2024-10-30 148 瀏覽
喺荃灣超級出名嘅生煎包專門店,喺街市街小巴站對面,經濟又好味~王牌54 鮮雞湯小雲吞12粒+原味生煎包2隻 $54 奉送豆漿任飲非常清甜嘅鮮雞湯,配上超級足料自家製小雲吞,話就話小雲吞,但份量一啲都唔少~呢度嘅生煎包一定係必食,係我食過最好食嘅生煎包~一咬就爆曬湯汁出黎,一定要小心慢慢食~豆漿係自己新鮮渣出嚟,完全冇渣又唔甜,超級健康~麻醬手撕雞絲冷麵 $45份量超級多,麵量平時上海食店兩倍有多~手撕雞好嫩滑,配上自家麻醬,非常惹味~蟹黃生煎包2隻 $38一場嚟到,必定要試埋佢另外一種王牌生煎包~完全係不惜工本,超級多蟹籽同埋蟹遍膏~滿滿嘅湯汁,呢款相對鮮甜,又係要非常小心唔好辣親嘴喔~

麻醬手撕雞絲冷麵 $45

蟹黃生煎包2隻 $38
2024-10-25
2024-10-29 140 瀏覽
📍 劉興記生煎包專門店 (荃灣)荃灣荃灣街市街37號地舖見到呢間生煎包有幾間分店,而且價錢相當貼地,款式都好多 ,而且佢寫到明無汁會退錢,一於試試佢😋😋😋一坐低就即刻有杯低糖嘅豆漿飲好正,仲要係豆味好濃郁!👉蟹黃生煎包(兩隻)💰$38😋😋😋😋.8/5見咗師傅喺舖頭度即刻包,生煎包即叫即煎勁新鮮,咬入去真係爆湯,而且入面係有滿滿嘅蟹黃,但係又唔會好漏,正!👉麻醬雞絲粉皮💰$42😋😋😋😋.7/5呢個勁大份,麻醬相當香濃,粉皮比想像中厚身同爽口,雞絲同青瓜嘅份量都好好多😋👉雞絲酸辣湯麵💰34😋😋😋😋.8/5酸辣湯好開胃,酸度好岩我,有雞絲、竹筍、木耳絲份量好多,雞絲唔會好鞋。仲有湯麵夠晒飽肚。👉手工豆沙窩餅💰28😋😋😋😋.8/5外皮酥脆,內餡是細膩的紅豆沙,窩餅的口感層次豐富,甜而不膩。👉原味小籠包 💰40😋😋😋😋.8/5小籠包皮簿餡靚,多汁多肉,非常濃郁,物有所值。😍😍😍必食!回頭:yesyesyes!價錢超抵食,仲有無限任甜嘅豆漿好正!😋😋😋
📍 劉興記生煎包專門店 (荃灣)
荃灣荃灣街市街37號地舖

👉蟹黃生煎包(兩隻)
💰$38

👉麻醬雞絲粉皮
💰$42
😋😋😋😋.7/5
呢個勁大份,麻醬相當香濃,粉皮比想像
中厚身同爽口,雞絲同青瓜嘅份量都好好多😋

👉雞絲酸辣湯麵
💰34

👉手工豆沙窩餅
💰28

👉原味小籠包
💰40
😋😋😋😋.8/5
小籠包皮簿餡靚,多汁多肉,非常濃郁,物有所值。😍😍😍必食!

2024-10-27 137 瀏覽
呢間生煎包係網上評價唔錯,今日專登走嚟試吓。餐牌全日適用,無分午餐/下午茶/晚餐。皇牌套餐S1:招牌上海排骨菜飯+生煎包一隻($54)無咩期望下嘅炸豬扒幾好食,炸衣好薄但仍好脆,而且唔油淋淋,內裡豬扒軟嫩有肉汁;反而菜飯就乾身得滯。生煎包底層脆身,咬開小洞啜湯汁,味道可以,吸哂湯汁後一啖放入口,肉餡中仍有湯汁,整體不錯,但如果再熱烘烘啲就更好。皇牌套餐S4:鮮雞湯小雲吞12粒+生煎包兩隻($54)湯底清清哋帶少少味;小雲吞一口一粒,皮薄,味道正常。呢個餐跟嘅生煎包比飯餐嗰隻再熱少少。上海小籠包4隻($40)新鮮熱辣,皮算薄而且帶少少煙韌,唔會好易整穿。同樣先咬穿一個小洞吸啜湯汁,然後成粒食,湯汁及肉餡嘅味道同生煎包相似。百步香蔥油餅($28)餅十分鬆化,雖然咬落口感偏厚身,仍然食到好鬆化嘅感覺,但略嫌蔥餡比較少,所以香蔥味唔夠。另外想讚嘅係,個蔥油餅一啲油都無,完全唔覺油膩。套餐奉送豆漿,而且仲可以無限添飲。味道接近無糖,少少豆味。

