招聘中
$16,300-$19,500
月薪
$55-$80
時薪
版主係唔排隊的,但係,無辦法…朋友們最鍾意排隊,一有人龍就唔理三七二十一衝過去 ^ ^好啦咁就乘機試下呢間排到天荒地老嘅台灣過江龍🥤慢熟濃芋厚奶Black tea with taro balls and paste芋泥俾得好足,所以好張口芋頭味都有,不過因為奶味仲濃,變咗有啲搶fo 芋圓煙韌程度啱啱好不過overall嚟講,有啲太甜,同埋好好好好好飽肚,如果未食晏可以一杯幫你頂到第二日( ̀⌄ ́)🥤決明子紅烏龍Cassia black tea 朋友仔就是可愛(◐‿◑)�佢話要養生喎心諗:飲手搖仲講健康 仲要凍飲…不過我咁nice當然唔會講出口嘻嘻講笑咋,其實決明子可以降火清毒,好有益㗎!男女老幼都可以飲多啲佢地呢一杯有加蜂蜜,可以蓋過決明子本身嘅中藥味,甜甜地甘甘地,版主覺得夏天飲會好正整體:70分咁上下,呢兩杯都等咗我地45分鐘有多… 如果下次得閒都會再幫襯的(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
版主係唔排隊的,但係,無辦法…
朋友們最鍾意排隊,一有人龍就唔理三七二十一衝過去 ^ ^
好啦咁就乘機試下呢間排到天荒地老嘅台灣過江龍

🥤慢熟濃芋厚奶

芋泥俾得好足,所以好張口
芋頭味都有,不過因為奶味仲濃,變咗有啲搶fo
芋圓煙韌程度啱啱好

🥤決明子紅烏龍
Cassia black tea

朋友仔就是可愛(◐‿◑)�佢話要養生喎
心諗:飲手搖仲講健康 仲要凍飲…
不過我咁nice當然唔會講出口嘻嘻

整體:
50 分鐘 (堂食)
2022-05-12 62 瀏覽
一直想試好耐,火紅一段時間嘅台灣過江龍手搖店,乘日聽朋友仔、同事們都話係最好飲嘅一間,標榜用台灣原材料製作,畀大家試到最正宗台灣味道,心癢癢之下終於走去朝聖。今次係去海港城分店,店員都好親切,每一個客人嚟拎嘢飲都會用普通話講「歡迎來渴茶」對做過飲食業嘅小編嚟講真係配服👍🏻國王珍珠奶茶🧋(🌟88.44/100)💲36外包裝真係要讚一讚,用麻繩同杯套做咗一個手提袋方便拎😍今次叫咗半糖少冰,奶茶茶底用咗鳳眉紅茶,茶味香醇濃厚,但同時飲到奶味,真係比起其他茶飲店濃,珍珠煙靭,有咬口,畀得都算多,飲曬啲茶仲有好多珍珠🤤🤤

國王珍珠奶茶🧋(🌟88.44/100)💲36
2022-05-04 66 瀏覽
吃茶三千既茶飲真係好正,包保你一試忘返!排隊都值得等,攞咗飛之後,你可以喺海港城周圍行shopping住等。今次我哋等咗25分鐘到,啱啱可以去一間舖頭睇吓衫同試著。吃茶三千嘅茶底特別香濃,用鮮萃高山茶葉(松針綠茶、水仙桂花、玉露清茶、紅茶、烏龍茶)。可以配襯鮮果物亦都係新鮮(有芒果蓉同埋鮮百香果)、厚奶蓋。佢嘅配料(珍珠以及纖果子)亦都係QQ彈牙!雖然要等好耐,但係因為佢每一杯都係即製嘅,茶舖喺香港嘅首選之一!
吃茶三千既茶飲真係好正,包保你一試忘返!

佢嘅配料(珍珠以及纖果子)亦都係QQ彈牙!

2022-04-30
25 分鐘 (堂食)
2022-05-01 49 瀏覽
呢日去海港城行街,終於都試到《吃茶三千》喇~Order 嘅時候,店員告知等候時間需20-25mins,商場店舖多,可以行街慢慢等,所以照order 咗杯熱嘅”慢熟濃芋鮮奶”(香醇鮮奶X慢熟芋泥X慢熟小芋圓)不過,行街行咗~5mins,又覺得呢日好似熱熱地,想轉凍飲,而且等成半個鐘好難就時間,凍飲攤吓冇所謂,熱飲就費事佢攤凍咗啦~返去問下店員能否改凍飲,當時店舖好忙,不過店員仍保持友善態度幫我更改👍🏻 都真係等咗差唔多半個鐘,影完相即飲Wa~~~ 超凍🥶 冇叫少冰原來係勁多冰,超碼三分一杯~ 好🧊多🧊冰🧊呢🧊~攪到奶味同芋味勁淡🥺仲唔係好飲到芋泥😯成杯嘅口感只嚟自小芋圓,都算係幼滑煙靭嘅~有啲失望😔 不過,會俾多次機會佢,下次會試埋熱飲,睇下點🧐🧐

