2022-08-06 427 瀏覽
Yo!今日又去食好西啦!🤩🤩又抽中左旅發局夏日賞2人餐優惠😜今次係位於旺角既北海道活壽司🍣book左1:15分食來到仲有位,唔算太多人😜坐低之後侍應就開始上菜啦,先來枝波子氣水同綠茶🍵同埋魚子蟹柳菇燉蛋,食落好滑,有魚子味。跟著就上刺身拼盤和壽司拼盤,同埋肥美既生蠔🦪生蠔好厚身好肥美呀😆😆啖啖肉,新鮮刺身和壽司都好好食,新鮮出爐😜有個火炎壽司🍣好正,入口好香🤩然後就上天婦羅🍤和鮮牛肉烏冬天婦羅炸得好好食,好脆,肉質不會太老,剛剛好,烏冬好軟身,好正,食落去好嫩口🤤最後我地額外點左個拖羅同海膽壽司🍣海膽好好食呀🤤溶化,新鮮。個拖羅好有肉地,好正呀,唔識形容😆
Yo!今日又去食好西啦!🤩🤩

又抽中左旅發局夏日賞2人餐優惠😜
今次係位於旺角既北海道活壽司🍣book左1:15分食
來到仲有位,唔算太多人😜

刺身壽司都好好食,新鮮出爐😜
有個火炎壽司🍣好正,入口好香🤩

然後就上天婦羅🍤和鮮牛肉烏冬

旅發局夏日賞2人餐
旅發局夏日賞2人餐
2022-07-07 1217 瀏覽
北海道活壽司,午餐想食魚生又要平靚正佢都算首選。🥢三文魚湯熱辣辣清甜無腥味。🥢三文魚壽司飯,個蟹籽同青瓜絲勁多,夏天食佢最涼快胃口都大增,三文魚大大粒厚切有質感有口感。超抵食👍👍地方光猛環境潔淨,服務不錯啊!
北海道活壽司,午餐想食魚生又要平靚正佢都算首選。

🥢三文魚湯熱辣辣清甜無腥味。

地方光猛環境潔淨,服務不錯啊!
2022-07-07
2022-06-13 910 瀏覽
平日下晝3點去食 個場好空 叫左2個飯 照燒雞扒飯$50 一上菜發現個碗大到好似唔使錢咁 雞扒好大塊 算滑 有啲生菜同蕃茄 另一個三文治粒飯$58 一樣好大碗佢除左三文魚 仲有蟹籽牛油果粒 青瓜絲 蟹柳 撈埋沙律醬 好好食!先$58大碗到好似二人份咁,真係完全冇投訴個價錢仲包一小個蟹籽沙律 同埋湯/飲品 我地揀左zero總結 環境舒適 CP值極高!
平日下晝3點去食 個場好空 叫左2個飯

另一個三文治粒飯$58 一樣好大碗

個價錢仲包一小個蟹籽沙律 同埋湯/飲品 我地揀左zero

總結 環境舒適 CP值極高!
2022-02-12 960 瀏覽
行過旺角就好想食日本嘢,本來想試放題,但又唔係食得多,不如算…見到行前兩步就有呢間落地牢嘅壽司店!印象中好似都好耐,心諗咁唔起眼應該唔多人掛的確客人唔多,環境好乾淨唔會有啲濕淋淋地面咁見佢擺設原本應該係迴轉壽司🍣 相信因為疫情就轉左. 都無所謂啦仲好坐喺bar 枱,由於人唔多壽司師傅勁快手就整好,因為好近,仲直接比我,第一下嚇親(真係勁快!) 感覺好好笑,好似廚師發辦咁比我😅佢有啲特價$9 件都唔錯例如三文魚腩!好肥美,仲好厚砌燒牛肉都係$9件,但好老好鞋…不過愛牛嘅就可以多食,味唔錯鰻魚都$9件燒左口魚邊有驚喜!好似廿幾蚊2件,唔記得…但好肥美,油脂好夠仲有個劍魚腩刺身$48!好抵食講真!有四大件仲好好好厚切! 食完已經好漏好夠真係好厚肉!但當然,而家無晚市,人流少咗好多,魚嘅新鮮程度就一定無以前咁好,相信唔少小餐廳都有呢個問題..接受嘅!只要唔係太嚴重嘅質量問題,都幫襯多啲呢啲唔係大集團嘅餐廳🍴之後再加多個茶碗蒸,好滑滑到好快就𠾼晒!都唔記影😝 但味道就一般,太重味精,如果鍾意蒸滑蛋嘅都可以試,但唔好期望係好正宗有好多料好香嗰啲試埋個燒牛舌,上菜有少少呆咗?!呢個同我認知嘅牛舌有啲

