2024-01-22 821 瀏覽
西九龍中心一向係餓虎藏龍嘅地方,特別係裡面嘅蘋果商場。今次就喺9樓發現咗間賣餃子嘅鋪頭,雖然佢嘅門面唔算大間,但佢賣嘅餃子都有好多唔同嘅款式,既有肉餃亦有素餃。例如有韓式泡菜豚肉餃、西洋菜豚肉餃、木耳粟米素肉餃、菠菜素肉餃等。同時亦有一啲三拼四拼嘅餃,滿足有選擇困難症嘅人。而且佢標榜每日新鮮製造,所以絕對唔似得超市賣嘅凍餃咁。食落去每一啖都充滿鮮味同多汁。買定啲放係屋企,絕對會好方便咁當一個食!真心正

2024-01-12 759 瀏覽
一直都鍾意食餃子 間唔中仲想搵下D素餃食下🌱希望自己每星期既素食日可以多個選擇🌝個日帶阿菇去深水埗行街經過見到有間卜卜餃子店🙊經店員介紹下發現呢間店除左有肉餃仲有全素餃子賣🙌🏻所有餃子仲要係手工包 無添加味精同防腐劑🥳餃子款式都有好多選擇肉餃有4款 素餃有3款選擇💁🏻‍♀️最後我地買左2盒 分別係四併肉餃同埋白菜新豬肉餃試下😆當晚就煮咗個節瓜滾餃子湯同埋烚餃試食😋見呢隻餃子係無味精無添加所以好放心即場俾咗一粒BB食 點知BB追住食唔停🥢下次等我買埋其他款試下先🥟

四拼餃
白菜新豬肉餃
2024-01-07
四拼餃
白菜新豬肉餃
2024-01-02 471 瀏覽
平時買餃子永遠一集味要半打一打咁買 次次都唔可以食好多口味 😭😭 卜卜餃子店 好好 特別設計 三拼版本 可以咩味都可以食🤩仲要每隻餃都漲卜卜 皮滑唔厚 特別鍾意欖菜豆角 味道少見 但又好夾🥹🥹 豆角仲要保持脆口 唔知點做到架 !! 佢哋保鮮期好短 買左要留意呀 (有可能因為人地少化學野😂)有興趣可以去深水埗西九龍中心9/F搵卜卜餃子店試下😎😎
平時買餃子永遠一集味要半打一打咁買
次次都唔可以食好多口味 😭😭
卜卜餃子店 好好
特別設計 三拼版本 可以咩味都可以食🤩
仲要每隻餃都漲卜卜 皮滑唔厚
特別鍾意欖菜豆角 味道少見
但又好夾🥹🥹 豆角仲要保持脆口
唔知點做到架 !!

佢哋保鮮期好短 買左要留意呀
(有可能因為人地少化學野😂)

有興趣可以去深水埗西九龍中心9/F搵
卜卜餃子店試下😎😎
2023-12-23 408 瀏覽
今日喺深水埗西九龍中心見完客,途經見到卜卜餃子店,成日聽同事推介,話佢哋的手工餃子好味。今日有緣見到,Mina同Mina 爸都係餃子🥟愛好者,我都買嚟俾佢哋試下😋店舖位置於深水埗西九龍中心,深水埗地鐵站C2出口,向長沙灣方向,行3分鐘就到,佢哋坐落係9樓,所以建議大家搭電梯🛗直上9樓。店舖裝修簡樸,以白色為主,卜卜餃子主力網店銷售,今次開埋實體銷售店,都係為咗方便一班粉絲!卜卜餃子全人手製造,無添加味精及防腐劑!老人家及小朋友都神岩食!佢哋除咗黑毛豬的豚肉餃子外,竟然仲有素肉餃子,所以我今次選咗三拼素肉餃同三拼豚肉餃,可以同時試到幾款不同味道的餃子🥟店主非常貼心,買時會附送保鮮袋乾冰,所以住得遠都可以放心買!🌟 三拼素肉餃(白菜、韭菜、椰菜木耳)素食變得越來越受歡迎,而三拼素肉餃就岩晒素食愛好者、健康愛好者同偏食唔鐘意食蔬菜的小朋友,結合了新鮮的白菜、香氣四溢的韭菜和爽脆的椰菜木耳,Mina平時唔鐘意食菜,我見佢素肉幾得意,咪買俾Mina 試下,點知Mina咁鐘意食,一定要再回購,強列推薦✨🌟 三拼豚肉餃(紫菜、西洋菜、黑松露芝士)三拼豚肉餃岩晒肉食愛好者,將豚肉添加了紫菜、西洋菜的清

🌟 三拼素肉餃(白菜、韭菜、椰菜木耳)

🌟 三拼豚肉餃(紫菜、西洋菜、黑松露芝士)
三拼豚肉餃岩晒肉食愛好者,將豚肉添加了紫菜、西洋菜的清爽和獨特的風味,黑松露芝士的香濃,豐富奢華的口感。我個人最愛黑松露芝士,味道濃而不膩!

