味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2023-04-29 112 瀏覽
呢間火鍋店要食真係要早少少到勁多人幫襯,同埋真係好抵食仲要無限時任食前菜我們食芝士焗波士頓龍蝦,勁大隻又多膏芝士微焦拉絲,仲有濃郁的芝士汁,好creamy 蝦肉爽口彈牙,啖啖肉,很鮮甜仲有工具俾我整開蟹鉗,勁體貼,蟹鉗勁多肉湯底我哋想食蕃茄薯仔湯及養生牛肝菌湯,蕃茄薯仔湯夠醒胃,仲有塊豬筒骨,勁鮮甜,牛肝菌很清香。海鮮盤都有不少,有廣島蠔,大蝦,蜆,蟶子,鮮鮑魚,魷魚,鯇魚片,仲有手打墨魚丸,手打蝦丸。海鮮很新鮮,食貝類海鮮無沙的,鮑魚落湯十分鐘已經很彈牙,海蝦肉質結實爽口,本身我不太喜好食魚,但佢個鯇魚片很爽脆,仲有甘香魚油,好難抗拒。手打丸又真材實料,好好食。有海鮮就有肉,好岩我呢啲牛肉愛好者。呢盤牛肉係餐廳皇牌,美國安格斯牛肉,肉色嫩紅,拖一拖,滾一滾就食到牛肉的甘香油脂,真係滿足。蔬菜籃很有誠意,好新鮮,有生葉,娃娃菜,蕃茄,南瓜,炸芋頭,粟米等等。想唔到南瓜好甜呀。當然仲有其他野食,火鍋配料很多,我哋叫左不同的丸,仲有韮菜餃相當唔錯,皮薄餡滿,想唔到仲有風琴豆腐串都好吸汁。仲有最開心係like他們就有movenpick 雪糕
呢間火鍋店要食真係要早少少到
勁多人幫襯,同埋真係好抵食
仲要無限時任食

前菜我們食芝士焗波士頓龍蝦,勁大隻又多膏
芝士微焦拉絲,仲有濃郁的芝士汁,好creamy
蝦肉爽口彈牙,啖啖肉,很鮮甜
仲有工具俾我整開蟹鉗,勁體貼,蟹鉗勁多肉

仲有最開心係like他們就有movenpick 雪糕

2023-04-28 79 瀏覽
呢到除咗任食打邊爐之外,佢哋前菜可以俾你自己揀一款😚 有焗生蠔,焗龍蝦,雞煲,酸菜魚。食完前菜就可以開始打邊爐了~另外佢會比美國安格斯牛肉拼盤同精選時令海鮮拼盤😍 湯底方面有十種可以選擇,十款都幾吸引 啲湯底都幾特別 今次叫左一個辣一個唔辣既鴛鴦鍋 分別係四川麻辣鴨血鍋(小辣),大排檔豬骨鍋~海鮮方面有蟶子、北海道大元貝、新鮮魚類、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒。牛肉方面有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鐽。蟶子同自家製丸類都幾好食😋 食得出新鮮~不過呢兩個搵盤只可叫一次 之後就無得叫 有啲可惜🥲

