味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
朋友食完一致讚成,下次再黎食~性價比極高,唔限時可以一路任飲任食到夜晚12點,打邊爐之前仲有雞煲/酸菜魚食,火鍋配料高質,特別係海鮮真係好新鮮!!❤️四川麻辣雞煲 4款頭盤之中,揀左雞煲~可以自選辣度,雞件好嫩滑又入味🧡時令海鮮拼盤 好豐富~打卡一流既海鮮拼盤!! 差d 以為眼花,鮑魚係新鮮到仲識郁~大海蝦一食就知好新鮮,肥美既鱔口感好彈牙,北海道大元貝,超大粒帶子好鮮甜~手打墨魚丸都好彈牙好高質💛美國安格斯牛肉拼盤 有手切牛小排+牛肩胛+封門柳+牛板鏈,肉味濃郁,而且一片片砌個花型,擺盤都已經好夠吸引💚火鍋湯底 10款湯底之中揀到超足料好鮮甜既蕃茄薯仔濃湯鍋,同埋菇菌味好濃郁既養生牛肝菌湯鍋~鴛鴦鍋唔洗加錢好加分!!💙任食配料 必食炙燒芝心丸+濃芝豆腐燒呢d 邪惡丸丸,仲有唔同款式既手工水餃 蔬菜 肉類,好飽好滿足!!食材高質之外,d 醬料仲好出色,個醬油底質感濃稠,點咩都好食~ 飲飽食飽之後,follow FB/IG 仲有movenpiok雪糕食,完美句號🥰

今次搵到間位於旺角可以無限時任食嘅打邊爐 「味火鍋」,餐廳環境夠大好舒服,抽氣做得好,所以唔會食完成身味!醬料有成14樣可以揀,勁正!野飲方面都好多選擇,最開心嘅係有玻璃樽嘅可樂飲,非常難得🤩🤩每枱會包左4款前菜,包括雞軟骨、中華沙律、拍青瓜同木耳,啲小菜好簡單,但係味道非常好,都有啲獨特嘅口感同風味道。頭盤係四揀一嘅,有龍蝦、威靈頓魚柳、酸菜魚同雞煲揀,我哋揀咗芝士龍蝦半隻同威靈頓魚柳,兩樣菜式都好精緻,龍蝦鮮美多汁,威靈頓魚柳就口感柔軟,好好味。😋😋然後就係火鍋啦,會包左海鮮盤同安格斯牛肉盤,2盤食材好新鮮,啲量又夠,佢d鮑魚仲要郁郁下,正野。湯底就揀鴛鴦鍋,要咗麻辣鴨血同日式豆乳海鮮,兩款湯底口感都好好,麻辣鴨血鍋辣度夠,豆乳海鮮鍋就口感滑滑嫩嫩,兩者都有啲獨特嘅風味。菜盤都非常新鮮,菜種類都多。而其他邊爐配料都多達20樣可以揀,真係花多眼亂,而且like餐廳ig或fb仲送movenpick雪糕添,真係食到好鬼滿足。整體黎講,餐廳性價比高,食材新鮮,環境舒服,而且又唔限時,岩晒一班肉食獸黎大食返餐

2023-03-24 313 瀏覽
味覺係我哋身體一個好神奇嘅功能,可以分辨到唔同嘅味道,間接仲可以分埋食材唔同嘅等級,所以進化到今時今日對食物嘅執着。 🤭而呢啲就係喺味火鍋食完之後所得出嚟嘅感受,對於味道嘅執着真係令人好敬佩😌可以無限時打邊爐,品嘗好味道,真係好jeng。芝士焗波士頓龍蝦— 🦞喺未正式食火鍋之前第一步曲就係先揀一道頭盤,🦞用龍蝦做頭盤,的確夠晒奢侈。🦞燒烤味十足嘅龍蝦配埋芝士絕對係經典嘅配搭🦞,鹹鮮嘅配搭,亦都夠晒海洋味道,最重要係龍蝦肉夠新鮮結實🦞頭盤都可以揀威靈頓三文魚柳,呢個係餐廳強烈推薦大家食嘅,本身我都諗住嗌兩客龍蝦肉,不過既然講到呢個唔食唔得,又點可以錯過呢?威靈頓三文魚柳-🐟金黃酥香嘅外層,入面係肉質嫩滑又有魚油香,切開又香又誘人,🐟入口有豐富嘅口感,令人一試難忘🐟第二部曲揀好火鍋嘅湯底,🍲鍾意食辣嘅走萬物錯過麻辣鴨血鍋,夠晒辣又有鮮鴨血,可以叫鴛鴦湯底,咁就唔使三心兩意。🍲之後就會進入第三部曲嘅重頭戲,首先會享用到時令海鮮拼盤🦐北海道大元貝— 🤍白雪雪嘅肉身鮮甜,當然就不在話下,🤍原味食又得或者去自助醬料嗰度調配自己最鍾意嘅味道亦都冇問題🤍新鮮海蝦— 🦐一串串嘅生猛海蝦,淥嘅時間亦都唔需
芝士焗波士頓龍蝦

