5天前 0 瀏覽
第一次食,三個人嗌左一隻雞,味道唔錯,同其他雞煲類似,不過啲雞肉幾嫩滑,幾入味,份量都好足。另外職員好貼心,知我哋除咗嗌雞煲之外仲會嗌其他串燒,有主動幫我哋落咗隻雞先,落完單唔洗10分鐘就上左煲雞,已經可以即刻食,唔洗再焗。佢哋啲野飲都勁大一杯,我嗌左杯凍檸樂,超級爽🤣 讚!
佢哋啲野飲都勁大一杯,我嗌左杯凍檸樂,超級爽🤣 讚!
剛開業時到店吃過一次單點雞煲,口味偏甜。最近經過見轉了做放題,晚餐就決定在這裡吃了。🍄分2個套餐,都是任食的。我們貪心,選了雙拼 。🍄先上雞煲,惹味的,不過口味偏甜。與重慶雞煲的鹹完全兩回事,如果喜愛重慶雞煲可能未必會很喜歡這個雞煲。🍄在吃雞煲的同時又叫了串燒。有豬有牛有雞,不過同想像中撒孜然粉的又很不同,整體有偏炸過的感覺。但欣賞有個爐保持溫熱。最後加了2次雞,又點了些串燒,就轉火鍋。可以直接加水,但若想改湯底,則要另加錢。由於是次目標是雞煲和串燒,所以火鍋只是淥了些蔬菜🥬。但以任食來說,火鍋食材的選擇也有很多。🍄炸饅頭,強烈推薦!!!總來說,這餐雞煲不是我想像中的雞煲味,串燒也不是旺角或內地狂撒孜然粉的串燒,火鍋就正正常常。但對於沙田居民來說,想不出九龍便可吃到雞煲串燒,又不妨一試。

🍄分2個套餐,都是任食的。我們貪心,選了雙拼 。

🍄在吃雞煲的同時又叫了串燒。

🍄炸饅頭,強烈推薦!!!

2024-12-23 0 瀏覽
大圍嘅放題串燒雞煲 任食 又想食串燒又想打邊爐 最後揀咗雙拼套餐 好有驚喜 火鍋配料有好多款飲品亦有好多 又有多款串燒好高性價比 當日叫咗蒜辣卜卜蜆煲 啲蜆超新鮮湯底都好夠味 唔使點任何醬汁已經好惹味當日好早就去到 所以出菜都好快 唔同時段有唔同價錢 宵夜時段好似好抵食 下次就試吓先 海鮮都好新鮮 😍😍😍 大家最好提早打去訂位 位置坐得都好舒服員工都好nice 細心 廁所都好乾淨 串燒好夠味 同出面食嗰啲完全唔同 即使係放題任食 都好高質素
大圍嘅放題串燒雞煲 任食

任食 都好高質素

2024-12-23
  • 蒜辣卜卜蜆鍋
2024-12-12 195 瀏覽
之前食過單點好好味,雞煲比起出面又滑又入味!串燒更加唔洗講,燒出嚟外焦脆,內有肉汁完全唔會燒到過曬火,唔會乾!亦都唔會好似出面啲串燒冇醃製咁冇味即使係醃製嘅功夫同調味,都食得出師傅嘅心思!講返個放題,放題真係任你食仲要質素唔會因為咁而差左!反而仲抵食左!仲要得我一個人,佢哋都肯比我入去一人放題然後聽啲員工講最多人揀飲冷泡茶,話好多人飲完又拎我試完之後真係好OK員工嘅服務態度都好好!有咩要求都好盡量滿足!亦都好有耐性完全感受到呢間鋪頭嘅老闆對待員工都好好,所以先令員工咁上心工作同服務客人有時時不時食食吓嘢都會聽到員工們有講有笑,相處好融洽,完全感受到間鋪嘅人情味同快樂不過每次食都唔記得影相,每次都食曬先醒起我一定會keep住幫襯!加油呀~
完全唔會燒到過曬火,唔會乾!
亦都唔會好似出面啲串燒冇醃製咁冇味
即使係醃製嘅功夫同調味,都食得出師傅嘅心思!

