味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2023-08-07 184 瀏覽
火鍋放題食得多,但好少火鍋放題會好似呢一間咁,直接送半隻龍蝦俾你依間火鍋放題,只要$318就可以,首先一入坐就有四個小菜俾你食,包括雲耳,青瓜,鹽酥雞同埋中華沙律,然後就可以揀一個頭盤。頭盤可以選擇酸菜魚,雞煲,生蠔或者半隻龍蝦。我就揀咗半隻龍蝦,味道都唔錯,至於湯底就揀咗花膠雞湯底。依間嘅花膠雞真係好高質,花膠滑得來亦都好彈牙,雞件係用烏雞至於其他火鍋配料亦都唔馬虎,首先會有海鮮拼盤同埋一碟好靚嘅牛,之後就有得用QR code點其他火鍋配料。另外不得不提嘅係,佢嘅飲品櫃之中,居然有提供玻璃樽汽水,真係勁難得。而且每一座嘅枱面亦都會有開瓶器,同時亦都會有開蟹嘅工具提供,可謂相當貼心。

「味火鍋」主打無限時火鍋放題,星期一晚七點半黎到已經滿座位,好彩等左十五分鐘就有位,建議預先訂座。除大廳外,仲有唔少獨立房間,私隱度夠,聚會一流。餐廳另有售清酒(低至$158/720ML)及生啤 (包括1664 $72/PINT)。頭盤每人可選一款,分別係黑松露芝士焗美國生蠔(三隻)、芝士焗波龍(每位半客)、麻辣雞煲(兩位起),或酸菜魚(兩位起)。眼見焗蠔及波龍較多人選擇,焗蠔芝士份量多,芝士味濃,帶微微咸香及松露香,蠔肉滑嫩多汁。有十多款湯底可選,大部分都可點鴛鴦鍋,我選左一濃一淡嘅湯底,分別係四川麻辣鴨血鍋(小辣)及養生牛肝菌湯鍋。其中,麻辣鍋望落唔辣,但食落都夠辛香,小麻,鍾意食辣嘅朋友過下口癮都okay嘅。牛肉拼盤只奉送一客,其餘只有美國肥牛可點食,拼盤共有四款牛肉,分別係牛頸脊、封門柳、牛肩胛、牛板腱:其中牛頸脊牛味濃郁,脂肪比例適中,帶輕微油香,食落夠香滑;封門柳脂肪比例較低,但肉質軟嫩可口。每枱亦會奉送一個時令海鮮拼盤,包括蟶子蝗、北海道大元貝、新鮮鮑魚、日本廣島蠔、鮮蝦、魚片、手打蝦丸、手打墨魚丸及蟹棒,數完一次都覺得飽。海鮮整體黎講都夠新鮮,蟶子蝗肥美厚肉,肉嫩無沙;
每枱亦會奉送一個時令海鮮拼盤,包括蟶子蝗、北海道大元貝、新鮮鮑魚、日本廣島蠔、鮮蝦、魚片、手打蝦丸、手打墨魚丸及蟹棒,數完一次都覺得飽。海鮮整體黎講都夠新鮮,蟶子蝗肥美厚肉,肉嫩無沙;元貝夠鮮甜滑嫩;鮑魚爽口彈牙,亦夠鮮味;廣島蠔幾大件,灼完都唔會縮太多,蠔肉飽滿,蠔味重。

其餘食品都係任食,美國肥牛及丸類時蔬等大家都知咩味,亦都係果啲味道,但其中牛丸唔錯,有牛骨清湯牛丸及芫荽牛丸,肉質爽彈,內含牛湯爆曬汁,同振興牛丸差唔多味,絕對係可encore之選。
2023-07-31
2023-08-06 115 瀏覽
旺角味火鍋是一間性價比高,食材新鮮的無限時火鍋放題餐廳,位於旺角彌敦道華僑商業中心3樓,交通方便,環境寬敞舒適。首先,我們選擇了醉雞鍋作為湯底,這是一款特色湯底,用上了新鮮的醉雞和多種中藥材,熬出了一鍋香濃的湯汁,喝起來有點甜甜的,很滋補。醉雞肉質嫩滑,入口有淡淡的酒香,很開胃。接著,我們享用了四式前菜拼盤,包括炸雞軟骨、中華沙律、木耳和青瓜。這些小食都很清爽,不會搶走火鍋的風采。我個人最喜歡的是炸雞軟骨,香脆可口,佐上一點芥末醬,更加惹味。然後,我們選擇了頭盤,每人可以選一款。我們分別選了芝士焗波士頓龍蝦和芝士焗生蠔。芝士焗波士頓龍蝦是每客半隻,份量十足。龍蝦肉質爽彈,配上濃郁的芝士和莎莎醬,十分美味。生蠔焗完之後仍然有滿滿嘅汁,肉質嫩滑,肉厚飽滿,好有滿足感。最後,我們開始享受無限時任飲任食的火鍋配料。這裡有特色丸類、手工水餃、炸物、豆製品、粉麵類和新鮮蔬菜等等。每一款都很新鮮高質,可以透過QR code用手機自助落單,非常方便。我們特別喜歡的是時令海鮮拼盤和美國安格斯牛肉拼盤。海鮮拼盤有蟶子蝗、北海道元貝、新鮮魚片、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸和蝦丸、廣島蠔和日式蟹棒等等