海鮮拼盤

之後就會進入第三部曲嘅重頭戲,首先會享用到時令海鮮拼盤🦐
新鮮海蝦— 🦐一串串嘅生猛海蝦,淥嘅時間亦都唔需要太長,🦐連個殼都夠晒脆顯得格外嘅新鮮,🦐唔需要醬料都食出甜味,鮮艷嘅橙紅色就係最好嘅證明🦐
新鮮鮑魚— 💙同海蝦一樣都係精神生猛嘅狀態,所以煮熟咗之後亦都好彈牙💙

自家製手打墨魚丸同自家製手打蝦丸🦑你都係呢一度嘅招牌作每一粒都係親手製作無添加,裏面都的確幾足料,而且保留晒墨魚同埋蝦嘅原汁原味🦑
美國肥牛

之後就輪到無限嘅時間,主角當然就係美國肥牛, 🐮肥牛嘅雪花紋,每一疊都有些少唔同,整體都非常有藝術感,🐮脂肪同肉嘅比例都有一定嘅標準。好快熟,亦都唔會韌,🐮新鮮即切零雪藏味,🐮啖啖肉香油脂香同埋牛香,非常滿足,🐮點買豉油碟或者乾碟更加打開味蕾嘅新境界🐮

肉類仲有特級黑豚肉— 🐷肉香感覺就唔肥,肉質亦都係傾向嫩滑🐷

手工嘅嘢食,除咗有上面蝦滑墨魚滑之外,亦都有

手工鮮蝦水餃— 🥟隻隻都係人手包,以裏面嘅鮮蝦豬肉餡亦都以唔同嘅方式呈現,🥟反而係將兩種材料融為一體,但蝦嘅一切味道都同豬肉餡混合左,🥟反而係一種更和諧嘅表達🥟

牛骨清湯牛丸,芫荽牛丸🍢呢兩款牛丸都係呢一度幾受歡迎,原因都係裏面除咗係牛肉之外,🍢更加有唔少嘅小窿窿裝住微微嘅牛骨湯,咁就有少少爆汁感覺,🍢更加有牛骨髓嘅味道。至於芫荽牛丸就亦係一個創新嘅配搭,🍢芫荽味唔太重,啱晒初時芫荽嘅人,同牛類都幾夾,🍢咁就唔會單單得個牛嘅濃味,亦帶有清新嘅作用🍢

另外呢一度嘅飲品,🥤亦都係令人出乎意料,汽水大部份人都熱愛飲樽裝,呢一度就正正好滿足到對汽水有要求嘅食客。🥤每支都凍冰冰,咁先夠gur。 汽水唔啱仲有一系列嘅清涼清熱氣嘅飲品,實有一款啱口味。 🧃埋單之前不妨追蹤一下呢一度嘅社交網站仲有一份小小嘅驚喜禮物就係movenpick 雪糕, 🍨食完一個大餐就係需要甜品來作最正嘅收尾🍨又頭盤又海鮮又有牛肉,仲打邊爐送雪糕,性價比確實高。

