味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2024-06-18 710 瀏覽
*/味火鍋(旺角)🤩食足7小時火鍋🤩✨一坐低首先有四色前菜:中華沙律,黑醋蕃茄仔,涼拌木耳,炸雞軟骨,小食份量適中,酸酸甜甜又好開胃,正👍✨頭盤都有四款選擇:佛跳牆,芝士焗龍蝦,雞煲,酸菜魚🫶🏻每人都可以自行選擇自己啱口味嘅野食,今次我地揀咗龍蝦,黎到大大隻,芝士又多,啖啖肉好過癮😋😋✨湯底方面都有好多選擇,鴛鴦湯底都唔洗加錢,揀咗豬骨湯同豆乳海鮮湯,兩款湯底都好足料👍👍✨皇牌火鍋拼盤✨時令海鮮拼盤元貝,魚類,海蝦,鮑魚,手打墨魚丸,手打蝦丸,蠔,日式蟹棒樣樣都好新鮮,尤其係鮑魚,蠔同元貝,鮮甜又彈牙好正美國安格斯牛肉拼盤🤩🤩手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵牛肉味好充足,牛板鍵好有咬口,其他肉質都相當軟滑以上頭盤同拼盤雖然無得任食,但分量多同新鮮,食曬都飽咗五成🤣任食配料係自己電話落單,除咗肉類外,仲有丸,餃子,菜,粉面等叫咗四色餃子,隻隻手工包,大大隻好多餡😋👍✨飲飽食醉後,讚好FB專業仲有每人一杯Movenpick雪糕,滿足曬😋👍😍平時打邊爐or放題都要因時間就住食,食得好急咁,今次就揀咗間無限時,最長可以食7個鐘嘅任食火鍋“味火鍋”😎入到黎望落好似唔係好大,原來有十幾個VIP包
火鍋(旺角)
🤩食足7小時火鍋🤩

✨一坐低首先有四色前菜:

✨頭盤都有四款選擇:佛跳牆,芝士焗龍蝦,雞煲,酸菜魚

✨皇牌火鍋拼盤
✨時令海鮮拼盤
元貝,魚類,海蝦,鮑魚,手打墨魚丸,手打蝦丸,蠔,日式蟹棒
樣樣都好新鮮,尤其係鮑魚,蠔同元貝,鮮甜又彈牙好正
美國安格斯牛肉拼盤🤩🤩
手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
牛肉味好充足,牛板鍵好有咬口,其他肉質都相當軟滑

叫咗四色餃子,隻隻手工包,大大隻好多餡😋👍

😎入到黎望落好似唔係好大,原來有十幾個VIP包箱,加上無限時任食任飲,最啱一大班朋友一齊聚會🍻🍻

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥘火鍋任飲任食,可食足7小時,每位$359,火鍋分為四部曲:第一部:精選頭盤第二部:自選湯底第三部:皇牌火鍋拼盤第四部:精選火鍋配料🥢第一部:精選頭盤 🆗頭盤有5款選擇,每人可以揀1款:-味火鍋佛跳牆🧉-芝士焗波士頓龍蝦🦞(半隻) -黑松露芝士焗美國生蠔🦪(3隻)-四川麻辣雞煲🐔-老壇酸菜魚🐟我哋就揀咗芝士焗波士頓龍蝦,鮮嫩可口,濃郁芝香迷人,融合龍蝦肉同芝士,層次豐富,令人難忘😋。🥢第二部:自選湯底🆗有多達10款湯底可以選擇2款做鴛鴦鍋。我哋揀咗特濃芫茜皮蛋豆腐湯鍋單養生牛肝菌湯鍋,兩款鍋底味道都好清甜,亦唔會太油膩,飲落好滋潤😋。🥢第三部:皇牌火鍋拼盤-皇牌時令海鮮拼盤🆙海鮮包括北海道大元貝、海蝦、鮑魚、墨魚丸、蝦丸、日式蟹棒、魚等。最鍾意大元貝,新鮮又大粒,而鮑魚肉質鮮甜,海鮮都是揀手貨👍。-美國安格斯牛肉拼盤🆗拼盤包括牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板楗等。安格斯牛小排油花分布平均,入口軟嫩,牛味濃郁;封門柳喺牛隻橫隔膜下面個條肉,封門柳肉質嫩滑,牛肉味好出,入口即融,用嚟做火鍋一流;牛板腱脂肪少,肉味濃郁,筋多肉質結實有咬口,啱曬鍾意有嚼勁嘅人

