招聘中
時薪
$16,300-$19,500
月薪
6天前 0 瀏覽
吃茶三千的勢頭真係一時五兩,之前係moko經過想買一杯係大排長龍,等待時間係半個鐘頭以上。幸好有次去朋友屋企成功外賣來飲。它的茶底有種獨特的香氣,因爲茶底係用萃茶機整,有別於其他茶飲店,難怪吸引好多客。今晚要等老公收工,想飲下野,近近地一於就去隔離的希慎頂下癮先。寶島經典水果茶呢杯好清新,酸酸甜甜非常之解渴,適逢夜晚去食印度野,一路飲都非常解渴。另外生果都算幾多。另一杯粉紅爆水珠珠奶蓋都好特別,D珠珠非常有咬口,奶蓋咸甜又幾夾個茶底。

2024-10-20 156 瀏覽
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢國王珍珠奶茶 $37 🆙鳳眉紅茶帶有陣陣蜜糖香,茶香醇厚,加埋香甜同彈牙嘅國王珍珠,個人覺得揀「輕盈」或者「油切」嘅甜度已經足夠。茶底配上口感滑順同濃郁嘅厚奶,一試就成為我嘅最愛😋。🥢涷頂烏龍鮮奶+仙草涷 $39 🆗涷頂烏龍仙草鮮奶結合咗仙草,牛奶同香氣濃郁嘅台灣鹿谷涷頂烏龍茶底,飲品散發出淡淡嘅烏龍香,仙草滑嫩,口感豐富😀。茶底用咗萃茶機去即時萃茶葉而成,非常新鮮,雖然過程可能比喺其他手搖店等得耐少少,但係絕對值得等!🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 吃茶三千 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖#bakdiu台式飲品 #bakdiu灣仔區

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 吃茶三千 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
#bakdiu台式飲品 #bakdiu灣仔區

放工行經希慎廣場見到有人抽住麻繩飲嘅吃茶三千心思思都想買返杯好掛住佢嘅茶底係點完之後 用萃茶機現萃茶葉而成同層出電梯未行到已經聞到好香茶味果然吃茶三千嘅茶飲值得等待見到有粉紅少女心特飲緊係要點黎打卡先啦👑【粉紅爆水珠珠奶蓋】 HKD 37ততততততততততততততততততততত🍵玉露青茶+🧁奶蓋慕絲+🌸櫻花味纖玉果子少女心🩷粉紅色嘅外觀已經超吸引玉露青茶茶底清新得黎又帶小小甘甜奶蓋好綿密加埋Q彈嘅纖玉果子如果兩杯要揀一杯🤣我會叫奶蓋多啲👑【粉紅爆水珠珠香蜜】HKD 37ততততততততততততততততততততততত🫖松針綠茶+🍯百花香蜜+🌸櫻花味織玉果子同樣粉嫩可愛嘅外觀💕必點打卡同樣茶底非常清新但唔會話於苦澀加上百花香蜜嘅甜味同煙韌嘅櫻花味織玉果子相得益彰
放工行經希慎廣場

加上百花香蜜嘅甜味
同煙韌嘅櫻花味織玉果子
相得益彰
2024-10-15 174 瀏覽
上次試過觀塘分店的國王珍珠奶茶念念不忘,今日經過銅鑼灣分店再試吓其他飲品先。今次係等緊飲品既期間,細心留意先知原來佢地茶底係用茶萃機現萃茶葉而成,會萃取茶葉最精華既味道,等待都值得👍🏻✨熔岩黑糖波霸鮮奶黑糖配上香醇既鮮奶,味道又唔會好甜,珍珠好煙靭,非常好飲。✨寶島經典水果茶呢杯係用鳳眉紅茶做茶底,而且有新鮮既水果響裡面,飲落唔會太甜,飲完好解渴。欣賞佢地每一杯茶都會有個手抽給客人,可以拎住慢慢一路行一路飲,而且呢間分店有大量位置可以坐低,打下卡傾吓偈,唔錯。
今次係等緊飲品既期間,細心留意先知原來