火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
手工鮮蝦水餃
2023-03-19
10 分鐘 (堂食)
芝士焗波士頓龍蝦
美國肥牛
手工鮮蝦水餃
2023-03-24 81 瀏覽
同啲同事過嚟食,食完估唔到有驚喜😎環境闊落,乾淨好食,👍👍唔似其他連鎖火鍋店一樣睇得出老闆有心經營,食材新鮮特別係啲海鮮,個火鍋爐專門設計左中間有個位放海鮮❤️幾特別特別推介魚滑,蝦滑👍夠晒彈牙新鮮特別淨係食完頭盤,海鮮拼盤同埋牛肉拼盤,都已經值回票價👍但係vip房真係好難book位,次次都要預早book🥹
同啲同事過嚟食,食完估唔到有驚喜😎
特別推介魚滑,蝦滑👍夠晒彈牙新鮮特別
淨係食完頭盤,海鮮拼盤同埋牛肉拼盤,
都已經值回票價👍
但係vip房真係好難book位,次次都要預早book🥹
2023-03-23
2023-03-24 56 瀏覽
頭盤出色之後到揀湯底我揀咗麻辣湯底有誠意夠辣夠香食咗海鮮盤加牛肉已經好飽好足料其他任食配料太多推介川辣牛丸仲有生榨啤酒啤酒夠凍汽水紙包飲品任飲職員服務態度好專業$3xx /位超值
頭盤出色
$3xx /位
超值
2023-03-23
2023-03-24 73 瀏覽
超高質火鍋放題 冇限時間任飲任食每位$318打邊爐四步曲第一部:自選頭盤❤️威靈頓三文魚扒酥皮香脆而唔厚 切開裡面 有用忌廉菠菜做成既醬包著三文魚扒 而三文魚扒焗既時候啱啱好 嫩滑 多汁 好吃❤️芝士焗龍蝦(半隻)龍蝦新鮮 加土厚厚既芝士去焗 香濃既芝士熔化在新鮮既龍蝦上面 好有水準第二部:自選湯底❤️特濃海鮮喇沙湯正宗星馬喇沙 湯頭濃 好有椰香 ❤️特濃沙嗲湯沙嗲醬有炒過 加上有花生粒既花生醬 好惹味 同開胃第三部:王牌火鍋拼盤❤️時令海鮮拼盤扇貝好新鲜 鮑魚彈牙 手打墨魚丸 新鮮墨魚打成膠 再造成丸 好弾牙 手打蝦丸 彈牙 正 必食第四部:任食精選火鍋配料其他配料 用QR code落單 必點炸魚皮 夠香脆 另有響鈴 萵筍片 牛骨清牛丸牛味濃 彈牙 仲有超多配料 可以選擇呢到 Like 社交平台仲有Movenpick杯裝雪糕送添呢到位置勁方便地鐵站一出行1分鐘就到 加分味火鍋 (華僑商業中心) (旺角)旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
超高質火鍋放題 冇限時間任飲任食每位$318
打邊爐四步曲

第一部:自選頭盤
❤️威靈頓三文魚扒

❤️芝士焗龍蝦(半隻)

❤️特濃海鮮喇沙湯

第四部:任食精選火鍋配料
牛味濃 彈牙 仲有超多配料 可以選擇

呢到 Like 社交平台仲有Movenpick杯裝雪糕送添
呢到位置勁方便地鐵站一出行1分鐘就到 加分

火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
星期日放假小篇👧🏻又想放肆下,去左位於旺角新店《味火鍋 》打邊爐! 食物款色同平時打邊唔一樣,可以食到芝士焗龍蝦、海鮮拼盤再加無限時火鍋放題,真係好吸引,可以同朋友任飲任打邊爐成晚。由於是新店,餐廳裝橫新穎,以灰色特色牆為主,環境闊落有好多間包廂,同朋友傾計得黎又有好高嘅私人度。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼⭐第一部-芝士焗龍蝦頭盤可以選擇半隻芝士焗龍蝦、威靈頓焗三文魚、麻辣雞煲或者酸菜魚可以選擇。我地都選擇左焗龍蝦,龍蝦肉好鮮彈牙,仲有好多蝦膏食,芝士配上蝦膏連埋龍蝦肉一齊食,口感豐富滿足,好食😋⭐第二部-自選湯底足足有10款湯底選擇,部分湯底更可以免費雙配,我地選擇左日式豆乳海鮮鍋和特濃喇沙海鮮鍋。小篇👧🏻喜歡特濃喇沙海鮮鍋,湯底好濃郁,材料豐富,味道有少少辣。⭐第三部-皇牌火鍋拼盤💕時令海鮮拼盤:💕北海道大元貝 💕新鮮魚類、海蝦、鮑魚💕廣島蠔、日式蟹棒💕自家製手打墨魚丸、蝦丸份量好多的海鮮拼盤,特別喜歡大元貝、海蝦和鮑魚,新鮮嫩滑彈牙。⭐美國安格斯牛肉拼盤:💕手切牛小排💕牛肩胛 💕封門鍵💕牛板鍵牛肉拼盤的肉類都幾嫩滑,而家牛味濃郁。淨係食個拼盤都已經食到半飽了,然後就可以開始下半場。⭐第四部-火