呢排咁凍,每朝起身食一碗暖笠笠的餃子,真係好滿足✨
2023-11-27 259 瀏覽
很久沒去西九龍中心逛了,以前放學必去此商場睇下逛下,記得以前有機動遊戲在中央飛馳的,而家也不見了。在9樓的仍存在簡單遊戲玩獎品的樂園,在樂園旁見有一間賣急凍餃子的店~卜卜餃子店,職員強調餃子是自家製的新鮮材料。我買了一包三拼(白菜、韮菜、紫菜)素肉餃子~回家試下。回家試了,餃子口感豐富,雖然是素肉但吃了5-6件後已覺飽肚。
三拼素肉餃子
三拼素肉餃子
2023-11-26 161 瀏覽
周末不用上班,吃過午膳後,一家人約了在深水埗到處逛,由於Desktop的硬碟常發雜音,疑似報廢,我與阿仔先在高登買電腦零件,老婆大人就與女兒在西九龍商場等我們會合。我們在西九龍商場最高層9樓向去逛,在9樓發現有一家新的餃子店~卜卜餃子店,舖面簡潔,店主熱情介紹產品,強調是每日手工製作的新鮮餃子。餃子主要分素餃及肉餃。在阿女提議下,我兩款餃子各選一包,分別是$44一包的波菜素肉餃子及$48一包的四拼(皇帝菜+西洋菜+韮菜+蟲草花木耳)豚肉餃子去試試。值得一提的是店主真夠細心,買餃子附送保溫袋及乾冰包裝。回家後老婆要立即試試新產品,不用半小時已弄好上碟,肉餃子的豚肉味豐富,不錯。我又再試了一隻蟲草花木耳素餃,餡料豐富木耳爽口。
值得一提的是店主真夠細心,買餃子附送保溫袋及乾冰包裝。
四拼(皇帝菜+西洋菜+韮菜+蟲草花木耳)豚肉餃子
四拼(皇帝菜+西洋菜+韮菜+蟲草花木耳)豚肉餃子
2023-11-26 118 瀏覽
陪阿仔逛街到深水埗西九龍中心,去到9樓發現有一家新的餃子店~卜卜餃子店,舖面簡潔,店主介紹產品,強調是每日手工製作的新鮮餃子,餃子款式多樣化,主要分肉餃或素餃兩大類。我兩款選齊,分別選了$44一包的三拼素餃子(白菜+韮菜+紫菜)及 $48一包的四拼豚肉餃(皇帝菜+西洋菜+韮菜+蟲草花木耳)去試試,店主細心照顧客人需要,附送保溫袋及乾冰包裝,值得一讚。回家後急不及待開火燒水,就把兩盒餃子來一個混合烹滾......滾水下餃子,約十數分鐘後,餃子浮面可上碟了,每隻餃子滾熟後外表飽滿,餡料份量十足,不論是素餃或肉餃,一咬入口都吃到餡料質感,味道吸引。
三拼素餃子
三拼素餃子
2023-11-02 121 瀏覽
四拼豚肉餃 🍖 $48 呢一款四拼豚肉餃分別有皇帝菜、好夾嘅白菜🥬、爽口紫菜、creamy 嘅芝士粟米🌽🧀️拼豬豚肉組成,餡料非常足,豬肉又唔會太煙韌,每一粒餃子都脹卜卜😍,同舖頭嘅名不謀而合👍🏻四拼豚肉餃 $48另外一款四款拼搭嘅豚肉餃係用夠晒大眾化嘅白菜、辣辣地惹味但健康嘅韓式泡菜🌶️🇰🇷、營養價值高嘅菠菜同埋好開胃嘅甜酸菜🌱,幾款口味都各有千秋,四種蔬菜各自同豬豚肉一齊食都match ,真係唔錯呀餃子新鮮,款式選擇又多,而且係全人手製造,充滿誠意,仲不含味精同埋冇添加任何防腐劑添,超natural ,絕對係健康之選🌿