皇牌套餐S1:招牌上海排骨菜飯+生煎包一隻($54)

皇牌套餐S4:鮮雞湯小雲吞12粒+生煎包兩隻($54)

上海小籠包4隻($40)

百步香蔥油餅($28)

套餐奉送豆漿,而且仲可以無限添飲。味道接近無糖,少少豆味。
皇牌套餐S1:招牌上海排骨菜飯+生煎包一隻
皇牌套餐S4:鮮雞湯小雲吞12粒+生煎包兩隻
生煎包
上海小籠包4隻
百步香蔥油餅
生煎包
豆漿
2024-10-25 114 瀏覽
15/10/2024📍劉興記生煎包專門店好耐冇食上海野 呢間仲有得食生煎包 睇落好吸引🤩佢有幾間分店 今次去咗荃灣果間入到舖頭 會先上杯凍豆漿 豆漿唔會好甜 豆味都幾濃 好好飲 仲有啲渣 證明真係磨出黎😙而且係免費任飲㗎!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨招牌上海排骨菜飯+生煎包($54)呢個排骨其實係炸豬扒 外皮又薄又脆 唔會好油膩 雖然肉嘅部分都係偏薄 但唔會乾👍🏻菜飯有少少調味 就咁食飯都得 但啲飯有少少硬✨麻醬手撕雞絲粉皮+生煎包($54)麻醬分量好多 足夠撈勻晒啲配料 🥒青瓜比得好多 食落都幾fresh粉皮係卷起一嚿嚿嘅 比較特別雞絲全部都係肉 唔會連埋雞皮 非常好✨蟹皇生煎包($38/2)跟餐送嘅生煎包其實已經好好食🤤即煎即上 皮薄餡靚 一咬開湯汁就爆出嚟 煎過嘅部分有少少脆 口感好豐富~另外嗌嘅蟹皇生煎包 入面真係有一絲絲蟹肉同蟹膏 勁香蟹味!不過真係有啲貴 普通生煎包4隻只係$35😓✨手工豆沙窩餅($28)外皮脆脆哋 入面嘅豆沙略嫌有啲太少 🫘甜度適中⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯最後埋單$174(免收加一)呢間嘅野食真係好抵食 好難得可以任飲豆漿 下次想
15/10/2024
📍劉興記生煎包專門店
而且係免費任飲㗎!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨招牌上海排骨菜飯+生煎包($54)
菜飯有少少調味 就咁食飯都得 但啲飯有少少硬

✨麻醬手撕雞絲粉皮+生煎包($54)
麻醬分量好多 足夠撈勻晒啲配料
🥒青瓜比得好多 食落都幾fresh
粉皮係卷起一嚿嚿嘅 比較特別
雞絲全部都係肉 唔會連埋雞皮 非常好

✨蟹皇生煎包($38/2)

✨手工豆沙窩餅($28)
外皮脆脆哋 入面嘅豆沙略嫌有啲太少 🫘甜度適中

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單$174(免收加一)
呢間嘅野食真係好抵食 好難得可以任飲豆漿 下次想食平啲一定會再去食🤣

推薦指數🌟:4.5/5

📍荃灣荃灣街市街37號地舖
2024-10-15
2024-10-24 88 瀏覽
下午茶時間人比較少,無需排隊,正好來朝聖一下!蟹黃蟹粉生煎包外皮煎得金黃酥脆,咬一口便滿溢著蟹黃蟹粉的鮮味,讓人欲罷不能。鍾意食蟹既朋友一定會愛上,烈推薦!招牌上海排骨菜飯 + 生煎包這個套餐價位非常實惠,還可以任飲豆漿。炸排骨外脆內嫩,完全不油膩,份量十足,搭配菜飯,超值之選!麻醬手撕雞拌麵我最愛的就是那濃郁的麻醬,拌麵口感彈牙,越吃越開胃。上海小籠包皮薄餡靚,咬下去湯汁四溢,鮮美的肉餡讓人一口接一口,實在無法抗拒!鮮雞湯小雲吞湯底清甜,小雲吞的皮薄得讓人驚喜,裡面的豬肉餡調味恰到好處,令人感到舒心。
下午茶時間人比較少,無需排隊,正好來朝聖一下!

