2024-07-31 90 瀏覽
呢間係由韓國濟州島開到香港嘅韓燒店,試咗幾款唔同嘅燒烤同埋韓式小食,空運過嚟嘅食材都係真材實料,有驚喜!而且性價比好高,真係好正!推介!燒豬皮配醬汁咖喱粉($41)呢個燒豬皮真係好特別,外面燒到脆脆地,內裡又保持住啲彈性。配埋特製嘅醬汁同咖喱粉,味道仲有層次感,好香口😋燒韓豬五花肉($41@100g)係韓豬😍燒豬五花肉係韓燒必食之一,呢度嘅五花肉脂肪分佈均勻,燒到啱啱好,唔會太油膩。配埋生菜同蒜蓉,再加埋少少醬,好味到停唔到口!燒豬頸肉($59@100g)燒豬頸肉亦係一個亮點,肉質鮮嫩多汁,燒完後仲有少少焦香。點埋啲韓式醬料,真係一流。韓式蒸蛋($35)韓式蒸蛋就好滑,好香蛋味,帶少少鹹香,食落去口感好舒服,係一個好好嘅配菜。韓式辣醬拌麵($60)韓式拌麵味道濃郁,辣味適中,麵條彈牙,配料豐富。每一啖都食到唔同嘅味道,真係好滿足。總括嚟講,呢間韓燒店嘅食物真係好有水準,每一道菜都帶嚟唔同嘅驚喜。下次一定會再嚟!

推介!燒豬皮配醬汁咖喱粉($41)

燒韓豬五花肉($41@100g)

燒豬頸肉($59@100g)

韓式蒸蛋($35)

韓式辣醬拌麵($60)

2024-07-29 175 瀏覽
今日同同事收咗工就落嚟沙田一城度食飯,咁佢有少少想試下韓燒,咁佢就帶咗呢間味真, 一入去真係幾有韓國feel, 感覺很不錯, 廢話少講大家睇我食咗啲乜:豬皮(即食):作為燒烤套餐中的開胃小菜,這道即食豬皮絕對是一絕。經過仔細處理的豬皮在烘烤下獲得酥脆可口的口感,入口即化,油亮的表皮下隱藏著細膩滑嫩的內裡。淋上韓式醬汁後,更添一抹辛香四溢的韓風韻味。這款小吃可謂是開胃開味,為后續的燒烤大餐做了完美鋪墊。燒豬三層肉和豬頸肉:這是韓式燒烤的經典搭配,在碳烤的火候下,肉質焦香四溢,肥膩柔嫩。三層肉的油脂在烤制過程中熔化,滲透到肉質中,營造出豐厚濃郁的口感。豬頸肉則保留了應有的肌理和咬勁,與三層肉相得益彰。這樣的燒烤肉,配上韓式特色的各種小菜和醬料,可謂是绝配。辣拌蕎麥麵:作為主食選擇,這份辣拌蕎麥麵無疑是一道清新爽口的絕佳選擇。麵條勁道十足,吸附了辣醬的酸甜麻辣,每一口都令人回味無窮。蕎麥特有的香氣也恰到好處地融入其中,為這道菜增添了一抹自然清新。搭配燒烤肉品,可謂是酣暢淋漓,層次豐富。韓式雞蛋羹:這道韓式雞蛋羹可謂是一道溫和滑順的小菜。蛋羹本身的綿密creamy質地,配合韓式調味,散發著溫和

豬皮(即食):

燒豬三層肉和豬頸肉:

辣拌蕎麥麵:

韓式雞蛋羹:
這道韓式雞蛋羹可謂是一道溫和滑順的小菜。蛋羹本身的綿密creamy質地,配合韓式調味,散發著溫和醇厚的風味。雞蛋的香甜在口中蔓延,與燒烤品形成美妙的對比。清淡卻不乏層次,是餐桌上的一抹清新。

Overall, 這套韓燒菜單可謂是品類齊全,層次豐富。既有濃郁厚重的燒烤豬肉又有清爽開胃的小菜和主食,應能滿足不同人的需求。
2024-07-28 111 瀏覽
“豬三層肉”($41/100g)“豬梅肉”($59/100g)“豬皮”($41/100g)“辣醬拌麵”($60)“韓式雞蛋羹”($35)“桃梳打”($35)“甜米露”($18)沙田第一城開咗間韓國過江龍餐廳味真餐廳喺韓國開咗20年,全國都有分店而香港就係海外第一間😍呢道嘅燒肉肉類可以由100g起跳(首張訂單最低消費500g,最多揀3款肉)咁就可以叫多幾款唔同嘅肉試啦😛我地點咗豬三層肉豬梅肉各200g,豬皮100g落完單就會上各款小菜醬汁超豐富☺️店員都會好熱心幫你燒肉🥰豬皮係預先燒好,剪成細細片就食得😚點上咖喱粉,黃豆粉,醬油真係好惹味🐖三層肉肥瘦分明,燒完脂香十足豬梅肉肉質腍滑,冇咁油膩😋另外仲點咗辣醬拌麵,雞蛋羹辣醬拌麵大大碗,啲麵好qq雞蛋羹滿滿高湯味,好香好正😙飲品方面叫咗桃梳打🍑,甜米露2款都清清甜甜,好爽呀😆
“豬三層肉”($41/100g)
“豬梅肉”($59/100g)
“豬皮”($41/100g)
“辣醬拌麵”($60)
“韓式雞蛋羹”($35)
“桃梳打”($35)
“甜米露”($18)

