4天前 122 瀏覽
別忘了位於太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖, 里面有兩棵可以許愿嘅櫻花樹,裝修都几特別,打卡影相一流! 今日我約咗朋友在這邊食個火鍋,最想食嘅就是獨家芝士牛奶鍋,朋友就點了椰王雙子鍋,睇見都好吸引肉類選了西班牙榖飼豬梅片,日本鹿兒島茶美豚梅肉, 精選牛板腱,澳洲250日榖飼卡樂Beef,澳洲M7牛胸腹, 每片肉都好吸引,肥瘦適中,肉味香濃,經過牛奶鍋同椰子鍋的洗禮,每片肉都有他們的香味,配上自己調的醬,簡直冇得彈! 紹興醉雞,每啖都系濃濃的紹興酒味,喜歡食花雕食物嘅朋友,呢個都可以試下! 之後還在外面自助了少許的菜類,丸類,還有熟食的炸物,炸杏鮑菇簡直系會重覆拎的食物之一,外脆肉嫩,超好味! 食嘢又點可以冇嘢飲呢,今次就手機落單咗4款飲品,分別有翠梅春茶,水果茶,這兩種茶清新開胃! 仙草奶茶,冬瓜波波奶茶,茶味香濃,仙草爽滑,冬瓜波波煙煙韌韌,值得飲!今日如果不是食得太飽,真系想點埋甜品,唯有留翻下次再嚟試埋佢嘅甜品啦!
別忘了位於太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖,

里面有兩棵可以許愿嘅櫻花樹,裝修都几特別,打卡影相一流!

肉類選了西班牙榖飼豬梅片,日本鹿兒島茶美豚梅肉,

之後還在外面自助了少許的菜類,丸類,還有熟食的炸物,

分別有翠梅春茶,水果茶,這兩種茶清新開胃!

2024-10-16
2024-08-19 1489 瀏覽
呢間火鍋唔係第一次食🫰🏻,一直對佢個藥膳湯底念念不忘🥘,仲有好吸引既係佢地有窩夫、雪花冰等甜品任食,見太和開左新分店💮,即刻嚟多次二刷澳洲M7放題 $278起✅✅🥩肉類:澳洲M7牛胸腹、牛板腱、豬梅片、羊肉卷等肉類睇落好新鮮🥩,色澤亮麗✨,雪花均勻❄️,亦唔會散修修/紙咁薄,明顯有用心揀選食材及保鮮👍🏻平時通常狂食牛,但佢地個豬紋理都好靚,食落自然好食,有肉味😋🍡台式小食:醉雞🐥、麻辣鴨血、甜不辣、蝦卷🦐、鹽酥雞、榴槤炸彈、台灣腸等除左出面自助區,qr code點既小食款式都幾多🤩,味道唔錯👌🏻,每次Order會按件上,方便分量唔會食到好飽晒🫰🏻仲有「蘭王」雞蛋叫,點肉一流呀🐣可以一人一隻嫁🙉仲有仲有,有免費肉燥飯自助任食,肉燥夠晒肥香、入味😛🥘湯底:有成10款🙈,揀左酒香麻油雞🐔同招牌麻辣🌶️,同上次一樣出色,做到色香味俱全,麻油雞,坊間都唔係成日見到有,聞落好香,食物淥完都會有麻油同酒香味👍🏻,招牌麻辣亦保持質素,夠香夠辣🌶️🧋飲品、🍧甜品:棉花糖小芋圓迷你窩夫🧇、鳳梨雪花冰🍍、芋圓仙草凍、檸檬愛玉凍、黑糖豆花🍮,movenpick雪糕等好多選擇,仲要任食🤩(movenpick一人一杯除

澳洲M7放題 $278起✅✅
🥩肉類:
澳洲M7牛胸腹、牛板腱、豬梅片、羊肉卷等

🍡台式小食:

🥘湯底:

🧋飲品、🍧甜品

好多選擇,仲要任食🤩(movenpick一人一杯除外~),而且味道都好唔錯🉐,雪花冰好香奶味,窩夫又香軟,飲品有好多款廢水揀,可以瘋狂飲😂😂我就中意水果茶💯

overall:
台式火鍋食唔少,但呢個價錢、質素,真心CP值好高,而且兩間都係木系加櫻花🌸做主題,都幾靚🫶🏻,所以我哋都二刷咗🤪
2024-08-17
  • 酒香麻油雞湯底
#MC帶你去太和.櫻花主題加上台式火鍋,你又試過未?!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 別忘了.台灣火鍋(90或120分鐘任呷).主打不同價位的台式任食火鍋套餐;餐廳裝潢雅致,店內更擺放櫻花樹,打卡一流,用餐環境亦十分舒適。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 Set B 澳洲M7|$278/$308/成人.任食🥩澳洲M7牛胸腹、🥩澳洲250日穀飼卡樂Beef、🥩精選牛板腱、🥩日本鹿兒島茶美豚梅肉、🥩西班牙栗穀飼豬梅片、🥩羊肉卷,套餐內的肉類可以用QR code無限任點,方便快捷➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 湯底.一共有10款湯底,人氣之選有招牌麻辣鍋、惹味沙茶鍋、戀戀蕃茄鍋;鴛鴦湯底就唔洗煩啦!.🥘 招牌麻辣鍋︰香辣惹味但無嗆喉,有麻香滋味,推薦給麻辣控!🥘 皮蛋芫荽豬骨湯(期間限定)︰芫荽同皮蛋香氣十足,湯底味道清甜,感覺上較健康,清熱解毒!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 肉類.🥩 澳洲M7牛胸腹︰油花紋路十分細緻,口感軟嫩而油脂豐滿,牛味香濃。.🥩 鹿兒島豚梅肉︰較軟腍嫩滑,啖啖都有濃郁嘅肉味。.➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 火鍋配料.超過50款火鍋配料,包括:麻辣鴨血、台式墨魚滑

#MC帶你去太和
櫻花主題加上台式火鍋,你又試過未?!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

✨ 別忘了.台灣火鍋(90或120分鐘任呷)

🥢 Set B 澳洲M7|$278/$308/成人

🥢 湯底
🥢 肉類
[澳洲M7牛胸腹|日本鹿兒島茶美豚梅肉|Set A 四款肉]
🥩 鹿兒島豚梅肉︰較軟腍嫩滑,啖啖都有濃郁嘅肉味。

🥢 火鍋配料
超過50款火鍋配料,包括:麻辣鴨血、台式墨魚滑、阿嬤金錢肚等等。自助區有牛骨濃汁牛丸,激似「大埔振興牛肉丸」!還有提供台灣超經典嘅王子麵!

🥢 台式小食
台灣夜市掃街小吃絕對係特色之一,鹽酥雞、陳醋木耳、台式滷肉飯、台式香腸、阿嬤金錢肚亦有提供。份量精緻,唔會驚嗌多!

🥢 台式飲品
最大特色、人氣回本之選,就係台式手搖茶飲!平時一杯都要$30蚊以上,餐廳竟然提供40款口味,仲可以任飲,不得了!

🥢 台式甜品
每位客人有一杯MÖVENPICK雪糕;亦窩夫、黑糖豆花和芋圓仙草凍等多款甜品任點。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #大埔區美食 #太和美食 #太和好去處 #香港美食 #香港探店 #太和 #別忘了 #台式火鍋 #台灣菜 #台式料理 #香港火鍋 #香港火鍋關注組 #大埔火鍋 #火鍋放題 #火鍋推介 #台式火鍋放題
2024-08-01
2024-07-10 2092 瀏覽
老實講,我係嚟試試自己運氣 有冇緣坐到去鋪頭中間棵櫻花樹下😝雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋店顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。第一次幫襯,攞個中位數,先試試個套餐B-澳洲M7- 選料牛胸腹,肉質滑溜,有牛味,配沙茶湯底認真和味😋牛板腱同卡樂beef都有牛味🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥多樣重口味,淡淡沙茶味,足夠令食材有味,但不至於油膩,讚呀👍🥘椰子雞湯- 底有紅棗、杞子,奶味濃,搭配蔬菜可以令蔬菜本身嘅甜味提升,係一個唔錯嘅選擇😌自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️黐咗線咁好味,就咁拎出嚟賣我都會keep住幫襯🤭🤭🤭仲有花雕嫩雞肉同阿嬤金錢肚‼️點會諗到搭單嘅小食都會炆到淋、入哂味架🤪廚師一啲都唔馬虎,叫人點可以唔回頭呀😌最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,
雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆
餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋
顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐
入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單
蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。
第一次幫襯,攞個中位數,先試試個
牛板腱同卡樂beef都有牛味

🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥

自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻
食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍
夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩

另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡
等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆
當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️

最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,務求要你捧住個大肚髧走😁

🧇窩夫外脆內軟,配雪糕好味
🍧愛玉凍似白肉涼粉,味道幾新奇😝
🍮黑糖豆腐花豆味濃郁,質感滑溜,但其實又同我哋平時食開嘅豆腐花唔同,佢比較似係豆味嘅蒟蒻🙂
試完店家自製嘅仲可以揀杯movenpick/ 食條雪條,真係滿載而歸🥳
位於太和嘅一間高質台式火鍋放題,仲有好多唔同嘅熟食同埋甜品😋!我哋揀咗Set B 澳洲M7 (成人$278起)。晚餐時段超級旺場,坐吧位就可以一人一鍋🔥。特別一讚係咁忙嘅時段,店員服務仍然超級好🥰!.♨️台式壽喜燒湯底甜甜香香嘅日式壽喜燒湯底🤤,配埋台式嘅料理方法,好夾唔同嘅肉類。.🐥酒香麻油雞湯底麻油嘅味道超級濃烈💥,配埋乜嘢配料都有麻油鮮香吊味嘅效果!.🥩肉類澳洲M7牛胸腹肉質望落好靚,配埋湯底夠香口👅。澳洲250日穀飼卡樂Beef口感都唔錯。仲有精選牛板腱可以揀,肉味濃郁🐮。豬肉都有唔同嘅選擇🐷,有日本鹿兒島茶美豚梅肉,同埋西班牙栗飼豬梅片。.要數到最嫩嘅肉,一定要嗌羊肉卷😍!集完出嚟超級嫩滑,而且羊嘅獨特香味超濃郁。花雕嫩雞肉煮出嚟夠軟腍🫦,更加有濃濃嘅花雕酒香。.🔥熟食推薦榴槤炸彈,咬落去脹卜卜嘅外層,入面有熱辣辣嘅榴槤爆漿🥰,好香、好滿足。澎湖花枝丸炸得香口,配埋濃郁嘅花枝香味幾好食🦑。.🥤飲品可以落單唔同款嘅台式手搖飲品,清爽嘅無糖茶飲又有🍃,甜果香嘅選擇都有。.🍨甜品可以揀唔同牌子嘅高質雪糕,連Mövenpick都有!亦都有唔同甜品放題,可以無限追加雪糕嘅紅豆朱古力窩夫🧇
♨️台式壽喜燒湯底
🐥酒香麻油雞湯底
麻油嘅味道超級濃烈💥,配埋乜嘢配料都有麻油鮮香吊味嘅效果!
🥩肉類
🔥熟食
🥤飲品
🍨甜品
可以揀唔同牌子嘅高質雪糕,連Mövenpick都有!亦都有唔同甜品放題,可以無限追加雪糕嘅紅豆朱古力窩夫🧇,冷熱交融嘅口感好幸福。傳統台式風味🇹🇼嘅自家制黑糖豆花,同埋檸檬愛玉凍都好食。
2024-06-30
5天前 0 瀏覽
別忘了台灣火鍋🍲開到嚟太和‼️ 餐廳內擺放住櫻花樹 整個感覺好浪漫🌸 座位舒服 而且地方好寬敞🪻充滿住台灣特色的海報 別忘了台灣的味道😍 火鍋一共有10個湯底可以選擇😋 我哋揀咗一個辣一個唔辣🌶️ 大推酒香麻油雞湯底🥰 雞味濃郁 加入紅棗很養生😆 肉類和台灣小食:可在QR code下單📱Set B可以選澳洲M7牛胸腹•牛板腱•日本鹿兒島豚梅肉•西班牙栗穀飼豬梅片•羊肉卷•澳洲250日穀前卡樂Beef🐮 都很高質💕 牛胸腹和牛板腱色澤鮮紅 油花分布均勻👍🏻 放入麻油雞湯中 肉味更加香濃和嫩滑☺️ 而在自助區可以拎到丸類🍢蔬菜🥬面類🍜魚皮🐟響玲等… 食物種類都好多 食到飽為止🤰🏻台式火鍋當然少不了手調飲品🧋珍珠奶茶/ 四季春茶/ 冬瓜奶茶/ 奶綠/ 水果茶/ 綠茶🥂等多款飲品都係任飲😳 仲有窩夫, 雪花冰, 仙草凍, 愛玉, 豆花🍨 真係太吸引啦 一定要帶埋朋友嚟食😚