蟹黃蟹粉生煎包

招牌上海排骨菜飯 + 生煎包

麻醬手撕雞拌麵
我最愛的就是那濃郁的麻醬,拌麵口感彈牙,越吃越開胃。

上海小籠包

鮮雞湯小雲吞

2024-10-22 185 瀏覽
每次經過荃灣都見到好多人排隊,一直都好想試,今日晏晝得閒決定去探吓店。🌟抵食性價比高今天來到荃灣的劉興記生煎包,真是一次味蕾的盛宴!首先,#蟹黃生煎包一上桌,金黃焦脆的底部散發著誘人的香氣,咬下去瞬間滿口蟹黃的鮮美,搭配著微微的肉汁,真是讓人大滿足,絕對是蟹黃控的終極享受!🌟皇牌套餐: 鮮雞湯小雲春12粒+生煎包2隻必試之選,彈牙的小雲春,肉質嫩滑,有別於港式傳統鮮蝦雲吞,另外一番風味, 十分好食。招牌生煎包內湯汁豐富,食時真係小心地燙口,因為湯汁好豐富,鮮甜香口,皮脆卜卜。🌟任飲鮮磨豆漿精心炮製的酥皮蔥油餅,外脆內嫩的口感搭配上任飲的鮮磨豆漿,真是絕配!豆漿的香滑,有令人忍不住想多來幾杯。餐廳環境唯小,但性價比超高,服務人員熱情友善,小店的溫馨,值得再來。

🌟抵食性價比高

🌟皇牌套餐: 鮮雞湯小雲春12粒+生煎包2隻

🌟任飲鮮磨豆漿

• 招牌生煎包
  • 煎雞湯小雲吞
  • 蔥油餅
2024-10-21 165 瀏覽
知道好耐荃灣有間出名既生煎,仲上埋電視因為怕排隊一直都冇去前排發現目前人潮已過,平日晚餐時間入面滿滿地但唔駛排,岩岩好坐到最後既台不過入面好逼,千萬唔好拎咁大個袋去食,係冇位放的,除非你唔介意放地下staff整體都幾nice原來呢度仲送豆漿,唔係一杯,係好似水咁任飲,但同時都見到menu有賣豆漿唔知係咪有唔同....整左兩款唔同既生煎,蟹粉$20同普通原味(4隻$35)鐘意佢蟹粉可以只點1個,就可以試晒2款,不過原味就最少2隻起2個都好鐘意,但蟹粉果個有點漏,食一個岩岩好論cp值普通原味亦抵食好多,蟹粉係double ~生煎煎到好脆又夠熱,入面超級多湯汁!生煎既皮尚算薄,但收口位果面都係略硬左d仲好貼心咁識別邊個係唯一一隻蟹粉生煎~另外叫左糖醋炸排骨菜飯$45菜飯幾好, 軟硬適中,但排骨炸得有點乾,好刮嘴呀下次仲想試下排骨(非糖醋)擔擔麵,佢仲有d一人餐係主食+1隻生煎~
知道好耐荃灣有間出名既生煎,仲上埋電視
因為怕排隊一直都冇去
staff整體都幾nice
唔知係咪有唔同....
整左兩款唔同既生煎,蟹粉$20同普通原味(4隻$35)
2個都好鐘意,但蟹粉果個有點漏,食一個岩岩好
論cp值普通原味亦抵食好多,蟹粉係double ~
仲好貼心咁識別邊個係唯一一隻蟹粉生煎~
另外叫左糖醋炸排骨菜飯$45
菜飯幾好, 軟硬適中,但排骨炸得有點乾,好刮嘴呀
  • 生煎
2024-10-21 114 瀏覽
我好鍾意食呢度嘅生煎包,除咗爆汁之外個底又夠脆好惹味😋招牌生煎包:爆汁肉嫩,開頭食嘅時候要細啖啲,因為真係好多汁,大啖咬真係會爆曬出嚟😂蟹黃生煎包:除咗多汁之外,蟹粉好香,一啲都唔會有腥味生炸雞扒:炸得好金黃外脆內軟,雞扒多汁肉嫩小雲吞湯麵:小雲吞皮薄餡多,上海麵有少少彈牙唔會係軟腍腍嘅面,我好鍾意呢種質地
我好鍾意食呢度嘅生煎包,除咗爆汁之外個底又夠脆好惹味😋