我們特別喜歡的是時令海鮮拼盤和美國安格斯牛肉拼盤。

海鮮拼盤有蟶子蝗、北海道元貝、新鮮魚片、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸和蝦丸、廣島蠔和日式蟹棒等等。每一款都很甜美爽口,尤其是新鮮海蝦和新鮮鮑魚,肉質彈牙而不柴。

安格斯牛肉拼盤則有手切牛小排、牛肩胛、封門柳和牛板錐等等。牛肉肉質優良,油花分佈均勻,入口即溶,配上自選的火鍋醬料,更加美味。

除了火鍋配料,這裡還有多款罐裝或枝裝飲品自助任取,有汽水、果汁、茶類等等。我們都很喜歡那些懷舊的玻璃樽汽水,有蘋果西打、檸檬茶、薑啤等等,很清爽解渴。
2023-07-31 168 瀏覽
係香港想食火鍋放題可以有好多選擇,但大部分都係有限時間嘅放題,而「味火鍋」就進打無限時任飲任食嘅火鍋放題👍🏻雖然就算無限時都食量有限,但勝在可以無時間壓力輕輕鬆鬆慢慢食慢慢傾。「味火鍋」4部曲火鍋放題不分時段盛惠每人$318 ,除咗頭盤同皇牌火鍋拼盤外,可以自助QR code 落單任點精選火鍋配料,至於飲品同醬料就可以係自助區自由選擇😎第一部:自選頭盤每人可以4選1,除咗雞煲同酸菜魚需要2位起跳外。小妹就揀咗芝士焗波士頓龍蝦配菠蘿蕃茄莎莎醬,每人半隻嘅龍蝦🦞都幾大隻,肉質新鮮彈牙,菠蘿蕃茄莎莎醬就好醒胃第二部:自選湯底10款湯底任選,除咗花膠竹絲雞鍋同滋補藥膳醉雞鍋外,其餘八款都可以選擇鴛鴦湯底,而且不需要另外收費。我地揀咗滋補養顏嘅花膠竹絲雞鍋,好足料嘅奶白色湯底第三部:皇牌火鍋拼盤分別有時令海鮮拼盤同埋美國🇺🇸安格斯牛肉拼盤,擺盤相當吸晴超澎湃,最愛新鮮海蝦、大元貝、連鮑魚都有😍相當新鮮鮮甜,牛肉拼盤有4款,牛肩胛大大片雪花紋均勻,封門柳肉咪濃👍🏻第四部:精選火鍋配料超過20款任食火鍋配料可以自助下單,連自家製手工水餃🥟都可以任食😎