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
⭐第一部-芝士焗龍蝦

⭐第二部-自選湯底

⭐第三部-皇牌火鍋拼盤

💕時令海鮮拼盤:
💕北海道大元貝
💕新鮮魚類、海蝦、鮑魚
💕廣島蠔、日式蟹棒
💕自家製手打墨魚丸、蝦丸

⭐美國安格斯牛肉拼盤:

💕手切牛小排
💕牛肩胛
💕封門鍵
💕牛板鍵

⭐第四部-火鍋配料

火鍋配料有美國肥牛、西班牙黑豚肉、特別多丸類選擇、自家製手包水餃類、蔬菜類和麵類,有好多好好食嘅丸類。

小篇👧🏻特別鐘意包心芋頭貢丸,濃汁牛骨丸,想講任食配料選擇好多。

食物都好乾淨,而且新鮮,仲可以坐成晚一邊傾計一邊打邊爐實在滿足。

⭐飲品方面亦都有好多選擇,多款汽水和茶類。
第一次和朋友們光顧這家火鍋店,我們一行十多人,獲安排一間套房而且有獨立洗手間,潔淨衛生。 於房間外公眾位置自取飲品🥤及醬汁,擺放得整齊。 先點了頭盤食物,因我們人數眾多,可以嘗試到所有種類: 四川麻辣雞煲🐤 香噴噴的麻辣味撲鼻,令人醒神,我們點了小辣,入口還可以抵受到這種辣味,刺激了食慾,為這道晚餐熱身。 老壇酸菜魚🐟 很正宗的味道,魚肉滑溜,湯底酸甜之餘亦不算辣。 芝士焗美國蠔🦪 濃郁而半溶的芝士,令鮮蠔的味道更有層次。 芝士焗波士頓龍蝦🦞 體積不算細小,肉質爽口,龍蝦鉗的部分亦充滿鮮甜。 吃過精彩的頭盤,心情變得豁然開朗,點了蕃茄和麻辣湯底,再期待主菜送上。 海鮮拼盤 店員端上這大堆頭的食材,大家都發出「嘩」一聲,十分興奮呢! 它有北海道大元貝、海蝦🦐、鮑魚、墨魚丸、廣島蠔🦪及蟹棒。每一款食材都極之新鮮,充滿光澤。特別是大元貝及廣島蠔,甜美動人,而鮑魚既腍身亦爽口彈牙。 美國安格斯牛肉🥩拼盤 輕輕一煮已經熟透,而且肉味濃郁,軟腍無渣,薄身易入口。 其他食物以手機下單,種類包括肥牛、肉丸、黑豚肉、水餃、蔬菜🥦和鴨血等,比較特別是水餃,皮薄餡料豐富。

於房間外公眾位置自取飲品🥤及醬汁,擺放得整齊。

先點了頭盤食物,因我們人數眾多,可以嘗試到所有種類:

四川麻辣雞煲🐤

老壇酸菜魚🐟

很正宗的味道,魚肉滑溜,湯底酸甜之餘亦不算辣。

芝士焗美國蠔🦪

濃郁而半溶的芝士,令鮮蠔的味道更有層次。

芝士焗波士頓龍蝦🦞

體積不算細小,肉質爽口,龍蝦鉗的部分亦充滿鮮甜。

美國安格斯牛肉🥩拼盤

輕輕一煮已經熟透,而且肉味濃郁,軟腍無渣,薄身易入口。

最後,這道晚餐以Movenpick雪糕🍦作結,而每位收費$350,性價比不錯,大家都非常滿足。
2023-03-18
2023-03-21 65 瀏覽
味火鍋店地夠闊落,坐得舒服。無限時任飲任食,就連枝裝汽水都無限供應!感覺超正。頭盤要咗芝士焗波士龍蝦, 芝士焦香完全覆蓋龍蝦,蝦肉濃香肉質夠札實。湯底有好幾款選擇,就要咗喇沙海鮮鍋配日式豆乳海鮮鍋。喇沙湯底好濃郁惹味帶點辣,而豆乳夠滑身幾清甜自然,都係幾正既湯底。之後就嚟皇牌火鍋拼盤,有大量時另令外鮮蟶子皇夠爽脆又鮮味,海蝦質感彈牙新鮮。 鮑魚夠煙韌仲好新鮮。賣相非相正,食落亦好滿意。安格斯牛肉拼盤,牛小排,牛肩胛,牛板腱得。真心全部高質夠嫩身,色澤紅潤。配上火鍋湯底夠入味。之後就可以qr code落單order火鍋配料,好多唔同款式既餃子,丸,鴨血。魚皮仲係脆身,什至有日本牌既出前一丁,整體好豐富夠哂飽飽。性格比高質數高,一大班人仲可以坐房。更加私癮度高。

