2024-11-26
博多屋台 (上水)Weekend入上水探朋友,佢話帶我去墾原滋地睇雀仔影靚相,去戶外考察之前當然少不了食吓嘢先啦!朋友帶咗我去上水站附近嘅商場有間日本嘢,我哋去到下午茶時間,可以坐低慢慢嘆。去到見到門口有夾公仔機可以玩。所以如果等朋友嘅話唔使擔心,可以試吓手風夾吓公仔先。呢度嘅下午茶輕食嘢有30幾蚊起,仲有一啲一人嘅定食大滿足套餐,都幾抵食。由於我同朋友實在太為食嘅緣故,決定單點美食,咁先可以開心揀自己鍾意。我哋叫咗兩個主食,下午茶時間叫主食送麵豉湯。可以再用優惠價加小食同埋飲品。之後散叫咗啲壽司。三文魚親子丼 $98三文魚親子丼面上面鋪滿三文魚,仲有少少魚子,賣相一流,而且三文魚刺身厚切,朋友食到好開心。炭火燒牛肉丼$57有燒汁牛肉嘅味道,牛肉份量十足同埋抵食。小食我哋就叫咗蟹籽沙律同埋章魚小丸子,味道都唔錯。再散叫咗兩種壽司,有花之戀壽司、仲有三文魚軟殼蟹反卷(半份)。呢度啲三文魚好好食,所以我哋不停咁叫三文魚類嘅食材。餐廳環境都唔錯,好好坐,我哋慢慢食一路傾偈都過咗一個好開心嘅下午。
三文魚親子丼 $98
炭火燒牛肉丼$57
有燒汁牛肉嘅味道,牛肉份量十足同埋抵食。
小食我哋就叫咗蟹籽沙律同埋章魚小丸子,味道都唔錯。