餐廳: 厚德飯店
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2025-01-06 1311 瀏覽
銅鑼灣|厚德飯店 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : 厚德飯店 @hellohautak 地址 : 銅鑼灣駱克道454-456號地舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 今天想吃中菜,就來到銅鑼灣這家飯店試試,位於銅鑼灣的厚德飯店主打高級粵菜,裝修簡潔明亮,坐位之間寬敞舒適,很適合一家人或是朋友聚會過來💫 打開菜單,餐點選擇也不少,懷舊粵菜手工菜應有盡有,我們隨意選了幾樣,午市及晚市均有套餐及單點,任君選擇💫💢川味花膠開席前先來個冷盤,以川辣醬汁配搭花膠,底部墊有涼拌涼瓜,獨特的川味调料,入口微辣開胃,具有鮮香,花膠本身富含膠原蛋白,口感滑嫩,涼瓜爽脆多汁,微微甘苦,但配上川辣很可以💫💢杏汁菜膽白肺湯來到這,必點靚湯就是她們的杏汁菜膽豬肺湯,用上白豬肺、菜膽、南杏等熬製,絕對是鮮香滋潤湯水,杏香滿滿,豬肺軟腍,叫人非常滿足💫💢鮮蟹肉炒北海道鮮奶用上北海道鮮奶,奶味香濃,配上鮮拆蟹肉,多肉發炒鮮奶口感嫩滑,吃上一口,能感受到海洋的鮮美與奶香的細膩,令人難以忘懷💫💢鮮大連鮑角炆雞用上鮮大連鮑角,肉質細嫩彈牙鮮而不膩,配上新鮮雞,雞味特別濃,炆煮過程中,雞肉和鮑魚吸收了調味料的味道,蒜、姜和蔥等,讓人食
銅鑼灣|厚德飯店