呢日去海港城行街,終於都試到《吃茶三千》喇~

都真係等咗差唔多半個鐘,影完相即飲

Wa~~~ 超凍🥶 冇叫少冰原來係勁多冰,超碼三分一杯~
好🧊多🧊冰🧊呢🧊~
攪到奶味同芋味勁淡🥺
仲唔係好飲到芋泥😯
成杯嘅口感只嚟自小芋圓,都算係幼滑煙靭嘅~
有啲失望😔
不過,會俾多次機會佢,下次會試埋熱飲,睇下點🧐🧐
2022-04-27 66 瀏覽
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 吃茶三千平時黎海港城見到長期都要排隊,今次🐷平日夜晚嚟到就大約15分鐘就有😎 佢哋用台灣的高山茶,以萃茶機即時萃取的鮮茶,等嘅時候同comebuy tea一樣可以欣賞調茶過程!最滿意包裝,好精緻,好鍾意佢嘅草繩,好似去效遊咁🤣—————————————————————❣️水仙桂花$26+芒果果露$6桂花好香!就算加左芒果果露都冇搶左茶味,係芒果茶!🐷媽本身話唔洗小甜,店員好細心提醒可能會好甜,佢就即刻話咁小甜啦🤣❣️玉露青茶$26+奶蓋慕思$6夜晚🐷就冇試紅茶,但呢個綠茶都好清甜,好解渴!必須一提就係個奶蓋,雖然唔係平時芝士奶蓋,但都打到好厚身,🐷翻比屋企都冇冧!最特別嘅係佢有好香雲尼拿味!!好有驚喜,同埋可以辟左有時奶嘅腥味!—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4/5 👍🏻推薦:4/5—————————————————————🏡地址: 吃茶三千 (海港城) (尖沙
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie

👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 吃茶三千 (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
👉🏻宜家已經有幾間分店
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu飲品

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-04-19
2022-04-23 39 瀏覽
咁啱路過海港城,見到咁多人喺度排隊,就試吃茶3000啦!不過真係唔係講笑等足一個鐘!所以如果有興趣想買嘅話,真係建議你一去到呢個商場即刻落咗單,行吓先!轉頭再返去拎。我同朋友一人一杯叫咗國王珍珠奶茶,同埋慢熟濃芋圓奶茶。個人認為台灣飲品果然都係珍珠奶茶先係主打!朋友個杯珍珠奶茶真係不得了,茶底好好味,奶亦都非常厚實!假如再比多一次機會我,我都會叫國王珍珠奶茶。至於另一杯芋圓奶茶,我未試過可以用吸管吸到咁細嘅芋圓!感覺都幾新奇有趣,不過我覺得呢杯嘢個味道就唔係太濃厚,好似同佢個名有啲差別🤣🤣

2022-04-17
2022-04-09 53 瀏覽
食飽行到口渴就想飲下野~海港城呢間係專門飲茶,見店員都沖得有板有眼咁,相信佢哋嘅茶都唔錯,所以就叫黎試下🌈水仙桂花 少冰&輕盈 $26首先茶嘅濃度啱啱好,十分清香🧡唔會淡到好似飲水咁,又唔會濃到有澀味,夏天飲消暑解渴一流😍佢嘅包裝都好有特色,會有條繩綁住個杯套,咁邊行邊飲都好方便啦

🌈水仙桂花 少冰&輕盈 $26

2022-04-07 38 瀏覽
仲記得以前成日喺旺角嘅時候都會飲珍珠奶茶,不過近排都少咗好多啦,但係今日又忍唔住見到呢度有黑糖珍珠奶茶,所以真係好想試吓!估唔到呢度嘅黑糖珍珠奶茶係咁夾,真係未試過原來奶茶配係可以咁match,而且甜得來又唔會好Heavy嘅感覺!值得推介!而且呢度嘅珍珠亦都好好食,非常之彈牙好煙銀

2022-04-06 31 瀏覽
🧋我第1位台式飲品係台灣過江龍吃茶三千🙊成日突登去旺角買佢既鳳來蜜冰茶🍍今次去開TST試左其他野飲🧋 熔岩黑糖波霸鮮奶平時已經好少飲珍珠奶茶不過呢杯唔會死甜 珍珠都好煙韌🧋 寶島經典水果茶用左台灣 「金鑽鳳梨」既水果茶仲有蘋果和青檸 蘋果 青檸 百香果📍 吃茶三千 @chichasanchen_hk尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈OT264鋪其他分店:旺角 / 銅鑼灣 / 南昌 / 將軍澳#尖沙咀美食 #吃茶三千 #吃茶三千尖沙咀 #尖沙咀茶飲 #海港城
🧋

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈OT264鋪
其他分店:旺角 / 銅鑼灣 / 南昌 / 將軍澳

2022-01-25
2022-04-05 30 瀏覽
大家每次行海港城應該都見到有一間飲品店大排長龍同埋成日都話買咗都要等20分鐘先有得拎我今次試咗佢嘅決明子奶蓋茶味好香而且奶蓋都好滑上一次佢嘅國王珍珠亦都係勁好味推薦比大家
大家每次行海港城應該都見到有一間飲品店大排長龍
同埋成日都話買咗都要等20分鐘先有得拎