第一部:自選頭盤

第四部:精選火鍋配料
味火鍋.友情無價 無限時烚下烚下Ms.A 是個有個性的女孩愛恨分明,擇善固執做人有她一套她忙了一排約我小聚一下說好久沒有和我好好聊天一定要促膝長談連地點都安排好我豈敢拒絕地點都不錯就在大家以前讀書時代一起買衫的旺角離地鐵站非常近環境都頗為寬敞有卡座,更有VIP房間飲品雪櫃 和 自助醬料 都很充足店員帶我們入座後放下餐牌讓我們慢慢選餐牌寫著火鍋四部曲原來四部曲:第一部:自選頭盤第二部:自選湯底第三部:皇牌火鍋拼盤第四部:精選火鍋配料其實未開始火鍋四部曲每枱都四式前菜拼盤一客那這個一定屬於前奏我最愛手拍青瓜 和 黑木耳Ms.A則愛中華沙律 及 炸雞軟骨第一部:我選的是 半隻 芝士焗波士頓龍蝦 配菠蘿蕃茄莎莎醬用芝士焗波士頓龍蝦 配菠蘿蕃茄莎莎醬波士頓龍蝦事吃得出新鮮新鮮的鮮甜味配上菠蘿蕃茄莎莎醬分外甜是不新鮮龍蝦配沙律醬烤焗不能相比的Ms.A的是 3隻黑松露芝士焗美國生蠔她給我一隻試味黑松露濃香芝士和美國生蠔纏綿生蠔未有過熟新鮮生蠔由蠔水證明第二部:自選湯底我們不約而同想點 花膠竹絲雞鍋好足料花膠湯在鍋中切件竹絲雞連蟲草花一起上看得到的新鮮自己放入鍋中滾見證新鮮滋味第三部:皇牌火鍋拼盤其中
火鍋.友情無價 無限時烚下烚下

地點都不錯
就在大家以前讀書時代一起買衫的旺角
離地鐵站非常近

環境都頗為寬敞
有卡座,更有VIP房間
飲品雪櫃 和 自助醬料 都很充足

火鍋
旺角彌敦道678號
華僑商業中心3樓
2023-07-29 131 瀏覽
味火鍋 (華僑商業中心)旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓香港人真係好鐘意打邊爐,一年四季都咁旺場,今日朋友就帶左我黎試呢間位於旺角既<味火鍋>,黎之前上網search下,見到一致都係好評,而且都幾難book位,長期都full架,所以今晚有機會黎試下都幾期待,一於試下呢到既火鍋四部曲第一部芝士焗波士頓龍蝦,真係估唔到打邊爐都有焗龍蝦食,龍蝦肉好彈牙食得出好新鮮,配合埋芝士同醬汁一齊焗,真係無得頂呀。。順帶一題,除龍蝦之外,大家仲可以選揀黑松露芝士焗生蠔,麻辣雞煲或者酸菜魚架第二部有10款精選既湯底可以選揀,而且仲可以係鴛鴦鍋揀兩款,最後我地就選揀左特濃沙嗲鍋併豬骨鍋。。。沙嗲鍋味道香濃,離遠已經聞得到,而豬骨鍋就真材實料,大大舊豬骨第三部海鮮拼盤,入面有超大隻既蟶子皇,大元貝,海蝦,廣島蠔,另外仲有自家製既手打墨魚丸同蝦丸,呢個係出面絕對食唔到,好彈牙真材實料安格斯牛肉拼盤,有唔同既部位,分別有牛小排,牛肩胛,牛板腱,封門柳。。牛肉既質素絕對係高,但除左好食之外,最欣賞係連個造型都好靚,以新鮮既牛肉砌成花既造型,勁呀第四部各款精選火鍋配料,呢部份係以QR Code落單,
火鍋 (華僑商業中心)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓

第一部

第二部

第三部

第四部
各款精選火鍋配料,呢部份係以QR Code落單,全部都係任點任食,主要係有丸類,餃類,雖然呢啲都係大路嘢,但係餐廳絕對唔馬虎,食物都一樣高質,非常新鮮

2023-07-27 107 瀏覽
我們一行7人安排了我們坐一間房店員每次入房都會敲門每次用qr code加點食物都好快送到,又黎得齊黎得快又齊是好小數放題能夠做到的食物種類方面就好多人介紹過我就不介紹了
我們一行7人
安排了我們坐一間房
店員每次入房都會敲門
每次用qr code加點食物都好快送到,又黎得齊
黎得快又齊是好小數放題能夠做到的