牛肉方面有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鐽。

2023-04-24 122 瀏覽
朋友極力推介味火鍋旺角店,一進店已感受環境寬鬆坐得舒服,環境也很清潔令客人食得安心,店內每位店員都好有禮貌及耐心介紹點餐方法,服務態度好認真,細心注意到客戶的需要,而且每檯都有壼湯店員都會自動添加,食物質素也很新鮮,種類都算多,各類丸款式多且每款都是好吃的選擇,尤其豬肚肉丸比較特別好食,海鮮好鮮味,套餐可選熟龍蝦每人半隻,味道好鮮調味好食,各種餃都好味,調味醬同飲品自助式任添,總之這餐真係非常好滿意,平均每位港幣350/包加一服務費,雖然我是不吃牛但價錢算平,希望可以keep住水準,一定會再到來吃👍👍👍👍😋
消費卷岀左,梗係食番餐好,一入到去全場爆滿,佢另外有VIP房14間,都一樣爆滿,消費的威力真強大💸💸今日就食到無限時♾️邊爐🫕岩曬大食嘅你,狂風掃落葉😝全餐廳得一個價錢打邊爐$318另加一出去醬料區嘅時候,見到有腐乳醬,都頗特別仼飲區,亦比我見到玻璃樽裝汽水,一般任食舖頭都只係罐裝,玻璃樽裝有氣得多,打邊爐🍲嘆玻璃樽裝汽水好爽🤪另外,我仲見到樽裝果醋,試咗一次青蘋果🍏果醋,酸酸甜甜開胃🤗職員一開始會上四碟小菜添✅頭盤可以4揀1我揀左芝士焗波士頓龍蝦🦞半隻一啲都唔hea,成隻手板咁長 芝士焗得好香,龍蝦唔過老,仲有好多膏添🤗上邊仲有隻蟹鉗,啖啖肉😗✅鴛鴦鍋1. 蕃茄薯仔濃湯鍋,淥牛肉,丸類,魚皮,腐竹,響鈴,薯粉2. 養生牛肝菌湯鍋,淥海鮮,菜經我哋實試,個人覺得最夾口味🙆🏻‍♀️✅固定份量海鮮盤,有蠔,蝦🦐,蜆,聖子,鮑魚,魷魚仔,脆魚腩,自家製手打墨魚丸、手打蝦丸,蟹柳整個海鮮盤賣相好吸睛,打卡一流用牛肝菌湯,既有海鮮鮮味提升,亦淡淡的牛肝菌味道,兩者之間唔會遮蓋咗佢本身嘅原有味道😚海鮮非常新鮮,完全冇沙,所有海鮮類別我都大推薦🥰牛肉盤,花花賣相,真系好考堆砌功夫,亦花時間系擺設方面
今日就食到無限時♾️邊爐🫕
岩曬大食嘅你,狂風掃落葉😝
全餐廳得一個價錢打邊爐$318另加一

出去醬料區嘅時候,見到有腐乳醬,都頗特別

職員一開始會上四碟小菜添

✅頭盤可以4揀1
我揀左芝士焗波士頓龍蝦🦞半隻
一啲都唔hea,成隻手板咁長
芝士焗得好香,龍蝦唔過老,仲有好多膏添🤗
上邊仲有隻蟹鉗,啖啖肉😗

✅鴛鴦鍋
1. 蕃茄薯仔濃湯鍋,淥牛肉,丸類,魚皮,腐竹,響鈴,薯粉
2. 養生牛肝菌湯鍋,淥海鮮,菜

經我哋實試,個人覺得最夾口味🙆🏻‍♀️

✅固定份量

整個海鮮盤賣相好吸睛,打卡一流

海鮮非常新鮮,完全冇沙,所有海鮮類別我都大推薦🥰

牛肉盤,花花賣相,真系好考堆砌功夫,亦花時間系擺設方面,承意十足
牛肉味濃,加蕃茄湯底,有啲似平日食嘅茄牛,高級牛肉版😜

蔬菜籃🧺
有幾款蔬菜喺入邊,如果唔夠蔬菜的話,仲可以用QR code落單再加嗌😗

✅無限任食QR code
由於都飽飽地,就冇特別嗌太多啦
記住任食都要食得晒先好嗌咪做大嘥鬼🫵🏻
灸燒芝心包
芥末沙律球
手工鮮蝦水餃🥟
🌟芫荽牛丸,真係值得一題,出邊冇見過可以任食芫荽牛丸,芫荽味濃,勁鍾意食😍
響鈴
炸魚皮
枝竹
薯粉,放咗落蕃茄湯底吸收日月精華,竟然喺最尾咁飽嘅時候都食得曬啲薯粉😂

🍦記住,記住,記住
要食埋Movenpick雪糕
只需要向職員show fb/ig follow讚好,就會有㗎喇🙆🏻‍♀️

味道🌟🌟🌟🌟+0.5/5
環境❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥+0.5/5
Cp🍏🍏🍏🍏+0.5/5