💢川味花膠

💢杏汁菜膽白肺湯

💢鮮蟹肉炒北海道鮮奶

💢鮮大連鮑角炆雞
用上鮮大連鮑角,肉質細嫩彈牙鮮而不膩,配上新鮮雞,雞味特別濃,炆煮過程中,雞肉和鮑魚吸收了調味料的味道,蒜、姜和蔥等,讓人食欲大開💫

💢瑤柱蛋白炒飯
用上上等金鳳米,先蒸後炒,飯粒乾爽不油膩,入口煙韌軟糯,配上瑶柱跟白蛋,口味恰到好處💫

💢蛋白杏仁茶
每天鮮磨杏仁,上枱傳來陣陣杏香味,入口幼滑細膩,蛋白香滑,再加入松子,口感更豐富,為完美一餐畫上句號💫
2025-01-13 0 瀏覽
就嚟到農曆新年,係時候搵定中菜餐廳同屋企人食飯,今次就去率先去食吓呢間低調中菜館,餐廳其實位於銅鑼灣中心,但門面非常的低調,真係要知道先知道係好嘢!餐廳以深木色為土,古典設計,朴實無華,專注菜餚的味道。餐廳一共有2層,地方寬敞,坐得舒服,而且更有房間,私穩度夠晒高,同家人朋友或公司聚會都好適合。餐廳朝早有茶市,而晚上就係食小菜,餐廳有多款著名小菜,今次就食咗呢啲先~下次要再試佢點心及叉燒先至得!🤩🌟川味花膠第一次食花膠做的前菜,這個是冷盤,用上較薄身的花膠,口感爽脆,雖然是川味,但只是微辣,帶辣椒的香,提高食慾,同配搭的苦瓜非常的襯,苦瓜爽脆多汁,而且唔會太苦,是甘味,配上微辣的花膠,新穎好味的前菜!🌟杏汁菜膽白肺湯非常足料的燉湯,是我好鍾意的杏汁白肺湯,湯汁雪白濃稠,杏汁的味道恰到好處,而豬肺則處理得乾淨沒有異味,食落是彈牙的,好味!🌟鮮蟹肉炒北海道鮮奶用上北海道鮮奶來作炒鮮奶,師傅炒得嫩滑,而且唔油,有奶香但唔羶,再配埋新鮮蟹肉及松子同吃,入口口感豐富美味🌟鮮鮑魚角炆雞(例牌)大廚採用新鮮大連三頭鮑魚,加入蔥蒜等材料將新鮮雞件炆得入味又充滿蔥香,真正色香味俱全!鮑魚彈牙入味,而雞件
就嚟到農曆新年,係時候搵定中菜餐廳同屋企人食飯,
🌟川味花膠
🌟杏汁菜膽白肺湯
🌟鮮蟹肉炒北海道鮮奶
🌟鮮鮑魚角炆雞(例牌)
大廚採用新鮮大連三頭鮑魚,加入蔥蒜等材料將新鮮雞件炆得入味又充滿蔥香,真正色香味俱全!鮑魚彈牙入味,而雞件炆得嫩滑又鮮味,配飯食一流!👍🏻
🌟瑤柱蛋白炒飯
非常出色的炒飯,看似簡單但顯功架,餐廳用上靚金鳳米,飯粒食落煙韌有飯香,而且飯粒炒得粒粒分明,帶瑤柱的鹹香及蔥花香味,好飽都成碗食晒!
🌟蛋白杏仁茶
呢度杏汁咁靚,當然要食埋佢嘅蛋白杏仁茶啦,杏仁茶每日新鮮製造,所以限量供應,而且即叫先即煮,所以特別新鮮熱辣,杏仁香濃幼滑,蛋白時間剛剛好,不會太實,香滑好味😋
  • 杏汁菜膽白肺湯
  • 鮮蟹肉炒北海道鮮奶
  • 鮮鮑魚角炆雞
終於吃到銅鑼灣預約困難粵菜館!主打傳統粵菜的「厚德飯店」食材新鮮,主廚劉師傅技藝精湛,難怪有這麼多捧場客💫 是晚到訪頗有涼意便點了羊腩煲,立即成了我的No.1羊腩煲!羊腩鮮嫩軟腍、吸盡湯汁精華後味道濃郁又不會過膩,沾上腐乳後整個味道更是昇華!真的是我人生吃過最美味的羊腩煲😳叉燒同樣令人印象深刻,外皮焦香內裏鬆軟,一咬同時感受到肉香與醃製醬汁的滋味🍯 前菜特別推介魚子醬凍馬友,馬友肉質細膩、油脂豐富,加上魚子醬更加提鮮!是次四人到訪吃了七道菜式吃飽飽都只是人均五百多元,定價算是十分親民呢!

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎『 厚 德 飯 店 𖠿 』喺銅記已經開業一段時間唔喺朋友訂枱 無點聽過 但閒日夜晚滿座 唔簡單餐廳經驗豐富總廚劉師傅 設計菜式 大廚團主理嚴選新鮮食材炮製色香味俱全的傳統粵菜及點心確保原汁原味 食材每日新鮮購買 提倡食材鮮甜 𓋪是聚餐招商之選 裝潢糅合中式現代元素 簡約雅致上層環境闊落 裝潢以沉木色系為主調 傳統摩登相融配上燈光映照 新派精緻粵菜 精品菜式更驚喜十足 ⁺₊⋆醒胃花甲王 𖤘 作為前菜 打響今晚「 精緻粵菜 」頭炮醒胃嘅花甲汁 令我地回想起 「 泰式生蝦 」嘅醒胃汁花甲王清爽乾淨 咬落無雜沙 食完真喺有醒胃嘅感覺 ˎˊ˗吉祥脆皮雞 𖤘 未嚟之前 朋友已經介紹脆皮雞 值得一試脆皮雞皮脆肉嫩 原汁原味 打卡完一陣都仲喺 「 脆身 」羔蟹蒸肉餅 𖤘 採用本地新鮮黑毛豬肉 味道乾淨 微微帶甜膏蟹新鮮 肉質結實 絕對唔腥 連同黑毛豬肉清蒸 精華滿滿每一滴蟹汁滲透到肉餅之上 令黑毛豬肉餅 味道層次更提鮮甘香濃郁嘅蟹黃 職員介紹必須拌上自家調製「 絲苗白飯 」黑毛豬肉嘅清甜、新鮮羔蟹蟹汁、新鮮羔蟹蟹黃 都觸動味蕾紅棗椰汁千層糕 𖤘
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