食物種類方面就好多人介紹過
我就不介紹了

2023-07-09
2023-07-21 184 瀏覽
第一步先揀頭盤,每人都可以揀半隻龍蝦或3隻焗生蠔,又可以兩個人揀一煲雞煲或酸菜魚。可惜個日冇哂生蠔,中意食焗生蠔嘅朋友可能要早啲去叫定。雖然冇焗生蠔食,但焗龍蝦都好唔錯。肉質夠彈,又有大量芝士蓋住再加上莎莎醬,開胃又好味,整到好似岀面啲高級餐廳。另外仲有4款小食,有中華沙律,酸醋雲耳,手拍青瓜同炸雞軟骨,款款味道都唔錯架。第二部曲揀湯底,佢哋有十款湯底可以揀,而且轉鴛鴦湯底係免費㗎。我哋揀咗大排檔豬骨湯底同喇沙海鮮湯底。湯底方面唔求其,大排檔豬骨湯底真係有兩大舊豬腳骨喺入面淆製,喇沙海鮮味湯底嘅味道都好濃郁。第三部曲佢哋會根據人頭比時令海鮮拼盤同美國安格斯牛肉拼盤。海鮮拼盤入面有蟶子,蠔,鮑魚,海蝦,魚肉,蟹棒,手打蝦丸同墨魚丸,款式夠晒多夠晒豐富。而且質素都唔差甚至見到鮑魚仲識得郁,夠哂新鮮。牛肉拼盤有封門柳,牛小排,牛肩胛同牛板腱,眼見到嘅雪花脂肪都知道靚。第四部曲就係可以任食佢哋嘅美國肥牛同特級黑豚肉,仲有各款肉丸同佢哋自製嘅水餃。最後當然唔少得雪糕同飲品啦。雪糕方面,每人可以食一客movenpick雪糕,野飲有懷舊嘅樽裝汽水,夠哂特別。

上次去過尖沙咀分店味火鍋,覺得好抵食~ 知道旺角開埋分店當然唔好錯過啦~幾鐘意旺角店嘅裝飾,每個位都一卡卡,仲有幾間小房仔,如果一大班人嚟大邊爐更有私隱度,又唔怕嘈到人☺頭盤四選一今次揀咗酸菜魚,二人份量, 雖然主打邊爐但酸菜魚製作一啲都唔馬虎,魚量真係好多, 肉質嫩滑,配料都幾多,仲有幼幼薯粉。火鍋湯底揀咗鴛鴦鍋, 特濃喇沙海鮮鍋同四川麻辣鴨血鍋, 喇沙湯底 味道酸酸辣辣帶椰奶~ 麻辣湯底香而麻餐廳直接上咗海鮮拼盤同牛肉拼盤,份量都幾多, 海鮮拼盤有齊鮑魚、生蠔、 魷魚、海蝦等,值得一讚海蝦勁大隻肥美~牛肉拼盤 有封門柳、牛肩胛、牛小排 、牛板腱, 牛夠新鮮,味道濃,唔夠仲可以無限encore!仲有超過20 款火鍋配料,真係次次嚟都食到好飽!最後仲食埋雪糕先走!

仲有超過20 款火鍋配料,真係次次嚟都食到好飽!
最後仲食埋雪糕先走!

2023-07-13 183 瀏覽
味火鍋,位於旺角彌敦道華僑商業大廈,地點方便,餐廳大部分卡座位寬敞舒適,更有多間VIP 房,好友家庭節日共聚,確實一流好地方。餐廳標榜無限時火鍋放題,閒日夜晚基本上都全場滿座,建議必需要提前訂座。以放題火鍋來說,味火鍋確實相當高質,而且選擇多,第一次來當然先試半隻焗龍蝦,龍蝦確實新鮮,肉質結實啖啖肉。火鍋放題餐廳會先安排一碟海鮮拼盤,一碟牛肉,一個蔬菜藍。海鮮拼盤有蝦,鮑魚,蜆,扇貝等等。牛肉高質肉味濃有咬口。另外餐廳湯底醬料飲品都屬於中上級,細玻璃樽裝汽水打邊爐真係無得輸。

2023-07-12
30 分鐘 (堂食)
2023-07-09 117 瀏覽
之前去過尖沙咀分店覺得唔錯,所以哩晚同朋友試吓旺角分店無限時任飲任食每位$318😋喜歡哩度可以慢慢享受四部曲套餐第一部曲(四款自選頭盤)選了🦞芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)🦪芝士焗美國生蠔(每客3隻)哩個有芝士🧀所以要襯熱食第二部曲自選湯底有十款選擇其中8款可揀鴛鴦湯底我地選了四川麻辣鴨血鍋🌶特濃喇沙海鮮鍋倆款味道都幾濃反而喇沙海鮮鍋比較辣另外仲有個蔬菜籃添🥬🥦🌽原來蔬菜落去喇沙海鮮鍋味道唔錯喎第三部曲精選海鮮拼盤二人份量美國安格斯牛肉拼盤雖然海鮮係急凍,但處理得算乾淨,蜆沒有沙第四部曲用QR曲自行落單精選其它火鍋配料,另外仲有牛肉豚肉等。。最後like佢地FB/IG專頁😍可獲贈movenpick雪糕一客添🍦自助飲品區都超多飲品🧃🧉仲有我最鐘意支裝汽水添🤩無限時打邊爐幾好啊👍可以同朋友邊吹吓水慢慢食🤗
之前去過尖沙咀分店覺得唔錯,所以哩晚同朋友試吓旺角分店
無限時任飲任食每位$318😋