繼續打邊爐之旅今次喺朋友帶我去旺角打邊爐話$300左右,就食到靚海鮮靚牛,計落幾抵間嘢喺旺中隔離,地點都方便我地食個日就未爆場,都闊落嘅自助區攞醬油配料同埋飲品位置係佢呢度有玻璃支裝嘅汽水,依家相對少見,仲有啲基本嘅罐裝嘢飲第一部:自選頭盤(每位4選1)芝士焗美國生蠔十分美味,生蠔鮮甜彈牙,芝士香濃豐富,口感十足,每客3隻份量岩岩好。芝士焗波士頓龍蝦非常精緻,龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的芝士味道十分特別。每客半隻份量,唔會食完太飽無位打邊爐。第二部:自選湯底我地簡左四川麻辣鴨血鍋同特濃喇沙海鮮鍋都十分美味。四川麻辣鴨血鍋的辣度適中,味道濃郁,鴨血鮮嫩,加上其他食材的搭配,非常入味。特濃喇沙海鮮鍋的湯底濃郁滑順,海鮮的鮮甜味道十分突出,讓人回味無窮。推薦點鴛鴦渴底,可以同時品嚐到兩個不同風味的湯底,非常值得一試。第三部:皇牌火鍋拼盤兩個拼盤都好高質,時令海鮮拼盤豐富多樣,每款海鮮都非常新鮮,令人垂涎欲滴。特別推薦北海道大元貝和廣島蠔,口感鮮甜爽口。自家製手打墨魚丸和蝦丸都好彈牙好食。另外,海蝦和鮑魚的大小適中,味道鮮美,回味無窮。拼盤賣相同用料都豐富,搭配精美,是一道讓人驚艷的海鮮盛宴。美國
繼續打邊爐之旅
今次喺朋友帶我去旺角打邊爐
話$300左右,就食到靚海鮮靚牛,計落幾抵
間嘢喺旺中隔離,地點都方便
我地食個日就未爆場,都闊落嘅

自助區攞醬油配料同埋飲品

第一部:自選頭盤(每位4選1)

第三部:皇牌火鍋拼盤

美國安格斯牛肉拼盤提供了多種不同部位的牛肉,每一塊肉都切得剛剛好,口感極為嫩滑。特別推薦手切牛小排,入口即化,肉汁鮮美。牛板鍵和封門柳也非常好吃,口感細膩。整體而言,高質嘅牛好好食。

第四部:精選火鍋配料
各式各樣嘅丸同埋手工餃子,質素都唔錯,唔係hea嘢

最後仲有一個Movenpick雪糕

總結
性價比高嘅打邊爐
火鍋湯底足料,海鮮同牛都好新鮮,都好食
仲有半邊龍蝦仔做前菜幾特別
時間仲要冇限時,真係可以慢慢食到飽
2023-03-18 87 瀏覽
味火鍋,最近更無限時任飲任食火鍋套餐,🥘超級正呀!~\(≧▽≦)/~獨家嘅火鍋四部曲✨.4選1自選豐盛頭盤🧀芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔.生蠔非常新鮮,🦪而且焗上芝士後味道更加豐富,帶有一種獨特的口感和香氣。🦞芝士的味道非常濃郁,(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)能夠讓人感受到一種濃厚的滋味。.皇牌時令海鮮拼盤&🇺🇸美國安格斯牛肉拼盤,店鋪嘅海鮮每日都係新鮮採購,真係不時不食。搭配好多元化,🦐包括蟶子、蝦、生蠔等。每一種海鮮都好生猛,(ฅ>ω<*ฅ)搭配在一起非常美味。