四拼豚肉餃 🍖 $48

四拼豚肉餃 $48

2023-10-24 120 瀏覽
細細個成日都去西九龍中心玩,充滿美食的商場!估唔到呢度開左一間手工餃子店,選用本地新鮮黑豚肉,誠意十足。店主說因為新鮮肉比冰鮮肉更突顯肉的鮮甜,所以整出來的餃子特別好食!四拼豬肉餃$38餡料:野菜木耳 欖菜豆角 白菜 西洋菜呢個四拼豬肉餃有好多唔同嘅餡料,椰菜白菜木耳清爽嘅口感,欖菜豆角帶一絲清爽嘅甜味,令菜餡更加清新!甜梅菜豚肉餃 $40材料包括甜梅菜、豚肉、餃子皮、醬油同糖。以甜梅菜和豚肉為主要材料,梅菜的酸甜味道和豚肉的鮮嫩口感相互融合,味道十分平衡!食得出使用了高品質的豚肉,簡簡單單而十分美味!

四拼豬肉餃$38
餡料:野菜木耳 欖菜豆角 白菜 西洋菜

甜梅菜豚肉餃 $40

這個品牌的手工餃子每日新鮮製作,口味多元化,吃素也有很多選擇!這次試了八款口味素餃子,餡料飽滿隻隻脹卜卜,使用omnipork素肉和新鮮蔬菜,蒸或煎都好食。卜卜餃子店以網店為主,也在西九龍中心設實體購買點,就在美食廣場上一層,食完飯順路上去拎。選了兩合素餃子,兩合都係四拼口味,一次過試到八款素餃。買餃子有冰袋和冰,方便帶回家。素餃子都是每日新鮮製作,冷凍保存可以擺兩個月。素肉份量很足,配以各種蔬菜幾豐富,粒粒飽滿脹卜卜。餃子也可以用煎的,吃起來更香口。同樣也是很足料,各種蔬菜配搭有特色,都幾香幾好食。

選了兩合素餃子,兩合都係四拼口味,一次過試到八款素餃。
買餃子有冰袋和冰,方便帶回家。

素餃子都是每日新鮮製作,冷凍保存可以擺兩個月。
素肉份量很足,配以各種蔬菜幾豐富,粒粒飽滿脹卜卜。

餃子也可以用煎的,吃起來更香口。
同樣也是很足料,各種蔬菜配搭有特色,都幾香幾好食。
2023-10-22
2023-10-21 81 瀏覽
西九龍中心9樓呢間餃子店雖然鋪仔細細,手工餃子,精心製作!但又幾好食,脹卜卜足料啊!食完又唔口渴,冇味精,抵讚!今次試咗三拼豬肉餃(菠菜加韭菜加芹菜)煎咗佢嚟食,平時唔鍾意食芹菜,但係芹菜餃子又幾好食喎!健康又有益!唔使加豉油都夠晒味,食完都唔口渴,所以我覺得佢冇加味精!三拼新豬肉素菜餃(粟米加菠菜加白菜)值得推介,原來素菜餃都咁有味道,素菜餃我就加咗啲湯滾嚟食,原來新豬肉真係咁似豬肉,完全唔覺得自己食緊素菜餃!
今次試咗
三拼豬肉餃(菠菜加韭菜加芹菜)

三拼新豬肉素菜餃(粟米加菠菜加白菜)

2023-10-18 88 瀏覽
是日收工去西九龍中心買家人想試既特色餡料手工餃~家人不含味精全人手製作~可以偷懶唔煮一日飯9113都幾易搵好多款好難揀諗左陣揀左一盒肉一盒素蓮藕+椰菜粟米+菠菜+甜梅菜既四拼新豬肉素餃芝士蟹子+西洋菜+芹菜芫茜+欖菜口角四拼豚肉店鋪好貼心有埋靚靚冰袋+乾冰今日就門口忘記帶好彩有跟埋拎番入天水圍都無問題皮薄睇得出好足料隻隻都好飽滿脹卜卜素餃入面蓮藕同椰菜有咬口,粟米香甜~我鍾意食甜餃家人鍾意芝士蟹籽西洋菜果款,加上好少有欖菜豆角咸香味既餃子~蟹籽卜卜聲同店名好襯下次再試埋其他款同埋試下煎嚟食~四拼啱晒我呢d選擇困難既寶寶
是日收工去西九龍中心
買家人想試既特色餡料手工餃~
家人不含味精全人手製作~
可以偷懶唔煮一日飯