沙田第一城開咗間韓國過江龍餐廳味真
餐廳喺韓國開咗20年,全國都有分店
而香港就係海外第一間😍
呢道嘅燒肉肉類可以由100g起跳
(首張訂單最低消費500g,最多揀3款肉)
咁就可以叫多幾款唔同嘅肉試啦😛
我地點咗豬三層肉豬梅肉各200g,豬皮100g
落完單就會上各款小菜醬汁超豐富☺️
店員都會好熱心幫你燒肉🥰
豬皮係預先燒好,剪成細細片就食得😚
點上咖喱粉,黃豆粉,醬油真係好惹味🐖
三層肉肥瘦分明,燒完脂香十足
豬梅肉肉質腍滑,冇咁油膩😋
另外仲點咗辣醬拌麵,雞蛋羹
辣醬拌麵大大碗,啲麵好qq
雞蛋羹滿滿高湯味,好香好正😙
飲品方面叫咗桃梳打🍑,甜米露
2款都清清甜甜,好爽呀😆
2024-07-26 68 瀏覽
今日來到【味真】 食韓國燒烤,感覺非常地道,內裏有韓國店員,很有在韓國的感覺。 原來呢間 Mijin Meat 喺韓國已經有20年歷史,仲有成130間分店咁多添。😍❤️調味豬肋骨豬肋骨肉質鮮嫩多汁,經過特製醬料悉心醃製,入口即化, 配上魚露或芝士醬又能完美襯托出肉質的鮮美🧡韓式香腸肉香撲鼻,令人一口接一口,讓人胃口大開💛豬三層肉豬三層肉肉質肥而不膩,軟嫩多汁,外層帶有一絲焦香,咬下去肉汁直流,令人回味無窮💚豬皮烤香後嘅豬皮表面爽脆,帶有 微微嘅豬皮油,口感層次感十足,可以蘸上豬皮醬、薑黃粉和黃豆粉配合,讓人欲罷不能💙韓式雞蛋羹韓式雞蛋羹,非常有特色,雞蛋蒸得高高漲漲像蛋糕一樣,口感細緻綿密💜肥牛麵豉湯湯頭濃郁醇厚帶微辣口味,牛肉軟嫩多汁, 配有滑滑嘅豆腐,係暖心湯品韓國料理一定配有各式前菜沙律,又可用生菜包各式醃前菜包肉食,當中的茖蔥有店員特別提示係從韓國直送酸酸甜甜,唔係週圍有得食㗎。😋再叫埋韓式甜米露和桃梳打,清新爽口,絕對是韓式燒烤的好配搭。🥰

❤️調味豬肋骨

🧡韓式香腸
肉香撲鼻,令人一口接一口,讓人胃口大開

💛豬三層肉

💚豬皮

💙韓式雞蛋羹

💜肥牛麵豉湯

2024-07-26 102 瀏覽
作為一個熱愛韓燒嘅人, 呢餐有驚喜!餐廳融合左韓式元素,營造出悠閒自在的用餐體驗。服務也很周到。我特別喜歡:1. 豬三層肉 這道招牌菜採用精選的五花肉,經過仔細的醃製和烤製,肉質鮮嫩多汁,入口即化。肥瘦適中,脂肪渗出的香味很吸引, 配上餐廳自家的芝士醬,不錯!2. 豬頸肉 豬頸肉被譽為韓式燒烤的精髓所在,保留了肉質的鮮嫩滑嫩,加上適度的香料調味, 燒豬頸肉也是出色!3. 脆皮豬皮 這道特色菜品選用優質的豬皮,經過細緻的處理,呈現出脆口爽脆的口感。每一口都伴隨著肉香四溢,彷彿在享受最原汁原味的韓式風味。呢個一定要叫,係呢間餐廳嘅signature!絕對有surprise !4. 肥牛麵豉湯湯底夠濃郁,加少少辣,同肥牛豆腐好配!再配上道地的韓式拌飯和湯品,整個用餐過程讓人胃口大開。生菜可以夾住啲燒肉, kimchi, 蒜頭非常可口醒胃!總消費$428,對於這麼豐盛的韓式大餐來說,性價比真的超級高。

我特別喜歡:

1. 豬三層肉

2. 豬頸肉

3. 脆皮豬皮

4. 肥牛麵豉湯
湯底夠濃郁,加少少辣,同肥牛豆腐好配!

