2022-10-31 57 瀏覽
呢間係位置觀塘既合十🍽餐廳位置於觀塘apm商場步行兩分鐘路程,非常方便又易搵👍🏻同朋友一行四人黎試下🤣💡由於朋友知道呢間餐廳有帳幕打卡位,因此早兩個禮拜左右打電話book定 (如要求帳幕位置最低消費為$1320)本身對裝修靚靚地餐廳 對食物既質素都無特別太大期望🤣純粹想影下相打下卡咁📸但食物出奇地令我地另眼相看(非打手)我逐一介紹下✏ 牛油汁白酒大蜆意粉 $148白酒煮蜆好忌唔夠汁水又好乾,然而呢間絕對無呢個問題 好有酒味同好香牛油味 蜆都完全一粒沙都無(可能用急凍蜆?)😋但實係好好食👍🏻👍🏻👍🏻✏️ 帶子蟹肉南瓜意大利飯 $178 呢個飯勁好食!我地第一淡食落去已經覺得佢好香好creamy,食落一d都唔膩 上面有兩粒大帶子 唔會有雪味 大推👍🏻👍🏻✏️ 巨型豬扒跟薯菜(製作需約30分鐘) $188 呢個好有驚喜!諗住佢賣點係大件就算 點知又大件又做得好出色😂先講份量,佢絕對大塊而厚實,本身已經嗌左飯同意粉,後期上豬扒呢道絕對餵飽我地4個女仔🤣熟度方面,佢全熟的 一大塊豬扒要切開哂好需時🤔多數出面餐廳切緊既途中已經好快凍哂肉質變到好鞋,但佢無呢個問題,肉質拿捏得好 真係有肉汁味👍🏻配菜方面

但食物出奇地令我地另眼相看(非打手)我逐一介紹下

但實係好好食👍🏻👍🏻👍🏻

✏️ 巨型豬扒跟薯菜(製作需約30分鐘) $188 呢個好有驚喜!諗住佢賣點係大件就算 點知又大件又做得好出色😂先講份量,佢絕對大塊而厚實,本身已經嗌左飯同意粉,後期上豬扒呢道絕對餵飽我地4個女仔🤣熟度方面,佢全熟的 一大塊豬扒要切開哂好需時🤔多數出面餐廳切緊既途中已經好快凍哂肉質變到好鞋,但佢無呢個問題,肉質拿捏得好 真係有肉汁味👍🏻配菜方面,薯條熱 但唔係脆果種,蕃茄同青瓜都好多汁唔係乾旱做裝飾果種😂好食👍🏻

✏️ 小食拼盤 $138 岩岩好每款一人四件唔洗爭 小食款式不過不失 但自在過下口癮😋 不過我地蠢左😅拼盤有墨西哥脆片,我地又另外嗌左,搞到食唔哂

✏️ 泰式生蝦(8隻) $108 我同朋友試完一齊靜思左一陣🤔佢唔係唔好食,但我地唔太識欣賞佢上面既青醬,感覺佢個青醬味似攞黎煮意粉🍝適合d,佢用黎做點生蝦既汁⋯er有點怪🤣然後我地諗下點樣令呢碟生蝦感覺似返泰式d,之後用左小食拼盤中間既甜酸醬去食🤣🤣即刻好有感覺,食泰式生蝦既味蕾返返黎 建議💡餐廳可以配埋呢個醬比人點😂

✏️ 巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103呢個pizza唔係我所認知厚底果種pizza,而係薄薄地脆脆地既,我地個人認為唔太特別,可能口感有點類似墨西哥脆片既口感 令我地食既野好似重覆又重覆?