喜歡哩度可以慢慢享受四部曲套餐

第一部曲(四款自選頭盤)
選了🦞芝士焗波士頓龍蝦
(每客半隻)
🦪芝士焗美國生蠔(每客3隻)
哩個有芝士🧀所以要襯熱食

另外仲有個蔬菜籃添🥬🥦🌽原來蔬菜落去喇沙海鮮鍋味道唔錯喎

第三部曲
精選海鮮拼盤二人份量
美國安格斯牛肉拼盤
雖然海鮮係急凍,但處理得算乾淨,蜆沒有沙

第四部曲
用QR曲自行落單精選其它火鍋配料,另外仲有牛肉豚肉等。。

自助飲品區都超多飲品🧃🧉仲有我最鐘意支裝汽水添🤩

無限時打邊爐幾好啊👍可以同朋友邊吹吓水慢慢食🤗

2023-07-03
邊個話夏天唔可以烚吓烚吓 雖然真係好熱🥵但係開大個冷氣打邊爐又點話😍==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌首先揀咗個湯底先 鴛鴦鍋沙嗲&皮蛋芫荽 啱晒一家人有人想食濃味有人清淡嘅選擇💯🍴精選頭盤簡左芝士焗波士頓龍蝦配菠蘿蕃茄莎莎醬🦞&黑松露芝士焗美園生蠔🦪唔好以為呢啲咁西式嘅嘢佢哋就整得唔好食 拍得住出邊嘅西餐廳一樣好高質素🥣🐟附送時令海鮮拼盤 包括北海道大元貝🐚新鮮魚 🐠新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚🦪自家製手打墨魚丸蝦丸🧆廣島蠔🦪日式蟹棒🦀 但睇啲食材就知道呢間餐廳非常之有誠意🫡材料新鮮好食絕對唔揸流攤👏🏻 🐮美國安格斯牛肉拼盤 牛最矜貴嘅部位包括左手切牛小排 牛肩胛 封門柳 牛板鍵 全部都有得食🥰🥬其他菜類丸類任飲任食 夠晒滿足💯==============================全香港嘅中心點旺角有呢一間有海鮮又有靚牛食嘅高質火鍋放題🥰梗係要介紹一下👏🏻 💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🐟附送時令海鮮拼盤 包括北海道大元貝🐚新鮮魚
🐠新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚🦪自家製手打墨魚丸蝦丸🧆

🥬其他菜類丸類任飲任食 夠晒滿足💯
香港人就係無論春夏秋冬都會鍾意打邊爐,呢間喺旺角樓上嘅火鍋店 一個價錢任飲任食 仲要唔限時,環境唔錯 座位夠哂闊落 人多重可以訂房😋😋佢嘅火鍋套餐都好豐富 有頭盤可以選擇,有芝士莎莎醬龍蝦、黑松露焗蠔、雞煲、或者酸菜魚。雖然我有啲想食雞煲,不過怕太多肉會好快飽,所以選擇左龍蝦😄之後就到打邊爐環節,會有一個海鮮拼盤同埋安格斯牛肉拼盤,份量會按返人頭數。火鍋湯底仲可以雙拼唔洗加錢 我哋就要咗海鮮喇沙同埋麻辣🌶️食物都好新鮮,海鮮款式好多,安格斯牛肉拼盤嘅牛肉味真係好濃🥩食完呢啲之後都仲有唔少火鍋配料可以任點,個人覺得水餃🥟牛丸同埋香芋丸都唔錯。