講返個放題放題真係任你食

然後聽啲員工講最多人揀飲冷泡茶,話好多人飲完又拎
我試完之後真係好OK
員工嘅服務態度都好好!有咩要求都好盡量滿足!亦都好有耐性

不過每次食都唔記得影相,每次都食曬先醒起
我一定會keep住幫襯!加油呀~
  • 招牌麻辣雞煲
  • 燒牛舌芯
  • 玻璃雞皮
2024-12-08 180 瀏覽
最愛既串燒火鍋舖頭 成日特登過黎食 喺大圍火車站行出嚟2分鐘就到‼️ 以前係單點餐廳 而家新增咗放題😍😍超抵食!!! 甚至連雞都係任食 員工態度都好nice 好細心 呢到既麻辣雞煲絕對係我食過最好食嘅🐓雞煲 串燒都好好食 同出面嘅串燒舖差好遠 好高質素 同員工傾偈後得知所有串燒都係老闆自己醃製 絕對冇一樣嘢係求其 👏🏻所有嘢都係用心製作雞皮都好出色 差唔多台台都有嗌 當日任食 飲品自己出去拎 飲品都有好多款‼️自家泡嘅冷泡茶相信係大熱門
最愛既串燒火鍋舖頭

招牌麻辣雞煲
招牌麻辣雞煲
  • 燒雞皮
2024-11-21 384 瀏覽
一行三人諗住去食串燒,飲吓啤酒。見舖頭人少少,就去試吓,點知就出事。嘢食正常,出餸速度正常,味道一般,飲品選擇不算很多。舖頭分地下及一樓兩層,一樓冷氣不足,空氣不流通,越食越熱。此一次用餐,限時2小時,食到90分鐘,諗住要多一次嘢食,點知就同我哋講已經截咗單,仲俾張單我哋叫我哋即刻埋單。重點是入座後一直冇通知會90分鐘截單,阿姐態度又勁差,乜都話唔知道,扮傻,總之就要我哋埋單。行落地下埋單,態度差,黑面🌚。幾好食都冇用,食到成肚氣,下次請我都唔會再嚟!
舖頭分地下及一樓兩層,一樓冷氣不足,空氣不流通,越食越熱。

2024-11-16
2024-11-13 251 瀏覽
樓下冇位坐樓上,環境差,周圍望落好污糟,張枱好似冇抺乾淨咁仲有幾粒上手食物殘渣,嘢食方面雞煲ok嘅,雞都滑,串燒都還可以,肥牛勁難食,又鞋又硬,好似咬緊塊硬膠咁,一啲都唔似牛肉,一碟勉強食咗一半就冇再食,叫左杯超大檸檬茶,好難飲,平時外面普通size都有半個檸檬,佢杯野大三倍又係半個檸檬,茶底唔得有怪味檸檬味又唔夠,仲要成三十幾蚊杯,叫咗生菜,菜洗唔乾淨又唔新鮮,叫佢換過態度都好好,整體服務可以但唔會再有下次。
2024-10-11 243 瀏覽
第一之嚟呢間食野,試左個午餐蒜蓉雞扒腸仔太陽蛋飯,真係好正啊!想像一下,香噴噴的雞扒,外脆內嫩,配上濃郁的蒜蓉,味道超級吸引!再加上腸仔,咬下去汁多味美,簡直係完美搭配。最正係嗰隻太陽蛋,蛋黃流心,淋上飯上好味,值得試試
2024-10-11 248 瀏覽
葡國雞飯真係好好味!想像一下,金黃的雞肉非常嫩滑比我想像中滑好多,配上香噴噴的米飯,簡直係完美組合!每一口都充滿了濃郁的葡國汁,再加上啲新鮮蔬菜,色彩繽紛食肉大增,我無諗過咁好食,都好小係出面食到咁滑嫩嘅雞肉,可以一試
2024-03-08 1080 瀏覽
開心大發現!深夜想食去宵夜,發現有一間餐廳開到凌晨三點,有麻辣雞煲食!即刻外賣叫左半隻雞,再加兩件燒帶子,仲有一杯特色飲品—>西瓜汁半隻雞兩個人食份量十分足夠,味道十分滿意👍🏼食完雞可以做麻辣火鍋!兩件燒帶子非常香口,好新鮮!杯特色飲品特色在於大大杯!真大大杯!$38超值總括嚟講,新餐廳黎講性價比非常之高,除咗有雞煲,仲有火鍋,仲有大量串燒,燒物,海鮮等,夜晚有咁多嘢食算是難得!希望下次食再有驚喜。
開心大發現!
深夜想食去宵夜,發現有一間餐廳開到凌晨三點,有麻辣雞煲食!