✨熔岩黑糖波霸鮮奶
黑糖配上香醇既鮮奶,味道又唔會好甜,珍珠好煙靭,非常好飲。

✨寶島經典水果茶

2024-10-10
「吃茶三千」喺我台中住嘅時候已經成日飲難得今日姊妹話想飲有機會令我回憶台灣嘅味道🇹🇼🍃「吃茶三千」的茶底使用的是經過精選的高品質茶葉,並旦是透過萃茶機現萃而成 🫖這種現萃方式,讓每一杯茶都能保留最純粹的香氣和滋味 👅榮獲米其林iTi國際風味評鑑✨風味絕佳星級認證新鮮現萃源自台中品牌 ✨今期係「吃茶三千」x CLINIQUE ♨️💁🏻‍♀️粉紅爆水珠珠奶蓋🥃💦🧋鐘意奶蓋慕思唔會太咸太厚實,而玉露青茶中和奶蓋嘅creamy同時櫻花味織玉果子咀嚼時有蒟蒻感覺好趙口唔止打卡口感都一流📸💁🏻‍♀️ 寳島經典水果茶 🍎🍊🍋🥃茶味偏重嘅風眉紅茶令各種水果帶果香味,水果嘅酸酸甜甜與濃郁紅茶味道非常之夾😋「吃茶三千」📍 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舗

「吃茶三千」喺我台中住嘅時候已經成日飲
難得今日姊妹話想飲有機會令我回憶台灣嘅味道🇹🇼
🍃「吃茶三千」的茶底使用的是經過精選的高品質

榮獲米其林iTi國際風味評鑑✨風味絕佳星級認證
新鮮現萃源自台中品牌 ✨

今期係「吃茶三千」x CLINIQUE ♨️
💁🏻‍♀️粉紅爆水珠珠奶蓋🥃💦🧋
💁🏻‍♀️ 寳島經典水果茶 🍎🍊🍋🥃
茶味偏重嘅風眉紅茶令各種水果帶果香味,
水果嘅酸酸甜甜與濃郁紅茶味道非常之夾😋

寳島經典水果茶
  • 寶島經典水果茶
  • 粉紅爆珠奶蓋
2024-10-13 253 瀏覽
玉露青檸呢款用咗玉露青茶作為底,加入青檸原汁同椰果,飲落去清新又爽口。青茶嘅香氣配合青檸嘅酸味,真係好平衡,唔會過酸。椰果嘅口感亦好滑,增加口感,令整杯飲品更加豐富!寶島經典水果茶經典水果茶用咗風眉紅茶做茶底,加入多種新鮮水果,超健康。紅茶嘅香味濃郁,搭配水果嘅甜味,完全天然,飲落去真係好refreshing!,令人感受到水果嘅清新,冇得揀甜度又不會過甜!最重要係茶底用萃茶機現萃茶葉而成,確保每杯茶飲都新鮮香醇,真係值得等待!無論係炎熱嘅夏天定係想解渴,吃茶三千都係一個好選擇!
玉露青檸

寶島經典水果茶

2024-10-09 171 瀏覽
《吃茶三千 - 清新飲品好去處 🍹》➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖吃茶三千係個靚嘅地方,飲品好味又清新!✨寶島經典水果茶 $38 呢杯水果茶超清爽,水果味鮮甜,飲完好舒服!🍊🍋✨熔岩黑糖波霸鮮奶 $38 黑糖波霸鮮奶好好味,黑糖香濃,波霸Q彈,真係唔會失望!🥛🍬➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✫ 食物 (9/10) ✫ 環境 (9/10) ✫ 服務 (9/10) *適合同朋友輕鬆聚會*總括而言,吃茶三千嘅飲品質素高,值得試下!🌟
《吃茶三千 - 清新飲品好去處 🍹》

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

吃茶三千係個靚嘅地方,飲品好味又清新!

