2015-03-04
夜晚係元朗,唔知食咩好,咁岩經過吉野家, 好想食佢個shabu shabu,所以就上左去啦!買左個芝士竹輪火鍋(濃湯),配烏冬同雞肉$53一直都覺得吉野家個邊爐好好食,五十幾蚊就可以食到飽飽,非常抵。(因為平時係酒樓打邊爐 , 都百幾蚊, 但係又唔知自己食左d乜。) 吉野家就唔同啦, 好清楚自己食左d咩!!!芝士竹輪你個火鍋有1舊小粟米,1片冬菇,1小束金菇,1舊芝士竹輪,1片南瓜,2條蟹棒, 2粒豆腐, 1個三角形豆卜, 少量娃娃菜我飛佛係蟹棒同個芝士竹輪。蟹棒好好咬口,彈牙,又入味。芝士竹輪d cheese好正,咬下啖就漏d cheese出來,不過要睇熱,唔係會“辣”親條舌。烏冬都好彈牙,煮耐d都唔會“林”,份量又岩岩好。雞肉都好多,粗略估計都有8大舊。我慣左最後先煮黎食,煮到水滾就食,口感都算滑。服務:條隊冇咩人,落單都好快,攞餐都好快,大概3分鐘就拎得。 D清潔姐姐都好盡責,知你叫火煱,好快就拎個爐幫你點著。總結:吉野家shabu shabu做晚餐真係好抵食!又好味!
買左個芝士竹輪火鍋(濃湯),配烏冬同雞肉$53
烏冬都好彈牙,煮耐d都唔會“林”,份量又岩岩好。
服務:
條隊冇咩人,落單都好快,攞餐都好快,大概3分鐘就拎得。
D清潔姐姐都好盡責,知你叫火煱,好快就拎個爐幫你點著。