的確客人唔多,環境好乾淨唔會有啲濕淋淋地面咁

佢有啲特價$9 件都唔錯

例如三文魚腩!好肥美,仲好厚砌

燒牛肉都係$9件,但好老好鞋…不過愛牛嘅就可以多食,味唔錯
鰻魚都$9件

試埋個燒牛舌,上菜有少少呆咗?!呢個同我認知嘅牛舌有啲出入😅😅😅 係煎仲係無乜色水…..
但畢竟佢都係真牛舌!唔係放題嗰啲假牛舌!食落味係唔差,只係太濕太薄…之但係!唔好忘記!呢碟只係$17!!!係$17蚊!有四片牛舌!想點?💰

總括嚟講,佢對得住價錢!唔算好貴,但因為疫情同客少咗,要控制成本,明顯生意難做…但都好過食啲放棄年輕人嘅集團 (雖唔知呢間咩色,但唔係阿婆集團)

例如用咗cheap cheap wasabi (超市買壽司送仲係最低級無味)
食材亦因為流量少而無咁新鮮,講真就真係無光澤了!但唔係放題同爭鮮嗰啲咬落一口冰咁,溫度都可以! 見好多人點灸燒類見都幾香唔錯,可以解決到佢唔新鮮呢個缺點!

希望快啲過去,等啲餐廳可以繼續生存啦!當然住近的話買外賣就最抵最安全

(值得一讚!雖然客唔多,但人手仍好足夠,見個老闆定經理都仲有同客人傾下計。而洗手間亦好乾淨好大陣消毒味!好似仲乾淨過對面個大商場🤣)

2021-12-06 766 瀏覽
鄰近朗豪坊的熱點,其實已經經過好多次,因為要落地庫, 所以都沒有選擇....今次再行經過, 見到門口的食物海報選擇好多而且吸引,決定去試下....選擇非常之多可按餐牌食物上的number自行落單是日新鮮飛機魚:池魚刺身好睇又好食😍肉質鮮味,口感彈牙😋熱辣辣的三文魚頭湯😋🍣🍣鵝肝壽司暖暖的鵝肝,入口即溶滋味無窮五點刺身之選一次過可以試晒我喜愛的幾款刺身😍💕牡丹蝦壽司抵食夾大件蝦肉口感彈牙鰻魚壽司鰻魚醬汁甜甜地👍😋赤貝刺身夠新鮮👍鹽燒牛舌因薄切,容易入口口感不韌👍
今次再行經過, 見到門口的食物海報選擇好多而且吸引,
決定去試下....

選擇非常之多
可按餐牌食物上的number自行落單

是日新鮮飛機魚:
池魚刺身
好睇又好食😍
肉質鮮味,口感彈牙😋

熱辣辣的三文魚頭湯😋
🍣🍣

鵝肝壽司
暖暖的鵝肝,入口即溶
滋味無窮

鹽燒牛舌
因薄切,容易入口
口感不韌👍
2021-12-02
5 分鐘 (堂食)
2021-10-04 688 瀏覽
話說有次喺旺角想食日本嘢,就上網search附近有咩選擇,見呢間環境唔錯,價錢又合理,就去咗試!原來佢喺旺角站一出就到,明明經過過好多次,但完全無留意到有個窿係可以落去呢間餐廳🤣-//環境🌕🌕🌕🌑🌑其實佢座位非常闊落,兩個人可以坐四人位,仲可以望住餐廳中間既壽司吧台🤪但佢有個好大既問題,就係入面好似無冷氣咁,未開始食已經坐到出汗,唔叫凍飲係頂唔順🙁-//食物🌕🌕🌕🌕🌑佢既食物種類好多, 魚生比大部分壽司店厚,亦都算新鮮,特別推介個芒果三文魚卷,酸酸甜甜好開胃🤪熟食方面就正正常常,特別一提個三文魚湯,入面有好多碎魚肉同薯仔紅蘿蔔之類,勁足料,但賣相有D可怕😂//總結以食物質素同價錢黎講,呢間CP值都幾高,但冷氣虧對我黎講係個好大既問題,所以都唔會再去了🙁
//環境🌕🌕🌕🌑🌑
//食物🌕🌕🌕🌕🌑

//總結
2021-09-12 415 瀏覽
去開旺角想食壽司都會去呢間,因為都頗多選擇 價錢都相宜。叫左呢啲嘢食:整體來講都OK嘅,三文魚嘅嘢都係正常水準,左口魚裙邊就好好食!甜蝦都係可以encore!蕃薯就唔係咁好食,有啲求其。炒麵個色⋯真實比想更淺色 大家可以自行想像⋯⋯最最最最伏就係呢個碎蔥吞拿魚軍艦,你睇角色同埋佢啲肉咁樣一嚿嚿都知伏伏地⋯唔係咁新鮮⋯放入口真係lur都lur唔切⋯真係未食過咁難食嘅碎蔥吞拿魚軍艦!唔ok!錯晒!唔應該搵呢件作結⋯
去開旺角想食壽司都會去呢間,因為都頗多選擇 價錢都相宜。