蟹黃生煎包:除咗多汁之外,蟹粉好香,一啲都唔會有腥味

炸雞扒:炸得好金黃外脆內軟,雞扒多汁肉嫩

2024-10-18 124 瀏覽
香港有唔少專賣生煎包嘅餐廳, 喺荃灣街市街附近, 就有一間比較新嘅生煎包專門店-劉興記! 餐廳位置好方便, 鄰近地鐵站, 食呢一間性價比高嘅餐廳係唔錯嘅選擇! 劉興記店舖細細, 座位唔係好多, 但環境好家庭式,好親切。 店員嘅禮貌好好, 隨即遞上豆漿,好驚喜! 豆漿唔係太甜, 好順滑。 餐牌嘅選擇都好多, 主要有生煎包同其他上海菜, 呢度嘅生煎包係即叫即煎,仲有唔爆汁可以免費換😄 我哋就叫咗幾樣: 1) 蟹黃生煎包- 蟹王味道突出, 打開個皮即刻爆汁, 整到地下污糟咗🤭 2) 招牌生煎包- 非常香口, 又係爆曬汁, 餡料亦非常多 3) 麻醬手撕雞粉皮- 麻醬味道好香, 份量好多, 一絲絲雞肉好惹味 4) 雞絲酸辣湯- 湯底濃厚, 酸度十足, 兩個人飲啱啱好 總括來說, 呢間餐廳好有人情味,家庭味道, 份量好足, 食物質素亦都好好,價錢又唔貴, 值得推介!

2) 招牌生煎包- 非常香口, 又係爆曬汁, 餡料亦非常多

4) 雞絲酸辣湯- 湯底濃厚, 酸度十足, 兩個人飲啱啱好

• 招牌生煎包
  • 雞絲酸辣湯
  • 麻醬手撕雞絲粉皮
呢間餐廳好貼心見到佢寫住麻醬可以添加糖醋汁可以添加豆漿可以添加生煎包唔夠熱可以更換估唔到真係有職員定時定候去幫顧客添加豆漿🫡今時今日香港服務態度嚟講,呢間算好好!### 上海排骨菜飯這道菜以嫩滑的排骨和香氣四溢的菜飯組合而成,排骨好厚身,而且好軟腍腍,菜飯菜嘅比例夠多,而且飯嘅軟硬度適中!### 麻醬青瓜雞絲粉皮清爽的青瓜搭配滑嫩的雞絲,淋上香濃的麻醬,口感層次分明,既清新又滿足,是一道非常適合夏天的涼菜。### 蟹黃生煎包這兩隻生煎包外皮金黃酥脆,內餡豐富的蟹黃令人垂涎,咬下去時湯汁四溢,滋味鮮美,值得一讚就係蟹粉份量超級多!### 蟹粉小籠包這四隻小籠包皮薄餡多,蟹粉的鮮香與湯汁的甘甜交融,讓人每一口都能感受到蟹肉蟹膏的鮮美!### 招牌生煎包這兩隻招牌生煎包外皮酥脆,內餡豐富,真係爆曬汁嘅時候要小心啲。
呢間餐廳好貼心

見到佢寫住

麻醬可以添加
糖醋汁可以添加
豆漿可以添加
生煎包唔夠熱可以更換

### 上海排骨菜飯

菜飯菜嘅比例夠多,而且飯嘅軟硬度適中!

### 麻醬青瓜雞絲粉皮

是一道非常適合夏天的涼菜。

### 蟹黃生煎包

滋味鮮美,值得一讚就係蟹粉份量超級多!

### 蟹粉小籠包

這四隻小籠包皮薄餡多,蟹粉的鮮香與湯汁的甘甜交融,
讓人每一口都能感受到蟹肉蟹膏的鮮美!

