2022-09-16 29 瀏覽
朋友推薦呢間海南雞飯🐤,好近我公司,放工去正好😋🐱點了一個二人套餐$168🐥招牌無骨海南雞半隻呢個真心推薦,大大碟而且好滑。標榜無激素,用粟米養飼,健康好味!🐷枸杞豬潤瘦肉湯大大碗,而且好足料!標榜無味精,用純雞殼雞骨熬製,清甜可口。🐽香茅豬扒大大塊,香茅味濃,煎得很香口,也很軟嫩!🍚海南雞油黃薑飯香濃雞油黃薑味,配海南雞一流!🫘椰汁紅豆冰+$12紅豆大大粒,不會過甜,好味!🍋檸樂+$12大大杯,清涼消暑!
朋友推薦呢間海南雞飯🐤,好近我公司,放工去正好😋

🐱點了一個二人套餐$168

🐥招牌無骨海南雞半隻

🐷枸杞豬潤瘦肉湯

🐽香茅豬扒

大大塊,香茅味濃,煎得很香口,也很軟嫩!

🍚海南雞油黃薑飯

香濃雞油黃薑味,配海南雞一流!

🫘椰汁紅豆冰+$12

紅豆大大粒,不會過甜,好味!

🍋檸樂+$12

大大杯,清涼消暑!
元朗搵好嘢食,餐廳位於鄰近飲食核心地帶《凱悦無骨海南雞專門店》,啖啖肉!今日就食佢嘅二人套餐,佢哋嘅海南雞每日新鮮送到!絕對保證新鮮!飼養南昌走地雞嘅農場係用粟米來做資料,所以比一般雞脂肪較少,比較健康,而且經過特別烹調。令到肉質非常之嫩滑,😍佢仲要起晒骨!食嘅時候真係非常之方便丫‼️🥰黃飯甘香撲鼻😋好香,好好食小食瓣醬豆腐,外層脆內軟滑,好食到要食多幾件🤭枸杞豬潤瘦肉湯,呢個湯必點,豬潤夠滑,味道濃郁,好多料添🫶🏻每啖都係精華另外叫咗半隻鹽水加積鴨,鴨肉勁滑身,同外面食到嘅唔同‼️佢哋話用咗特別烹調手法。套餐包2杯飲品添!呢度無骨海南雞同枸杞湯真係好好食😋食完飯去附近買碗糖水返屋企,方便👍🏻👍🏻
元朗搵好嘢食,餐廳位於鄰近飲食核心地帶
《凱悦無骨海南雞專門店》,啖啖肉!
今日就食佢嘅二人套餐,
佢哋嘅海南雞每日新鮮送到!
絕對保證新鮮!飼養南昌走地雞嘅農場係用
粟米來做資料,所以比一般雞脂肪較少,
比較健康,而且經過特別烹調。
令到肉質非常之嫩滑,😍佢仲要起晒骨!
食嘅時候真係非常之方便丫‼️🥰

黃飯甘香撲鼻😋好香,好好食
小食瓣醬豆腐,外層脆內軟滑,好食到要食多幾件🤭

另外叫咗半隻鹽水加積鴨,
鴨肉勁滑身,同外面食到嘅唔同‼️
佢哋話用咗特別烹調手法。

套餐包2杯飲品添!

呢度無骨海南雞同枸杞湯真係好好食😋
食完飯去附近買碗糖水返屋企,方便👍🏻👍🏻
2022-08-31 27 瀏覽
平時食餐晚飯 都講緊100-200 1個人今次去左元朗 凱悅海南雞專門店食呢個2人餐 先168 講嘅係包1個小食 1款湯 半隻無骨海南雞 2碗飯加2杯飲品 係咪諗168 一定食hea 野 錯啦佢一d都唔hea 個老闆重好有心 佢會主動出黎介紹今日有咩推介之餘 重講下佢地鋪頭食物嘅來源等等好似佢地嘅海南雞佢地嘅家係每日新鮮運到無激素 重要d雞只食粟米 所以食落有雞味同埋都好滑👍🏻今次飲左佢嘅蟲草花冬瓜雜繪湯 清甜得黎一d 都唔油 之外 個一大碗可以分到最少4碗湯👍🏻瓣醬豆腐 以為會好辣 點知係一d 都唔辣 個感覺好似食緊椒鹽豆腐🙈海南雞岩岩都講左有雞味 同夠滑 紅豆冰 好重椰汁 紅豆夠淋 呢到埋單先168 講真 物超所值👍🏻
平時食餐晚飯 都講緊100-200 1個人