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
第一部:精選頭盤
第二部:自選湯底
第三部:皇牌火鍋拼盤
第四部:精選火鍋配料

🥢第一部:精選頭盤 🆗
頭盤有5款選擇,每人可以揀1款:
-味火鍋佛跳牆🧉
-芝士焗波士頓龍蝦🦞(半隻)
-黑松露芝士焗美國生蠔🦪(3隻)
-四川麻辣雞煲🐔
-老壇酸菜魚🐟

🥢第二部:自選湯底🆗

🥢第三部:皇牌火鍋拼盤
-皇牌時令海鮮拼盤🆙

-美國安格斯牛肉拼盤🆗
拼盤包括牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板楗等。安格斯牛小排油花分布平均,入口軟嫩,牛味濃郁;封門柳喺牛隻橫隔膜下面個條肉,封門柳肉質嫩滑,牛肉味好出,入口即融,用嚟做火鍋一流;牛板腱脂肪少,肉味濃郁,筋多肉質結實有咬口,啱曬鍾意有嚼勁嘅人😋。

🥢第四部:精選火鍋配料🆗
🌟必食推薦😋
🥬蔬菜:水蓮、萵筍、皇帝菜
🍲火鍋配料:貢丸、牛丸、韭菜水餃、鮮腐竹
🧃飲品區:樽裝可樂、雪碧、忌廉、冷泡茶
😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 味火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
2024-06-15 579 瀏覽
味火鍋 @yum_hotpot 高質火鍋店之前食過尖沙咀分店覺得味道唔錯👍🏻又抵食而家佢哋旺角都開咗分店即刻約埋朋友來食一個價錢任飲任食😆最正係有火鍋四部曲頭盤~前菜、湯底、皇牌拼盤、精選配料種類選擇繁多~選用新鮮食材👏🏻開心食到飽🤩頭盤有四川麻辣雞煲、芝士焗波士頓龍蝦🦞、佛跳牆燉湯、老壇酸菜魚~都可以揀我就叫咗芝士焗龍蝦😄✌🏻好厚口勁正湯底都有10款不同湯底可供選擇我叫左椰子雞湯~勁香椰子味🥥皇牌拼盤🥩精選美國安格斯牛肉拼盤 手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵肉質肥瘦均勻~牛肉味濃時令海鮮火鍋拼盤 元貝、新鮮龍躉片、新鮮海蝦、蜆新鮮鮑魚、廣島蠔、日式蟹棒配埋自家製手打墨魚丸 & 蝦丸海鮮豐富又新鮮任食火鍋配料、飲品任叫任食~上菜速度快~店員服務有禮*提提大家一定要訂定位我今晚來到見全場爆滿~座無虛席~😜#hkfoodie #hkkol #kolhk #foodie #foodies #foodiegram #hotpot #火鍋 #任食 #放題 #牛 #海鮮 #蝦 #美食 #美食推薦 #美食日記 #美食摄影 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #旺角 #旺角美食 #yummy #mongkok
火鍋 @yum_hotpot 高質火鍋