✏️野飲方面,我地叫左

阿婆 的 秘密( 沙冰) $48
戀愛預告 $58 同粉碎 性 骨折$58 一樣有雲呢拿雪糕喺面)

✏️ 士多 啤梨 乳酪 瀑布 蛋糕 配 雪糕 $98 餐後上
甜品雖然好靚,但性價比上差少少,因為份量小而味道偏甜無太驚艷,所以有些少失望🙁但個人認為如果作為去慶祝生日或周年等 嗌甜品加分畫字係一個好選擇黎

總結: 朋友一致比7/10分🥰 主菜整體都做得好出色,小食同甜品需要改進一下💪🏻飲品都好靚 但味道偏甜 希望有得比客人去揀返甜度去調配

環境打卡一流🥰但我地十月黎既然天氣未轉涼😅食到尾開始feel到有點熱,可能天氣熱普通位就會因為有空機而比較涼
💡 另一方面,帳篷位旁係吸煙區,職員有一早提醒,但空氣對流時都真係聞到幾重味 所以如果介意既朋友 要揀帳篷位絕對要有心理準備
2022-10-31 63 瀏覽
寵物友善餐廳,因為有朋友帶小狗去過,所以我都試試帶小狗去,順道和朋友chill吓食個豪華下午茶。侍應安排入座裡面,屬於半開放地區,隨即安排兩個水兜仔給予毛孩,果真非常友善。用QR code點餐時,侍應姐姐又請毛孩食藍莓,好開心喔!和朋友點了一客小食拼盤(炸蝦餅、燒菠蘿、墨西哥脆片、炸雞塊、洋蔥圈)配3款醬汁,夠哂香口又惹味。巨型豬扒跟薯菜,超Juicy又軟林有肉味。伯爵茶雪糕玫瑰花奶蓋蛋糕,都非常好味,好啱女士打卡,哈哈。另外點了一杯戀愛預告和綠帽子,非常不錯。跟毛孩一起食得非常歡樂。
下午茶
2022-10-30 62 瀏覽
同事話呢間合十都幾出名另一個同事又話呢間打卡正就去試試佢Outdoor 有啲特式卡位夜晚又有氣氛燈打卡係唔錯但係食lunch 嚟講就坐得唔係太舒服Lunch 如果要坐outdoorMin Charge $850意粉、飯同小食都可以除咗個泰式雞翼唔掂Pizza 都好一般最有驚喜係巨型豬扒真係juicy嘅食氣氛多過食喇落肚😂
同事話呢間合十都幾出名
打卡係唔錯
但係食lunch 嚟講就坐得唔係太舒服
Lunch 如果要坐outdoor
Min Charge $850
意粉、飯同小食都可以
除咗個泰式雞翼唔掂
Pizza 都好一般
最有驚喜係巨型豬扒
真係juicy嘅
食氣氛多過食喇落肚😂
2022-10-30 40 瀏覽
假日想食西餐, 行完apm就去食下午茶! 餐廳好大有戶外,好涼爽! 巨型豬扒跟薯菜 $188豬扒真係好大份,細食嘅話兩人分享都可以!豬扒好淋,一啲都唔韌, 好juicy! 薯條香脆可口,亦有蕃茄和其他配菜,非常豐富! 牛油香草白酒蜆 $98蜆嘅份量頗多, 蜆肉鮮甜冇沙, 配埋洋蔥,檸檬汁,香草及白酒, 令外蜆肉嘅味更出,牛油更加 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕 $98伯爵茶雪糕好有驚喜,茶味好濃郁! 粉紅色嘅瀑布蛋糕非常吸眼,玫瑰花味加伯爵味都好夾,蛋糕鬆軟, cream嘅份量剛剛好! 戀愛預告 $58mocktail 用了玫瑰花汁,荔枝汁,蝶豆花同梳打水! 所以顏色好靚, 酸酸甜甜,配埋雲呢拿雪糕更有層次感! 粉碎性骨折 $58呢款mocktail有接骨木花,薄荷葉,青檸,梳打水同雲呢拿雪糕!甜度適中,非常清新!

