1K
2024-11-12 74 瀏覽
大角咀呢間居酒屋性價比極高,大件抵食又好客呢碗特選丼,有海膽、赤身1切、帆立貝1隻、三文魚2切同白身魚2切。真係未見過好似玉子咁厚嘅海膽,鮮香到不得了!其他刺身都好厚好靚仔,好似去咗魚市場食咁跟餐仲配有是日沙律及味噌湯,沙律唔係普通嘅一碗,係大大碗配有海葡萄,好有誠意味噌湯熱辣辣,好足料,事前暖胃真不錯珍寶蟹棒壽司係呢度嘅其中一樣signature,原來加多$3再可以升級做特大珍寶,果然厚度係超超超誇張,連壽司飯都俾佢重量壓扁,啖啖肉燒得好香軟殼蟹卷都好抵食,一份有8卷,軟殼蟹脆脆地有蟹香,上面有勁香嘅牛油果醬,極之開胃,有啲似他他醬咁正免治雞肉棒好大條,打勻雞蛋同醬汁,點雞肉棒食一級棒鴨肝燒得好實淨,好有汁燒嘅香味,裡面都入晒味牛舌芯又係好厚身,鹽燒味道非常香,口感好彈牙。白鱔燒到外皮脆卜卜,冇乜骨好香脆燒豚腩燒得勁吸引,又係激厚,油光閃閃,我見油憐,咬落不得之了,點解可以又爽又綿?嗌5款串燒,就有Orion啤酒送,見到咁嘅優惠即刻bling bling眼呀老細仲好好人,送多杯巨峰提子汁畀胃民,真心爽呀用完餐原來仲有甜品送,椰汁糕都好香口
大角咀呢間居酒屋性價比極高,大件抵食又好客

千目特選丼

味噌湯熱辣辣,好足料,事前暖胃真不錯

特大炙燒珍寶蟹棒壽司

軟殼蟹卷伴牛油果醬

免治雞肉棒

免治雞肉棒好大條,打勻雞蛋同醬汁,點雞肉棒食一級棒

汁燒鴨肝

鴨肝燒得好實淨,好有汁燒嘅香味,裡面都入晒味

燒豚腩

老細仲好好人,送多杯巨峰提子汁畀胃民,真心爽呀

用完餐原來仲有甜品送,椰汁糕都好香口
2024-11-11
千目特選丼
特大炙燒珍寶蟹棒壽司
軟殼蟹卷伴牛油果醬
免治雞肉棒
汁燒鴨肝
燒豚腩
2024-11-14 23 瀏覽
今日同朋友嚟到大角咀搵好嘢食, 大角咀真係好多 各國美食, 行咗一個圈最後揀咗位於大全街嘅千目日本料理, 我哋叫咗個千目特選丼, 帆立貝刺身, 炙燒巨無霸蟹棒壽司, 玉子小卷, 鹽燒雞翼, 燒安格斯牛, 香燒蝦串, 汁燒帆立貝串。每一道菜嚟到都係驚喜, 先嚟盛載壽司刺身嘅三層日本塔, 每一層擺放唔同嘅壽司刺身, 賞心悅目, 帶子刺身珍寶size原粒上, 啖啖肉肥美肉厚, 鮮甜美味。炙燒巨無霸蟹棒壽司: $16一件嘅巨無霸蟹棒壽司真係超長,大大件超抵食, 面層炙燒蕉香, 肉質香甜。幾款串燒味道都好正,即叫即燒火喉啱啱好, 加上醬汁調味燒得好香好惹味。 而家仲做緊優惠, 惠顧 五串送日本沖繩啤酒或特飲, 三五知己傾計暢飲啱曬。千目特選丼: 呢款係必叫系列 , 上層鋪滿刺身, 三文魚兩件, 赤身魚兩件,白身魚兩件,帆立貝同海膽, 每一件魚生都係厚切足料新鮮肥美 ,就連海膽都有分量, 口感滑溜鮮味濃郁。最後仲送甜品桂花糕,擺盤超靚色香味俱全。呢度除咗食物高質,老闆同店員嘅服務都好好,令到整餐晚餐食得好開心好滿足👍
最後仲送甜品桂花糕,擺盤超靚色香味俱全。