之前食過尖沙咀分店覺得味道唔錯👍🏻又抵食
而家佢哋旺角都開咗分店即刻約埋朋友來食

一個價錢任飲任食😆最正係有火鍋四部曲
頭盤~前菜、湯底、皇牌拼盤、精選配料
種類選擇繁多~選用新鮮食材👏🏻開心食到飽🤩

頭盤有四川麻辣雞煲、芝士焗波士頓龍蝦🦞、

佛跳牆燉湯、老壇酸菜魚~都可以揀
我就叫咗芝士焗龍蝦😄✌🏻好厚口勁正

湯底都有10款不同湯底可供選擇

我叫左椰子雞湯~勁香椰子味🥥

皇牌拼盤🥩精選美國安格斯牛肉拼盤

手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
肉質肥瘦均勻~牛肉味濃

時令海鮮火鍋拼盤

元貝、新鮮龍躉片、新鮮海蝦、蜆
新鮮鮑魚、廣島蠔、日式蟹棒

配埋自家製手打墨魚丸 & 蝦丸
海鮮豐富又新鮮

任食火鍋配料、飲品任叫任食~
上菜速度快~店員服務有禮

*提提大家一定要訂定位
我今晚來到見全場爆滿~座無虛席~😜

#hkfoodie #hkkol #kolhk #foodie #foodies #foodiegram #hotpot #火鍋 #任食 #放題 #牛 #海鮮 #蝦 #美食 #美食推薦 #美食日記 #美食摄影 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #旺角 #旺角美食 #yummy #mongkok #mongkokfood #tst #tstfood #火鍋
2024-06-10 521 瀏覽
-已經第二次嚟呢間旺角嘅四部曲火鍋主打最長7小時無限時任飲任食😨可以慢慢食傾下計呢到全卡位設計好闊落⋯另外仲有包廂啱晒一班朋友gathering即刻嚟體驗一下我哋今次嘅火鍋四部曲啦 $359🟣第1️⃣部 - 精選頭盤(佛跳牆/芝士焗波士頓龍蝦/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚)四選一入面我就揀左上次食過既惹味雞煲🥘✅四川麻辣雞煲 BB辣 雞肉嫩滑大大舊👍🏻配料都好多朋友話入面嘅洋蔥都好入味🔵第2️⃣部 - 自選湯底 (鴛鴦鍋底不另收費)有成十款湯底任揀 鴛鴦鍋仲唔洗加錢添 大癲‼️執輸行頭慘過敗家⋯ 🆓緊系揀鴛鴦啦🤭✅泰式冬陰功海鮮湯鍋 x ✅香濃沙嗲鍋沙嗲鍋味道不過不失🤗唔算超級濃味道都OK啦冬陰功湯底內藏玄機 入面仲有蝦同貝類 個人覺得可以再濃味多少少 酸辣多少少就更加過癮🤭🟤第3️⃣部 - 皇牌火鍋拼盤 (時令海鮮拼盤/美國安格斯牛肉拼盤)✅時令海鮮拼盤 - 台山生蠔、新鮮鮑魚、北海道大元貝、新鮮海蝦、自家製手打墨魚丸、自家製手打豬肉丸✅美國安格斯牛肉拼盤 - 手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵🟠第4️⃣部 - 精選火鍋配料 ✅用ORcode點📲其他肉類/ 丸類 / 麵食 / 特色餃子/ 蔬菜等⋯記住‼️無
已經第二次嚟呢間旺角嘅四部曲火鍋
主打最長7小時無限時任飲任食😨可以慢慢食傾下計

即刻嚟體驗一下我哋今次嘅火鍋四部曲啦 $359
🟣第1️⃣部 - 精選頭盤
(佛跳牆/芝士焗波士頓龍蝦/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚)
四選一入面我就揀左上次食過既惹味雞煲🥘
✅四川麻辣雞煲 BB辣 雞肉嫩滑大大舊👍🏻配料都好多
朋友話入面嘅洋蔥都好入味
🔵第2️⃣部 - 自選湯底 (鴛鴦鍋底不另收費)
有成十款湯底任揀 鴛鴦鍋仲唔洗加錢添 大癲‼️
執輸行頭慘過敗家⋯ 🆓緊系揀鴛鴦啦🤭
✅泰式冬陰功海鮮湯鍋 x ✅香濃沙嗲鍋
沙嗲鍋味道不過不失🤗唔算超級濃味道都OK啦
冬陰功湯底內藏玄機 入面仲有蝦同貝類
個人覺得可以再濃味多少少 酸辣多少少就更加過癮🤭