巨型豬扒跟薯菜 $188

牛油香草白酒蜆 $98

玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕 $98

戀愛預告 $58

粉碎性骨折 $58

2022-10-28 50 瀏覽
店舖位置喺APM隔離,環境以室外為主,另一邊設有帳篷座位,好有露營🏕️feel另外仲報置咗幾個打卡位📸食物用QR code落單,仲會有埋圖片方便選擇朋友係海鮮愛好者😆就叫咗兩款貝殼類食物白酒忌廉青口(8隻) $98青口配白酒忌廉汁味道又香又滑,忌廉味濃濃沾喺每粒嘅青口上,味道鮮甜肥美牛油汁白酒大蜆意粉 $148蜆嘅份量勁多,圍住成個意粉😍牛油味非常突出,蜆肉新鮮而且用牛油同白酒煮更提升蜆肉鮮甜,最緊要唔會食到成口沙士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕 $98甜品可以落定單先,再後上,因為都幾搶手🤭我梗係落定單留住先😌,呢個瀑布蛋糕賣相精緻,先將圍住蛋糕嘅透明膠條拉起,睇住乳酪流落去個蛋糕度,好治癒😍蛋糕入口鬆軟而且士多啤梨非常香滑,好美味!攞你命三千 •粒 Orchard $48有雜果粒粒,檸檬同蜜桃汁加埋紅茶,味道唔太甜,好清新!戀愛預告 Rose & Lychee Soda $58面頭有雲呢拿雪糕,飲落清甜帶淡淡荔枝味
店舖位置喺APM隔離,
環境以室外為主,
另一邊設有帳篷座位,好有露營🏕️feel

另外仲報置咗幾個打卡位📸

食物用QR code落單,仲會有埋圖片方便選擇

朋友係海鮮愛好者😆就叫咗兩款貝殼類食物

白酒忌廉青口(8隻) $98

牛油汁白酒大蜆意粉 $148
蜆嘅份量勁多,圍住成個意粉😍

士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕 $98
蛋糕入口鬆軟而且士多啤梨非常香滑,好美味!

攞你命三千 •粒 Orchard $48
有雜果粒粒,檸檬同蜜桃汁加埋紅茶,味道唔太甜,好清新!

戀愛預告 Rose & Lychee Soda $58
面頭有雲呢拿雪糕,飲落清甜帶淡淡荔枝味
2022-10-26 2578 瀏覽
專員夜晚同朋友係APM行完街shopping完,過左隔離港貿中心食晚餐門面環境望落都好似唔錯,感覺幾文青風格但原來暗藏更靚嘅環境原來餐廳分左室外同室內:室內係有冷氣供應風格上比較行走文青類;而室外係有超多燈光同埋有帳蓬座位嘅打卡驚喜小區巴瑪火腿火箭菜薄餅 $10310吋既薄餅好夠兩個人食,薄餅餅底屬於脆片餅類,薄脆口感火腿唔會太過鹹或者重味,配上薄餅少量嘅芝士同埋黑松露蜜糖醬,蜜糖甜味中和返火腿同芝士既鹹味係唔錯另外蜜糖只要細味一下,真係有微量既黑松露香跑出黎,非常特別巨型豬扒跟薯菜 $188呢樣如果想食的話,建議大家可以預先叫定,因為制作都需要20分鐘左右超巨型既豬扒大過專員塊面,配以薯條,蕃茄,節瓜,火腿包蘆筍咁大塊豬扒起初都擔心會因為煮太耐會好硬,但食入口後原來都唔算硬調味適中唔會過份偏鹹,如果想食再濃味味可以沾埋黑椒汁一齊食,但醬汁味道上偏辣玫瑰伯爵荼奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $98好少女既蛋糕,粉紅色既奶蓋再配以兩層既伯爵蛋糕拉起奶蓋後,濃濃嘅玫瑰奶蓋瀑布一湧以下,奶蓋量好夠多可以將成個蛋糕覆蓋晒伯爵茶既蛋糕好香濃茶味,少量既玫瑰花碎好清香花味伯爵茶雪糕亦都好濃茶香味,而且奶
門面環境望落都好似唔錯,感覺幾文青風格但原來暗藏更靚嘅環境
原來餐廳分左室外同室內:
巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103
10吋既薄餅好夠兩個人食,薄餅餅底屬於脆片餅類,薄脆口感
另外蜜糖只要細味一下,真係有微量既黑松露香跑出黎,非常特別
巨型豬扒跟薯菜 $188
超巨型既豬扒大過專員塊面,配以薯條,蕃茄,節瓜,火腿包蘆筍