叫左呢啲嘢食:

蕃薯就唔係咁好食,有啲求其。
炒麵個色⋯真實比想更淺色 大家可以自行想像⋯⋯

2021-08-13 414 瀏覽
Not sure why there had been so many negative reviews on this restaurant recently, I was a little concerned before going in for a quick bite, but it turned out to be a pleasant surprise.This sushi shop had been around since I was in high school (some 10-20 years ago). I’m delighted to see that it’s still around. The sashimi on the sushi was nice and thick (much better than i***** and s**-*** for the same price. As well the seared sushi was thoroughly seared ensuring customer could taste the fish

The sashimi on the sushi was nice and thick (much better than i***** and s**-*** for the same price. As well the seared sushi was thoroughly seared ensuring customer could taste the fish oil from the half seared sushi. Overall a very good lunch!

There’s 10% off full day coupon upon payment of
bill - do give it a good review if you like this restaurant to counter all those malicious ones below!!
2021-08-13
2021-07-09 485 瀏覽
旺角抵食壽司😍😍​有壽司,軍艦,手卷,一品料理,鍋物,湯,麵..... ​食物選擇算多👍​壽司幾有驚喜,平靚正,大大件👍​食物質素唔差,坐得舒服👍​​味道👅👅👅​抵食🤑🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉🍉​(最高分x5)​

旺角抵食壽司😍😍​
壽司,軍艦,手卷,一品料理,鍋物,湯,麵..... ​
食物選擇算多👍​
壽司幾有驚喜,平靚正,大大件👍​
食物質素唔差,坐得舒服👍​

味道👅👅👅​
抵食🤑🤑🤑🤑​
環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​
服務👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
一年前之前有食過四五次覺得呢一間嘢食嘅質素同價錢都剩返個性價比亦都唔差今次落去食 嘩 真係難食到鎮 熟食似七仔便利店 重點係冇冷氣 壽司唔新鮮 啲嘢食得個死鹹味好耐冇食過啲咁難食嘅嘢唔會再幫襯

好耐冇食過啲咁難食嘅嘢
唔會再幫襯
係旺角朗豪坊附近都好方便。我已經食過依間野3次 每次都冇令我失望依家改左餐牌,但依然都保持水準,全部壽司都好新鮮!依到係要自己寫餐牌上面食物number落單 ,我覺得都幾好 ,因為每次都嗌好多野食 ,如果要對住待應落單,應該都有排講以下係我上幾個月去食,果陣時晚市海膽長期有優惠 😍真係好正 全部都唔吝嗇🥰牛舌同生蠔都好好味!!食完第一次係會有想食第二次嘅感覺以下係我今日食嘅:依個杯好靚 一影相就知係北海道活壽司🍣啲壽司真係全部大大件,好新鮮🥰依個鵝肝帶子肥到不得了 之前好似冇架 😍我吾食鵝肝 所以形容吾到俾大家但個樣已經贏哂。日本生蠔好好味!好鮮甜!依家晚市五月仲做緊優惠😍以下仲有其他優惠2個人食左7百幾蚊,全部都係高質野,真係覺得好抵,值得一去!

海膽壽司

牛舌
生蠔

牛舌同生蠔都好好味!!食完第一次係會有想食第二次嘅感覺

以下係我今日食嘅:

依個杯好靚 一影相就知係北海道活壽司🍣

壽司真係全部大大件,好新鮮🥰
鵝肝帶子

但個樣已經贏哂。

日本九州生蠔

2021-05-05
海膽壽司
牛舌
生蠔
鵝肝帶子
日本九州生蠔
2021-05-03 394 瀏覽
同frd整完蛋糕,勁想食壽司然後就去咗呢間。位置好方便,旺角地鐵站一行出去就係。其實一直都知有呢間嘢,想試好耐,hahhhh. 味道冇咩特別好講,壽司🆗新鮮,冇得同貴價壽司比,但可以當元氣/板長替代品。選擇唔算少,魚生熟食都有。同埋,價錢更加便😏人均都係around $150