2024-11-14
2024-11-12 0 瀏覽
依間居酒屋係大角咀都幾出名,今日來到果然名不虛傳,環境真係好似回到家鄉😭入到去,裝修既日式風格令我感覺好有親切感,氣氛非常好,適合同朋友聚餐。我點咗一個燒肉一人前套餐,內容相當豐富,包括紐西蘭牛柳、牛舌同埋牛肉漢堡扒。套餐上到枱時,已經係一個小鐵板,感覺十分專業。食材新鮮,肉色鮮亮,見到就忍唔住想即刻開燒。燒肉過程中,鐵板發出「咋咋」聲,聽到都令人心情愉快。牛柳質地嫩滑,燒到表面微焦,肉汁四溢,口感一流。牛舌就更加驚喜,燒到外脆內嫩,味道濃郁,真係好好食!至於牛肉漢堡扒,肉質鬆軟,配上少少鹽,簡單但好味。另外,居酒屋仲有其他小食可以選擇,例如雞肉串燒同埋蟹肉薯餅😋都係唔錯既選擇,飲品方面,我選咗一杯什果特飲😘搭配燒肉,味道更加升華。整體來講,千目居酒屋不單止係食物好味,服務亦相當周到,員工友善,隨時都會幫你加水或者解答問題。呢個燒肉套餐真係值得推介,如果你鍾意燒肉,千目絕對係個好選擇!下次一定會再來試其他菜式

2024-11-09 0 瀏覽
大角咀隱世居酒屋🏮 我搵到一間好食抵食嘅居酒屋 食材好新鮮 環境舒服 服務好親切🥰 ✨千目特選丼$168有海膽 赤身 白身魚 帆立貝 三文魚 仲有沙律及味噌湯 刺身非常新鮮 帆立貝勁大粒 海膽都好多 推介🥰😋 ✨炙燒三文魚腩壽司$22/件x2✨炙燒珍寶蟹棒壽司$13/件x2✨海膽壽司$78揀咗幾款自己鍾意食嘅壽司 三文魚腩超肥美 蟹棒好長 啖啖肉 海膽軟綿清甜👍😋 ✨鹽燒雞軟骨$20✨鹽燒雞腎$26✨椒鹽雞翼$28x2✨燒豬頸肉$28x2佢啲串燒都好出色 燒到微微焦香 -上枱就香氣撲鼻 好有食慾 依家叫五串仲有得送啤酒或者係一杯🥃 正😎 ✨什果特飲$18桃味特飲 味道清新😉 整體嚟講 係值得推介嘅小店 好快會再encore佢😉 🎈千目 (大角咀)大角咀大全街34號地舖

大角咀隱世居酒屋🏮

✨燒豬頸肉$28x2

✨什果特飲$18
桃味特飲 味道清新😉

整體嚟講 係值得推介嘅小店 好快會再encore佢😉

🎈千目 (大角咀)
大角咀大全街34號地舖
❤️ 燒肉盛盒一人錢 $198必點套餐✨呢個超級抵食!佢話係一人前但兩個人食都好夠食😍個套餐包括漢堡扒、牛柳、牛舌心🤤完全係比足份量🫶🏻每件都大大嚿,佢仲有配埋白飯、沙律、小食同埋味噌湯🍵(味噌湯嘅料勁多!有海帶同埋竹筍)❤️ 天婦羅冷烏冬(兩蝦兩菜) $68呢個份量都唔惹少🤣🤣🤣佢個炸蝦天婦羅外層好似係用米糠咁包住再去炸😚大愛!個番薯都好甜🤩外脆內軟咁呢個麻醬烏冬以為佢細細碗咁,但勁飽肚嫁❤️ 炙燒三文魚腩壽司 $22/件超級肥美嘅三文魚腩🍣事關我係好鍾意食燒三文魚壽司嘅人🙂‍↔️呢個大推!❤️ 蟹肉忌廉薯餅 $26咬落去好Creamy🥲🤙🏻真係要俾個叻佢,整得好好味❤️ 日式炸雞 $42/5粒食落一啲都唔熱氣🤣反而帶俾我哋有種開胃嘅感覺😚令我哋清晒其他嘢😂(真係食咗好多)❤️ 免治雞肉棒 $32成條都係雞肉嘅口感🥹冇骨啖啖肉!配月見汁😋😋😋❤️ 燒三文魚飯團 $36上面有一嚿鰻魚再配兩邊都係飯焦嘅飯團🍙口感好豐富🥳❤️ 燒飯團(醬油味)$28有甜甜地嘅醬油味,同🍘餅差唔多😆但多咗飽足感😋🥰 晚市附送甜品-桂花糕+啫喱糖桂花糕嘅味係比較淡🌼啱啲唔係鍾意甜食嘅人🥰個甜品碟勁靚🍬🙌🏻 店舖嘅人係勁熱情咁樣
❤️ 燒肉盛盒一人錢 $198

