粒肉質柔軟嫩滑,配上佢哋嘅黑椒味道濃郁

上枱嘅時候「渣渣聲」真係都幾吸引,配埋金薯薯仔粒一齊食都夠惹味,一粒接一粒咁食唔停口!
最後上嘅係◼️蒜茸炒時蔬

相對頭先嗰幾道餸係無咁惹味,但係食菜可以解到小菜嘅膩度,好讚嘅係佢哋炒出嚟嘅菜口感好爽,估唔到茶記都做到大排檔嘅水準。蒜香味濃,清淡得嚟又唔會好寡!

呢餐食得都好滿足,就算一家大細、三五知己甚至乎係自己一個嚟食都會有啱你嘅份量可以嗌。而且就近寶琳地鐵站,出面又有巴士站,交通都算幾方便!
  • 燒味雙拼
2023-04-29 131 瀏覽
將軍澳新都城中心2期的六十年華,門口一幅60年代的畫,經典又富藝術感,我好喜愛。餐廳有小菜及小菜套餐, 孖寶自由選……等等。套餐送例湯,南北杏冬瓜豬骨湯,都頗清甜。招牌鮮鳳梨咕嚕肉$78 咕嚕肉剛剛炸起,因肥瘦均勻,所以 入口食落爽口,熱辣辣外脆內嫩!鳳梨新鮮,甜甜的少少酸,剛好可以去卻咕嚕肉的滯膩感!XO醬勝瓜雲耳炒雞柳 $79雞柳是雞髀肉,所以肉質較嫩滑。勝瓜爽口也好嫩,調味稍淡少少,不過整個菜用xo醬炒都頗為嘢味。椒絲腐乳通菜炒牛肉$79牛肉軟腍不鞋,切得頗大件及厚薄適中。通菜都頗嫩,炒得爽脆,腐乳的味道很香,令牛肉及通菜都夠惹味!飲品凍檸蜜及凍檸樂,酸酸甜甜,明整餐都食得得更開胃!雖然餐廳叫六十年華,但是非常先進,還有一個可愛的小機械人添!
將軍澳新都城中心2期的六十年華,

門口一幅60年代的畫,經典又富藝術感,我好喜愛。

餐廳有小菜及小菜套餐, 孖寶自由選……等等。

套餐送例湯,南北杏冬瓜豬骨湯,都頗清甜。

招牌鮮鳳梨咕嚕肉$78
鳳梨新鮮,甜甜的少少酸,剛好可以去卻咕嚕肉的滯膩感!

XO醬勝瓜雲耳炒雞柳 $79
雞柳是雞髀肉,所以肉質較嫩滑。

椒絲腐乳通菜炒牛肉$79
牛肉軟腍不鞋,切得頗大件及厚薄適中。

飲品凍檸蜜及凍檸樂,酸酸甜甜,明整餐都食得得更開胃!

2023-04-23 76 瀏覽
晚上近近地在家附近食飯,在新都城2期地下,有間六十年華茶餐廳,被掛住嘅燒鵝吸左入去開餐😁。拼燒鵝瀨粉(轉髀),叉燒肥瘦適中,味道又好👍。燒鵝髀皮香口感爽脆,鵝肉嫩滑多汁,充滿油香的好可口,點上梅子醬更正。蝦仁🍤炒滑蛋,調味剛好,滑蛋炒得嫩滑,蝦仁爽口彈牙的。清蒸海上鮮,豉汁蒸鯧魚,加上蔥蒜更加惹味,熟度剛剛好,魚肉滑溜,確係唔錯👍。濃味海味什菜煲,即制熱辣辣,菜都很清嫩翠綠,材料煮得入味, 配碗白飯食開胃又飽肚,啱晒我地胃口。飲品點了解渴嘅凍檸茶🥤。

蝦仁🍤炒滑蛋,調味剛好,滑蛋炒得嫩滑,蝦仁爽口彈牙的。

飲品點了解渴嘅凍檸茶🥤。
2023-04-23
2023-04-20 33 瀏覽
其實我好鍾意去呢間冰室食小菜啲套餐價真係好抵‼️同埋呢間環境好舒服見到呢個孖寶套餐,真係非叫不可呢個例湯都唔錯,唔會油苙苙燒味雙拼 - 油雞拼腩仔腩仔肥瘦適中 塊皮仲係脆卜卜㗎油雞係有雞味果隻呢間燒味值得下次嚟斬料加餸「川辣尖椒爆雞煲」雖然辣味唔係好夠不過味道非常惹味,尖椒&雞件都好入味我哋兩個好輕鬆就清哂啲餸呢個套餐有齊白飯、例湯、炒菜、飲品,都只係$1️⃣7️⃣8️⃣真係勁抵食❤️❤️其實揀其他餸仲可以再平啲‼️
其實我好鍾意去呢間冰室食小菜

啲套餐價真係好抵‼️同埋呢間環境好舒服

見到呢個孖寶套餐,真係非叫不可

呢個例湯都唔錯,唔會油苙苙

燒味雙拼 - 油雞拼腩仔
腩仔肥瘦適中
塊皮仲係脆卜卜㗎

油雞係有雞味果隻

呢間燒味值得下次嚟斬料加餸

「川辣尖椒爆雞煲
雖然辣味唔係好夠

不過味道非常惹味,尖椒&雞件都好入味

我哋兩個好輕鬆就清哂啲餸

真係勁抵食❤️❤️
其實揀其他餸仲可以再平啲‼️
2023-04-17
2023-04-19 39 瀏覽
一向覺得這間茶餐廳的種類多又特別,今天超級餓,便和家人來試試!首先叫了我每次必吃的乳鴿湯瀨,下午茶食乳鴿,只是,豪得起。乳鴿一如以往弄得非常金黃香脆,見到以心心眼😍,質素絕不俾大酒樓遜色家人想食菜,叫了一個西蘭花炒鮮魷。西蘭花非常翠綠,炒得有鑊氣,最欣賞的是的調味,不會太鹹,鮮魷炒得爽。我們見到這間餐廳原來很多小菜例如黑椒牛仔骨、雜菜煲、咕嚕肉、啫啫鷄煲都有。今次的經驗令我們想下次來試一試其他小菜🥰食到一半見隔離好多人叫西多士,我們也忍不住叫了一客。西多士厚身大件,牛奶朱古力醬塗滿多士上,見到已開❤️🎉🎉,果然炸得香,食落流心💯