📍味火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓

2023-04-19 83 瀏覽
【旺角•味火鍋 】————————————————————————世一層次火鍋 高質美味 環境寬敞舒適 氣派十足 美食值回票價 四層享受 層層有驚喜🍯|第一部|自選頭盤頭盤揀咗「芝士焗波士頓龍蝦」以及「威倫頓三文魚柳 」芝士焗波士頓龍蝦- 外表精緻賣相吸引 咬落去啖啖肉伴隨著芝士味威倫頓三文魚柳-由一層鬆脆酥皮包圍住 咬落去口感有層次製法特別🍯|第二部|自選湯底選擇喜好配搭湯底 湯底可以鴛鴦配搭 我就揀咗「養生牛肝菌湯鍋」配搭「日式豆乳海鮮鍋」 重點建議因應個人口味選擇 可以揀一個濃烈配一個清淡湯底 咁樣會比較有特色🧐🍯|第三部| 王牌火鍋拼盤時令海鮮拼盤-精緻配搭 8款時令海鮮 有新鮮海蝦、新鮮鮑魚、手打墨魚丸、手打蝦丸、廣島蠔、蟶子皇及北海道大元貝、日式蟹棒 😄呢個真係要打卡美國安格斯牛肉拼盤- 有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱 岩曬愛牛人士🙈🍯|第四部|精選火鍋配料任叫選擇十分多元化 可以用手機掃QR code落單 服務員好快就將食物送到 服務十分周到 抵讚👍😍。只要Like 社交平台 就可以了獲贈瑞士 Movenpick雪糕一客😝
【旺角•味火鍋
————————————————————————

🍯|第一部|自選頭盤
頭盤揀咗「芝士焗波士頓龍蝦」以及「威倫頓三文魚柳 」

芝士焗波士頓龍蝦

🍯|第三部| 王牌火鍋拼盤
時令海鮮拼盤
-精緻配搭 8款時令海鮮

美國安格斯牛肉拼盤
- 有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱 岩曬愛牛人士🙈

🍯|第四部|精選火鍋配料任叫
選擇十分多元化

2023-04-16 131 瀏覽
近排成日都想打邊爐🍲今次去左間任飲任食無限時既火鍋店每位都只係$318我又覺得好低食wo一坐低,就有店員拎四式前菜拼盤比我地首先,頭盤有4款比我地揀嫁🔸芝士焗波士頓龍蝦🔸威靈頓三文魚柳🔸四川麻辣雞煲🔸老壇酸菜魚我就揀左芝士焗波士頓龍蝦波士頓龍蝦加上濃郁的奶油芝士醬汁,龍蝦肉質鮮嫩👍🏻👍🏻食完之後就打邊爐啦呢度鴛鴦湯底唔洗另外收費嫁👍🏻岩曬我同屋企人,佢地食辣我唔食😂我就揀左日式豆乳海鮮鍋同特濃喇沙海鮮鍋個湯底都有好多配料,所以叫野食前唔好叫咁多住每位會有🔸時令海鮮拼盤(每日都有機會有小小唔同嫁,按供應而有所改變)蟶子 新鮮魚類🐟新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚自家製手打墨魚丸自家製手打蝦丸廣島蠔日式蟹棒海鮮都好新鮮,黎到仲見到d鮑魚係郁嫁👍🏻淨係呢盆海鮮都已經好足夠嫁啦!🔸美國安格斯牛肉拼盤拼盤有手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵雖然唔係特別多,但夠食嫁啦!店員會因應人數而供應牛肉拼盤嘅數量👍🏻一小碟食到曬咁多部位👍🏻之後用QR Code自行落單揀選火鍋配料,我地都係叫左小小,因為實在太飽啦!食唔到太多了最後,只要like佢地社交平台 就可以免費有Movenpick 雪糕🍦
近排成日都想打邊爐🍲
今次去左間任飲任食無限時既火鍋
每位都只係$318我又覺得好低食wo

一坐低,就有店員拎四式前菜拼盤比我地

首先,頭盤有4款比我地揀嫁
🔸芝士焗波士頓龍蝦
🔸威靈頓三文魚柳
🔸四川麻辣雞煲
🔸老壇酸菜魚

我就揀左芝士焗波士頓龍蝦
波士頓龍蝦加上濃郁的奶油芝士醬汁,龍蝦肉質鮮嫩👍🏻👍🏻

食完之後就打邊爐啦
呢度鴛鴦湯底唔洗另外收費嫁👍🏻
岩曬我同屋企人,佢地食辣我唔食😂
我就揀左日式豆乳海鮮鍋同特濃喇沙海鮮鍋
個湯底都有好多配料,所以叫野食前唔好叫咁多住

每位會有

自家製手打墨魚丸
自家製手打蝦丸
廣島蠔
日式蟹棒

海鮮都好新鮮,黎到仲見到d鮑魚係郁嫁👍🏻
淨係呢盆海鮮都已經好足夠嫁啦!