✅時令海鮮拼盤 - 台山生蠔、新鮮鮑魚、北海道大元貝、
新鮮海蝦、自家製手打墨魚丸、自家製手打豬肉丸

🟠第4️⃣部 - 精選火鍋配料
記住‼️無限時仼叫追加‼️
仲有✅自助區任飲支裝汽水、韓國飲品、可口可樂等⋯
2024-05-18 1013 瀏覽
海鮮拼盤大大粒鮑魚芝士焗波士頓龍蝦🦞首先會有四式前菜可以邊食邊等~之後就開始揀四部曲第一部頭盤:芝士焗波士頓龍蝦🦞另外仲有生蠔🦪 雞煲,酸菜魚可選擇第二部湯底:揀左四川麻辣鴨血➕養生牛肝菌第三部:時令海鮮拼盤聖子蝗,北海道大元貝,新鮮魚類,新鮮海蝦,新鮮鮑魚,自家製手打墨魚丸,自製手打蝦丸,廣島蠔,日式蟹棒第四部:火鍋配料 掃QR code落單基本打邊爐嘅野都會有 上菜速度都ok 食物質素都幾好最後當然係甜品,佢地係Movepick雪糕,食埋個甜品真係超級飽了,好滿足的一餐😆😆食物豐富,最緊要無限時可以慢慢食~食物質素都幾好,仲有前菜同甜品,服務態度都好好~
無限時火鍋四部曲
大大粒鮑魚

