2024-09-13 227 瀏覽
我哋睇社交媒體網站發現一家好食嘅牛腩麵,落堂之後就同我嘅朋友一起去,我哋order左牛腩飯同牛腩麵,一共94港紙。牛腩蘿蔔真係正,湯底清甜,牛腩煮得好淋,入口即溶。蘿蔔吸晒湯汁,味道一流。配埋白飯,簡單但滿足。值得再嚟試過!同時,門口有單話學生減2蚊,還可以用微信支付匯率0.91。但是!!!!我埋單嘅時候,我第一句話就講,我哋係學生,我嘅朋友同埋拿學生證來,之後老闆算完帳之後用計算器畀我睇94文。我開始以為94係最終嘅價格,然之後就用微信付左94人民幣。我回去睇咗菜單,發現原價就是94,就返回同老闆講價錢唔對,佢話我唔同佢講我哋喺學生???之後一個男仔用計算器算左好耐畀我7蚊港紙。我回我屋企算左下,我哋應該付82人民幣,多付左12人民幣,但只返我7文港紙。真係好生氣!!!
同時,門口有單話學生減2蚊,還可以用微信支付匯率0.91。
真係好生氣!!!
牛腩飯
2024-09-12
牛腩飯
2024-05-06 370 瀏覽
嗌咗碗半肥腩清湯河粉嚟到大大碗,半肥腩肉味濃,湯底唔重味精,有心思有心機。加杯凍啡都係$50,抵到不得了!街坊式經營,朋友嗌咗碗咖喱牛坑腩飯,老闆娘話唔夠食可以再免費添飯。住西環嘅街坊,有時間可以一試,應該唔會令你失望。
嗌咗碗半肥腩清湯河粉

嚟到大大碗,半肥腩肉味濃,湯底唔重味精,有心思有心機。

加杯凍啡都係$50,抵到不得了!

住西環嘅街坊,有時間可以一試,應該唔會令你失望。
  • 清湯牛腩河粉
2024-03-26 359 瀏覽
之前朋友吃過,特意帶我來試。這家清湯很不錯,不會過油過鹹,腩肉新鮮。因為是新開的店,也很乾淨。性價比也很高。老闆娘和店員都很親切,交流愉快,服務質素高。下次有機會再來幫襯
之前朋友吃過,特意帶我來試。
性價比也很高。
老闆娘和店員都很親切,交流愉快,服務質素高。
下次有機會再來幫襯
2024-03-23 282 瀏覽
今日第二次來食,有驚喜,多年沒寫食評,不得不發個食評支持下。42元一碗清湯牛腩河粉,無論湯頭,肉質,河粉,都是上乘之作,比網紅店動不動60元以上碗性價比高很多。作為多年清湯腩愛好者,我會給80分,除了位置太偏外,絕對值得走走試試。老板有禮用心,誠意小店。
老板有禮用心,誠意小店。
2024-03-22
5 分鐘 (堂食)
  • 清湯牛腩河粉
咁岩經過見到尼間似新開餐廳,見兩個食評都讃就決定試吓。叫左清湯牛三寶面(但廚房話牛肚無貨)同咖喱雞扒飯。湯好清有胡椒味,感覺好似無味精至少食完唔口渴,牛份量充足。咖喱味濃,配飯同牛肉都唔錯,雞扒正常發揮,姨姨好友善話唔夠飯可以加(加左半碗),服務一流!值得再嚟!

值得再嚟!
2024-02-24
經常光顧呢家新開的店。份量充足,食物品質很高。湯頭清新完全不添加,每次肉都給非常多!這次因為沒有菜了,更多給了我兩塊肉!看老闆跑來跑去幫我們包食物,真的非常希望好食物大家都可以品嚐!牛肉非常香濃,選用肥瘦平均有嚼勁,的肉,配合清湯更加顯出味道。另一碗配合咖哩也十分平衡。入口完全平衡了香料和肉本身的味道。配上白飯完全可以輕鬆吃一碗飯。這家老闆真的勤懇,落單速度很快,上菜也很快,還問我們要不要加飯!食物品質超級好!
這次因為沒有菜了,更多給了我兩塊肉!

2024-01-31 228 瀏覽
收工經過附近,見姐姐好熱情叫我試下,就入左去間野個陣無人幫襯既,始終個位都幾偏,加上又7點幾,不過心諗啲野都未必好食😂間野食牛腩麵/飯既叫左個咖喱牛腩飯加凍奶茶個咖喱幾特別,酸酸地(唔係酸宿味😂)食落幾開胃,阿姐話可以隨時加飯,所以食左兩碗奶茶味都特別既,唔係好識形容,我諗係茶包?放心,唔係難飲既😂埋單好似60幾,晚飯黎講算係咁結論:不妨一試,個人黎講,依間唔會伏🤔
收工經過附近,見姐姐好熱情叫我試下,就入左去
間野食牛腩麵/飯既
叫左個咖喱牛腩飯加凍奶茶
埋單好似60幾,晚飯黎講算係咁
結論:不妨一試,個人黎講,依間唔會伏🤔