所以食落有雞味同埋都好滑👍🏻

海南雞岩岩都講左有雞味 同夠滑

紅豆冰 好重椰汁 紅豆夠淋

呢到埋單先168 講真 物超所值👍🏻
//元朗必試高質無骨海南雞專門店❤️‍🔥👍🏻自設農場養殖🐔無激素超嫩滑雞肉😋〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood元朗✨ 今日嚟到元朗呢間專食海南雞嘅專門店 最特別嘅係佢哋既雞有自設農場養殖😲每日新鮮運送 而且完全無激素👍🏻✨ 海南雞啖啖肉完全冇骨‼️雞味濃郁 肉質仲好嫩滑🤤而且佢哋啲雞肉都冇咩脂肪 雞皮都好薄 唔會覺得好重油膩感👏🏻另外揀咗鹽水鴨 同樣係冇骨 亦唔會食到有碎骨 正😆鴨肉本身好夠味 而且一啲都唔鞋口 仲可以配埋酸汁一齊食 更加開胃💛✨ 兩款都簡咗配黃薑飯 金黃色嘅飯粒特別吸睛 粒粒分明 食落特別香口 但一啲都唔油膩👍🏻😋另外仲會附送紫菜湯 飲得出係完全冇味精 但都好足料好夠味😲而且份量都好多 相信就算男女 食完都絕對夠飽😎✨ 飲品仲可以加錢配 我就揀咗我至愛嘅椰汁紅豆冰😍紅豆🫘煮得啱啱好 軟硬適中 冰冰涼涼 夏天飲一流💯最後仲簡多咗款小食🫣豆腐熱辣辣新鮮炸起 外脆內嫩滑 好夠酥脆 點埋個瓣醬 更加惹味🤣✨ 呢間店舖位置唔算顯眼 可能唔太多人認識🤔但食得出佢哋好有心去做 而且性價比非常高👍🏻👍🏻絕對值得專程去試吓‼️聽講佢哋嘅咖喱牛腩都好多人鍾意 下次等我都再返去試吓先~🥳🥳🍴無
//元朗必試高質無骨海南雞專門店❤️‍🔥👍🏻

🍴凍檸茶 +$𝟻

📍 凱悅海南雞專門店
🔍 元朗教育路130號安樂樓地舖
2022-08-24 23 瀏覽
凱悅海南雞專門店(元朗)因為屋企人好鍾意食雞所以成日都會食海南雞飯今次食呢間係性價比好高嘅海南雞專門店叫左一個二人套餐($168)無骨海南雞半隻🐔份雞份量十足而且賣相好靚雞皮入口好彈牙完全唔肥膩而且雞肉都好嫩滑仲要起哂骨啱哂我呢個懶人啖啖肉勁滿足再配埋餐廳特製嘅雞油黃薑飯一齊食真係無得輸店主仲好好同我地介紹佢用嘅雞係龍崗雞每日新鮮送到香港🇭🇰而且係由佢朋友嘅農場用粟米🌽飼養所以絕對無雌激素質素有所保證至於枸杞豬潤瘦肉湯係用上大量雞殼熬製而成完全無添加任何味精而豬潤生熟度亦拿捏得剛剛好瓣醬豆腐🌶炸到外脆內軟熱辣辣點埋豆瓣醬食好惹味總括嚟講食物質素好好睇得出師傅好用心製作每一道菜色而且以上所有食物連埋兩杯飲品都係$168性價比真係好高
凱悅海南雞專門店(元朗)

因為屋企人好鍾意食雞
所以成日都會食海南雞飯
今次食呢間係性價比好高嘅海南雞專門店
叫左一個二人套餐($168)