4選1自選豐盛頭盤
🧀芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔

2023-03-17 64 瀏覽
打邊爐最怕趕頭趕命😅,旺角搵到間冇限時任飲任食火鍋,食物質素環境性價比超高❣️。自助區有醬料飲品提供,飲品區有一支支樽裝汽水🥤🤩。👅打邊爐四部曲第一部:自選頭盤芝士焗波士頓龍蝦🦞/芝士焗美國生蠔🦪/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚選了芝士焗波士頓龍蝦,每位半隻🦞,龍蝦爽口彈牙,面頭鋪滿芝士。第二部:自選湯底選了花膠竹絲雞鍋,滋陰養生🥰。揀其他八款湯底可選鴛鴦鍋,不另加收費👍🏿。第三部:皇牌火鍋拼盤✨時令海鮮拼盤蟶子王/白鱔片/海蝦/鮑魚/手打墨魚丸/手打蝦丸/廣島蠔/日式蟹棒最愛蟶子王,爽甜肉鮮,如果可以無限添加咁就Perfect池❤️。✨美國安格斯牛肉拼盤手切牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵一次過可以試齊四款部位,整體不錯。第四部:任食火鍋配料包括肥牛/黑豚肉/水餃🥟/丸類/蔬菜🥬等等肥牛黑豚肉質素都唔錯,我哋encore咗幾次😬。🗣Like 餐廳FB / iG ,送Movepick雪糕🍦。
自助區有醬料飲品提供,飲品區有一支支樽裝汽水🥤🤩。
👅打邊爐四部曲
第一部:自選頭盤
第三部:皇牌火鍋拼盤
✨時令海鮮拼盤
✨美國安格斯牛肉拼盤
手切牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵
一次過可以試齊四款部位,整體不錯。
第四部:任食火鍋配料
包括肥牛/黑豚肉/水餃🥟/丸類/蔬菜🥬等等
肥牛黑豚肉質素都唔錯,我哋encore咗幾次😬。
同事食過呢間餐廳既火鍋放題之後就讚不絕口, 推介我黎食咁話喎 價錢$314無限時任食, 計落價錢都OK合理丫~~去到見到個環境都唔錯, 幾大幾四正, 仲有好多張car位同圓枱, 地方闊落坐得好舒服喎 最正係仲有多間vip房!! 私隱度好高呀~~ 最o岩成班朋友gathering放題包頭盤, 時令海鮮拼盤, 美國安格斯牛肉拼盤 & 配料任食~~大大個飲品櫃.....有多款汽水果汁選擇~~頭盤4選1我揀左食芝士焗波士頓龍蝦 龍蝦非常新鮮, 即叫即焗, 上枱熱辣辣!!我呢隻龍蝦仲有滿滿既紅色膏添丫 龍蝦肉爽口彈牙火鍋湯底可選單湯或鴛鴦湯底~~我揀左鴛鴦湯底(特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋+養生牛肝菌湯鍋)牛肝菌湯底好多配料, 味道非常濃郁時令海鮮拼盤有蟶子蝗, 新鮮海蝦, 新鮮鮑魚, 大花甲, 自家製手打墨魚丸, 自家製手打蝦丸, 廣島蠔, 日式蟹棒....呢個拼盤既海鮮質素真係冇得頂!!! 每款都好高質 全部都好新鮮, 鮮味十足!! 鮑魚肉質幼嫩軟腍~~ 花甲大大粒, 一開口就食超正丫蟶子蝗又係勁大隻, 好爽嫩  墨魚丸甘香彈牙~~~美國安格斯牛肉拼盤有牛切手小排, 牛肩胛, 封門柳, 牛柳鍵可以

價錢$314無限時任食, 計落價錢都OK合理丫~~

大大個飲品櫃.....有多款汽水果汁選擇~~

頭盤4選1我揀左食芝士焗波士頓龍蝦

龍蝦非常新鮮, 即叫即焗, 上枱熱辣辣!!
我呢隻龍蝦仲有滿滿既紅色膏添丫
龍蝦肉爽口彈牙
火鍋湯底可選單湯或鴛鴦湯底~~
我揀左鴛鴦湯底(特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋+養生牛肝菌湯鍋)
牛肝菌湯底好多配料, 味道非常濃郁
時令海鮮拼盤
呢個拼盤既海鮮質素真係冇得頂!!! 每款都好高質