❤️ 天婦羅冷烏冬(兩蝦兩菜) $68
呢個麻醬烏冬以為佢細細碗咁,但勁飽肚嫁

❤️ 炙燒三文魚腩壽司 $22/件

❤️ 蟹肉忌廉薯餅 $26
咬落去好Creamy🥲🤙🏻真係要俾個叻佢,整得好好味

❤️ 日式炸雞 $42/5粒

❤️ 免治雞肉棒 $32
成條都係雞肉嘅口感🥹冇骨啖啖肉!配月見汁😋😋😋

❤️ 燒三文魚飯團 $36
上面有一嚿鰻魚再配兩邊都係飯焦嘅飯團🍙口感好豐富🥳

❤️ 燒飯團(醬油味)$28
有甜甜地嘅醬油味,同🍘餅差唔多😆但多咗飽足感😋

🥰 晚市附送甜品-桂花糕+啫喱糖
桂花糕嘅味係比較淡🌼啱啲唔係鍾意甜食嘅人🥰個甜品碟勁靚🍬

🙌🏻 店舖嘅人係勁熱情咁樣幫我哋燒❤️🥺好有愛,因為我哋其實都唔太識燒,仲要佢哋勁有愛😆✨個個都好得意,服務滿分😍
店主:知唔知千目最出名係咩?
我:係咩?
店主:斟茶
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

📍 千目 (大角咀)
大角咀大全街34號地舖
2024-11-06 0 瀏覽
✨整體上,性價比正常。不差但都唔算有驚喜,勝在店員服務好好 🎡 店面整齊,枱同枱之間有空間,唔會太焗促。🥢🍽️  三文魚🍣 親子丼 $88配沙律同面鼓湯。 三文魚算新鮮,魚子都非常之多,surprise到我😂 🍜 千目拉麵 $78配料好豐富,有成個手掌大的叉燒,大大粒帶子,蟹柳同埋蟹鉗。性價比很高。💡 值得一提: 冇加一✨ 整體上環境: 🌕🌕🌕🌗服務: 🌕🌕🌕🌕食物: 🌕🌕🌕抵食: 🌕🌕🌕🌗
✨整體上,性價比正常。不差但都唔算有驚喜,勝在店員服務好好

🎡 店面整齊,枱同枱之間有空間,唔會太焗促。

🥢🍽️

食物: 🌕🌕🌕
抵食: 🌕🌕🌕🌗
2024-10-13
2024-10-25 63 瀏覽
街坊日本料理小店~本身性價比已經好高,而家仲要買五串串燒就送一杯Orion生啤!🍣炙燒三文魚腩壽司$22🍣天使蝦壽司$28🍣炙燒帆立貝壽司$24🍣炸蝦加州卷 $42我覺得佢哋嘅壽司特別正,用料靚加埋即叫即握,好食過連鎖店好多。三文魚腩超肥美。帆立貝特別大隻鮮甜。平時好少地方有得食天使蝦,鍾意佢彈牙鮮味,見到一定食。炸蝦加州卷都算係充滿童年回憶嘅comfort food。多料少飯,有齊炸蝦、青瓜、蟹柳,加埋蟹籽同埋魚子醬,味道超豐富。🍜天婦羅冷烏冬$68兩隻蝦兩款蔬菜,炸得好酥脆。彈牙嘅烏冬撈滿麻醬。做正餐一定飽,性價比幾高。🍗煎油封鴨髀$88估唔到呢度會有油封鴨,而且有整得幾對辦。鴨皮酥脆,鴨肉食落去充滿油脂嘅香味。✨日式炸豆腐$38豆腐炸得金黃而且外脆內軟,加埋蔥花同埋天婦羅汁已經好好味。✨鹽燒牛舌芯$46✨鹽燒雞軟骨$20✨鹽燒雞翼$28✨燒鴨頸肉$26✨汁燒鴨肝$26買五串串燒就送一杯Orion生啤,當然要嗌五串。鍾意佢哋唔係用預先串好嘅急凍雞軟骨。同埋燒到有啲焦脆嘅口感。牛舌又厚又多汁。鴨肝肉味道比起想像中濃厚,配啤酒食真係勁啱。