🔸美國安格斯牛肉拼盤
拼盤有手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵
雖然唔係特別多,但夠食嫁啦!
店員會因應人數而供應牛肉拼盤嘅數量👍🏻
一小碟食到曬咁多部位👍🏻

2023-04-15 94 瀏覽
成班男仔約食飯 重量不重質既男人們 最適合就係食任食打邊爐搵到呢間味火鍋 無限時任食 而最後我啲朋友不負我所望 由7點食到人地收工同埋佢地有得揀坐房 唔洗另外收費 一大班人聚餐最岩一去到拎左野飲先 都幾多野飲揀 一般既汽水 比較特別既係有唔同口味既梳打水 好似係其他餐廳比較少見坐定定就每人揀一個頭盤 我地全部都揀左龍蝦龍蝦都幾好食 唔算好細隻 肉質都彈牙跟住揀湯底 我地揀左豆乳拼麻辣 鴛鴦湯底都唔洗加錢 另外叫左花膠竹絲雞鍋 竹絲雞鍋都唔錯 清清地無落味精 食菜都唔會覺得好油膩人齊就會黎海鮮拼盤 有元貝、蝦、鮑魚、蠔等等 質素都唔錯 另外有個牛肉拼盤 其餘就可以自己Scan QR Code 落野食 例如丸、肥牛呢啲整體黎講唔錯 好岩一大班人一齊聚餐 like 社交平台page仲有雪糕送 性價比高
成班男仔約食飯 重量不重質既男人們 最適合就係食任食打邊爐
同埋佢地有得揀坐房 唔洗另外收費 一大班人聚餐最岩
坐定定就每人揀一個頭盤 我地全部都揀左龍蝦
龍蝦都幾好食 唔算好細隻 肉質都彈牙

整體黎講唔錯 好岩一大班人一齊聚餐
like 社交平台page仲有雪糕送 性價比高
約咗好耐冇見嘅朋友 想坐低慢慢傾下計我哋嚟到旺角一間無限時火鍋店 佢哋仲有好多間vip 房 啱晒重視私隱度嘅朋友餐廳每枱仲會送4款前菜💕有中華沙律、雲耳同青瓜 全部都好開胃呢喺等緊嘅時間就可以醫下肚喇******************************✨精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤 ($318)呢間餐廳比較特別 設有4部曲1️⃣揀頭盤 我地揀左麻辣雞煲 少辣 雞肉份量好多 啖啖肉唔會鞋喺湯汁度炆一陣 索晒辣汁 好惹味配合洋蔥同芫荽 真係香氣四溢呀 2️⃣揀湯底 呢度可以揀鴛鴦湯底 我地就揀左:大排檔豬骨湯同豆乳海鮮鍋2款都算係比較清淡一啲嘅湯 唔會太刺激豬骨湯味道香濃 豆乳海鮮就幾鮮甜3️⃣皇牌火鍋拼盤🦐時令海鮮拼盤真係陣容鼎盛 好豐富呀❣️有新鮮海蝦、蟶子同蟹棒 垂直掛起仲有鮑魚、廣島蠔、北海道元貝同手工墨魚丸等全部海鮮食落都好鮮甜 真係好滿足呀 新鮮鮑魚大大隻 好正呀🐮美國安格斯牛肉拼盤打邊爐必備嘅菜式 擺盤精緻一份有齊幾款唔同部位嘅牛 滿足晒牛魔王有牛小排、牛肩鉀、封門柳同牛板鍵牛肉油脂幾靚 食落味道都唔錯 好有牛味4️⃣多款配料任選 其實食完前面嘅我哋已經好飽 不過都點咗少少野試下🥰🥬
約咗好耐冇見嘅朋友 想坐低慢慢傾下計
我哋嚟到旺角一間無限時火鍋
佢哋仲有好多間vip 房 啱晒重視私隱度嘅朋友
餐廳每枱仲會送4款前菜💕
有中華沙律、雲耳同青瓜 全部都好開胃呢
喺等緊嘅時間就可以醫下肚喇