全部都好新鮮, 鮮味十足!!
鮑魚肉質幼嫩軟腍~~ 花甲大大粒, 一開口就食超正丫

蟶子蝗又係勁大隻, 好爽嫩
  墨魚丸甘香彈牙~~~
美國安格斯牛肉拼盤
有牛切手小排, 牛肩胛, 封門柳, 牛柳鍵
可以一次過試晒多款牛肉都唔錯~~
全部牛都好甘香幼嫩
時令蔬菜
有菜, 南瓜, 蕃茄, 粟米, 菇, 蒿荀, 芋頭等等.....
其他配料可用QR CODE落單~~
有美國肥牛, 西班牙黑豚肉, 手打丸類, 特色餃類, 蔬菜, 麵食之類....
點左炸魚皮, 響鈴, 蒿荀, 鮮腐竹, 金菇....
全部食物都整得好乾淨, 而且夠新鮮
Like 餐廳既IG/FB仲有杯MOVENPICK雪糕送添
2023-03-15 63 瀏覽
<旺角區高質無限時火鍋>🤩<味火鍋> 除左尖沙咀店外, 係旺角都開左新分店啦✌地點更加方便, 係旺角地鐵站D1出口行 1 分鐘左右就到.😋呢間火鍋店既特色就係四重奏咁, 有四部曲俾你跟住揀🤭有得選擇之餘又樣樣都有齊. 首先可以選擇焗龍蝦 / 焗蠔 / 雞煲 / 酸菜魚. 我今晚就揀左焗龍蝦, 大大隻啖啖肉仲有好香芝士味.😋跟住可選擇火鍋湯底, 有成10款選擇仲可以雙拼湯底正. 牛肝菌 & 芫荽魚湯底好香好味.😋第三個step就係送你大大盤安格斯牛肉拼盤& 海鮮拼盤. 海鮮質素高, 鮮甜又大隻. 牛肉易咬口, 一點都不"鞋", 好味.😋最後其他火鍋配料都可以scan QR code任揀任食架😏 每位$318, 一個價錢有齊晒咁多選擇. 真心抵.🫕餐廳 : 味火鍋🥘地址 : 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
<旺角區高質無限時火鍋>🤩

🫕餐廳 : 味火鍋
🥘地址 : 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
2023-03-15
2023-03-15 96 瀏覽
「味火鍋」本身尖沙咀有一間,旺角最近都新開分店,可想而知依類型既食店都幾受歡迎。電話訂位,員工超有禮貌又有耐性講解有咩款式選擇。而價錢當日係weekday既$298+10% (但價錢牌上寫左$318+10%)。今次去新開既旺角店,舖內環境好寛躺乾淨又光猛既😎。一坐底有四款前菜小食,包括拍青瓜,醋雲耳,中華沙律,同埋你以為起碼室溫,點知係入口好涷既炸雞軟骨⋯⋯⋯😓😓😓。第一part自選頭盤,今次我同老婆🐽都要左「芝士焗波士頓龍蝦」,無期望亦無失望,正常放題質素。第二part自選湯底,老婆想要滋潤少少又無咁普通既湯底,於是揀咗隻無得鴛鴦款既「滋補藥膳醉雞鍋」。湯底偏清淡,而中間圓圈個一格係滾水加薑絲,店員講解話專用黎淥海鮮,可以食到原始鮮味。第三part 即刻上皇牌海鮮拼盤同美國安格斯牛肉拼盤各一客。質素方面都較之後任點既食物出色。海鮮食得出係新鮮,有鮮味同彈牙;有蟶子取替大元貝;有海蝦同鮑魚,蠔係急凍貨色,最後手打墨魚丸及蝦丸都食落唔會「成口粉」,同埋有蟹棒。跟手會上埋四色蔬菜拼盤,菜、菇類、粟米,仲有芋頭番茄🍅。第四part精選火鍋配料,都係比較失色既部分⋯✏️美國肥牛都真係幾肥下,目測

今次去新開既旺角店,舖內環境好寛躺乾淨又光猛既😎

第四part精選火鍋配料,都係比較失色既部分⋯
✏️美國肥牛都真係幾肥下,目測好似大XX月同吉XX連鎖快餐店質素⋯
✏️嫩鴨血好似食緊蒟蒻啫喱咁⋯?
✏️水餃不過不失,幸好唔係X仔碼頭既
✏️牛丸貢丸類入口既感覺較其他同價格級數既任食火鍋略為遜色
✏️腐皮嚡口無豆味

任點既食物選擇唔算多同埋老實講,唔太吸引到我地兩個

總括而言我覺得依個價位可以有其他更好選擇💪🏼