2021-06-09 119 瀏覽
星洲炒米裏面都好重咖喱味,而且都唔算太辣,裏面啲配料都好充足亦都有好多肉絲。蔥花牛肉炒滑蛋配飯蛋方面亦都好滑而且份量都好多,牛肉都好有口感同埋都好入味。晚餐仲有兩杯嘢飲好抵食。

星洲炒米裏面都好重咖喱味,
而且都唔算太辣,
裏面啲配料都好充足亦都有好多肉絲。

蔥花牛肉炒滑蛋配飯
蛋方面亦都好滑而且份量都好多,
牛肉都好有口感同埋都好入味。
晚餐仲有兩杯嘢飲好抵食。
2021-06-07 175 瀏覽
餐廳位於九龍灣,位於大型商場之內 ,內裏環境十分舒適,這間餐廳是位於商場的 food court之內,座位寬闊不在話下,加上中央冷氣十分充足,絕對是享用晚餐的好去處, 即使現在面對疫情,我也相信防疫措施做得十分充足。 食物方面, 我挑選了一個 星洲炒米與及 滑蛋牛肉飯, 真是一個 挑選適宜的飯餐, 和朋友一人一份 分量剛好,價錢大眾化, 我就是這樣的被他吸引住了 ,先說說滑蛋牛肉飯, 雞蛋炒得香滑, 意料之內, 沒想到 牛肉也煮得剛剛好,入口肉味豐富。 加上 星洲炒米 完全不油膩,更帶有陣陣咖哩香味, 但又不太 辣,相信適合不同年齡的朋友享用。
2021-05-25 172 瀏覽
今日來到德福廣場foodcourt來個簡單午餐,這個foodcourt很多選擇,有韓國菜、炸雞、漢堡包、點心和燒味味等等,最後我選了千味家的三餸飯,因為價格比較便宜,只是$45另外加配凍豆漿也只需$3,看似份量不錯,但吃完有點後悔。 .凍豆漿性價比尚可,不會過份死甜,沒有豆渣。 咕嚕肉這道菜算最好,有肉吃不會只是大塊骨頭,酸甜醬算惹味,底下的菠蘿也可拌飯吃。整頓飯幸好選了這個醬汁豐富的小菜才能完成一碗飯。 蝦米蒸水蛋 清淡得連蛋味也沒有了,有蝦米的位置會帶了點死鹹味,但蝦米也是寥寥可數,蔥花亦全無提味作用。 菜心第一口吃下好苦,立刻吐了出來,相信是菜洗不乾淨或者已冷藏太久,就算有油和蒜蓉也掩蓋不了難吃的味道,再吃幾條也多是苦的,唯有放棄。
凍豆漿
性價比尚可,不會過份死甜,沒有豆渣。

咕嚕肉

蝦米蒸水蛋

菜心
2021-05-24
2021-04-09 201 瀏覽
Lunch time 又係最多人既時間,最多位最快手一定係food court,我都幾欣賞九龍灣德福既food court, 選擇都算唔錯,簡左呢間3餸飯,價錢好抵 $38 2dishes , add $3 for 凍豆漿~一碟碟分開都幾方便,叫左肉餅同水蛋, 賣相不錯,而食落口真係有fd 落差,肉餅可能重手左一入口就好咸,勁咸搞到我變成單餸,好彩叫左個水蛋,蒸水蛋都真係無得輸,真係唔錯,好滑好香,仲可以餸倒飯~ 仲有杯豆漿都幾好飲!下次再食

2021-01-13 281 瀏覽
兩餸只係$38!咪試吓囉!我選咗雞髀及枝竹鴨掌!可能我唔識選兩樣我都覺得好一般下次試吓其他雞髀🍗~唔入味!只得雪藏味!枝竹鴨掌~又係無嘜味!又少枝竹!啲鴨掌又碎濕濕
2020-12-19 204 瀏覽
速遞情報📣繼續有德福新開嘅foodeli😃呢間餐廳🍴特別在於你可以自由選擇食乜嘢嘅餸,可以自由配搭。😄而每一個餸已經分好左一兜兜,直接放喺面前俾你揀😉兩餸一湯套餐 $43咕嚕肉🍖係正常嘅咕嚕肉味道,調味方面酸酸甜甜。骨比較大,脆漿算簿。都有幾粒係全舊肉。份量算多,可以餸飯🍚咖喱薯仔雞🐥成碟都係薯仔,只有一舊雞。仲要好大舊骨😤千祈唔好叫呢個‼️又重味精🙅🏼‍♀️食完好口渴冬瓜例湯🥣不過不失,淡過水😂總括而言,其實呢間餐廳可以俾你任意配搭,即點即攞,其實係幾快。👍🏻而且係德福入面好少有呢一啲中式自由選擇嘅小菜,所以如果你想食一啲比較健康🥗或者想食一啲家常菜都可以食呢一間。但係就千祈唔好嗌咖喱薯仔雞啦😂價錢方面其實幾平因為開業期間仲有八折所以折咗之後都係$35。🤗所以$35係德福可以食到兩餸一湯,所以質素上面都冇乜特別評價。😹其實佢除咗揀兩餸一湯嘅套餐,佢仲可以揀一啲碟頭飯🍛,炒飯炒河等等...再配一個小菜🥘同埋豉油王雞髀🍗。可能個個套餐更加好味😋人均消費:$50地址:(千味家)九龍灣德福二期foodeli#家常菜 #千味家 #德福 #德福廣場 #德福美食 #foodeli #九龍灣美食 #抵食
速遞情報📣繼續有德福新開嘅foodeli😃

兩餸一湯套餐 $43
咕嚕肉🍖

咖喱薯仔雞🐥

冬瓜例湯🥣
不過不失,淡過水😂

人均消費:$50

地址:(千味家)九龍灣德福二期foodeli

#家常菜 #千味家 #德福 #德福廣場 #德福美食 #foodeli #九龍灣美食 #抵食 #九龍灣德福廣場二期 #咕嚕肉#二餸一湯 #hkfoodieclub
2020-09-01
5 分鐘 (堂食)
2020-09-26 387 瀏覽
原來德福廣場開咗新既Food court❤️好耐冇食媽媽飯啦,見到有三餸飯食好興奮🥰🌟豬扒肉質入口鬆軟,肉味濃郁又香滑,配埋香噴噴,熱騰騰既黑椒醬,仲有相當多既洋蔥🧅充滿鑊氣,味道好夾😍🌟魚香茄子很惹味,是一道家常菜式,材料也很簡單,真係不吃不厭,佐飯一流🥳炒香左既肉碎茄子🍆配上惹味又辣辣地既醬汁😋🌟我愛吃蒜芯,喜歡蒜芯清爽鮮甜的味道,蒜芯依家好當做,特別爽口,新鮮好味,配埋叉燒既咸味,好夾呀。

2020-09-25
午餐