🍣炙燒三文魚腩壽司$22
🍣天使蝦壽司$28
🍣炙燒帆立貝壽司$24
🍣炸蝦加州卷 $42

🍜天婦羅冷烏冬$68

🍗煎油封鴨髀$88

✨日式炸豆腐$38
豆腐炸得金黃而且外脆內軟,加埋蔥花同埋天婦羅汁已經好好味。

✨鹽燒牛舌芯$46
✨鹽燒雞軟骨$20
✨鹽燒雞翼$28
✨燒鴨頸肉$26
✨汁燒鴨肝$26
買五串串燒就送一杯Orion生啤,當然要嗌五串。

哇,今次嘅晚餐真係好正!我同男朋友去咗奧運站附近一間特色日本居酒屋,食到一啲超級新鮮嘅海鮮,真係好滿足。首先,試咗佢哋嘅**千目特選丼**,裡面有海膽、赤身、帆立貝、三文魚同白身魚,真係每一樣都好新鮮!特別係海膽,口感滑溜,味道濃郁。配埋日式沙律,清新又開胃,再加上鮮甜嘅麵豉湯,簡直完美!然後仲有**千目刺身盛盒**,裡面有白身魚、三文魚、八爪魚、甘蝦同帆立貝。每一塊刺身都切得好厚,質素超高,特別係帆立貝,口感鮮甜,食完真係令人意猶未盡。再講返**窩燒烏冬**,麵條煮得剛好,口感彈牙,配上豐富嘅湯底,暖心又滋味,絕對係個好選擇。最後,**馬刀貝壽司**,貝類嘅鮮味完全表現出嚟,鮮甜得來又有嚼勁,真係一口接一口,食到停唔落手。老闆態度非常親切,不時嚟關心我哋食得點樣,令我哋感受到熱情款待。總括來講,呢個晚餐體驗真係非常好,食物質素高,海鮮新鮮,絕對值得再來!

2024-10-17 188 瀏覽
今天晚上,我們去到大角咀千目晚餐。我們點了千目特選丼,叫了五樣燒物, 例如 燒安格斯牛 、燒鰻魚飯團 、香燒大蝦 、鹽燒雞翼 等等; 另外附送甜品 ,桂花糕。千目特選丼,真是美味無比, 包括三文魚、海膽、帆立貝、白身魚和赤身, 配是日沙律和味噌湯 。另外五樣燒物,讓我们大開眼界。燒安格斯牛肉,鮮嫩多汁;燒鰻魚飯團的風味獨特;香燒大蝦則帶有濃郁的香氣;鹽燒雞翼更是外脆內嫩,讓人一口接一口。餐廳正在進行推廣活動,還附送了一杯清爽的沖繩啤酒,增添了用餐的樂趣。此外,甜品桂花糕的清香,為整頓餐點畫上完美的句點。服務員熱情周到,讓我感受到賓至如歸的感覺。 我們十分享受今天在千目的晚餐。