無骨海南雞半隻🐔

食物質素好好
睇得出師傅好用心製作每一道菜色
而且以上所有食物連埋兩杯飲品都係$168
性價比真係好高

一向都鍾意食海南雞飯,去新加坡旅行也可食足三餐🤣🤣第一次嚟到元朗呢間食 👍🏻標榜D雞係一條龍供應嘅龍崗穀飼雞🐓在店員推介下叫咗個二人套餐$168套餐有湯,🍚有飯,有雞,有飲品和6揀1小食🐓今日主菜當然就係個海南雞啦,無骨有雞味而且非常嫩滑,雞油黃薑飯煲煮得好味有口感🥘個湯相當足料 ,材料有好多瘦肉同埋豬潤,火喉剛剛好豬潤好爽滑,而且店員說絕對冇加味精,因為有大量雞骨殼做湯底,啖湯味道相當濃厚雞味同清甜 🥢炸豆腐外脆內軟,漿汁少辣惹味今日大滿足,真係值得再嚟幫襯🌟環境乾淨地方闊落🌟服務好,好食又抵食

套餐有湯,🍚有飯,有雞,有飲品和6揀1小食

🥢炸豆腐外脆內軟,漿汁少辣惹味

今日大滿足,真係值得再嚟幫襯

🌟環境乾淨地方闊落
🌟服務好,好食又抵食
2022-08-15 90 瀏覽
又發掘到間隱世高質小店了~ 餐廳以海南雞為招牌菜,除此之外亦提供多款特色主菜☺️ 當中包括香港人喜愛嘅豬手飯🐷 口水雞🐔 鹽水鴨🦆等等!價錢親民而且真材實料,經過元朗嘅一定要過嚟試吓啦🥰!🐔 無骨海南雞飯 $55 聽老闆話呢度啲雞係源於自家農場所以無激素無添加防腐劑😋 每隻雞都係用粟米飼養,130日後先出嚟,新鮮運港,包保健康天然好味道👍🏻 雞肉超級厚身,嫩滑彈牙😉 雞皮亦唔會太肥,配上帶有雞油香味嘅黃薑飯真係冇得頂😌 超級無敵推介呀😍🦆 無骨鹽水加積鴨飯 $55賣相平凡但食落有驚喜🤪 鴨肉味夠香濃,新鮮嫩滑,鹹鹹地咁配飯一流,絕對值得一試😛🥬 紫菜湯 (跟餐)雖然只係碗例湯但真材實料一啲都唔馬虎!紫菜湯用雞殼煲成,充滿著雞湯嘅鮮甜味而且完全無味精,飲完後滋潤暖胃,完全唔會覺得口渴😙🐷 香茅豬扒 $30豬扒香脆可口,肉質嫩滑juicy,香茅味亦都夠突出👍 唔錯!🍫 凍柯華田 $17甜度啱啱好,係童年嘅味道呀💕🥥 熱杏仁霜 $15 杏仁味濃郁,香滑易入口☺️

🐔 無骨海南雞飯 $55

🦆 無骨鹽水加積鴨飯 $55
無骨鹽水加積鴨飯

🥬 紫菜湯 (跟餐)

🐷 香茅豬扒 $30
香茅豬扒

🍫 凍柯華田 $17
甜度啱啱好,係童年嘅味道呀💕
飲品

🥥 熱杏仁霜 $15
杏仁味濃郁,香滑易入口☺️
無骨鹽水加積鴨飯
香茅豬扒
飲品
2022-08-12 23 瀏覽
又係中午放飯周圍食,見網友講呢間凱悅海南雞咁多好評,一於黎試下,同行幾位同事都話有興趣,咁就大家一齊試一齊評啦。小店鋪面唔大,數埋好似都無10張枱, 但地方整齊企理,都坐得舒服既,睇過餐牌之後我地都1律揀無骨雞同無骨鹽水加積鴨就$55,話晒招牌菜嘛,我本人就想試晒2樣揀雙拼,$64貴少少。落單後都會送上1碗紫菜湯,飲品就另加$5,紫菜湯好重胡椒味,聽聞係加左雞殼一齊煲,但唔係好飲得出。話咁快飯到啦,飯底可揀白飯或黃薑飯,我地都係揀黃薑飯,先講下雞,雞真係好嫩滑,有雞味,由於揀無骨雞所以俾既部位都會比較有肉d,而有樣幾好既就係師父幫你起晒d皮下肥膏,食落減少左罪惡感,但變相連d啫喱都會起埋,呢方面好壞參半,鹽水鴨既部份我地覺得味道偏淡少少,但肉質幾好既幾爽口,黃薑飯d黃薑味唔會好重,幾香,飯質都唔錯算係粒粒分明。