芝士焗波士頓龍蝦🦞

首先會有四式前菜可以邊食邊等~
之後就開始揀四部曲

第一部頭盤:芝士焗波士頓龍蝦🦞
另外仲有生蠔🦪 雞煲,酸菜魚可選擇

第二部湯底:
揀左四川麻辣鴨血➕養生牛肝菌

第三部:時令海鮮拼盤

第四部:火鍋配料 掃QR code落單
基本打邊爐嘅野都會有 上菜速度都ok 食物質素都幾好

食物豐富,最緊要無限時可以慢慢食~
食物質素都幾好,仲有前菜同甜品,服務態度都好好~
芝士焗波士頓龍蝦
無限時火鍋四部曲
芝士焗波士頓龍蝦
  • 芝士焗龍蝦
2024-05-14 453 瀏覽
「味火鍋」有得無限時任食火鍋😉最長食足7小時😱.味火鍋佛跳牆🥣有鮑魚、海參、花膠、瑤柱、金華火腿🐖螺頭、冬菇等🍄‍🟫清甜滋補又養顏🤤.芝士焗波士頓龍蝦(半隻)🦞芝士鋪滿龍蝦表面🫕龍蝦爽彈多膏💯仲有小沙律🥗.鴛鴦湯底🍲叫咗四川麻辣鴨血鍋同泰式冬陰公海鮮湯鍋🌶️麻辣鍋有唔少豆腐同鴨血🦆冬陰公湯酸甜開胃🍅.皇牌時令海鮮拼盤🌊有蟶子皇、新鮮鮑魚🐚台山蠔🦪新鮮海蝦🦐新鮮魚類🐠自家製手打墨魚丸🦑自家製手打蝦丸🍤日式蟹棒🇯🇵蟶子皇同鮑魚新鮮彈牙😆蠔大隻飽滿☺️.美國安格斯牛肉拼盤🥩有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵🐄牛小排肥瘦適中,肉質鮮嫩🐂牛肩胛肉雪花紋均勻😍封門柳肉味濃香😋.火鍋配料🍢自家制蟹粉鮮蝦水餃🥟芝士鱈魚腸🧀蟹粉鮮蝦鮮甜🦀鱈魚腸質感特別🐟.四式前菜拼盤🥢有炸雞軟骨🐓醃漬雲耳🖤中華沙律🥬醃漬番茄🍅幾款前菜各有特色又開胃😝.Movenpick雪糕(2杯)🍨有雲呢拿同濃縮咖啡味☕️.飲品🥤有茶類飲品🍵果汁🧃啤酒🍻汽水、涼茶飲品🥥
「味火鍋」有得無限時任食火鍋😉最長食足7小時😱
Movenpick雪糕(2杯)🍨有雲呢拿同濃縮咖啡味☕️
飲品🥤有茶類飲品🍵果汁🧃啤酒🍻汽水、涼茶飲品🥥
  • 海鮮拼盤
  • 芝士焗龍蝦
  • 安格斯牛肉拼盤
位於旺角呢間❣︎味火鍋❣︎係一間無限時任飲任食性價比高嘅火鍋店,今晚去晚飯,全場滿座😯好勁👍🏻無限時對飲酒嘅人來講先夠暢快🙂‍↔️啤酒,汽水,飲品喺自助區自取,而呢到嘅食材係超新鮮,一入座就會有❣︎火鍋四部曲❣︎由頭食到尾,真係抱住個肚走。第一部曲🎵精選頭盤(5選1)我地揀左❤︎︎味火鍋佛跳牆❤︎︎真材實料,濃郁鮮味😋每日限量供應❤︎︎芝士焗波士頓龍蝦❤︎︎成隻手噤大😍即叫即焗熱辣辣,肉質彈牙鮮味。第二部曲🎵自選湯底有成10款湯底任選😋我地要左雙拼鍋,❤︎︎四川麻辣鴨血鍋❤︎︎內有鴨血同豆腐,辣得好過癮。❤︎︎養生牛肝菌湯鍋❤︎︎味道好濃郁👍🏻啲配料可以完全唔使點醬汁都好夠味😋第三部曲🎵皇牌火鍋拼盤❤︎︎皇牌時令海鮮拼盤❤︎︎排盤超靚😍內有大元貝,海蝦,鮑魚,龍躉,手打墨丸同蝦丸,台山蠔,日式蟹棒,樣樣新鮮👍🏻❤︎︎美國安格斯牛肉拼盤❤︎︎內有手切牛小排,牛肩胛,封門柳同牛板鍵,啲牛嘅紋理全部都好靚😍入口充滿牛味好嫩滑。第四部曲🎵精選火鍋配料呢part就自己QR code落單,有成40款配料比你揀,其實我都飽飽地😂所以呢到真心好抵食👍🏻💁🏻‍♀️如果臨尾想食埋❤︎︎Movenpick❣︎雪糕,記得讚好❣︎味火鍋❣︎嘅社交平台專頁呀(送完即止)

第一部曲🎵精選頭盤(5選1)

