2022-05-14
超出預期的好味道 😊好耐無同朋友食中餐,趁今日適逢嚟到 The One 行街,就上 17/F 利寶閣試吓,但估唔到呢度嘅食物性價比好高喎。👍以下就係我哋今晚叫嘅 鮑魚虎蝦 菜單,總共有多款野食,每樣食物上枱時已分好一人一份,唔駛爭。😆1) 三星拱照义燒少許燶邊,好軟淋,青瓜爽甜,燒腩仔香脆,頭盤已有驚喜,正。😜2) 精選燉湯上枱時仍然熱辣辣,入口燙嘴,湯頭鮮味十足,材料有金華火腿,老雞,瘦肉,湯身晶瑩剔透,非一般燉湯可比。😋3) 原隻鮑魚扣海參名貴食材炆得非常軟身及入味,鮑汁充滿骨膠原口感,很出色的一道菜。🤤4) 牛油焗虎蝦虎蝦 Size 雖然不是珍寶級,但烹調方法卻令我十分驚喜,廚師先用切碎嘅洋蔥墊底,舖滿牛油汁醬的虎蝦放在上面,洋蔥粒全吸收了所有精華,蝦身爽甜,洋蔥香口,正。😍5) 上湯浸菜遠鮮甜無比的菜心,再配以上湯浸煮,好味就係咁簡單。😌6) 瑤柱蛋白炒飯每人一碗炒飯作為主食嘅終結,飯做得很乾身,瑤柱蛋白炒得好細滑,簡單的炒飯做得絕不平凡。🙂7) 甜品及金柚桂花糕喳咋糖水綿滑,桂花糕清香,2 款甜品都不俗。🥳ps 整體已言 加一連茶介,每人只須 3xx 左右,實屬超值之選,最重
1) 三星拱照
2) 精選燉湯
3) 原隻鮑魚扣海參
4) 牛油焗虎蝦
5) 上湯浸菜遠
鮮甜無比的菜心,再配以上湯浸煮,好味就係咁簡單。😌
6) 瑤柱蛋白炒飯
7) 甜品及金柚桂花糕
喳咋糖水綿滑,桂花糕清香,2 款甜品都不俗。🥳
ps 整體已言 加一連茶介,每人只須 3xx 左右,實屬超值之選,最重要係食物 有質素,有下次。👏👏