今天晚上,我們去到大角咀千目晚餐。

2024-10-17
2 分鐘 (堂食)
  • 千目特選丼
2024-10-15 122 瀏覽
今日約朋友6點幾大角咀食飯,特登搵間冇入座時限既日本餐廳慢慢傾。鋪面係一般日式家庭小店風格,風格好溫馨,有間可以容納8人既小房間。老闆同店員好有笑容同主動同客人傾計,見佢哋推薦白身同串燒,我哋又試吓啦。白身魚薄造- 上枱時層層乾冰煙霧,好有儀式感,其他客人都望哂過黎,白身魚薄切上每塊加上金薄,配上減咸醬油,食到魚生既鮮而不腥,新鮮就係好。鍋燒烏冬 - 個烏冬配料豐富,配有扇貝,蜆,蟹柳,香菇,天婦羅蝦等等,天婦羅蝦食落脆口肉鮮,湯底屬於少少濃,配合上黎味覺好滿足。串燒- 燒豚腩(鹽燒)、鹽燒牛舌芯、鹽燒雞翼 - 串燒有驚喜!我最中意燒豚腩,好入味同香脆,朋友中意牛舌,軟腍彈牙有咸香。店員仲喺上菜時,放低小交剪,好體貼。鐵火三色丼 - 赤身,蔥吞拿魚蓉同三文魚子組成嘅鐵火三色丼 ,配沙律同味噌湯。沙律同味噌湯係標準質素,蔥吞拿魚蓉好似出邊食肉餅咁厚,加埋赤身既鮮味同三文魚子既微油咸香,好食!刺身- 食完白身同赤身後意猶未盡,再加左三文魚、油甘魚同帆立貝刺身,一如之前,肉質鮮味同魚身既油份好出,係新鮮先保留到既味道。成餐飯,老闆同店員好熱情細心,會主動建議冷熱菜式既上菜次序,

成餐飯,老闆同店員好熱情細心,會主動建議冷熱菜式既上菜次序,成晚時常加水又會主動換碟,聽到其他客人同老闆店員同好親切傾計。 以質素黎講,個價錢唔算貴,而且成晚用餐好愉快。呢啲溫馨小店要支持,下次如果黎大角咀食飯會再去。
2024-10-11 110 瀏覽
位於大角咀嘅千目,係一家🇯🇵日式料理店!晚市主食🍱幾十蚊就有交易,而且份量足,夠晒親民🥰!🌟千目刺身盛合 A $198親民店都有打卡菜式!以寶箱上菜嘅刺身盛合,儀式感滿滿!盛合包括三文魚、帆立貝、甜蝦、八爪魚各2切,款款厚切夠足料,帆立貝仲要係原粒上冇開邊,肥大肉厚更顯鮮甜!是日白身魚6切為真名鰹,魚肉有彈性,淡雅嘅鮮甜味的確唔錯!🍢鹽燒牛舌芯 $46|鹽燒安格斯牛 $42|鹽燒豚腩 $28|鹽燒雞翼 $28|免治雞肉棒 $32Order任何串燒五串,即送日本生啤一杯,係必點嘅優惠combo!串燒可自選鹽燒/汁燒,整體香口惹味!🍣蔥吞拿魚腩蓉反卷 $42吞拿魚腩蓉份量夠多,而且綿滑可口!🍚鰻魚炒飯 $78內含大量肥美嘅鰻魚粒,每粒飯都沾上油香!🍮紅豆糕 Free晚市奉送自家製甜品,送完即止!
🌟千目刺身盛合 A $198
鹽燒雞翼 $28|免治雞肉棒 $32
🍣蔥吞拿魚腩蓉反卷 $42
吞拿魚腩蓉份量夠多,而且綿滑可口!
🍚鰻魚炒飯 $78
內含大量肥美嘅鰻魚粒,每粒飯都沾上油香!
🍮紅豆糕 Free
晚市奉送自家製甜品,送完即止!
2024-09-22 103 瀏覽
知道千目開咗幾個月,今晚第一次幫襯。餐廳位於大全街,門口有位置停車的,不過時常都泊滿。餐廳燈光足夠,座位亦算舒適,地方整潔。晩市餐牌都幾齊,有前菜、刺身、串燒、拉麵、烏冬、丼飯。我們叫了如下食物炸豆腐:外脆內軟劍魚和油甘魚刺身:食材新鮮,特別之處是上枱時有乾冰墊住盤底,做出煙霧瀰漫的效果串燒豚腩、免治雞肉棒、牛舌芯、鴨肝:份量十足、調味適宜餃子拉麵:餃子皮脆,配辣油十分惹味總結:餐具好精緻,食材質素高,師傅手藝亦好,份量十分足夠。老闆招呼很殷勤,價錢亦相當合理,非常滿意的一餐👍🏼
我們叫了如下食物
炸豆腐:外脆內軟
串燒豚腩、免治雞肉棒、牛舌芯、鴨肝:份量十足、調味適宜
餃子拉麵:餃子皮脆,配辣油十分惹味
2024-09-22
  • 餃子拉麵