2024-06-03
🔸香蒜白酒蜆意粉 Pasta Vongole $115呢個意粉真係好有驚喜,鍾意食蒜嘅會覺得好幸福,啲蜆嘅份量仲要好多🔸香濃蝦汁海蝦意粉 Shrimp Pasta $130*相較*呢個比較失色,必須要強調只係相較,其實單睇呢個item都係好好的haha,但我一方面見佢話「濃汁」,而家實際上碟意粉上枱嘅色澤真係好靚,所以我一心以為係超入味嗰種,但結果香蒜蜆意粉搶咗風頭XD 同樣地雖然佢收你$130,但份量十份,好多喺市區嘅cafe,同價/甚至貴過佢嘅都冇俾咁多海蝦🔸蜜糖烤排骨配薯條 Roasted Pork Rib with fries $110排骨烤得恰到好處,唔會好乾好柴,啲肉唔會痴實舊骨,好易咬開,蜜糖醬味道亦都夾得好好,鹹鹹甜甜lamlam脷。配菜薯條相信係即炸,所以全部都又熱又脆身▫️Signature Drinks 蘋果 甘荀 薑 $45相信係鮮榨,因為只有咁先會喺上枱嘅時候有咁多泡。加咗薑呢個element令飲品更加有層次,唔係一味甜▫️Signature Drinks 青瓜 雪梨 $45夏日炎炎,呢杯冇得輸,味道就係你想象嘅清爽、清甜,一如意料之內,同樣地相信係鮮榨,所以唔係
🔸香濃蝦汁海蝦意粉 Shrimp Pasta $130
▫️Signature Drinks 青瓜 雪梨 $45
夏日炎炎,呢杯冇得輸,味道就係你想象嘅清爽、清甜,一如意料之內,同樣地相信係鮮榨,所以唔係死甜
📌成餐飯如果要評,唯一係節奏,一方面可能因為大家入得去就係想chill吓想放慢落嚟,二來店入面人手唔係咁多,所以上菜速度頗慢,item之間亦隔得有啲耐。如果喺趕船期/ 比較肚餓想好快補充能量嘅可能會扣啲分,不過我覺得係worth the wait^^