今日就門口忘記帶好彩有跟埋
拎番入天水圍都無問題

皮薄睇得出好足料
隻隻都好飽滿脹卜卜

素餃入面蓮藕同椰菜有咬口,粟米香甜~我鍾意食甜餃

下次再試埋其他款同埋試下煎嚟食~
四拼啱晒我呢d選擇困難既寶寶
2023-10-18
  • 蓮藕+椰菜粟米+菠菜+甜梅菜既四拼新豬肉素餃
2023-10-18 57 瀏覽
餃子方便易煮, 所以我成日都會買定啲急凍餃子放喺冰箱, 隨時都可以煮嚟食!有時行開深水埗, 都會嚟呢度買定啲餃子🥟, 佢哋嘅款式選擇都幾多, 全人手包製、不含味精及無添加防腐劑, 性價比高!我今次就揀咗兩盒四拼餃, 可以一次過試到多款唔同口味嘅餃子🥟!🥟四拼豚肉餃每盒12隻, 粒粒飽滿, 餡料好足!四拼分別有欖菜豆角、韭菜、菠菜、蟲草花木耳。我自己特別鍾意韭菜同埋蟲草花木耳餃子, 韭菜鮮嫩多汁; 蟲草花木耳餃子味道同口感都好好👍🏻🥟四拼素肉餃4款口味包括有黑松露、欖菜豆角、韓式泡菜、三蔬。餃子皮夠薄, 材料新鮮, 菜同素肉比例剛好~ 黑松露餃子好香黑松露味; 泡菜餃子唔會好辣, 泡菜味香濃, 惹味又過癮!而三蔬餃子則帶有爽脆口感, 又有鮮甜嘅菜味

🥟四拼豚肉餃

🥟四拼素肉餃
2023-10-13
2023-09-28 549 瀏覽
今日去左深水埗西九龍行街,見到有間餃子店~由於平時都好中意食餃子,所以我就買左2盒餃子,每盒都有12隻,一盒係三拼(白菜、西洋菜、木耳粟米),一盒係四拼(麻辣旺菜、白菜、黑松露芝士、西洋菜)😋返到屋企已經急不及待咁煮左幾款餃子:西洋菜餃、黑松露芝士餃同埋木耳粟米餃。每一款餃子都各有特色,而且外觀精緻。1. 西洋菜餃:西洋菜餃:餃子皮薄而有彈性,包住左豐富嘅西洋菜餡,每一啖都有好清新嘅口感,而且啖啖都好爽口,好新鮮~😙2. 木耳粟米餃:木耳粟米餃充滿左豐富嘅口感層次。木耳同粟米嘅甜味好夾,而且呢款餃子散發住好濃郁嘅香氣,每一啖亦都好爽口👍🏻😋3. 黑松露芝士餃:黑松露芝士餃係我最期待嘅餃子😋一向都好中意食黑松露嘅我,仲要包埋入去我最中意食嘅餃子入面,簡直係一種難以形容嘅享受!黑松露嘅香味好突出,每一啖咬落去都有濃郁嘅芝士同黑松露係口入面融合。餃子皮嘅薄度同餡料嘅比例亦都恰到好處,每一啖都充滿左豐富嘅滋味~超級推薦大家買呢款餃子🥰👍🏻。總括嚟講,呢間鋪頭啲餃子🥟真係幾好食。每一款餃子都係人手精心製作,味道同外觀都令我好滿意。如果中意品嚐唔同口味嘅餃子,呢間小店嘅餃子絕對值得一試,因為佢有好

1. 西洋菜餃:

2. 木耳粟米餃:

3. 黑松露芝士餃:

總括嚟講,呢間鋪頭啲餃子🥟真係幾好食。每一款餃子都係人手精心製作,味道同外觀都令我好滿意。如果中意品嚐唔同口味嘅餃子,呢間小店嘅餃子絕對值得一試,因為佢有好多款三拼同四拼嘅餃子,例如有椰菜木耳+菠菜+白菜、又有泡菜芝士+菠菜+白菜+芫荽等等嘅餃子~😋店員仲會提供保温袋同冰袋,好貼心😆

• 黑松露芝士餃子🥟
嗰日行街係西九龍見到有間外賣手工餃子店,寫住人手制作及冇味精冇防腐劑,我本人非常喜歡食餃子,於是立即買左幾盒回家食,最鐘意食九菜,芹菜,最特別係有三拼豚肉,甜梅菜,芝士粟米,蟲草花木耳,蟹子等等…………咁多口味之中我最鐘意係三拼豚肉,好特別一次過滿足三隻口味,而且咬落有爆滿肉汁,好juicy,好有滿足咁,下次一定要再買,總結卜卜餃子係一間全人手包制,沒有味精而且包餃功力非常精湛,味道餡料都豐富調得剛剛好,選用新鮮食材,價錢合理,係一間良心小店,值得支持。
2023-08-31