• 無骨海南雞飯
2022-08-04 80 瀏覽
海南雞好多地方都有得食,不過唔係間間都可以做到自設農場🐥住元朗嘅朋友就介紹我試吓呢間小店,雖然佢唔係喺大街,但我哋食緊嘅時候聽到原來好多都係熟客,證明品質真係唔錯。海南雞我都係鍾意食無骨嘅🦴識落啖啖肉特別正😆佢哋嘅海南雞飯我份量幾足,雞皮又滑又夠鹹香,雞肉肉質鮮嫩,薑黃飯又唔會好鹹,真心唔錯。跟餐附送嘅紫菜湯絕對唔係一般嘅餐湯,老闆話係用大量雞殼熬製嘅湯底,之後再加紫菜滾湯,所以味道特別鮮😋瓣醬豆腐即係炸普寧豆腐都好正,外面好鬆脆,點埋鹹鹹少辣嘅瓣醬真係食唔停口🤤天氣咁熱梗係要飲嘢啦~招牌紅豆冰嘅紅豆唔會太甜亦都唔會爛蓉蓉,very nice👍🏻

2022-08-01 23 瀏覽
鍾意食雞嘅我唔會放過任何機會😆,今日路經元朗就比我發現間真材實料嘅海南雞飯店🤩同行人數唔多,試左幾款雞飯🐓🍚同小食😋1️⃣無骨海南雞併加積鴨飯🐓🦆🍚無骨海南雞🐓食落啖啖肉😋,肉質結實有口感👍🏽,雞皮嫩滑😙,雞件肥瘦適中,唔會有一大舊雞油!而且雞嘅調味都好出色,唔洗配任何醬料都好夠味呀!另外特別地方係雞飯可配加積鴨🦆,我都係第一次見識🤩。原來加積鴨係海南島名物👏🏽,類似白切雞嘅做法,所以會食到鴨嘅原汁原味,無羶味之餘又嫩滑,配埋超健康嘅黃薑飯🍚,好好食呀😍2️⃣口水雞飯🌶🐓🍚另外都叫左樣刺激食慾嘅口水雞飯🤣,口水雞醬唔會一味死辣🌶,帶有少少酸甜去配搭海南雞,食落口別有一番風味,而且雞件下鋪上青瓜🥒,唔會比雞過份吸哂辣油,超細心呀👍🏽3️⃣瓣醬豆腐🌶🥡炸左嘅豆腐初時會以為好乾,咬落口原來超軟綿😋,仲有少少豆腐汁呀😍,配埋豆瓣醬🌶一齊食,豆腐嘅味道即刻升華👏🏽4️⃣紫菜湯🥣唔好睇佢係一碗普通紫菜湯😳,佢實質係一碗無味精嘅湯!係出面食飯好難遇到無味精湯🥹,同時佢加入左冬瓜,岩哂係炎炎夏日消暑一流👏🏽店鋪自家設龍崗雞農場🐓,雞隻健康無激素飼養🥰,食粟米🌽架!每日堅持食材即日到港🚛,新鮮保證👍🏽。店鋪雖小,但對每