肉類和台灣小食:
2024-10-10 180 瀏覽
別忘了地址: 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖今日同朋友仔喺太和呢邊覓食,一向好少去太和嘅我哋都唔知有咩好食,然後就決定喺OpenRice 搵吓有咩餐廳推薦。我哋見到依間別忘了台式火鍋店好吸引,一於試吓。餐廳主打台式火鍋,仲有好多台式小食同飲品,選擇豐富。而且餐廳裝修得好靚,有幾棵櫻花樹,可以打卡。今日食咗套餐B, 120分鐘任食。一到餐廳就先揀兩個鍋底,我同朋友揀咗台式壽喜燒同椰皇雙子鍋。壽喜燒湯底有冬菇同洋蔥等配料,味道比較甜。椰皇湯底就比較fresh,椰子味香濃。澳洲250日穀飼卡樂beef呢款牛肉比較大塊,油花分布平均,食落牛肉味濃得嚟,肉質軟腍。澳洲M7牛胸腹呢款牛肉就更加軟身,肉嘅比例會多啲,更有質感。日本鹿兒島茶美豚梅肉豚梅肉大大片,睇落啲花紋都好靚,食落唔會柴,質地柔軟。花枝丸除咗火鍋任食牛肉、羊肉、雞肉、豚肉等等,依間台式火鍋店更加主打任食台灣小食。花枝丸好彈牙,仲食到有花枝粒,好有口感。甜不辣甜不辣新鮮即炸,表面有少少椒鹽,食落煙煙韌韌,外脆內軟。鹽酥雞鹽酥雞都係即叫即炸,雞肉好滑,好Juicy。自助吧出邊自助吧都有多款丸類、蔬菜可以選擇,而且仲有滷肉
別忘了
地址: 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖

澳洲250日穀飼卡樂beef

澳洲M7牛胸腹
呢款牛肉就更加軟身,肉嘅比例會多啲,更有質感。

日本鹿兒島茶美豚梅肉
豚梅肉大大片,睇落啲花紋都好靚,食落唔會柴,質地柔軟。

花枝丸

甜不辣
甜不辣新鮮即炸,表面有少少椒鹽,食落煙煙韌韌,外脆內軟。

鹽酥雞
鹽酥雞都係即叫即炸,雞肉好滑,好Juicy。

自助吧
出邊自助吧都有多款丸類、蔬菜可以選擇,而且仲有滷肉飯、王子麵等等。我最鍾意百葉豆腐同豆卜,兩款都吸收晒湯底嘅精華味道。

甜品
呢度嘅甜品選擇都好豐富,我同朋友差唔多款款都試咗。例如有黑糖豆腐花、檸檬愛玉、雪花冰、窩夫同雪糕。我哋食嘅火龍果雪花冰材料豐富,有芋圓同各式各樣嘅啫喱。雪花冰好細滑,牛奶味濃郁,配上煉奶食一流。窩夫都食得出係即叫即整,嚟到嘅時候微暖,外脆內軟,配有雪糕同拖肥醬。