✨寶島經典水果茶 $38
呢杯水果茶超清爽,水果味鮮甜,飲完好舒服!🍊🍋

✨熔岩黑糖波霸鮮奶 $38
黑糖波霸鮮奶好好味,黑糖香濃,波霸Q彈,真係唔會失望!🥛🍬

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

✫ 食物 (9/10)
✫ 環境 (9/10)
✫ 服務 (9/10)
*適合同朋友輕鬆聚會*

總括而言,吃茶三千嘅飲品質素高,值得試下!🌟
2024-10-04 397 瀏覽
夏天天氣炎熱,最岩飲杯凍飲消暑。行經銅 鑼灣維園附近,去左間希慎廣場茶飲店。品牌名來源取自「弱水三千,獨取一瓢而飲」, 象徵只取最好的一瓢飲給顧客。熔岩黑糖波霸鮮奶黑糖與鮮奶嘅融合口感層得到 提升,冷熱皆可,冬天夏天同樣為大家帶來最佳 選項,茶飲是用萃茶機現萃茶葉製成,所以特別 值得期待!寶島水果茶,使用得獎的鳳眉紅茶,配以新鮮水 果片,各種水果十分清甜,水果茶比起一般的手 搖飲品如珍珠奶茶,加入了不同生果如橙、蘋 果、西瓜等製成的果茶,可是更健康低卡的夏日 消暑的飲品之一!

2024-10-04 304 瀏覽
久唔久都會去係港九新界都有分店嘅吃茶三千買茶飲🧋佢哋嘅茶底幾講究,會用上玉露青茶、鳳眉紅茶、凍頂烏龍等得獎茶葉🌱茶葉係製作飲品時即場現萃,可以萃取茶葉最精華嘅香味👍🏻佢哋周不時亦會推出以時令水果做主題嘅飲品,好似水蜜桃、菠蘿等,比較有新鮮感。好欣賞佢哋用麻繩套住飲品嘅設計,可以抽住麻繩手抽飲品,好方便👏🏻今次去到希慎廣場分店,原來店舖後面有個超大嘅半室外area😍😍有枱有櫈,可以舒舒服服地歎嘢飲🥳🍵水仙桂花蜜 $33水仙桂花茶好清新,加入百花香蜜🍯清香之中帶點蜜香,仲多咗一種滋潤感覺😚🥭松針芒果茶 (+椰果) $33松針茶係綠茶嘅一種,製茶時加入茉莉花,令茶底飲起上嚟不但有茶嘅清香,亦帶有微微嘅花香🌼清新淡雅嘅茶底加上酸酸甜甜嘅芒果,係踏入10月依然熱辣辣嘅天氣飲就啱晒😽另外仲加咗椰果增添口感,同茶底好夾。推介指數(10分為滿分):7.5分

🍵水仙桂花蜜 $33

🥭松針芒果茶 (+椰果) $33

推介指數(10分為滿分):7.5分
2024-09-30
5 分鐘 (外賣自取)
2024-10-02 246 瀏覽
夜晚吃茶三千唔需要等好耐,職員都沖得好快,等五至十分鐘就有啦。鍾意吃茶三千既茶底,因為佢地係獨有既萃茶機,沖完之後啲茶香仍然能夠保留,飲完好舒暢。水果茶啲水果好新鮮又有菠蘿肉 🍍,而國王珍珠奶茶鳳眉紅茶好醇厚,珍珠好Q彈🧋。同埋呢個價錢好合理,唔洗好貴都品嚐到好茶葉。

同埋呢個價錢好合理,唔洗好貴都品嚐到好茶葉。
最近同朋友喺銅鑼灣希慎行街,發現原來呢度都開咗吃茶三千!!!超級開心,雖然每次都要排長龍,但都心甘情願等,因為呢間舖頭嘅茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲絕對值得等😋🤭而同朋友幾乎每次行街都會飲,所以非常有默契,直接叫咗以下兩杯,私心推介🙈🩵國王珍珠奶茶$37鳳眉紅茶 +皇家厚奶+國王珍珠我自己係好鍾意甜嘅嘢飲,所以都係要返正常嘅甜度,而佢飲落唔會話過甜,而且茶底係超級濃,而珍珠呢就係煙煙韌韌,成個組合係超級Perfect😋💛寶島經典水果茶$38風眉紅茶+ 水果百匯杯入邊有好多新鮮嘅生果,唔會話超級甜,但反而係好Fresh,同埋非常之解渴嘅一杯水果茶。而呢一杯嘅水果味會比茶味更加突出,所以好啱唔鍾意茶味太濃嘅朋友飲😋最後最後要講埋佢令人驚喜嘅地方,係佢嗰個杯套設計,我第一次飲已經覺得好amazing,居然諗到加條繩喺個杯套上面,真係非常之方便行街拎住杯嘢飲嘅人,值得大贊!😇😇😇