### 招牌生煎包
一直住喺荃灣呢區都好想搵上海菜食,同埋荃灣上海菜選擇唔多,咁岩見到劉興記生煎包專門店就試下。去到店員都好熱情安排座位。知道呢到既豆漿係無限添加已經好吸引,好似飲茶店員會好細心咁每枱添加,我係一個好鍾意飲豆漿既人,呢到既豆漿都好有豆香味,同埋唔係好甜,飲幾杯都飽丫。今次點左下面啲菜式蟹黃 x 蟹粉生煎包 Shanghai Pan-fried Bun with Chinese Crab Sauce 1 隻 $202隻 $38呢個蟹黃蟹粉生煎包必點,食落係啖啖蟹肉同見到粒粒蟹黃,好似食緊大閘蟹咁,真係會回購!因為我係一個好鍾意食大閘蟹既人,好岩鍾意食大閘蟹既你。點左兩個呢到既人氣熱賣皇牌套餐 👑 🔥雞絲酸辣湯 + 生煎包 $54Hot and Sour Soup with Shredded Chicken with Signature Pan-fried Bun本人係好鍾意飲酸辣湯,一嚟到勁大碗,而且好足料,超級多雞絲!生煎包真係一定要點,因為好多湯汁,而且呢度講明唔爆汁,係可以免費更換!招牌上海排骨 + 生煎包 $54配左拌麵 + $10Shanghai Fried Pork Chop S

去到店員都好熱情安排座位。

今次點左下面啲菜式

蟹黃 x 蟹粉生煎包
1 隻 $20
2隻 $38

點左兩個呢到既人氣熱賣皇牌套餐 👑 🔥

雞絲酸辣湯 + 生煎包 $54

招牌上海排骨 + 生煎包 $54
配左拌麵 + $10
Shanghai Fried Pork Chop Stirred Noodles with Signature Pan-fried Bun

我好鍾意食呢到既拌麵,因為呢度個拌麵汁啱啱好,又唔會太鹹,好鮮味,麵質軟度適中,呢度嘅排骨好酥脆。

職員都好好嘅服務態度,好似對面枱嘅男仔用QR code 落單,唔記得send出去,職員都會過嚟問吓佢係咪未撳掣落單,會幫佢check下單。

如果呢個價錢係荃灣黎講,係值既,生煎包真係做得出色。
  • 蟹黃生煎包
店名:劉興記生煎包專門店地址:荃灣荃灣街市街37號地鋪1.蟹粉生煎包 (2只) $38一入到去就比佢既生招牌爆汁生煎包吸引住。包皮超簿,個底煎得好脆,好重蟹粉味。佢系勁爆汁,我一咬啲汁就飛出嚟,真系著定深色衫/好小心咁食先得啊😝超級好食,果然系生招牌!2.原味小籠包(四隻)$40皮薄好軟熟,煙煙韌韌,爆餡勁多汁,一咬落去啲汁爆曬出嚟,要小心食先得😝肉餡蒸到好嫩好好味,湯汁一流。3.小雲吞湯麵(6粒)$34雖然佢系小雲吞,但佢系啱啱好可以一啖食得來又唔會太細舊,呢樣好啱我。皮薄餡靚,個餡料煮得啱啱好。4.招牌擔擔麵$42湯底夠傑身,掛系啲面到,配埋啲配料、櫻花蝦好香好好味,忍唔住一嘢就食曬佢。5.手工豆沙窩餅(8件)$28外面微脆,食到系有層次既,內里輕微煙靭,豆沙餡微甜啱啱好,fit曬,啱曬我👍🏻豆漿任飲,樣樣都份量十足,好抵食👍🏻總價$182
店名:劉興記生煎包專門店
地址:荃灣荃灣街市街37號地鋪

1.蟹粉生煎包 (2只) $38
超級好食,果然系生招牌!

2.原味小籠包(四隻)$40

3.小雲吞湯麵(6粒)$34

4.招牌擔擔麵$42

5.手工豆沙窩餅(8件)$28

豆漿任飲,樣樣都份量十足,好抵食👍🏻
總價$182
  • 招牌擔擔麵
  • 手工豆沙窩餅
  • 小雲吞湯麵
  • 原味小籠包
2024-10-10 117 瀏覽
荃灣想食上海菜 除左去商場店之外 有時街市小店都可以好高CP值餐廳晚市仲有豆漿無限加添 我地兩個人點左5樣野 人均唔駛一百蚊但都幾飽咁走🤣上海排骨菜飯酥炸排骨份量十足 脆口厚身 菜飯夠曬健康原味上海小籠包小心湯汁燙口 點埋醬醋食最惹味蟹黄生煎包蟹粉味濃郁 入口都係爆汁的 包皮脆口 鮮雞湯小雲吞有成12 粒 雲吞皮滑嫩 酥炸小雲吞點埋傳統的酸甜醬 爽口脆身晚市要齊人先可以入座 星期五晚等位大約5-10分鐘 經過荃灣街市街可以一試