醒胃花甲王 𖤘 作為前菜 打響今晚「 精緻粵菜 」頭炮
醒胃嘅花甲汁 令我地回想起 「 泰式生蝦 」嘅醒胃汁
花甲王清爽乾淨 咬落無雜沙 食完真喺有醒胃嘅感覺 ˎˊ˗
吉祥脆皮雞 𖤘 未嚟之前 朋友已經介紹脆皮雞 值得一試
脆皮雞皮脆肉嫩 原汁原味 打卡完一陣都仲喺 「 脆身 」

羔蟹蒸肉餅 𖤘 採用本地新鮮黑毛豬肉 味道乾淨 微微帶甜
膏蟹新鮮 肉質結實 絕對唔腥 連同黑毛豬肉清蒸 精華滿滿
每一滴蟹汁滲透到肉餅之上 令黑毛豬肉餅 味道層次更提鮮
甘香濃郁嘅蟹黃 職員介紹必須拌上自家調製「 絲苗白飯 」
黑毛豬肉嘅清甜、新鮮羔蟹蟹汁、新鮮羔蟹蟹黃 都觸動味蕾
紅棗椰汁千層糕 𖤘 軟糯參半 紅棗、椰汁層疊層疊 味道濃郁

🜸
▸ 白飯 ┅ HKD 20
▸ 茗茶 (2) ┅ HKD 50
▸ 自家炒合桃 ┅ HKD 30
▸ 醒胃花甲王 ┅ HKD 248
▸ 羔蟹蒸肉餅 ┅ HKD 680
▸ 紅棗椰汁千層糕 ┅ HKD 50
▸ 吉祥脆皮雞 (半) ┅ HKD 330

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓌈˒˒ 厚 德 飯 店 𖠿 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 銅鑼灣駱克道454-456號地舖
G/F, 454-456 Lockhart Road, Causeway Bay
— @hellohautak

‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2024-12-12
  • 醒胃花甲王
  • 羔蟹蒸肉餅
  • 吉祥脆皮雞 (半)
2025-01-02 1075 瀏覽
✦ 蜜餞叉燒皇厚德飯店皇牌菜式,每一口厚切叉燒充滿油香,甜而不膩且有嚼勁✦ 魚子醬凍馬友賣相相當精緻,凍馬友雪白魚肉,肉質十分幼嫩,配上魚子醬,更能帶出馬友鹹香鮮味✦ 杏汁菜膽白肺湯十分足料燉湯,熱騰騰端出來的湯,倒出來呈奶白色,一陣幽幽的杏香撲鼻而來,杏汁味道濃郁、白肺潔白兼且質感嫩滑✦ 枝竹雙冬羊腩煲羊腩煲是冬天必吃的暖身菜式,濃郁的醬汁配上肥美皮厚的羊腩,沒有羊羶味,而且枝竹、冬菇等配料都非常入味,肉質腍滑多汁✦ 飄香瑤柱荷葉飯荷葉飯配料十足豐富,內含大量瑤柱,加上淡淡荷葉香味,很惹味✦ 生磨合桃露合桃味道香濃而甜度適中✦ 紅棗糕入口相當Q彈,香甜軟糯
✦ 蜜餞叉燒皇
厚德飯店皇牌菜式,每一口厚切叉燒充滿油香,甜而不膩且有嚼勁