飲品
另外,呢度嘅飲品好好值得介紹,因為佢有多款台式飲品可以任飲,例如係蜂蜜綠茶,珍珠奶茶、水果茶、冬瓜茶等等。我最鍾意飲佢嘅水果茶,入邊見到有蘋果、火龍果等配料,非常豐富!桂花四季春茶都唔錯,四季春茶中和左桂花嘅甜味,兩者配搭得好好。

如果你好似我咁,好鍾意台式飲品、台式小食❤️咁呢間就好岩你黎,別忘了既任食火鍋🍲。平時喺香港飲一杯台式飲品都要30幾40蚊,呢度俾你一次過飲飽飽😆。由最classic既珍珠奶茶🧋,到水果茶🍎同埋各種茶類四季春、鳳梨綠茶、百香果綠茶等等,呢度都有🤪。而台灣夜市常見既小食:鹽酥雞、宜蘭蔥肉餅都有得點。甜品方面,有紅豆🫘窩夫、仙草凍、榴槤炸彈,仲有每人一杯movenpick雪糕。咁肉既質素又點呢?當晚我地點左2小時既Set B澳洲M7($308),而鍋底揀左椰子鍋&麻油雞,奶白色椰子鍋超重椰子🥥味,呢個餐有M7牛胸腹食,我覺得都唔錯👍🏻,而牛板腱我都鍾意點🤭,少肥肉。另外每人可以叫一隻蘭王蛋點肉肉食,超正😍

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘Set B 澳洲M7 $308 120分鐘 🆗🥢戀戀番茄鍋+芝士牛奶鍋🆗蕃茄鍋底酸甜適中,鮮香四溢,湯汁清爽可口😋。芝士牛奶湯底濃郁滑順,香氣四溢,是冬季必試嘅美味選擇😀。🥩肉類🆙🥢澳洲M7牛胸腹,紋理分布平均,肉味香濃🤤。🥢澳洲卡樂beef軟腍滑身,爽口好味😋。🥢日本鹿兒島茶美豚梅肉,肉質十分鮮嫩👍🏻。🥢西班牙栗飼豬梅片,梅肉肥瘦相間,油香十足😋。🥢羊卷肉,沒有羶味,必點之選😋。🥢台式小食🆗台灣香腸、甜不辣、炸直菇、炸地瓜丸😋🥢自助食品🆗貢丸、龍蝦丸、多款蔬菜、烏冬、王子麵等😀🥢甜品和飲品🆗雪糕、各款芋圓糖水、仙草、沙冰、十多款台式茶飲、珍珠奶茶等😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 別忘了 (太和)太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖#bakdiu台式火鍋 #bakdiu和牛#bakdiu太和

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥘Set B 澳洲M7 $308 120分鐘 🆗
🥢戀戀番茄鍋+芝士牛奶鍋🆗

🥩肉類🆙
🥢澳洲M7牛胸腹,紋理分布平均,肉味香濃🤤。
🥢澳洲卡樂beef軟腍滑身,爽口好味😋。
🥢日本鹿兒島茶美豚梅肉,肉質十分鮮嫩👍🏻。
🥢西班牙栗飼豬梅片,梅肉肥瘦相間,油香十足😋。
🥢羊卷肉,沒有羶味,必點之選😋。

🥢台式小食🆗
台灣香腸、甜不辣、炸直菇、炸地瓜丸😋

🥢自助食品🆗
貢丸、龍蝦丸、多款蔬菜、烏冬、王子麵等😀

🥢甜品和飲品🆗

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 別忘了 (太和)
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖

2024-10-03 120 瀏覽
台式火鍋別忘了喺太和開咗分店🥹放工之後又有多個選擇❗️別忘了台灣火鍋有90或120分鐘任呷,我當日叫咗120 mins $308澳洲M7和牛餐,120mins對我嚟講太多😂下次90mins都飽晒兩個人一齊食點咗鴛鴦鍋,一辣一唔辣!分別喺招牌麻辣鍋同台式精選酒香麻油雞,麻辣鍋對我嚟講唔係好辣,我要另外再加辣椒醬先夠味。酒香麻油雞,啲雞都夠鮮嫩但都喺調味衰,酒味唔夠。點餐後坐埋位店員就會先上M7和牛,M7和牛只需要放鍋7-10秒左右😎入口即化!缺點喺得一份唔夠喉!之後可以scan code 任點(澳洲M7牛胸膜/澳洲250日穀飼卡樂Beef/精選牛板腱/日本鹿兒島茶美豚梅肉/西班牙栗飼豬梅片/羊肉卷)極推澳洲M7牛胸膜!相比起其他肉滑嫩🤭📍別忘了太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪

📍別忘了
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪

2024-09-29 122 瀏覽
星期日來到太和,與朋友相聚的時候。朋友約了在她屋企附近的「別忘了」,尋找幸福的味道。這裡湯底多達十款選擇,包括招牌麻辣鍋,戀戀番茄鍋,惹味沙茶鍋…等等。😋是日選擇:湯底:鰹魚昆布湯 / 惹味沙茶鍋🍽鰹魚昆布湯清澈不油膩,清新的風味。惹味沙茶鍋,湯底濃郁,獨特沙茶風味,必點!Set B :澳洲M7套餐肉類:澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、精選牛板鍵、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片、羊肉卷。台式小吃:紹興醉雞、夜市甜不辣、鹽酥雞、澎湖花枝丸、台灣香腸、宜蘭蔥肉餅、台南府城蝦捲、榴槤炸彈、陳醋木耳、麻辣鴨血、阿嫲金錢肚、醃蘿蔔、小雞排。甜品:窩夫、雪花冰、芋圓仙草凍、檸檬愛玉凍、自家製黑糖豆花、雪糕。飲品:飲品款式亦不少,還可以無限暢飲。120分鐘任飲任食,四款不同套餐,餐廳使用QR code下單,非常方便。另外,還有自助區,火鍋配料幾十款,真的吃到飽!

😋是日選擇:
湯底:鰹魚昆布湯 / 惹味沙茶鍋

Set B :澳洲M7套餐

飲品:飲品款式亦不少,還可以無限暢飲。

2024-09-29
2024-09-25 209 瀏覽
去唔到台灣就一於去食個台式邊爐😆呢間台式火鍋放題餐廳好出色選擇勁多, 由肉類都蔬菜都好多選擇仲有好多台式小食同飲品選擇我地叫咗$298澳洲M7和牛餐 120 mins~我地叫麻油雞同椰子鍋湯底麻油雞湯底係一種經典既台灣火鍋湯底湯底散發出濃郁既雞肉風味而麻油就賦予左湯底深厚既香氣同特殊既滋味麻油既香氣提升左整體湯底既風味🥰.而椰子鍋湯底又清新又獨特湯底帶有椰子既天然香甜味道🥳為成個火鍋提供左清爽既口感同獨特既風味.而其中我地最鍾意以下食材:😆- 澳洲M7牛胸腹係高品質既和牛部位之一具有優質既肉質同口感擁有美妙既紋理同豐富既油脂分佈令肉質更加鮮嫩多汁😆🥹每一啖都能感受到肉質既鮮美同口感既豐富.- 精選牛板腱具有良好既肌肉紋理同適中既油脂含量呢個部位既牛肉經過精心挑選肉質鮮嫩,口感柔軟.- 西班牙栗飼豬梅片梅片部位通常帶有一定既油花賦予肉質獨特既香氣同口感肉質有特殊既風味同質感😎- 波波奶綠.- 玉蘭奶綠
去唔到台灣
就一於去食個台式邊爐😆
呢間台式火鍋放題餐廳好出色
選擇勁多,
由肉類都蔬菜都好多選擇
仲有好多台式小食同飲品選擇
我地叫咗$298澳洲M7和牛餐 120 mins~

