2008-10-14
到九龍城除咗去清真牛肉館朝聖之外,泰國菜必定係第二站,因為淨係食牛肉館好多時都係未夠飽嘅!同心係我哋嘅必然選擇之一,因為一次邂逅佢嘅鴨肉湯河而從此戀上,噚晚又去咗搵佢嘞,點知賣晒喎?成十點,我哋真係夜咗啲嘞!不過其他嘢都好好食嘅,今次我哋就叫咗: 豬頸肉生菜包: 豬頸肉整得有啲燶邊,又多肉汁又惹味,正!包唔包生菜都咁掂!同心嘅生菜包有好多香料,乾蔥,辣椒,又酸又辣,辣椒遇上酸味更辣,所以就算叫小辣都有番咁上下,要有食辣嘅心理準備先好叫! 鴨肉生菜包:係,又係生菜包,因為冇湯河食,食鴨惟一選擇,餐牌上面寫就寫鴨肉,不過有鴨什喺入面!味道都幾好但係好辣,啲料硬咗啲,下次都係食湯河算嘞! 蝦醬炒飯:第一次食,甜甜哋,肥肉都唔係太漏,蛋絲亦整得頗有心機,下次可以 encore! 龍眼冰:呢間都算又甜又濃嘞,龍眼大粒,食落唔會冇晒味,次次都叫,因為好飲又可以用嚟解辣!九龍城食泰菜真係好抵!大吃大喝不過一百蚊位,今晚又飽餐一頓都係百零蚊!所以成日嚟!