2024-07-25 100 瀏覽
雖然住附近, 但一直都無咩機會試呢間韓國餐廳, 原來呢間係韓國過江龍, 味真! 估唔到第一城呢邊有間正宗韓國燒肉餐廳!😆老闆係韓國人, 入到餐廳的坐低後好快已經遞上餐牌同埋啲小菜不得不介紹呢個茖蔥 ($59/400g)係特登韓國入返黎架🇰🇷, 食落酸酸地, 幾開胃同解膩架包住豬肉食個口感都幾得意😋, 酸酸地然後又會有燒肉果個滋味。燒豬皮口感煙煙韌韌, 仲有 3種醬料比人揀, 有黃豆粉, 咖哩粉同另一甜甜嘅燒肉醬餐廳服務非常好, 會主動幫每檯客人燒架,大讚👍 👍 兩隻肉都好新鮮, 燒完包埋啲配料同菜一齊食, 有咬口之餘好juicy !蒸蛋&大醬湯送飯一流! 超好味!大醬湯超好飲, 好足料既黃豆!超簡單既餸先愈考功夫2個人黎講, 呢個晚餐超豐富好滿足😋燒肉價錢黎講亦唔算貴人均 2百令左右! 性價比非常高, 下次要試埋佢嘅炸雞
老闆係韓國人, 入到餐廳的坐低後好快已經遞上餐牌同埋啲小菜

不得不介紹呢個茖蔥 ($59/400g)
係特登韓國入返黎架🇰🇷, 食落酸酸地, 幾開胃同解膩架

燒豬皮

餐廳服務非常好, 會主動幫每檯客人燒
架,大讚👍 👍 兩隻肉都好新鮮, 燒完包
埋啲配料同菜一齊食, 有咬口之餘好juicy !

蒸蛋&大醬湯
送飯一流! 超好味!
大醬湯超好飲, 好足料既黃豆!

超簡單既餸先愈考功夫
2個人黎講, 呢個晚餐超豐富好滿足😋
燒肉價錢黎講亦唔算貴
人均 2百令左右! 性價比非常高, 下次要試埋佢嘅炸雞
2024-07-25 100 瀏覽
見到都幾多人~真係好抵食呀!除咗晚市嘅套餐~仲有可以自己揀嘅唔同燒肉!我覺得配搭起上嚟價錢都幾抵食,簡直係平民食堂🥰1️⃣豬三層肉100g 2️⃣豬梅肉100g 3️⃣豬皮100g豬方面嗌咗三款~佢嘅豬皮係超級厚!好好食呀!係香港好少食到嘅豬皮!🫶🏻豬三層肉同豬梅肉都好好食啦!份量係好多!每塊肉都勁厚!佢嘅肉質好鮮嫩😆而嗰個豬燒完之後都保持肉質~係好好好彈牙㗎~❤️😍4️⃣韓式雞蛋羹分量勁多啦,超好食好香嘅雞蛋仲要超抵喎先$35咋!5️⃣辣拌蕎麥麵(少辣)叫咗個蕎麥麵去中和下個油膩感❤️好fresh啊😆都叫咗少少嘢飲都唔錯㗎~桃梳打+甜米露!

1️⃣豬三層肉100g
2️⃣豬梅肉100g
3️⃣豬皮100g

4️⃣韓式雞蛋羹
分量勁多啦,超好食好香嘅雞蛋仲要超抵喎先$35咋!
5️⃣辣拌蕎麥麵(少辣)
叫咗個蕎麥麵去中和下個油膩感❤️好fresh啊😆

都叫咗少少嘢飲都唔錯㗎~桃梳打+甜米露!
2024-07-24 189 瀏覽
味真MI JIN MEAT相約朋友去沙田食韓燒,餐廳位於新界沙田銀城街1號置富第一城地下,餐廳裝修簡約以黑色為主調,餐廳在韓國有130間分店,沙田係香港第一間分店,餐廳主打韓式燒烤,還有其他韓式粉麵飯,服務員招呼殷勤有禮。韓式燒烤前菜有泡蘿蔔,泡菜,酸菜,生菜,酸蘿蔔片,茖蔥,酸蓮藕,,蒜片,青椒,沙律,魚露,芝士和其它韓式醬料。豬三層肉200g餐廳用重量來計價錢,以100g為單,韓籍服務員會主動替客人烤肉,豬三層肉色澤新鮮厚切,可以看到三層肥三層瘦,豬肉由韓國新鮮運送到餐廳,口感和味道與香港豬肉很不同,海口肉都有豬香味,不膩,自由配搭各式泡菜和醬料會更好味,係呢間餐廳食到正宗地道韓式烤肉。豬梅肉200g豬梅肉的白豬肉會比較多,韓國白豬肉不會肥膩,煙韌有口感,服務員提示點少量海鹽即食可以,又估吾到真的有驚喜,平時唔會食白豬肉的我,今晚食咗好多。豬皮100g廚師將豬皮煎炸到金黃色上桌,店員剪成小塊供客人享用,配有自家製豬皮醬,黃豆粉,或其它韓式配料,入口煙煙靭勒帶有豬皮香,好有口感,有驚喜,食過不停。辣拌蕎麥麵大大碗嘅辣蕎麥麵,微辣,配有雞蛋,泡菜,青瓜絲和黑白芝麻,凍食,入口清新有D煙
味真MI JIN MEAT