✨精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤 ($318)
呢間餐廳比較特別 設有4部曲

豬骨湯味道香濃 豆乳海鮮就幾鮮甜

3️⃣皇牌火鍋拼盤

🦐時令海鮮拼盤
真係陣容鼎盛 好豐富呀❣️
有新鮮海蝦、蟶子同蟹棒 垂直掛起
仲有鮑魚、廣島蠔、北海道元貝同手工墨魚丸等
全部海鮮食落都好鮮甜 真係好滿足呀
新鮮鮑魚大大隻 好正呀

🐮美國安格斯牛肉拼盤
打邊爐必備嘅菜式 擺盤精緻
一份有齊幾款唔同部位嘅牛 滿足晒牛魔王
有牛小排、牛肩鉀、封門柳同牛板鍵
牛肉油脂幾靚 食落味道都唔錯 好有牛味

4️⃣多款配料任選
其實食完前面嘅我哋已經好飽 不過都點咗少少野試下🥰

🥬時令蔬菜
一個拼盤咁上枱
有齊生菜、娃娃菜、金菇、南瓜、芋頭同粟米
每款菜都叫少少 滿足晒為食嘅我哋😎

真係啱晒朋友聚會呀 唔洗驚2個鐘就比人趕走

而家凡like 佢地嘅FB或IG
仲可以有免費嘅Movenpick 雪糕一客呢❣️

2023-04-13 83 瀏覽
因為太太很喜歡吃火鍋,而且最近看到食評,發現這裏轉了一間火鍋放題,而且無限時,當然要來品嚐一下。無限是任飲任食每位$318。首先可以選擇酸菜魚、焗波士頓龍蝦、麻辣雞煲、威靈頓焗魚柳,四款不同類型的頭盤。老壇酸菜魚,魚肉鮮嫩可口,沒有魚骨,可以放心享用。酸菜的味道不會過酸,湯頭鮮甜可口。特濃芫茜魚片鍋拼麻辣火鍋,特濃芫茜魚片鍋,芫荽份量十足,湯頭內還有馬蹄和皮蛋,具有效果作用。麻辣火鍋由於辣度調配到香港人的口味,所以建議吃辣人士,可以選擇中立以上,否則微辣或小辣,味道都不太麻辣。安格斯牛肉拼盤,有多款不同的部位,不過牛肉味道都很濃郁,只需放在湯內一會,便已經很美味了。精選海鮮拼盤(餐),有海蝦、花甲、鮑魚、蝦丸、墨魚丸、蟶子、蟹柳、魚片。所有海鮮都很新鮮,其中以蟶子的味道最為鮮甜美味。西班牙黑豚肉,肉味十足,鮮甜可口。美國肥牛,雖然沒有安格斯的質素,不過喜歡吃牛的一點也不會失望。手工鮮蝦水餃,材料豐富,餡料十足。鮮腐竹,非常配合芫荽皮蛋湯底的味道。鴨血,放在麻辣湯底內,味道一流。只要like佢嘅社交平台,每人便會有一杯雪糕。

西班牙黑豚肉,肉味十足,鮮甜可口。

手工鮮蝦水餃,材料豐富,餡料十足。

鮮腐竹,非常配合芫荽皮蛋湯底的味道。

鴨血,放在麻辣湯底內,味道一流。

只要like佢嘅社交平台,每人便會有一杯雪糕。
2023-04-12 77 瀏覽
跟朋友相約在旺角食飯慶祝其生日,因為他喜愛打邊爐,所以就選了在地鐵站旁的味火鍋大快朵頤。餐廳地點就腳,座位闊落舒適,以灰色作主調配搭木材裝飾,感覺輕鬆而時尚。這家店的火鍋放題最大特色,是無限時任食!每位$318可謂十分抵食👍👍👍👍自選頭盆是芝士波士頓龍蝦半隻,芝士焗龍蝦可謂經典惹味配搭,百吃不厭。鴛鴦鍋底是特濃沙嗲鍋及大排擋豬骨鍋,兩邊的窩底都不錯,沙嗲味夠香濃不用額外調味,豬骨清淡之餘帶些微鮮甜。雜錦菜籃,可謂應有都有,麻雀雖小,五臟俱全。二人份量剛剛好。時令海鮮拼盆 ;海鮮火鍋,最緊要係新鮮!二人份量的拼盤有鮮蝦、扇貝、生蠔、鮑魚、蜆等鮮活海鮮,見到已經興奮。火鍋不可缺少的,當然就是一盤肥牛!美國 安格斯牛肉拼盤,肉質鮮嫩,牛味濃郁,瞬間清掉了一盤!另外選了些簡單的家常配料,午餐肉、韮菜餃和枝竹,平實但美味。再來一盤皇帝菜,配合豬骨鍋有提鮮效果,為味蕾帶來清新感。各式飲品自取任飲,當然唔會客氣。讚好餐廳的社交平台,可獲贈Movenpick 雪糕一杯,吃罷感覺圓滿。