✦ 魚子醬凍馬友

✦ 杏汁菜膽白肺湯

✦ 枝竹雙冬羊腩煲

✦ 飄香瑤柱荷葉飯
荷葉飯配料十足豐富,內含大量瑤柱,加上淡淡荷葉香味,很惹味

✦ 生磨合桃露
合桃味道香濃而甜度適中

✦ 紅棗糕
入口相當Q彈,香甜軟糯
  • 蜜餞叉燒皇
2025-01-02 959 瀏覽
最近睇網上都討論呢間中菜廳,抱住一試究竟的心態!結果真的很高水準!幾有驚喜,係年度吃過最好吃的中菜廳。餐廳無論裝修還是食物擺盤都別具一格,我認為幾適合慶祝,或者是和朋友家人聚餐。食物方面每一道菜品都吃得出是用新鮮部位烹調而成,沒有多餘味精。叉燒非常大件厚身,咬落去非常腍!我食過頭三位最好食既叉燒!而最欣賞是龍蝦蛋白!因為超級好打卡!焗蟹蓋都非常好食,會食到係一絲絲,配合洋蔥非常夾!係心機!另外仲有凍馬友同埋花甲作為前菜都非常開胃!必點! !另外佢哋甜品都好有驚喜!葉粿係必點!仲杏仁茶嘅杏仁味非常濃郁!價錢還好,因為食得出佢哋係用新鮮食材,所以完全對得住呢個價錢!期待下一次再嚟食其他菜式

而最欣賞是龍蝦蛋白!因為超級好打卡!
焗蟹蓋都非常好食,會食到係一絲絲,配合洋蔥非常夾!係心機!

另外仲有凍馬友同埋花甲作為前菜都非常開胃!必點! !

2025-01-02 850 瀏覽
上個禮拜朋友帶我去左一間好正嘅中菜!呢間厚德飯店原來上年五月已經開業,但係我都未聽過🫣今次試左幾樣餸都有驚喜:我同朋友一行二人總共嗌左三個餸一個飯一個甜品🤣首先前菜叫左醒胃花甲😍個汁真係精髓所在!我自己覺得好似食生蝦點綠色嗰個海鮮汁咁🤣酸酸辣辣絕對可以為花甲提鮮~花甲都洗得好乾淨一啲沙都無,隻隻都好鮮甜,絕對係開胃之選👍🏻跟住叫左個膏蟹蒸手打肉餅😌平時食肉餅就食得多,加埋膏蟹就未食過,原來兩者非常夾,膏蟹汁滲哂落去肉餅中間,增添風味😝膏蟹都非常新鮮,肉質結實鮮甜,膏非常多😂送飯一流!!另外炸子雞都係推薦大家叫既菜式🌟件件都厚切大大件好多肉🥰個皮超級脆,肉質非常嫩滑而且juicy🤤甜品方面,我地叫左個紅棗糕😃聽店員講係師傅自己整既!口感軟糯得來又唔會太甜,甜味都係來自紅棗既天然甜味❤️整體來講,食物質素果然有返咁上下水準👍🏻人均消費大約$5-600🙂‍↕️價錢對得住質素~裝修雅致,環境闊落😗呢到仲有私人包廂🎤同屋企人來食飯又想靜靜地既就岩晒啦👍🏻佢地午市仲有做埋點心架,大家不妨一試😎