第二部曲🎵自選湯底

第三部曲🎵皇牌火鍋拼盤

第四部曲🎵精選火鍋配料

(送完即止)
2024-05-08
  • 養生牛肝菌湯鍋
  • 超甜栗
2024-05-06 642 瀏覽
如題,15個同事聚餐,有6個同事食到腸胃炎 。我都係人生第一次出去食野食到一日嘔7次 我朋友食完又屙又嘔又發燒 。。。呢幾日真係好痛苦 。睇醫生都睇左千幾蚊 。同埋腸胃差左好多 。連續食左7日粥 。其他食物都食唔到 。 講返啲食物,首先呢間嘢啲食物唔算話特別好食 。但係人均消費都成400幾,選擇都好少 。我覺得仲不如食大喜屋放題 。呢間真心好失望 。食物選擇少唔算新鮮啲野又唔算好食。要收400 蚊 。 重點係食到我哋六個職員都食物中毒。。。
2024-05-01 376 瀏覽
晚上跟好友到#旺角的 #味火鍋#聚餐 ,餐廳性價比高,食材質素好又新鮮,仲可以無限時(最長食足7小時),真係可以慢慢食住嘆啊!點餐後便有餐前小食,而飲料及醬料則到自助區自取,飲品選擇多,啤酒、黑啤、各種茶飲,連樽裝汽水都有,確係唔錯😌。要滋補的我們點了花膠烏雞湯,滾起都即是飲了一碗,湯味香濃可口。5選1選~我地點了佛跳牆,食材有花膠、響螺、鮑魚、冬菇同瘦肉,湯鮮甜滋補☺️。~半隻芝士龍蝦,芝士鋪滿在大隻龍蝦🦞上,肉質彈牙又好多鮮甜的膏,好好吃😋。足2人份量的海鮮併盤出場,夠晒新鮮,鮑魚還在郁動,大小剛好的蝦夠鮮甜爽口,蟶子皇乾淨冇沙且爽口,蠔🦪飽滿,鱔片爽彈好新鮮,仲有墨丸、日式蟹棒及蝦丸,超級多款好抵食。美國安格斯牛肉拼盤,拼盤有4款不同部位的牛,有封門柳、牛小扒、牛肩胛同牛板鍵,肥瘦適中色澤靚,肉質鮮嫩有韌性,牛味仲好濃啊。未夠喉可以在QRcode點火鍋配料,款式包羅萬有,有皮薄餡靚的蟹粉鮮蝦水餃🥟,牛魔王至愛的美國肥牛,特級黑豚肉,很有特色的胡椒豬肚貢丸、芫茜牛丸同牛骨清湯牛丸。任食配料約有40 多款,啱晒咩都想食嘅大胃王,食物質素好,又過左一個開心滿意的晚上🌃。
晚上跟好友到#旺角的 #味火鍋

冬菇同瘦肉,湯鮮甜滋補☺️。

2024-04-28
2024-04-25 192 瀏覽
最近我同朋友去味火鍋打邊爐。這家餐廳出名高性價比同埋接近無限時的用餐,啱晒同朋友嘆美食同吹水😙前菜我哋揀咗「佛跳牆」和「芝士焗蠔」。佛跳牆以其濃郁的湯底和豐富的配料,給人一種豪華的感覺;而芝士焗蠔則將鮮嫩的蠔肉和濃郁的芝士完美結合,每一啖都充滿了奶香和海鮮的風味🤩鍋底我地揀左招牌菜之一既花膠竹絲雞鍋。這道火鍋選用了新鮮的花膠和嫩滑的竹絲雞肉,搭配上清澈的高湯,夠晒鮮味😋在美國安格斯牛肉拼盤方面,他們提供了牛肩胛、封門柳和牛板鍵。這些牛肉都非常鮮嫩多汁,每一片都帶著濃郁的牛肉香氣,入口即化😆而海鮮拼盤則包括了蟶子王、海蝦、手打墨魚丸、手打蝦丸、台山蠔和日式蟹柳等美味海鮮。台山蠔特別鮮甜👍🏻蟶子王和海蝦特別彈牙爽口,墨魚丸同蝦丸亦同樣出色😊另外佢哋仲有多款火鍋配料可以選擇,我哋揀左鴨血、紫菜響鈴卷、濃芝豆腐燒、芥末沙律球和自家製蟹粉鮮蝦水餃。朋友話鴨血好味,我更欣賞佢地自家製既蟹粉鮮蝦水餃,餡料豐富,皮薄餡多😍在飲品方面,除了基本的汽水同紙包飲品外,仲有任飲的啤酒,給用餐的客人提供更多選擇🥳有新鮮食材,仲有接近無限時的用餐體驗,絕對是一家值得推薦的火鍋餐廳,可以同家人或朋友共度一個愉快而輕