這家店的火鍋放題最大特色,是無限時任食!
每位$318可謂十分抵食👍👍👍👍

再來一盤皇帝菜,配合豬骨鍋有提鮮效果,為味蕾帶來清新感。

各式飲品自取任飲,當然唔會客氣。

位於旺角彌敦道的「味火鍋」,係一間無限時任飲任食的火鍋放題店。店內燈光明亮,裝修簡約舒適,環境感覺乾淨衛生,座位寬敞,更設有獨立VIP房間,同朋友聚會就最好不過每位$318的火鍋四步曲包括:精選頭盤四選一+皇牌火鍋拼盤+自選湯底及精選火鍋配料。另外仲有多款罐裝或枝裝飲品自助任取,性價比高四式前菜拼盤酸醋雲耳、手拍青瓜、中華沙律及炸雞軟骨,每款都清新開胃;雞軟骨香脆可口,佐酒一流芝士焗波士頓龍蝦每人有半隻,波士頓龍蝦厚肉鮮甜又彈牙,加上大量馬蘇里拉芝士一齊焗,芝味香濃四川麻辣鴨血鍋 拼 特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋可選鴛鴦湯底,不另加收費。特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋用料充足,滿載芫荽香。麻辣鴨血鍋有4種辣度可選,鴨血鮮嫩吸湯,香辣刺激時令海鮮拼盤每日精選大約8款時令海鮮:蟶子蝗、新鮮海蝦、廣島蠔、鮑魚、日式蟹棒、新鮮魚、自家製手打墨魚丸及蝦丸。每款都新鮮甜美,好高質呢!手打墨丸及蝦丸爽口彈牙,勁好食美國安格斯牛肉拼盤牛肩胛、封門柳、手切牛小排及牛板腱,整齊排列,雪花脂肪分布均勻,口感軟嫩,肉味濃郁鮮腐竹、手工韭菜水餃及鮮蝦水餃其他精選火鍋配料可以透過QR code用電話自助落單,夠晒方便✨餐廳自家