餐廳晚市仲有豆漿無限加添

有成12 粒 雲吞皮滑嫩

酥炸小雲吞

點埋傳統的酸甜醬 爽口脆身

2024-10-04
劉興記生煎包專門店只要數十元就能吃到水準級小籠包和生煎包,難怪這裡即使非繁忙用餐時間,也是超多人排隊等候。劉興記生煎包專門店小籠包及生煎包現點現做,然後再即時放上蒸籠蒸與熱鍋下鍋煎,食客可品味到最熱騰騰的小籠包跟生煎包。讓人懷念的蟹皇生煎包是劉興記生煎包專門店美饌之一,也是上海料理相當有名的菜色,亦能代表劉興記生煎包專門店的美味。蟹皇生煎包外皮上層嫩彈,底層焦脆香酥,一口咬下蟹皇生煎包,滿滿的蟹香噴發,太邪惡了。蟹皇生煎包皮不過厚也不過薄,走的是濃郁路線,內餡裡塞滿了大量的蟹黃,入口鮮味十足,蟹肉柔嫩多汁,直接吃已經非常夠味,蟹皇生煎包稱讚為銷魂生煎包都不為過,若不是還有其他餐點要品嚐,我還想再來多幾顆蟹皇生煎包。每顆上海小籠包均有薄薄的表皮,媽媽超喜歡上海小籠包,鮮肉注入了上海小籠包豐富的湯汁風味,輕輕一咬全是鮮汁的肉甜,嚐到肉的原味,餡料的鮮嫩更是一絕,每一口彷彿在品味上海小籠包湯的滋味。鮮雞湯小雲吞個頭雖小,但皮薄肉滿,不會像有些店煮完後殘破不堪,依舊完好且盡責地將餡料裹住,肉餡嚐得出是選用新鮮的豬肉,口口感受得到豬肉的細嫩鮮美,有種讓人一口接一口吃不停的魔力。劉興記生煎包專門店

劉興記生煎包專門店最受歡迎的炸物非秘制上海炸排骨莫屬,秘制上海炸排骨外表油炸出漂亮金黃色澤,咬下時發出咔滋的聲響,無比酥脆的咬感。秘制上海炸排骨事先醃製過,軟嫩多汁,嘴裡盡是厚實的肉香氣,吃過一次真的令人上癮。

我是麻醬控,麻醬手撕雞絲粉皮一臉好吃,完全不用懷疑,麻醬就是要濃而不膩,再搭配滑溜的粉皮和嫩嫩的雞絲便對了。麻醬手撕雞絲粉皮在口中的奔放感太無敵,實在愛透,晶瑩剔透的涼皮透著光,涼皮扒覆醬汁的香氣很讚,好不耐吃。

2024-10-10 100 瀏覽
劉興記生煎包一直都聽講好好食!今日路經荃灣,見到有分店,即刻入左去試試佢!餐廳環境好光猛,而且枱凳都好乾淨✨✨ 蟹黃生煎包 今次食蟹黃生煎包😋未食都見到生煎包煎得好金香,熱辣辣上枱!輕輕一壓,蟹黃汁已經爆出😍😍😍係超濃郁嘅蟹黃味!✨ 上海小籠包梗係要試吓招牌之一嘅上海小籠包啦😍!真係肉眼可見嘅皮薄多汁,輕輕一夾,已經見到入邊係超多汁!記得要用匙羹載住咁食,一咬開,醬汁已經爆曬喺匙羹入面😍好鮮味!醮上加咗薑絲嘅醋汁,肉汁更鮮味有層次!✨ 麻醬手撕雞粉皮粉皮嘅愛好者,見到有麻醬雞絲粉皮,必點!粉皮晶凝通透,軟硬度適中😋配上麻醬加青瓜,青瓜能夠中和麻醬味道,麻醬食落唔會太漏!仲有手撕雞,肉質好嫩滑,而且食得出係好新鮮,唔係冰鮮雞!✨ 低糖豆漿 飲落唔會太甜,而且豆味濃郁,好滋味,值得一提,係可以免費refill 㗎🥰超級吸引!

✨ 蟹黃生煎包

✨ 上海小籠包