玫瑰伯爵荼奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $98
好少女既蛋糕,粉紅色既奶蓋再配以兩層既伯爵蛋糕
伯爵茶既蛋糕好香濃茶味,少量既玫瑰花碎好清香花味
伯爵茶雪糕亦都好濃茶香味,而且奶香都好突出,質感上夠滑夠冰夠軟身,係一款不容錯過既甜品

阿婆的秘密
-飲品-
阿婆的秘密 $48
新鮮蘋果既加上蘋果蜜同埋檸檬汁,再以紅茶做基底,飲落酸酸甜甜好開心好清新嘅感覺
好似食緊蘋果咁,將蘋果打碎仲有少量蘋果既果肉口感,成杯飲品都有好開胃既味道,真係唔錯
多一士不如少一士
多一士不如少一士 $48
將士多啤梨打碎再加入酸乳酪同檸檬汁,酸度十足嘅一杯飲品,不過飲品加左糖漿令到成杯飲品中和返個味道
士多啤梨同乳酪既香味幾出到黎,一杯幾醒神開胃嘅飲品,好適合餐前餐後同朋友吹水飲
2022-10-23
10 分鐘 (堂食)
阿婆的秘密
多一士不如少一士
2022-10-25 46 瀏覽
第二次係度食飯 環境好靚 野食好食 又無限時 係約會既好地方我地今次叫左牛扒 單純外貌已經好吸引 牛扒仲要有肉汁 點埋蒜泥 簡直無得頂 價錢親民 味道一流 值得回味🤭😋😋😋仲叫左蕃茄意粉 呢個有啲失望 啲蕃茄仲多過啲意粉 🍝 味道還好 如果唔鐘意蕃茄 建議唔好嗌 至於野飲 叫左coffee and 梳打 coffee 好正 外型又靚又有味道 聞落好香 飲落味道都好正 杯疏打係吸引既 人地推介 所以諗住試下 一試果然係熱款之一 總括依然 打卡一流 無論食物或氣氛都好正👍

總括依然 打卡一流 無論食物或氣氛都好正👍
2022-10-25 2211 瀏覽
今晚閨蜜約我去她早已bookmark了的餐廳食飯。餐廳位於官塘翻新的廠廈內,位置不太難找,鄰近apm。這裡室內坐的位置不多,但室外就好大面積,還有5張露營帳篷枱,好有camping feel,要坐就要早點訂位,我們遲了訂位所以已經full了室外有簷篷,下雨天也不怕,並高掛了很多燈飾,夜晚閃閃發光好靚,是打卡位之一。雖然室外無冷氣,但有好多風機,不怕會太熱,不過成個環境就變得好嘈,同閨蜜傾計要大聲d先聽到。這間餐廳是歡迎寵物的,所以都見到有好多寵主帶毛孩來聚餐,他們也教得毛孩好乖,不會亂叫亂走。靜靜的坐著,好可愛哦!這裡是用QR code下單,及有加一收費。我們點了:烤法式牛扒配薯菜$248 ~ order了牛扒7成熟,我們是share食,切開牛扒後覺得好生,應該衹有3成熟,我們唔習慣食咁生,唯有叫廚房再煮熟,可能牛扒厚身所以難煮熟?雖然再煮,但牛扒肉質不會過鞋,口感易咬。配菜煙肉包露笋好好食,薯條香口牛油果蟹肉他他脆餅$88 ~ 味道有點腥及有雪藏味,整體一般。西班牙欖油蒜片墨魚$128 ~ 油浸欖油好香,蒜片加少少辣椒好惹味,墨魚肉質彈牙有咬口,但又不會過韌,好有口感,估不到咁好食玫

靜靜的坐著,好可愛哦!