2024-12-16
  • 炸子雞
2025-01-01 604 瀏覽
人大左就慢慢欣賞到粵菜嘅細緻粵菜要整得出色絕對唔容易上星期就黎左呢間係銅鑼灣開業左一排嘅傳統粵菜半私房菜餐廳總廚劉師父充滿多年於富臨門及高級食府經驗每道菜都可以感受到劉師父對食材嘅用心魚子醬凍馬友 馬友肉結實滑嫩 鮮味極濃郁 馬友相當厚肉又起晒骨 啖啖肉配上魚子醬令鮮味再昇華蜜餞叉燒皇 絕對係超高水準嘅叉燒極厚叉燒再配上蜜餞脆皮咬入口脆卜卜 內裏又充滿肉汁雖然叉燒唔算好肥 但質感同樣軟腍近期食過最滿意嘅叉燒之一杏汁莱膽白肺湯絕對係秋冬滋潤之選杏汁濃郁香醇 味道清甜豬肺爽彈 洗得乾淨無味枝竹雙冬羊腩煲冬天一定要食羊腩煲 食完成個人暖笠笠用上新鮮羊腩 肉質彈牙 帶住羊羶香但又唔會過重味道濃郁食到尾又唔會太鹹膩配料同樣係精華 同樣索晒羊腩汁香氣 飄香瑤柱荷葉飯 荷葉飯飯粒分明 咁會好油膩每一啖飯都充滿荷葉嘅清香同時亦充滿海鮮鮮味 生磨合桃露& 紅棗糕充滿沙沙感嘅合桃露配搭煙韌紅棗糕 甜度啱啱好唔會太膩
人大左就慢慢欣賞到粵菜嘅細緻

生磨合桃露& 紅棗糕
充滿沙沙感嘅合桃露
配搭煙韌紅棗糕 甜度啱啱好唔會太膩

2024-12-29 826 瀏覽
位於銅鑼灣嘅厚德飯店 為傳統粵菜餐廳🫖鋪面採用深木色為主調內部裝潢貫徹木系風格 典禮而高貴魚子醬凍馬友($240)馬友肉質嫩滑🐟 搭配鹹鮮魚子醬 齒頰留香蜜餞叉燒皇($168/半份)呢道菜係餐廳嘅招牌菜🥢叉燒邊緣烤焗得非常香脆叉燒偏瘦但肉質腍軟 配上微甜蜜汁 令人欲罷不能🤤枝竹雙冬羊腩煲($550/半份)冬天一定要食下羊腩煲暖下胃❄️羊腩膻味不重 味道濃郁再沾上最佳拍檔腐乳醬味道更是昇華幾倍👍🏻杏汁菜膽白肺湯($108)呢道靚湯又係好啱天氣寒冷時飲滋潤進補一下♨️湯底杏香濃郁 味道鮮甜飄香瑤柱荷葉飯($280/半份)米飯濕潤而粒粒分明 口感飽滿🍚加上荷葉嘅清香 同鮮味濃郁嘅瑤柱食完令人好滿足😋💯紅棗糕($50/3件)口感煙韌軟糯 味道清甜生磨合桃露($50)合桃露味道較為清淡 質感亦可更濃稠
位於銅鑼灣嘅厚德飯店
為傳統粵菜餐廳🫖
鋪面採用深木色為主調
內部裝潢貫徹木系風格
典禮而高貴
魚子醬凍馬友($240)

馬友肉質嫩滑🐟
搭配鹹鮮魚子醬 齒頰留香
蜜餞叉燒皇($168/半份)

呢道菜係餐廳嘅招牌菜🥢
叉燒邊緣烤焗得非常香脆
叉燒偏瘦但肉質腍軟
配上微甜蜜汁 令人欲罷不能🤤
枝竹雙冬羊腩煲($550/半份)
冬天一定要食下羊腩煲暖下胃❄️
羊腩膻味不重 味道濃郁
再沾上最佳拍檔腐乳醬
味道更是昇華幾倍👍🏻
杏汁菜膽白肺湯($108)

呢道靚湯又係好啱天氣寒冷時飲
滋潤進補一下♨️
湯底杏香濃郁 味道鮮甜
飄香瑤柱荷葉飯($280/半份)

米飯濕潤而粒粒分明 口感飽滿🍚
加上荷葉嘅清香 同鮮味濃郁嘅瑤柱
食完令人好滿足😋💯
紅棗糕($50/3件)
口感煙韌軟糯 味道清甜
生磨合桃露($50)

