2022-11-18
本身係朗豪坊food court 諗住搵下有咩食,點知係最深處開左間新餐廳,係我鐘意既川菜🤣就入左去試下餐廳裝潢幾新穎,雖然係中菜,但大部分客人都係年青男女。有得叫小菜,亦有一人鍋,好多元化涼拌萵筍絲($58)鍾意食酸辣粉嘅人呢個一定會岩食,醋味好香,而且唔辣,可以大大啖放入口,食完勁開胃雞絲粉皮($68)每次食川菜我都會叫嘅菜式😛哩間既份量都幾多,麻醬唔會太多,靑瓜同雞絲比例亦恰到好處糖醋小排骨($88)份量超多,建議4人以上叫🤣不過兩個人逐粒食下食下又好快食晒,糖醋比例調得剛剛好,送飯一流鮮肉小籠包($48)皮薄餡靚,皮雖薄但唔易穿,絕對多汁,汁有一湯匙咁多,高質既小籠包並唔多,個人認為哩間既質素係僅次於鼎泰豐,係必食item手工黑糖糍粑($68)糍粑外脆內軟,糯米非常煙靭,而黑糖甜而不膩,配上黃豆粉,食落香口軟滑,我忍口都食左3舊😚茶位費 ($12/per head)茶位係有d貴,不過絕對對得起個價錢,因為佢係用整包玄米沖既茶,飲落特別香
涼拌萵筍絲($58)
雞絲粉皮($68)
糖醋小排骨($88)
鮮肉小籠包($48)
手工黑糖糍粑($68)
茶位費 ($12/per head)