有新鮮食材,仲有接近無限時的用餐體驗,絕對是一家值得推薦的火鍋餐廳,可以同家人或朋友共度一個愉快而輕鬆既用餐時光。
2K
2024-04-18 223 瀏覽
🍲高CP值火鍋放題🍲-朋友勁鍾意打邊爐 不斷發掘性價比高嘅地方 最近跟佢食咗個食材好新鮮嘅無限時放題 頭盤可以揀佛跳牆😍-🥣佛跳牆呢個頭盤最新推出 花膠燉得柔軟 燉湯清甜 正👍-🦪黑松露焗美國生蠔黑松露🍄焦芝士🧀香噴噴 蠔肉肥美飽滿 唔會因為烤焗而失去過多水份 適量嘅乾爽 適度嘅嚼勁 色香味俱全-🍲 鴛鴦湯底一個清淡搭一個濃味 朋友鍾意綠油油有青草幽香嘅芫荽🌿同下火皮蛋 我覺得用沙嗲湯底煮肥牛肉丸 仲惹味呀😋-🥓肥牛拼盤牛嘅多個部位都有 牛頸脊肉肥瘦均勻 油脂豐富 手切牛有厚度 肉味濃香-🦐海鮮拼盤每枱奉上海鮮拼盤 鮑魚🦪好大隻 生蠔直頭係珍寶size😍 手打墨丸醬爆肉丸🍡好彈牙 仲有無限添加火鍋配料🥬🌽🥒 有乜辦法唔飽到捧住個肚走🤣🤣-📍味火鍋旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓@yum_hotpot
🍲高CP值火鍋放題🍲

📍味火鍋
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓

@yum_hotpot
2024-04-18 239 瀏覽
之前都有嚟過呢間火鍋店度打邊爐、除咗係任食放題之外,佢呢一間海鮮都非常新鮮!今次我會食佢個老壇酸菜魚、據聞呢個酸菜魚都係天花板級!仲要之前係冇,所以今日就一定要食!首先,都會有四碟嘅前菜、醋醃製蕃茄、木耳、中華沙律、有炸雞軟骨小食、開頭真係味蕾充足、感受滿滿!之後第一個就係老壇酸菜魚、真係要讚一讚佢酸菜魚唔算好多骨、魚肉質地真係拍得住天花板嘅級數、夠滑夠嫩!再加上都夠酸同埋夠麻辣香噴噴!再加上底下仲有粉絲朔晒味道!好開胃有刺激感覺!之後當然就係佢嘅海鮮拼盤、有蝦有生蠔、有蜆同埋聖子?中、當然唔少得就係黃鱔肉。呢個海鮮拼盤真係冇得彈!全部嘢都好好食!之後就係牛嘅拼盤!三款好受歡迎嘅牛肉、食落一啲都油膩最後當然就係其他配料任嗌唔嬲啦,我自己都嗌咗兩round牛、抵食又好食!#味火鍋#旺角華僑商業中心3樓全層

#味火鍋
#旺角華僑商業中心3樓全層
2024-04-13 211 瀏覽
我們今次聚餐共有10位朋友一同前往,當我們享用完第一輪海鮮後,我們開始點其他菜品時,每次送上的份量似乎都自動減少了。舉例來說,如果我們訂了3份每份有3粒的牛丸,他們只送了其中的一份給我們。而且是每個訂單都是這樣情況,明顯是刻意的安排。我希望你們能夠改善這樣的情況。任食不只是一個口號,如果無法實現這樣的安排,可以隨時調整營銷策略,而不是自行減少客戶訂單的份量。這樣的做法只會讓客人感到非常不滿,請您留意這點!