同行人數唔多,試左幾款雞飯🐓🍚同小食😋

1️⃣無骨海南雞併加積鴨飯🐓🦆🍚

2️⃣口水雞飯🌶🐓🍚

3️⃣瓣醬豆腐🌶🥡

4️⃣紫菜湯🥣

店鋪自家設龍崗雞農場🐓,雞隻健康無激素飼養🥰,食粟米🌽架!每日堅持食材即日到港🚛,新鮮保證👍🏽。店鋪雖小,但對每一樣食材以致烹調方法都做到細心😍,食到老闆對食物烹調嘅熱誠😋,見佢地做外賣都做到無停手😳,宜家佢地仲接受誇區送貨🚚,想試下真材實料嘅雞飯,記得去鋪頭或打電話去落單
2022-07-31
  • 無骨海南雞併加積鴨飯
2022-07-28 16 瀏覽
有日lunch time時間唔知食咩好之際,咁岩經過一間食海南雞既餐廳,而話說另一半佢係非常鍾意食海南雞既!佢就提議話不如就食呢間喇~~由於小妹太就人既關係,就跟左入去喇🤣🤣黎得海南雞專門店既餐廳就梗係試佢既招牌無骨海南雞飯喇!另外仲嗌左個無骨鹽水加積鴨飯!無骨岩晒我呢d唔食lur骨既人🤣🤣有得揀白飯同黃薑飯,我地要左黃薑飯,仲送埋紫菜湯添!因為我勁鍾意食豆腐!!!見到佢有個瓣醬豆腐!二話不說就嗌埋佢🤤🤤首先,佢個紫菜湯都唔馬虎,有埋肉碎而且飲落唔似味精湯,飲完唔會好口渴!再黎,佢個海南雞望落去比其他鋪頭多肉同厚身😍😍而且唔多脂肪,就算連我好怕食雞皮既人,但食落都唔覺得油膩,反而覺得個雞皮好Q彈,雞肉好嫩滑!!!連隔離個個都話呢間既海南雞有水準😏其實我好少食鴨,因為鴨肉煮得唔好好易老同柴.....但佢呢間又唔會喎!而且冇鴨既個陣羶味..........個黃薑飯就正常,如果黃薑味再重d就更好!竟然,個瓣醬豆腐好好食!!!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣外脆內軟!!!個豆瓣醬好香唔會過鹹!!就算佢凍左個皮唔脆,但會多左個煙韌既外層!好好食呀!!cp值勁高!!老闆好好人,知我地係街坊忙完個lunch tim

老闆好好人,知我地係街坊忙完個lunch time 同我地傾左幾句。原來佢地既雞咁好食係有原因,因為老闆朋友開私人農場,悉心自養到120日。出面一般90日就要出貨,唔怪得佢地既雞真係多肉d🤣🤣

鍾意食海南雞既你記得記得唔好錯過呢間呀!!😍😍😍😍😍

星期六到元朗劇院聽音樂會,5 點完場,太陽準備落山,慢慢行入元朗市中心搵野食。行左一分鐘就見到海車南雞,天氣熱,食海南雞飯來得正好。無骨海南雞飯 $55 海南雞肉嫩滑,雞下脂肪不多,吃著不覺得油膩,原來與店主傾談,雞絕對不隔夜。日日新鮮製作。 黃薑飯都是香味樸鼻。瓣醬豆腐 $30新鮮炸起,炸得好香脆,配豆瓣醬好夾。每日自家煲的紫菜湯,完全無味精,好鮮甜。天氣熱,一人一杯凍飲品。椰汁紅豆冰$25 紅豆冰像飲得多,大多數餐廳都係奶加紅豆拌飲。但呢杯有非常香濃的椰汁紅豆冰,紅豆煮的軟棉棉。另外還有外賣餐好抵食。