我地叫麻油雞同椰子鍋湯底

賦予肉質獨特既香氣同口感
肉質有特殊既風味同質感😎

- 波波奶綠
- 玉蘭奶綠
今次閒日夜晚嚟試咗佢哋嘅set B,湯底要咗椰皇雙子鍋同酒香麻油雞,椰皇嗰個個椰子味好出幾好味又唔肥膩,但配肉嚟講個人就覺得麻油嗰個夾啲~ Set B有6款肉,三款牛,兩款豬,一款羊,啲肉平均質素都唔錯,每碟份量都好多,有成十幾片肉,我同朋友食完已經飽到唔洗再追加,仲有一人一隻蘭王蛋,用嚟點肉正👍最吸引嘅係超級多款嘅台式小食🥢選擇多到好似去咗台灣夜市咁!炸雞排酥脆又juicy,我同朋友都好欣賞個鳳城蝦卷,出面好脆,蝦滑入面有啲馬蹄食落好爽口,另外仲有啲甜不辣、葱肉餅、台灣腸、醉雞,鴨血等等,款款小食都好高質😋出面仲有得拎滷肉飯同其他小食,個地瓜球煙煙韌韌,入面仲有包咗啲芋泥~甜品同飲品都好多選擇,最鍾意個愛玉凍!榴槤炸彈同雪糕窩夫都唔錯,雪糕同窩夫都各自可以無限追加!最後就有一人一杯movenpick或者牛乳布丁。 今次真係食足120分鐘冇停過,係我食過多最花款嘅火鍋放題,如果鍾意台灣嘢食一定要嚟試吓🍤

2024-09-17 169 瀏覽
今天嚟到太和「別忘了」台式火鍋店,店內裝潢以櫻花🌸為主題,浪漫又夢幻,拍拖打卡一流。哩次我點了🍲Set B 澳洲M7和牛套餐($308/120mins),搭配椰皇雙子鍋(大推大推!)和台式壽喜燒,準備開大餐喇!澳洲M7牛胸腹油花分布均勻,色澤鮮紅,一睇就知道是高品質嘅肉品🥩。放入椰皇雙子鍋中,鮮甜嘅椰子香氣同牛肉嘅鮮美完美融合,口感滑嫩!🤤台式壽喜燒嘅醬汁對比日式嘅相對比較甜,但搭配牛肉更是相得益彰呀😋自助吧有好多火鍋配料及小食,比如鴨血糕、甜不辣,百頁豆腐等台灣特色配料咁。當然,台式火鍋的精髓之一就係飲品!哩到提供35款口味嘅台式手搖茶飲,任君選擇,而且可以無限暢飲。我叫咗一杯🐝🥤蜂蜜雷萌桃花紅茶和🍊🍹別忘了水果茶,兩款茶飲都非常清爽解膩,蜂蜜雷萌桃花紅茶帶有淡淡的蜂蜜香氣和桃花香氣,別忘了水果茶充滿了各種水果的香甜,搭配火鍋真是絕配!

2024-09-15
2024-09-14 203 瀏覽
別忘了 (太和)大埔不嬲都多嘢食呢間台式火鍋仔喺太和開咗,裝修得幾靚環境幾舒服!又大又靚,勁多櫻花嘅佈置揀咗個M7和牛餐,都幾多選擇,有羊肉牛肉雞肉牛肉都有幾款!仲有好多台灣小食鴨血,榴槤波波等等最鍾意佢係可以任叫台式飲品,珍珠奶茶奶綠冬瓜茶,仲有啲水果茶啊,連續飲咗兩三杯勁抵,淨係飲台灣飲品都抵返晒仲有佢嘅榴槤雪條勁好食,仲有好多甜品選擇出邊仲有自助吧!正正平嘅餐$200都有太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
別忘了 (太和)
大埔不嬲都多嘢食
呢間台式火鍋仔喺太和開咗,
裝修得幾靚環境幾舒服!
又大又靚,勁多櫻花嘅佈置

揀咗個M7和牛餐,都幾多選擇,有羊肉牛肉雞肉牛肉都有幾款!
仲有好多台灣小食鴨血,榴槤波波等等
平嘅餐$200都有
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