我今次試咗佢嘅決明子奶蓋
茶味好香
而且奶蓋都好滑

上一次佢嘅國王珍珠亦都係勁好味
推薦比大家
2022-04-03 20 瀏覽
我自己好喜歡飲手搖飲品,每次有新野當然要捉埋男朋友去陪我飲😏 今次就試吓期待已久嘅吃茶三千🥤 Menu上款式好多,樣樣都想試😂 第一次飲就試吓最普遍嘅珍珠奶茶同埋我喜歡嘅烏龍茶先💪🏻 職員通知我地要25分鐘左右,所以我地去行吓先再返嚟攞✌🏻✨國王珍珠奶茶 $36珍珠奶茶係用鳳眉紅茶沖制,紅茶味道香濃,再配埋皇家厚奶,奶味都好濃郁,同茶嘅比例配合剛好。珍珠有咬口夠煙韌🧋✨凍頂烏龍鮮奶茶 $34凍頂烏龍係我好喜歡嘅茶類,見到梗係要試啦😍 果然冇令我失望,鮮奶味好香好幼滑,而茶味亦夠濃郁,完全冇被鮮奶味蓋過,少甜對我嚟講啱啱好,淡淡地嘅甜味感覺更能夠帶出鮮奶嘅香同茶嘅濃。🔍整體感覺:職員預告嘅時間剛剛好,25分鐘之後返轉頭就叫到我地個號碼。每一杯都係即叫即沖,有別於其他茶飲店一大壺已沖泡好嘅茶。而我好欣賞嘅係每一杯飲品都會有一個獨立杯套連手提麻繩,就算冇自備都唔洗驚,可以拎住邊行邊飲,超級方便👍🏻 茶飲品質同店舖衛生亦都做得好好,下次一定要再試其他款式🤤

✨國王珍珠奶茶 $36

✨凍頂烏龍鮮奶茶 $34

2022-03-25
25 分鐘 (堂食)
  • 國王珍珠奶茶
2022-03-12 64 瀏覽
位置喺海港城LCX新驛, 賞維港境之餘,飲住奶茶賞維港,望住日落,一樂也! 點了凍頂烏龍鮮奶茶$34, 少甜少冰有少少烏龍香味,淡淡奶香,下次加埋珍珠,效果可能更好!

點了凍頂烏龍鮮奶茶$34, 少甜少冰

有少少烏龍香味,淡淡奶香,下次加埋珍珠,效果可能更好!

2022-03-11
下午茶
这家店朋友点过外卖,说饮品都是现做的,而且非常好喝,这次跟着尝试了一波,我不能喝奶茶就点了一份松针芒果茶,我的两个朋友都是点了奶茶的,我个人觉得我点的这个茶味道不错的,同学点的奶茶,他们觉得都不错,只是戒了奶茶的我不感冒。
2022-02-08
10 分鐘 (外賣自取)
2022-02-23 24 瀏覽
呢間茶飲店成日排長龍,今日終於一試!佢有幾間分店,今日就去咗尖沙咀店。試完真係覺得幾好飲!叫咗兩杯熱飲,冬天飲暖笠笠啱晒!呢度嘅飲品即叫即整,所以要等一陣,新鮮沖俾你!鍾意佢包裝幾靚,可以有條繩俾你抽住杯飲品。▶️熱國王珍珠奶茶🧋$36揀咗50%糖,珍珠有咬口,鍾意佢嘅茶香好持久帶回甘,茶味濃郁!奶同茶味都平均!▶️熱水仙桂花蜜$32水仙桂花蜜,都係揀咗50%糖。水仙嘅茶味夠清香,桂花物夠滋潤!冬天飲真係好正!

鍾意佢包裝幾靚,可以有條繩俾你抽住杯飲品。

▶️熱國王珍珠奶茶🧋$36

▶️熱水仙桂花蜜$32

2022-02-22 17 瀏覽
之前係寶琳飲過吃茶三千都知道佢哋嘅出品有番咁上下 知道係公司附近海港城有分店就同同事去買泥飲🥰見到佢哋推出左慢熟濃芋系列🤤 每日限量150杯咋 當然要試下啦👅 揀左慢熟芋見國王珍珠奶茶🧋飲落先係濃厚嘅鳳眉紅茶茶香 用上皇家厚奶所以口感真係比較幼滑🤩 然後係濃厚嘅芋泥 入口綿密 仲有芋粒增加口感😋 最後就係非常煙韌嘅珍珠 口感岩岩好👍🏻 另外揀左一杯水仙桂花蜜 本身以為平平凡凡 點知飲落都好有驚喜😻 揀左半糖 更能突顯水仙桂花茶香 配上百花香蜜 味道好夾😋 下次要試吓佢其他出品先🌟

揀左慢熟芋見國王珍珠奶茶🧋

水仙桂花蜜