行左一分鐘就見到海車南雞,天氣熱,食海南雞飯來得正好。

無骨海南雞飯 $55

瓣醬豆腐 $30
新鮮炸起,炸得好香脆,配豆瓣醬好夾。

每日自家煲的紫菜湯,完全無味精,好鮮甜。

天氣熱,一人一杯凍飲品。

椰汁紅豆冰$25

另外還有外賣餐好抵食。

• 椰汁紅豆冰
  • 瓣醬豆腐
  • 黃薑飯
  • 無骨海南雞飯
2022-07-22 19 瀏覽
估唔到喺海南雞飯店🐔竟然有鹽水鴨食🦆鹽水雞就食得多 但係鹽水鴨就真係未食過🙈原本以為鴨肉會好鞋口 點知食落又幾嫩滑喎~個鹽水味同鴨肉出奇地夾 好入味 仲唔會有鴨騷味 真係幾特別!!
2022-07-16 19 瀏覽
#又去食好西 #今次食海南雞.係香港🇭🇰生活節奏急促好多事都係要快快快所以連食嘢都係架就因為咁,好多朋友仔都鍾意食海南雞飯因為咁就可以快,又唔洗吐骨啦~.凱悅海南雞專門店📌元朗教育路130號安樂樓地舖.我對海南雞飯喊你叫鍾愛,但係如果朋友食咁我都OK嘅,可以係唔錯嘅選擇!.我哋當然要食招牌菜♦️ 無骨海南雞🐔飯呢個真係不得了~嚟到時,我見到佢啲海南雞係比起一般見到嘅比較厚身就算連埋雞皮食,都唔會覺得好油膩!雞皮夠彈牙,雞肉又夠嫩滑!正👍🏻👍🏻👍🏻.♦️ 無骨鹽水加積鴨🦆飯我本身好少食鴨,因為覺得肉質好奇怪咁但我哋都想試唔同嘢,所以今次都有叫不過有驚喜和~佢啲鴨肉都嫩滑入味又無咩羶味!.我同攸桐爸都鍾意食豆腐♦️ 瓣醬豆腐呢個豆腐新鮮即炸出到嚟熱辣辣外脆內軟!點埋豆瓣醬,真係正到.....暈!.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣.總括嚟講,凱悅海南雞專門店食物出品超正又夠快!坐位寬敞又舒服!.••••••••••••••••••••••••••••••#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29product
#又去食好西 #今次食海南雞
係香港🇭🇰生活節奏急促
好多事都係要快快快
所以連食嘢都係架
就因為咁,好多朋友仔都鍾意食海南雞飯
因為咁就可以快,又唔洗吐骨啦~
凱悅海南雞專門店
📌元朗教育路130號安樂樓地舖
我對海南雞飯喊你叫鍾愛,但係如果朋友食
咁我都OK嘅,可以係唔錯嘅選擇!
我哋當然要食招牌菜
♦️ 無骨海南雞🐔飯
呢個真係不得了~
嚟到時,我見到佢啲海南雞
係比起一般見到嘅比較厚身
就算連埋雞皮食,都唔會覺得好油膩!
雞皮夠彈牙,雞肉又夠嫩滑!
正👍🏻👍🏻👍🏻
♦️ 無骨鹽水加積鴨🦆飯
我本身好少食鴨,因為覺得肉質好奇怪咁
但我哋都想試唔同嘢,所以今次都有叫
不過有驚喜和~
佢啲鴨肉都嫩滑入味又無咩羶味!
我同攸桐爸都鍾意食豆腐
♦️ 瓣醬豆腐
呢個豆腐新鮮即炸
出到嚟熱辣辣
外脆內軟!
點埋豆瓣醬,真係正到.....暈!
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣
總括嚟講,凱悅海南雞專門店食物出品超正又夠快!
坐位寬敞又舒服!
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #元朗美食 #香港美食 #凱悅海南雞專門店 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie
2022-07-15 26 瀏覽
2022年07月15日(五)下午3:30來到凱悅,試下佢地啲海南雞2:30pm-6pm有下午茶餐,抵食叫左有骨海南雞黃薑飯$39送熱飲,改要椰汁紅豆冰加$12海南雞好吃,偏鹹,雞胸肉質嫩滑,有下次黃薑飯煮得好靚,粒粒分明天時暑熱飲杯冰凍椰汁紅豆冰,立即降溫
2022年07月15日(五)
下午3:30來到凱悅,試下佢地啲海南雞
2:30pm-6pm有下午茶餐,抵食
叫左有骨海南雞黃薑飯$39
送熱飲,改要椰汁紅豆冰加$12
海南雞好吃,偏鹹,雞胸肉質嫩滑,有下次

黃薑飯煮得好靚,粒粒分明

天時暑熱飲杯冰凍椰汁紅豆冰,立即降溫
2022-07-15
  • 海南雞