這裡是用QR code下單,及有加一收費。我們點了:

玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕$98 ~ 主角出埸
果然無令人失望,賣相好fancy 。衹要拎開蛋糕透明膠帶,上層粉紅色的奶蓋像瀑布般一踴而下,不噤令人‘嘩‘了’一聲
絕對也是打卡位之一!味道方面,伯爵茶雪糕味道突出又香滑
蛋糕不會太甜,口感鬆軟濕潤

攞你命3千。粒$48 ~ 水果茶不太甜,賣相好有夏日feel,不錯喝

粉碎性骨折$58 ~ 其實是薄荷青檸梳打配雪糕,味道好清新新

整體食物質素不錯,但可惜牛扒煮得不達標,再煮後中間部分也是生的,所以我們放棄中間部分進食了,因此這部分扣了分。
攞你命3千。粒
西班牙欖油蒜片墨魚
烤法式牛扒配薯菜
牛扒邊位前面是再煮熟,後面是3成熟
玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕
牛油果蟹肉他他脆餅
2022-10-21
2022-10-24 49 瀏覽
以前成日黎呢間食,後來換地方工作就好耐無黎過,今日經過,醒起呢間餐廳,即管黎試下水準有冇下降到😂叫左法式焦糖燉蛋-香濃,幼滑 卡邦尼意粉-唔會太膩又食得你飽甘岩食飯時段前上去見冇咩人,可能露天關係又或者未到正式食飯時間? 係有少少熱,提供既風扇未夠涼🤣明白最近多左相似類型的食肆, 但我相信食物係一分價錢一分貨,lunch 1人消費共194,可能少貴,不過好味之餘,環境又滿足👍,相對地又有幾多餐廳可以做到?繼續保持水準💪💪💪
叫左法式焦糖燉蛋-香濃,幼滑
卡邦尼意粉-唔會太膩又食得你飽
繼續保持水準💪💪💪
2022-10-23 51 瀏覽
餐廳位於觀塘鄰近地鐵站還算方便快捷這裏主打的當然就是新派美食不同的fusion才令我十分滿意。蟹子蟹棒雜菜沙律,分量十足,令我10分滿意蟹子蟹棒比例,剛剛好入口,口感豐富,沙律最重要的還是清洗乾淨,餐廳做得不錯,但最重要的還是挑選新鮮的沙律菜,更為美味。莎樂美腸菠蘿pizza,即叫即做新鮮熱辣送到枱上,喜愛莎樂美,大點香滑的口感,最重要經過焗爐烹調,也把多餘的油分排出來了。檸檬蛋白撻配雲呢拿雪糕,自家製作的甜品就是吸引,甜到剛剛好,最重要不太油膩,適合大眾口味,健康的選擇。

2022-10-22 110 瀏覽
朋友生日,想試吓新野,見到呢間環境好靚又多,一於揀呢間試下啦!雖然戶外座位比較多,環境又靚啲,但係天氣仍然太熱,一早訂位講明坐室內比較好!坐低叫杯野飲先,飲品嘅名好攪笑,但唔係得個名,味道唔錯!左:多一士不如少一士中:藍藍天空高掛我的夢右:粉碎性骨折去唔到泰國,叫個泰式生蝦止下癮先炸洋蔥圈冇咩特別呢個墨魚非常惹味,但唔記得咗叫咩名炸魚薯條,但係炸魚入面居然係凍嘅呢個味道比另一個意粉好味辣海鮮意粉,非常惹味黑松露雜菌意大利飯呢個飯好味呀好多芝士好濃郁大蜆意粉,個蜆就最好味不過啲意粉味道太淡巴馬火腿火箭菜薄餅,個人覺得意粉好食過Pizza!必食嘅巨型豬扒,豬扒好Juice好淋身唔會好韌好想食嘅原條牛肋條,如果想食要預早45分鐘,果然沒有令人失望!重牛味
朋友生日,想試吓新野,見到呢間環境好靚又多
,一於揀呢間試下啦!