🩵國王珍珠奶茶$37
鳳眉紅茶 +皇家厚奶+國王珍珠

💛寶島經典水果茶$38
風眉紅茶+ 水果百匯

2024-09-27 253 瀏覽
國王珍珠奶茶🧋係招牌,一定係必飲架啦,每次飲珍珠奶茶都好驚啲珍珠會好硬、唔好食,但係呢杯又唔會喎🤩每飲一啖都有珍珠,份量好足,而且店員都好Nice啊🫣。環境都唔錯,座位都足夠,打開門可以同朋友坐係露台到一齊傾計,好放鬆啊‼️‼️‼️鳳來厚奶係新品黎架,由於依加係菠蘿🍍嘅季節,所以啲菠蘿果肉都好甜😋,啖啖果肉,真係好幸福啊‼️‼️‼️一開始以為會好甜好漏,原來唔會喎,厚奶嘅甜度岩岩好,飲多杯都唔係一個問題🤣🤣

吃茶三千一直都係我大愛🤍茶底一直都選用萃茶機現萃茶葉去整所以佢由開業以來一直長龍不斷試過買一杯要等一個半鐘🤣🤣🤣 不愧係茶飲界頂流😍 可惜到店時已經沒有鳳梨系列希望再出過!👍🏻首選國王珍珠奶茶 珍珠煙煙韌韌好好食! 鳳眉紅茶茶底濃!整體上奶茶味濃超好飲!一定要試再者玉露百花香蜜 適合平時飲開茶既人玉露青茶回甘配以香甜的百花香蜜飲落去比較似平時嘅蜜糖水,加了點清香的桂花茶落去!口味整體更好飲清潤!
吃茶三千一直都係我大愛🤍
茶底一直都選用萃茶機現萃茶葉去整
所以佢由開業以來一直長龍不斷
試過買一杯要等一個半鐘🤣🤣🤣
不愧係茶飲界頂流😍

可惜到店時已經沒有鳳梨系列

希望再出過!👍🏻

首選國王珍珠奶茶
珍珠煙煙韌韌好好食!
鳳眉紅茶茶底濃!
整體上奶茶味濃超好飲!
一定要試

再者玉露百花香蜜
適合平時飲開茶既人
玉露青茶回甘配以香甜的百花香蜜
2024-09-23
外賣自取
$50 (其他)
  • 國王珍珠奶茶
天氣熱行行下梗係要飲番杯台式茶飲消暑,呢間人龍店「吃茶三千」飲過幾次味道都好有驚喜,要讚下佢地既茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,茶底更香更濃☺️要排隊都抵😍寶島經典水果茶好fresh!呢杯佢地每日嚴選新鮮水果,入面真係有啲新鮮水果片,甜度適中有助解膩,茶底用左得獎鳳眉紅茶,帶果香茶香味濃松針芒果茶 呢杯選用松針綠茶,茶底清香,加入香甜芒果果露酸甜開胃,另外仲加左配料纖玉菓子,口感彈牙香甜惹味,值得一試

寶島經典水果茶

松針芒果茶

2024-09-22 178 瀏覽
台灣手搖飲品🥤茶底喺用萃茶機現萃茶葉整所以茶飲值得等待!!當日同朋友一齊到店買,邊行街邊嘆茶🤭🤭我點咗店內Top10嘅國王珍珠奶茶 甜度100%國王珍珠奶喺由鳳眉紅茶+皇家厚奶 +國王珍珠嘅組合入口順滑,國王珍珠口感煙靭,唔怪之得啲人讚喺天花板另一杯點咗水仙桂花,產地台灣嘉義。水仙桂花加仙草凍 走甜 少冰淡淡茶香 仙草增加整杯層次感📍吃茶三千 (希慎廣場) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
台灣手搖飲品🥤茶底喺用萃茶機現萃茶葉整所以茶飲值得等待!!
當日同朋友一齊到店買,邊行街邊嘆茶🤭🤭

我點咗店內Top10嘅國王珍珠奶茶 甜度100%
國王珍珠奶喺由鳳眉紅茶+皇家厚奶 +國王珍珠嘅組合
入口順滑,國王珍珠口感煙靭,唔怪之得啲人讚喺天花板

另一杯點咗水仙桂花,產地台灣嘉義。
水仙桂花加仙草凍 走甜 少冰
淡淡茶香 仙草增加整杯層次感

📍吃茶三千 (希慎廣場)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖

外賣自取