人均都係around $150
2021-04-25 380 瀏覽
呢幾年都黎過呢到幾次但係人流一次比一次少食物一次比一次冇咁新鮮🥺個menu都轉埋,又求其佐不過佢依然有佢值得一讚既地方👍🏻以經驗之談,呢到要嗌”對的食物”海膽壽司,三文魚壽司上次黎食仲好好味今次黎海膽苦苦地唔新鮮,三文魚都一般蟹柳唔推薦!好硬既雪藏蟹柳冇味但係佢啲火炙壽司都值得食 同我必嗌既 鮮果布甸芭菲👍🏻👍🏻👍🏻仲有佢既鵝肝帶子壽司都係推推推!個鮮果布甸芭菲勁大杯 $48成個焦糖布甸🍮係面+cream+水果中間有雲呢嗱雪糕+薄脆+朱古力漿🤤淨係入黎食呢杯野都覺得好開心🤣鵝肝帶子壽司$42 舊鵝肝超巨🤩鵝肝牛柳壽司$32 細舊鵝肝配火灸醬油牛柳雖然乾身佐不過鵝肝個陣味依然係幸福感滿滿火炙壽司我中意食左口魚🥰所以我覺得如果想食新鮮刺身quality既話就唔推薦啦,但係想平平地食下壽司黎食下甜品都幾唔錯!希望慢慢做返好啲質素喇話晒都開業好耐,幾香港地道小特色
呢幾年都黎過呢到幾次
但係人流一次比一次少
食物一次比一次冇咁新鮮🥺
個menu都轉埋,又求其佐
不過佢依然有佢值得一讚既地方👍🏻

以經驗之談,呢到要嗌”對的食物”
海膽壽司,三文魚壽司上次黎食仲好好味
今次黎海膽苦苦地唔新鮮,三文魚都一般
蟹柳唔推薦!好硬既雪藏蟹柳冇味
但係佢啲火炙壽司都值得食 同
我必嗌既 鮮果布甸芭菲👍🏻👍🏻👍🏻
仲有佢既鵝肝帶子壽司都係推推推!

個鮮果布甸芭菲勁大杯 $48

鵝肝牛柳壽司$32 細舊鵝肝配火灸醬油牛柳
雖然乾身佐不過鵝肝個陣味依然係幸福感滿滿
火炙壽司我中意食左口魚🥰

所以我覺得如果想食新鮮刺身quality既話
就唔推薦啦,但係想平平地食下壽司
黎食下甜品都幾唔錯!
希望慢慢做返好啲質素喇
話晒都開業好耐,幾香港地道小特色
中左伏 早知去雅蘭個間度食 😪😪諗住同個女行少幾步,去嗰間未試過嘅日本野位於旺角地鐵站口「活壽司」啲嘢超級唔新鮮囉個活赤貝係啡色 (竟然無影相)特上海鰻係白色😅😅蟹籽沙律有生菜絲 😂😂😂😂😂😂連我個女都唔食🥲🥲以上係我食剩嘅嘢~ 因為驚食完會肚痛跟住臨走俾錢嘅時候我同個老闆講話佢啲嘢唔好食加唔新鮮跟住佢問我邊樣跟住我話油甘魚一嚟到係變咗白色+啡色仲要比錯碟活赤背我我係冇嗌到㗎佢竟然夠膽死話咁我咪賺咗條活赤背(大佬呀一嚟到我已經話我冇嗌到呢碟野叫人哋拎走)因為拎過嚟利苑一見到變晒色仲要又腥又臭😪😪
中左伏 早知去雅蘭個間度食 😪😪
諗住同個女行少幾步,去嗰間未試過嘅日本野
位於旺角地鐵站口「活壽司
啲嘢超級唔新鮮囉
個活赤貝係啡色 (竟然無影相)
特上海鰻係白色😅😅
蟹籽沙律有生菜絲 😂😂😂😂😂😂
連我個女都唔食🥲🥲
以上係我食剩嘅嘢~
因為驚食完會肚痛
跟住臨走俾錢嘅時候我同個老闆講話
佢啲嘢唔好食加唔新鮮跟住佢問我邊樣
跟住我話油甘魚一嚟到係變咗白色+啡色
仲要比錯碟活赤背我我係冇嗌到㗎
佢竟然夠膽死話咁我咪賺咗條活赤背
(大佬呀一嚟到我已經話我冇嗌到呢碟野叫人哋拎走)
因為拎過嚟利苑一見到變晒色仲要又腥又臭😪😪
2021-03-26 304 瀏覽
今日係第二次去食,上次去食都正正常常ok好食,所以今日同朋友再去食。但今次去食就差左好多,壽司、小菜等料理完全係淪落到同放題差唔多質素。menu轉左之後,除左壽司&小菜款式少左、質素下降左之外,鋪頭就連山葵既牌子都直接換埋左一包包冇味唔辣個種,單係呢點已經差好遠。之前叫過既大部份小菜都冇埋,例如串燒類既野食。直接啲講,間鋪頭換左menu之後簡直唔洗再去,削減成本之後啲壽司既味道普通到不值一提,建議大家係旺角搵其他好野食。