合桃露味道較為清淡 質感亦可更濃稠
2024-12-18
2024-12-18 5289 瀏覽
12月14日晚到厚得吃晚飯,點了叉燒,焗蟹蓋,豆腐竹苼和辣子雞,味道一般,那個焗蟹蓋仲話是王牌?一個小小嘅蟹蓋居然係收$260 ,仲要洋蔥多過蟹肉超多,我只吃到洋蔥味,蟹肉絲真係可以數得出有幾多條,雖然係在銅鑼灣區,預計價錢也不是大衆化,但係如果我用緊嘅價錢我完全唔需要喺度食!其餘嘅餸都係普普通通一般酒樓嘅菜式,紅棗糕仲話師傅自己整,一啲紅棗味都冇!普通酒樓整得好食過你千倍,一定冇下次,我寧願去佐敦嘅逸東軒好好多,起碼價錢合理食物質素高。三人共吃了差不多$1900元,我一定唔會再幫襯了
2024-12-13 7036 瀏覽
一個星期前打去訂枱,佢會WhatsApp Menu問有咩菜式想預訂,我亦都預訂咗4個菜式,但係今日去到嘅時候,佢話冇我Booking,搞咗一陣先俾張枱我,而且態度一般。食物價錢與質素不成正比,又貴又細分又普通。釀蟹蓋嘅洋蔥仲多過蟹肉。糖水好似只係有味嘅水咁,好稀。整體嚟講麻麻哋。叫咗嘅菜式如下:生炒糯米飯瑤柱粉絲雜菜煲醒胃凍花甲蜜餞叉燒皇蘿白清湯崩沙腩蟹肉焗釀鮮蟹蓋甜品:紅棗椰汁千層糕生磨合桃露總共食咗3000幾蚊人均500幾蚊,完全唔值得

叫咗嘅菜式如下:

紅棗椰汁千層糕
生磨合桃露

總共食咗3000幾蚊人均500幾蚊,完全唔值得
2024-12-13
於銅鑼灣食餐廳/飯店這價錢是明白,但食物味道同服務質素整體都不是覺得很好,叫四道推介菜式,只有一道覺得合格,其他可以形容為普通,甚至想叫一道炒蔬菜都要160-300(好彩無叫),因為推介菜式都唔覺有咩特別,由其一道蘿蔔崩沙腩,好鹹牛腩好韌。。。
2024-12-08
為左多謝國畫老師既教導,要搵間有氣派、好招呼又好食既粵菜去同同學一齊搞謝師宴,簡左好耐,又就埋好既位置,搵左呢間望落好睇得既高級粵菜餐廳食晚飯。食完覺得真係無入錯門口,好掂🥳值得花時間打咁多字去寫食評!首先,地理位置📍好好啦,方便好多人,同夠高檔,一入到去,環境真係好靚好精緻,感受到嗰種優雅嘅氛圍,裝潢華麗又好溫馨,燈光柔和,真係好舒服,又唔會太揚,有格調👍🏻而服務生好有禮貌😇佢哋好快就為我介紹咗餐牌,睇地我地係咩群會咁介紹左啲岩食既野,仲細心問我地有冇特別嘅飲食要求。上菜速度都好快,等我唔使等太耐,亦都好有眼色,睇到食客既需要即時解決,換碗筷又勤,有講有笑,真係好貼心🥰我點咗幾道招牌菜,首先上嘅係蜜汁叉燒😋😋😋😋😋色澤誘人,表面光滑,咬下去肉質鮮嫩,蜜汁甜而不膩,電視機話入口即化原來係真係有架,真係一定要叫!。跟住試咗蒸蝦餃,皮好薄同透亮,蝦仁完全食得出係新鮮,口感彈牙,絕對對得起佢既價錢。再嚟就叫埋脆皮雞啦、鮑汁釀鵝掌啦(食得出好花時間整既野)、咕嚕肉啦、香煎蓮藕餅、蝦乾啫啫唐生菜、粉絲大蝦煲(好好食啦,蝦又大隻又新鮮,啲粉絲朔晒啲精華勁嘢味,都係想食嘅時候已經俾人夾晒啦),重有生