坐低叫杯野飲先,飲品嘅名好攪笑,但唔係得個名,味道唔錯!
左:多一士不如少一士
中:藍藍天空高掛我的夢
右:粉碎性骨折

泰式生蝦

去唔到泰國,叫個泰式生蝦止下癮先
炸洋蔥圈

炸洋蔥圈
冇咩特別

呢個墨魚非常惹味,但唔記得咗叫咩名

炸魚薯條

炸魚薯條,但係炸魚入面居然係凍嘅

60度溫泉蛋卡邦尼意粉

呢個味道比另一個意粉好味
香辣忌廉海鮮扁意粉

辣海鮮意粉,非常惹味

呢個飯好味呀好多芝士好濃郁
牛油汁白酒大蜆意粉

大蜆意粉,個蜆就最好味不過啲意粉味道太淡

巴馬火腿火箭菜薄餅

巴馬火腿火箭菜薄餅,個人覺得意粉好食過Pizza!

巨型豬扒跟薯菜

必食嘅巨型豬扒,豬扒好Juice好淋身唔會好韌

燒完條牛肋條跟薯菜

60度溫泉蛋卡邦尼意粉
香辣忌廉海鮮扁意粉
燒完條牛肋條跟薯菜
2022-10-22 66 瀏覽
秋天到,朋友建議週末去有戶外座位的餐廳chill chill。去到這間餐廳有驚喜,原來室外座位頗多,而且有帳篷設計,又唔曬又可以享受一下陽光🥰我們叫了燒牛肉紫洋蔥沙律,份量都不少,紫洋蔥和沙律菜十分新鮮,沒有苦澀的味道。牛肉好香又嫩滑,加上有菠蘿,完全是一道十分清新的前菜巨型豬扒相信是這間餐廳的招牌菜,真是超巨型,豬扒個size大嗰隻手,肉質不「鞋」,煎得香噴噴,伴菜有蕃茄和煙肉蘆筍,可調和豬扒的油膩飲品叫「多一士不如少一士」,士多啤梨加乳酪,另一款戀愛預告很特別用蝶戀花加荔枝汁,完全靚到可打卡,味道也真的不錯甜品是伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕,造型有驚喜,拉開張紙成個蛋糕真的像瀑布一樣流出來,伯爵茶味不會太甜但有茶香,大愛❤️

2022-10-22 47 瀏覽
旁晚同个 programmer 倾完 project 设计。他请我去他公司附近叫合十的餐厅晚餐。餐厅布置得有特色。我要了杯 Ice Mocha ($42) 而他就要冻柠茶 ($32) 。Mocha 泡够厚,有口感。㗎啡味够香。他order了牛肉沙律($158) : 沙律满满的,牛肉片平均的在沙律上。沙律菜新鲜,有一小杯酱汁跟上。酱汁有酸味,有甜味和有辣味,好有墨西哥 feel。加上沙律菜后令沙律好好味。牛肉片好有牛味,我们都好锺意。鲜菠萝好甜,好能提升沙律菜的鲜甜。另外叫了香草肠蕃茄意大利粉($108) : 意粉口感烟靱。酸甜茄汁好开胃。香草肠够多满布意粉内外。好开心竟然有Affogato ($88) 做甜品。热热的特浓㗎啡倒在云呢拿雪糕球。雪糕甜品把㗎啡的苦味平衡,但㗎啡的香仍然浓厚,真是回味。餐厅环境好舒服,食吓倾吓时间过得真系好快