2024-04-11
2024-04-11 215 瀏覽
邊爐控出動啦😬 尋晚終於去咗呢間位於旺角嘅「味火鍋」😋 係好幾個月之前因為睇咗[Stephen Leung吃喝玩樂]嘅YouTube片(我有訂閱架😝)太吸引啦,就bookmark咗呢間火鍋店☺️$359 + 10% /位任食火鍋4部曲✅第一部曲首先餐廳會有芝士焗波士頓龍蝦 或 四川麻辣鷄煲(BB辣/小辣/中辣/大辣)或 芝士焗美國生蠔 或 老壇酸菜魚俾客人選擇做頭盤😋 小編同太太就分別揀左芝士焗波士頓龍蝦 同 芝士焗美國生蠔😊大家都知小編除咗係邊爐控之外亦係芝士控😬加上太太又好鍾意食海鮮,咁呢兩樣就岩哂我哋啦😋龍蝦爽口彈牙,而且都幾大隻架!絕不欺場😬焗生蠔亦都唔輸蝕,大大隻真係非常之滿足!一食落就知兩款海鮮都好新鮮👍✅第二部曲揀湯底:有10款湯底任君選擇,小編就揀左四川麻辣鴨血鍋 + 大排檔豬骨湯底😬兩款湯底都十分之足料👍味道亦相當之香濃😋✅第三部曲掃QR Code自選任食配料☺️ 雖然款式種類不算十分多,但正所謂貴精不貴多!小編就覺得夠食就可以了!而且配料質素亦都非常唔錯👍夠新鮮!特別一提餐廳有自家製嘅水餃🥟大大粒好飽滿😬 好滿足😊✅第四部曲每位客人凡讚好餐廳嘅社交平台嘅專頁,即可獲贈瑞

$359 + 10% /位

任食火鍋4部曲

✅第一部曲

✅第二部曲

✅第三部曲

✅第四部曲

每位客人凡讚好餐廳嘅社交平台嘅專頁,即可獲贈瑞士movenpick雪糕一客(送完即止)🤤

P.S. 餐廳仲有韓國啤酒 同 黑啤任飲添呀👍鍾意飲啤酒嘅朋友一定唔可以錯過啦😏

⚠️仲有仲有 餐廳係無限時架!餐廳一開門就可以入去擦餐勁😂 最長仲可以食足7個鐘😬
Premium Hotpot - All You Can Eat for only HKD359 per person, and it includes Seafood! The tastefully decorated and spacious environment makes it a popular spot, no wonder there are always long queues on weekday nights!❕【Signature Appetizers】Cheese Baked Boston LobsterThe meat is fresh and tender, with the lobster head bursting with flavor when mixed with the cheese. The accompanying vegetables with salad dressing balance out the richness.Buddha Jumps Over the WallIt's truly luxurious, with whole

【Signature Appetizers】
Cheese Baked Boston Lobster

Buddha Jumps Over the Wall
It's truly luxurious, with whole abalone, fish maw, sea cucumber, dried scallops, fresh mushrooms, and more. Every sip of the soup is filled with the essence of the ingredients, absolutely divine.

【Signature Seasonal Seafood Platter】
Although it's not all-you-can-eat, the platter is impressive with Abalone, Prawns, Taishan Oysters, Grouper Slices, Clams, Squid Balls, and Shrimp Balls. It's incredibly abundant and of high quality.

【Premium USDA Angus Beef Platter】
The marbling on the Beef Shoulder is evenly distributed, the Fatty Brisket has intense beef flavor, and the portion of Hand-Cut Beef Ribs and Beef Tendon is incredibly generous. We were already 99% full after enjoying it all.

【Soup Base】
The Coconut Chicken soup base is exceptionally flavorful and rich. As soon as it started simmering, I couldn't resist having a bowl. It's truly nourishing.

【Hotpot Ingredients】
All the common hotpot ingredients are available. Even though we were already full, we couldn't resist trying some vegetables and mushrooms. The Enoki and Golden Mushrooms absorbed the essence of the Coconut Chicken soup, and their natural flavors were delightful.

【Beverages】
A variety of teas and canned drinks are available for self-service. A glass of beer (330ml) is only HKD28, and they also offer a Beer Tower for HKD168.

Please note that the translations may not capture the exact essence or tone of the original text.
  • 海鮮拼盤
  • 佛跳牆