兩件燒帶子非常香口,好新鮮!
杯特色飲品特色在於大大杯!真大大杯!
$38超值

希望下次食再有驚喜。
外賣自取
2024-02-29 937 瀏覽
終於天氣轉涼了,當然要去打下邊爐😙偶然搜尋雞煲,然後真係搵到一間叫十六浦嘅打邊爐,咁當然要試一試啦。10點到,在樓上不用等位.揀左個麻辣雞煲,個雞真係好好味。今次試左小辣,岩岩好

終於天氣轉涼了,當然要去打下邊爐😙
10點到,在樓上不用等位.
揀左個麻辣雞煲,個雞真係好好味。今次試左小辣,岩岩好

2024-02-26 669 瀏覽
開左唔係好耐,夜繽紛新選擇,食物種類選擇多,有串燒有雞煲又有得Hot Pot,特別係所有飲品大大杯,食辣野真係必備,而且價錢合理,位置地點方便,服務不俗☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2024-02-25 732 瀏覽
上次試左個招牌麻辣雞煲+串燒 + 自家製大大杯嘅水果茶 & 大大杯檸檬柑桔蜜🍯招牌麻辣雞煲🐔:雞煲好夠味+好夠辣🔥啲雞肉好嫰+ 好滑 串燒🍢:串燒仲有多款選擇 肉 + 海鮮 + 蔬菜都應有盡有強推👀 — 燒豬頸肉 & 牛仔骨 & 菠蘿大大杯野飲 —— 水果茶 & 檸檬柑桔蜜🧊:野飲好足料配埋雞煲&串燒 世一!!🙌🏻水果茶真係有大大塊蘋果+ 橙子係入面😋行入舖頭其實聞到好香嘅藥膳香味 原來大家都食緊藥膳雞煲 睇嚟下次又可以一試🙈強烈推薦大家可以試下!!!

招牌麻辣雞煲🐔:

強推👀 — 燒豬頸肉 & 牛仔骨 & 菠蘿

大大杯野飲 —— 水果茶 & 檸檬柑桔蜜🧊:
野飲好足料配埋雞煲&串燒 世一!!🙌🏻
水果茶真係有大大塊蘋果+ 橙子係入面😋

強烈推薦大家可以試下!!!
2024-02-25
2024-02-22 891 瀏覽
有一班買宵夜途經十六蒲先發現原來呢間串燒開到好夜,今晚一班人打完波搵地方食嘢就試下呢間雞煲串燒。雞煲好好味,叫咗中辣,甜甜辣辣好惹味,串燒選擇豐富,樣樣都唔錯啵,有啲驚喜。
#`Д´)ノ 今晚食宵又係大排檔?好悶啊啊啊🉐 呢度雞煲又得‼️ 串燒都仲得‼ ️兩層港式串燒店🤟🏻款式多CP高
一大班朋友黎聚腳就岩嗮~🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️肉類:全部無伏, 好惹味🥳CP值算高!!🌟最有驚喜:燒火雞腎|鹽燒海中蝦> 🐔 —— 燒火雞腎 $24/串雞腎爽口唔韌, 厚肉惹味, 必叫之選!!🌟> 🦐 —— 鹽燒海中蝦 $78/客食食下店員話請我地食🥹🫶🏻….海蝦調味唔重, 反而食得出蝦隻本身鮮甜味肉質爽口彈牙, 下次再黎食一定必叫!!🉐🟢 —— 燒金菇肥牛卷 $30🟢 —— 燒雞軟骨串 $10🟢 —— 燒豬頸肉 $28🟢 —— 燒牛舌芯 $30🟢 —— 燒牛柳 $28🟡 —— 炭燒燒汁雞肉串 $9………………蔬菜類:全部都好高質!! 非常有驚喜啊啊啊🤤🟢 —— 蒜蓉牛油焗金菇 $30金菇搭配香氣爆發嘅蒜蓉牛油, 無得彈🫦🟢 —— 懷舊小食炸饅頭 $35炸饅頭呈金黃色, 熱辣辣脆卜卜裹滿甜甜嘅煉奶, 一啖落口超滿足!!🤩🟢 —— 秘製醬汁燒茄子 $48茄子大大份切半上, 軟腍juicy蒜蓉濃度恰到好處, 搭配秘製醬汁非常
#`Д´)ノ 今晚食宵又係大排檔?好悶啊啊啊
🉐 呢度雞煲又得‼️ 串燒都仲得‼ ️
兩層港式串燒店🤟🏻款式多CP高
一大班朋友黎聚腳就岩嗮~
肉類:全部無伏, 好惹味🥳CP值算高!!

🌟最有驚喜:燒火雞腎|鹽燒海中蝦
> 🐔 —— 燒火雞腎 $24/串
雞腎爽口唔韌, 厚肉惹味, 必叫之選!!🌟
> 🦐 —— 鹽燒海中蝦 $78/客
食食下店員話請我地食🥹🫶🏻….
海蝦調味唔重, 反而食得出蝦隻本身鮮甜味
肉質爽口彈牙, 下次再黎食一定必叫!!🉐

🟢 —— 燒金菇肥牛卷 $30
🟡 —— 炭燒燒汁雞肉串 $9
………………

蔬菜類:全部都好高質!! 非常有驚喜啊啊啊🤤

🟢 —— 蒜蓉牛油焗金菇 $30
金菇搭配香氣爆發嘅蒜蓉牛油, 無得彈🫦

🟢 —— 懷舊小食炸饅頭 $35
炸饅頭呈金黃色, 熱辣辣脆卜卜
裹滿甜甜嘅煉奶, 一啖落口超滿足!!🤩

🟢 —— 秘製醬汁燒茄子 $48
茄子大大份切半上, 軟腍juicy
蒜蓉濃度恰到好處, 搭配秘製醬汁非常惹味!!
再醃耐啲更入味就perfect喇🤤

🟢 —— 燒菠蘿 $18
串燒必食!! 清甜多汁, 解膩一流~

🟢 —— 燒韭菜 $16
韭菜新鮮爽口唔多渣
調味非常出色‼️香氣充足亦唔油膩‼️

🟢 —— 燒娃娃菜 $10
呢個有驚喜啊⚠️娃娃菜燒後帶點脆身
表面灑滿調味粉別有一番風味!
………………

丸類:無錯🤪就係大家預想中嘅味道! 好食!

🟢 —— 燒迷你甜薯 $18
🟢 —— 燒司華力腸 $26
🟢 —— 燒香草台灣腸 $22
🟢 —— 燒芝士丸 $20
🟢 —— 燒蟹柳 $15

🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️

p.s.🥹希望店舖可以加設川式辣粉!!!

✏️整體評分:#foodiefairy_3分
💸人均消費:$100-$200