再嚟就叫埋脆皮雞啦、鮑汁釀鵝掌啦(食得出好花時間整既野)、咕嚕肉啦、香煎蓮藕餅、蝦乾啫啫唐生菜、粉絲大蝦煲(好好食啦,蝦又大隻又新鮮,啲粉絲朔晒啲精華勁嘢味,都係想食嘅時候已經俾人夾晒啦),重有生炒糯米飯,呢個超級好食,晨早比人食哂啦,想要多碗都畢唔到啦,其他每碟都係好食,大家都知呢件事係依家平均既餐廳質素係幾咁難得,每一樣都食得大家好開心,食到唔想停😋😋😋😋😋😋

最後,甜品方面我選咗紅棗椰汁千層糕,好食,差平時酒樓果啲勁多!又叫左個生磨蛋白杏仁茶,又係好好食!好滑好香,甜度又適中,完美結束今次嘅美食之旅。🤩🤩

整體嚟講,今次嘅用餐體驗真心非常滿意,無論係食物質量、服務態度,甚至環境,都令我感受到粵菜嘅精髓。重點係作為cheap精既我,買單既時候都覺得物超所值,因為本身以為好貴啦,話哂高級粵菜麻,點知咁叫法都係唔貴,聽聞佢定時都會做下優惠,真心咁既價錢,食到咁既體驗,一定會推介畀朋友,有咩野都會再黎!🥳
2024-11-09
  • 炸蓮藕餅
  • 蛋白杏仁茶
  • 粉絲大蝦煲
2024-01-29 8359 瀏覽
去食了四人餐、前菜很吸引,好似泰式嘅花甲同埋將馬友魚變成小方塊,去骨,好精緻、白切雞,鮑魚小炒送走一流、整體食物質素唔差,價錢係略貴!整體上如果佢價錢可以調低15至20%就會更加吸引🤩
2024-01-28
2024-01-03 7938 瀏覽
琴日經過呢間野 見個門面唔錯想比個機會試下 入座是已經2:20 完全唔知係3點休息 員工亦冇告知。2:20告知last order 係2:30 咁我地炸炸林叫左4道點心- 蝦餃 4件70$- 百花蒸釀魚肚 3件 70$- 蟹肉韮菜盒 3件 70$- 蛋白杏仁茶 50$一碗3位茶介75$再加一 諗住一分錢應該係一分貨,點知 失望。 蝦餃皮口感粉、蝦細細隻 唔係17.5$一隻應有既size。魚肚還好 蝦肉都彈牙 但魚肚味唔重 麻麻地。韮菜盒 都ok蛋白杏仁茶— 伏 。 好水,應改名叫杏仁奶。菊花茶唔錯~ 其實 食物算還好 但因為個價太貴,食過潮江春—更好既質素但價錢更低。 潮江春既魚肉係真係有魚肚味。 然後 潮江春大點都係大概45$,有乜理由呢間野收人70$?我地唔知佢地收3點,員工亦冇告知,靜係話last order 係2:30。食到尾尾 都急不及待要趕我地走,但一開始我地係門口睇緊menu仲諗緊試唔試個陣又邀請我地入黎。我地冇醒覺原來last order 代表佢地準備要休息,如果一開始係門口告知佢地準備休息我地都唔會入去試。 又想做人生意又唔好好地做,食物質素平平又咁自信收咁貴。 食到
琴日經過呢間野 見個門面唔錯想比個機會試下
入座是已經2:20 完全唔知係3點休息 員工亦冇告知。

- 蝦餃 4件70$
- 百花蒸釀魚肚 3件 70$
- 蟹肉韮菜盒 3件 70$
- 蛋白杏仁茶 50$一碗

3位茶介75$
再加一

魚肚還好 蝦肉都彈牙 但魚肚味唔重 麻麻地。
韮菜盒 都ok
蛋白杏仁茶— 伏 。 好水,應改名叫杏仁奶。
菊花茶唔錯~

又想做人生意又唔好好地做,食物質素平平又咁自信收咁貴。 食到一肚氣。
2024-01-02