四式前菜拼盤

芝士焗波士頓龍蝦

四川麻辣鴨血鍋 拼 特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋

時令海鮮拼盤

美國安格斯牛肉拼盤

鮮腐竹、手工韭菜水餃及鮮蝦水餃

其他精選火鍋配料可以透過QR code用電話自助落單,夠晒方便✨餐廳自家製手工水餃,皮薄餡靚,啖啖菜肉鮮香

MÖVENPICK®雪糕

每位客人凡讚好餐廳專頁,可獲贈瑞士MÖVENPICK®雪糕一杯
2023-03-29 181 瀏覽
旺角呢間新開嘅火鍋店主推無限時火鍋四步曲,一次過滿足超過四個願望🌟四式前菜拼盤包括炸雞軟骨、中華沙律、木耳和青瓜~第一部:自選頭盤(每位4選1)可以揀🧀芝士焗波士頓🦞龍蝦(每客半隻)、🐟威靈頓三文魚柳、🐥四川麻辣雞煲 (可選:大/中/小/BB辣)(兩位起)同🐟老壇酸菜魚(兩位起)~ 我同朋友都揀咗🧀芝士焗波士頓🦞龍蝦,龍蝦肉質爽彈,配上芝士焗,十分香口~記住食埋龍蝦鉗,仲有好多肉😋第二部:自選湯底芸芸眾多湯底入面,我地揀咗花膠🐥竹絲雞鍋~呢個唔可以揀鴛鴦鍋,其他大部份都可以的!竹絲雞會另外上,可以自己控制火候,唔會過老👍🏼 花膠份量都好足,一早已經放咗係湯底入面~第三部:皇牌火鍋拼盤呢部份係一次性的,包括🐟時令海鮮拼盤,內有蟶子蝗、新鮮大蜆、🐟新鮮魚類、🦐新鮮海蝦、新鮮鮑魚、🦑自家製手打墨魚丸、🦐自家製手打蝦丸、廣島蠔及🦀日式蟹棒,當中新鮮海蝦和新鮮鮑魚水準最高🤤 另外仲有🐮美國安格斯牛肉拼盤,內有手切牛小排、牛肩胛、封門柳和牛板錐~牛味濃郁😆食咗咁多肉,當然唔少得🥗蔬菜拼盤,內有娃娃菜、🥬生菜、🍅蕃茄、南瓜、炸芋頭和🌽粟米等,選料新鮮✨第四部:精選火鍋配料呢部份係任食的,不過其實食完

四式前菜拼盤
包括炸雞軟骨、中華沙律、木耳和青瓜~

第一部:自選頭盤(每位4選1)

第二部:自選湯底
芸芸眾多湯底入面,我地揀咗花膠🐥竹絲雞鍋

第三部:皇牌火鍋拼盤

第四部:精選火鍋配料
呢部份係任食的,不過其實食完上面嘅食材之後已經飽咗一大半😂,所以呢個部份都係叫咗少少🤏🏼🤏🏼建議呢個部份可以叫多啲蔬菜😚😚

飲品
有各種選擇,包括無糖茶、各式汽水、檸檬茶等,最特別係有bonaqua 微氣礦物質水~除咗原味,仲有西柚味添🤭

甜品
Like 社交平台仲可以送一杯Movenpick 🍨雪糕,當日有🍫朱古力、雲呢拿同🍓士多啤梨味,我就揀咗雲呢拿味~大滿足😊

環境:4/5
乾淨企理,大部份都設有卡位,坐得舒服😌

服務:4/5
店員親切有禮👍🏼上菜速度驚人😂收碟都好密!

食物:4/5
種類超多,可以每一樣都試啲👍🏼

Revisit: yes
同朋友打邊爐最怕就係限時限刻趕頭趕命咁食 喺旺角新開咗「味火鍋」嘅無限時任飲任飲就岩晒一班朋友聚吓慢慢食慢慢傾😌 環境超大,仲可以book 包廂同班朋友自己玩,最緊要係呢到好乾淨,光線又好光猛,空間感大坐得好舒服🫠飲品同火鍋醬料都係出面自取,飲品櫃嘅嘢飲同出面嘅好唔同😳好有特色,有好多懷舊玻璃樽嘅汽水好得意好靚😍 平時唔飲汽水嘅我都俾佢吸引到拎左支🫣 玻璃樽嘅汽水,始終都係最好飲🤤一坐低已經有四個前菜,青瓜,黑木耳,中華沙律同埋雞軟骨🍢 雖然只係冷盤但都整得好入味好食👍🏻🐟老壇酸菜魚首先揀咗個頭盤,4選1入面有芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳四川麻辣雞煲🐔同老壇酸菜魚🐟 估唔到酸菜魚份量勁多🙈 真係一大盤,仲以為頭盤會係細細兜😂 唔係太辣,怕辣嘅朋友都可以食到👍🏻 🦑時令海鮮拼盤呢個拼盤有驚喜,有成九種食物,蟶子蝗,北海道大元貝,新鮮魚類,新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚,自家製手打器魚丸,自家製手打蝦丸,廣島蠔🦪日式蟹棒,啲海鮮全部都好新鮮,鮑魚同蟶子蝗都好大隻,入口爽甜,自家製嘅手打丸好足料彈牙🐂美國安格斯牛肉拼盤勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭

🐟老壇酸菜魚

🦑時令海鮮拼盤

🐂美國安格斯牛肉拼盤
勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭埋自選咗嘅🍅蕃茄湯底同喇沙湯底都非常惹味,「封門柳」就比較有咬口,中意食厚切肉質啱晒,牛肩卷同安格斯牛小排嘅油花好靚,牛味豐富,朋友一個人獨享好滿足🙈