2023-06-24 328 瀏覽
-之前系尖沙咀店已經食過呢間任飲任食火鍋😇覺得佢嘅性價比都幾高 仲要冇限時今次嚟到旺角店 比較光猛 全卡位設計好闊落👍🏻另外仲有幾個包廂 啱晒一班朋友gathering🟣精選頭盤🔵皇牌火鍋拼盤🟢時令海鮮拼盤🟠無限時任飲任食火鍋套餐 🆓任飲支裝汽水、韓國飲品、可口可樂等⋯第1️⃣部 四選一入面我就揀左上次食過既惹味雞煲🥘✅四川麻辣雞煲 BB辣 雞肉嫩滑大大舊👍🏻配料都好多第2️⃣部✅大排檔豬骨鍋 x ✅特濃沙嗲鍋第3️⃣部✅時令海鮮拼盤 - 生蠔、鮑魚、帶子、蜆、鮮龍躉片✅美國安格斯牛肉拼盤 - 牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵 等等⋯⋯第4️⃣部用ORcode點📲其他肉類/ 丸類 / 麵食 / 特色餃子/ 蔬菜等記住‼️無限時仼叫追加‼️
之前系尖沙咀店已經食過呢間任飲任食火鍋
😇覺得佢嘅性價比都幾高 仲要冇限時
今次嚟到旺角店 比較光猛 全卡位設計好闊落👍🏻
另外仲有幾個包廂 啱晒一班朋友gathering
🟣精選頭盤
🔵皇牌火鍋拼盤
🟢時令海鮮拼盤
🟠無限時任飲任食火鍋套餐
🆓任飲支裝汽水、韓國飲品、可口可樂等⋯
第1️⃣部
四選一入面我就揀左上次食過既惹味雞煲🥘
✅四川麻辣雞煲 BB辣 雞肉嫩滑大大舊👍🏻配料都好多
第2️⃣部
✅大排檔豬骨鍋 x ✅特濃沙嗲鍋
第3️⃣部
✅時令海鮮拼盤 - 生蠔、鮑魚、帶子、蜆、鮮龍躉片
第4️⃣部
記住‼️無限時仼叫追加‼️
2023-05-24
2023-06-22 288 瀏覽
上星期約了同事一起晚餐,選擇了一家旺角的火鍋店。這家餐廳比較特別的是有幾部曲,可以吃完雞煲再吃火鍋。我們點的套餐是精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤一心想吃雞煲,頭盤當然是選了麻辣雞煲。辣度挑了少辣,雞肉浸滿了辣汁,非常好吃。而且雞肉不會太老,吃起來剛剛好。火鍋湯底我們選了鴛鴦湯底:大排檔豬骨湯和豆乳海鮮鍋,味道不算太濃。豬骨湯味道香濃,配火鍋料就剛剛好。時令海鮮拼盤的材料好豐富有新鮮海蝦,蟶子,蟹棒,鮑魚,廣島蠔、北海道元貝,還有手工製作的墨魚丸和其他丸子等。全部海鮮都好鮮美,太滿足了喇。美國安格斯牛肉拼盤有齊不同部位的牛,有牛小排、牛肩鉀、封門柳和牛板鍵。牛肉味道濃,油脂美,份量也很多,超級飽滿。時令蔬菜拼盤有多種菜,生菜,娃娃菜,粟米等,味道鮮美好吃。另外也有多款飲品汽水自選,吃火鍋必備。🫕味火鍋旺角彌敦道678號華僑商場中心3樓
上星期約了同事一起晚餐,選擇了一家旺角的火鍋店。
這家餐廳比較特別的是有幾部曲,可以吃完雞煲再吃火鍋
我們點的套餐是精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤

一心想吃雞煲,頭盤當然是選了麻辣雞煲
辣度挑了少辣,雞肉浸滿了辣汁,非常好吃。
而且雞肉不會太老,吃起來剛剛好。

火鍋湯底我們選了鴛鴦湯底:
大排檔豬骨湯和豆乳海鮮鍋,味道不算太濃。
豬骨湯味道香濃,配火鍋料就剛剛好。

時令海鮮拼盤的材料好豐富
有新鮮海蝦,蟶子,蟹棒,鮑魚,廣島蠔、北海道元貝,
還有手工製作的墨魚丸和其他丸子等。
全部海鮮都好鮮美,太滿足了喇。

美國安格斯牛肉拼盤有齊不同部位的牛,
有牛小排、牛肩鉀、封門柳和牛板鍵。
牛肉味道濃,油脂美,份量也很多,超級飽滿。

時令蔬菜拼盤有多種菜,生菜,娃娃菜,粟米等,味道鮮美好吃。

另外也有多款飲品汽水自選,吃火鍋必備。

🫕味火鍋
旺角彌敦道678號華僑商場中心3樓