餐厅环境好舒服,食吓倾吓时间过得真系好快
  • 牛肉沙律
  • Affogato
2022-10-22 33 瀏覽
好朋友生日一定要搵間環境好靚食物又正嘅餐廳❤️記得喺兩年前嚟過,俾佢天花嘅掛燈吸引覺得實在太靚😍不過我影得唔係好靚🤣餐廳仲有好多打卡位👍🏻👍🏻👍🏻好適合我哋呢啲港女😝餐廳用手機落單好方便,我哋三個人好似餓咗好耐咁叫咗好多嘢食😂巴馬火腿火箭菜pizza $103 ,好食👍🏻烤法式牛扒10安士配薯菜$248,呢塊牛扒都好好味但係我最鍾意係佢個蒜頭😂個蒜頭焗到好香呢個係香葉煙肉黃金蠔,入邊係用煙肉包住蠔再炸,我自己就覺得普普通通😅因為煙肉嘅味搶咗蠔嘅味,但係呢個蠔竟然最出色係個汁香葉汁有驚喜☘️👍🏻$98沙律影得好靚😆$98成個晚餐我最滿意就係呢一個~西班牙欖油蒜片墨魚$128~下次再去我都一定會叫呢個👍🏻👍🏻👍🏻佢哋啲飲品又係打卡一流味道都好好😆😆我哋叫咗兩杯🔥攞你命三千~其實係水果茶🤣另外叫咗一杯🔥多一士不如少一士~其實係士多啤梨冰沙🤣生日當然唔少得切蛋糕,但係其實蛋糕都係主要打卡有幾多人真係鍾意食蛋糕呀😂😂呢間餐廳好好🌹可以叫甜品再加$20有生日牌仲可以寫埋名有蠟燭👍🏻👍🏻👍🏻壽星女都好滿意❤️一人食一少件好滿足,餐廳職員服務態度好好仲幫我哋影相🥰
好朋友生日一定要搵間環境好靚食物又正嘅餐廳❤️

巴馬火腿火箭菜pizza $103 ,好食👍🏻
沙律影得好靚😆$98

佢哋啲飲品又係打卡一流味道都好好😆😆
我哋叫咗兩杯🔥攞你命三千~其實係水果茶🤣
另外叫咗一杯🔥多一士不如少一士~其實係士多啤梨冰沙🤣
八月某星期六,窩夫與蝦子餅在觀塘找地方吃晚飯,發現了一間環境很特別,食物質素亦很好的餐廳。窩夫與蝦子餅最初是被「合十」的巨型豬扒吸引的。「合十」室內的座位不多,大部分客人都坐在室外,室外掛滿小燈泡,亮燈後氣氛倍添浪漫。光顧當天下午下過大雨,所以另一邊的帳幕位暫停開放,下次有機會要試試在帳幕裡用餐。打頭陣的是牛油香草白酒蜆($88),蜆肉脹卜卜,新鮮肥美,牛油香草白酒汁非常美味,水準之作。炸成金黃色的波波是香葉煙肉黃金蠔($98),用煙肉和香葉包著蠔肉來炸,香脆可口,比一般吉列炸蠔味道更加豐富。最期待的巨型豬扒跟薯菜($188)來了,份量足夠二至三人分享,小部分肉質稍嫌略乾,整體來說算是不錯,配菜也絕不馬虎,用上大蕃茄和意大利青瓜,還用煙肉卷著粟米芯和露筍,用心之作。掃QR code自助落單時,香芒斑蘭奶蓋瀑布蛋糕配椰子雪糕($108)的庫存只有兩個,窩夫趕快將它放進購物車。將圍著蛋糕的透明膠片取走,奶蓋瀑布便流下去了,蛋糕很鬆軟,芒果、斑蘭加上椰子,味道豐富有層次,不會太甜,價錢偏貴但值得一試。

窩夫與蝦子餅最初是被「合十」的巨型豬扒吸引的。

牛油香草白酒蜆

香葉煙肉黃金蠔