其實食完個頭盤酸菜魚加埋兩個拼盤已經好飽😂之後仲可以自選其他火鍋配料🫢 繼續可以任食肥牛,黑豚片,一啲特式丸類,鴨血同手工水餃🥟 臨走嗰時仲每人送一杯movenpick 雪糕🍨 $318(+1)人頭無限時真係抵到爛😳
2023-03-27 146 瀏覽
琴晚一班朋友上去打邊爐,之前打定電話,book左間房!去到又有雞煲,又有酸菜魚!又龍蝦!味道都好味!打邊爐手切牛小排好好食!海鮮好新鮮!其他既丸類,魚皮都好正!選擇多!最正係放題支裝汽水!出面好少見!環境方面,完全唔會迫!坐得好舒服!冷氣夠(最好帶定件外套上去)!電話點餐!上菜速度都快!追加既肥牛唔會好似其他果d任食既咁樣(好似食香口膠咁)!真係食得落肚既!整體都好滿意!一定會返食!3舊幾水!真心抵同推介!
2023-03-23
2023-03-27 86 瀏覽
以前食放題要計住時間食得好趕,今時今日嘅放題,隨咗任飲任食,仲係無限時,真係食得享受😎————————-🍲精選頭盆➕皇牌火鍋拼盤➕無限時任飲任食火鍋四部曲⋯⋯第一部曲:「精選頭盤」芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳或四川麻辣雞煲(BB辣、小辣、中辣、大辣)或老壇酸菜魚(四選一)——————————-第二部曲:「選湯底」10款湯底任你選✌️✌️鴛鴦湯底都無額外收費,正✌️🍲日式豆乳海鮮鍋配🍲養生牛肝菌湯鍋我就揀咗呢兩款,一款夠特式,一款好養生👍✌️😋我哋就揀咗呢兩款👍🦞芝士焗波士頓龍蝦:芝士夠香濃,味道又足夠。龍蝦肉彈牙有口感,仲有好多蝦羔😋🍣威靈頓三文魚柳外面酥皮香脆—————————第三部曲:「皇牌火鍋拼盤」1⃣️🐮美國安格斯牛肉拼盤👍手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵四款牛肉嫩滑鮮嫩,海鮮新鮮肉質爽甜2⃣️精選時令海鮮拼盤🦐🐟🦪🥠:—————————第四步曲 :「QR Code 自選任食配料」好多款式任你食🐮🐷🥟🍙🍜🐟🌽🍡🥬🥒🥗—————————另外每位客人凡讚好本店社交平台專夏可獲贈瑞士雪糕一盒💕咁我梗係要食埋雪糕🍦🤣🤣🤣🤣—————————-火鍋上的四部曲,精緻美味吃不停😋😋其實開心🥳簡…單就在

————————-
🍲精選頭盆➕皇牌火鍋拼盤➕無限時任飲任食火鍋四部曲⋯⋯
第一部曲:「精選頭盤」
芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳
——————————-
第二部曲:「選湯底」
10款湯底任你選✌️✌️
鴛鴦湯底都無額外收費,正✌️
🍲日式豆乳海鮮鍋配🍲養生牛肝菌湯鍋
我就揀咗呢兩款,一款夠特式,一款好養生👍✌️😋
我哋就揀咗呢兩款👍
🦞芝士焗波士頓龍蝦:
芝士夠香濃,味道又足夠。龍蝦肉彈牙有口感,仲有好多蝦羔😋
🍣威靈頓三文魚柳
外面酥皮香脆

—————————
第三部曲:「皇牌火鍋拼盤」
1⃣️🐮美國安格斯牛肉拼盤👍
手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
四款牛肉嫩滑鮮嫩,海鮮新鮮肉質爽甜
2⃣️精選時令海鮮拼盤🦐🐟🦪🥠:

—————————
第四步曲 :「QR Code 自選任食配料」
好多款式任你食
🐮🐷🥟🍙🍜🐟🌽🍡🥬🥒🥗

另外每位客人凡讚好本店社交平台專夏可獲贈瑞士雪糕一盒💕
咁我梗係要食埋雪糕🍦🤣🤣🤣🤣

—————————-
火鍋上的四部曲,精緻美味吃不停😋😋
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份