豬三層肉200g

豬梅肉200g

豬皮100g

辣拌蕎麥麵
大大碗嘅辣蕎麥麵,微辣,配有雞蛋,泡菜,青瓜絲和黑白芝麻,凍食,入口清新有D煙韌口感。

韓式雞蛋羹
韓式雞蛋羹入口即溶又好有香蛋味,不鹹不辣,味道吾錯。飲品有甜米露和桃梳打。
2024-07-23 120 瀏覽
第一城呢邊好多餐廳,朋友帶我去食佢既飯堂,食韓國野。原來呢到午餐主要係食面/飯類,而夜晚主要食燒肉。今日我地夜晚黎到,就簡左燒肉,餐廳既凳係可以打開放袋入去,咁D袋就唔會有燒肉味,好貼心。一入座簡好食咩,店員就開始上小菜,小菜款式好多,有泡菜,蓮藕,用黎包肉既仲有生菜,蘿蔔。點肉既醬都有好幾款,有烤肉醬,蕃茄醬,鹽同埋cheese mayo。我地叫左豬肩肉同埋五花腩,肉類油脂分佈分明,特別係五花腩! 而且豬肉都唔會有韁味。另外,我地仲叫左豬皮,豬皮係本身已經熟左,可以直接食,店主推介我地點咖哩粉,黃豆粉,同埋醬油,第一次試呢個食法,又幾好食,而且豬皮好煙韌,咬落去感覺有D似年糕,好似食緊成塊骨膠原咁。肥牛面豉湯入面好多蔬菜,仲有牛肉,加埋碗飯落去就可以變湯飯。韓式雞蛋羹有高湯既味道,幾特別。
第一城呢邊好多餐廳,朋友帶我去食佢既飯堂,食韓國野。

肥牛面豉湯
入面好多蔬菜,仲有牛肉,加埋碗飯落去就可以變湯飯。

韓式雞蛋羹有高湯既味道,幾特別。
2024-07-23 76 瀏覽
如果鍾意食唔係一般韓燒嘅人一定要試吓呢一間喺沙田第一城嘅韓式燒烤。老闆係真係韓國人,職員都非常殷勤服侍,基本上係佢幫你燒晒所有嘢,呢間嘢叫「味真」。燒烤主打係豬嘅三層肉,都係腩嘅部份。職員會幫你將一塊大嘅肉切到細細粒然後燒。當然有好多唔同味嘅醬可以點,我試咗職員特別推介嘅醃製茖葱,佢酸酸甜甜鹹鹹地嘅豬肉真係超級夾。亦都有醃咗嘅蘿蔔片,夾埋都真係好好食,都係酸酸甜甜鹹鹹咁。另外都試咗佢個泡菜豬肉湯,食得辣嘅人一定超級鍾意,好惹味。韓式雞蛋羹都好好,用一個鍋仔蒸完蛋之後會變到好似食麵包咁嘅口感。最後午餐肉便當都好得意,除咗有午餐肉之外,另外亦都有好多唔同配菜,例如紫菜,泡菜,芽菜同一啲好細條嘅白飯魚,惹味得來好好食。

另外都試咗佢個泡菜豬肉湯,食得辣嘅人一定超級鍾意,好惹味。

朋友去完韓國旅行返黎,對燒肉念念不忘,比佢係沙田搵到一間性價比極高嘅正宗韓國燒肉🍖原來【味真】係韓國有130間分店,沙田呢間正正係首間海外分店🇰🇷見到店員提供嘅配菜就馬上感受到韓國氣氛,前菜有泡菜、辣蘿蔔同酸菜,包住啲肉嘅除左有提供生菜🥬,仲有沙律、酸蘿蔔片同茖蔥,茖蔥係韓國醃菜,味道酸酸甜甜,配燒肉一流👍🏻晚市燒肉最低消費500g肉類,每款肉類以100g計算,單價唔高,2個人share 500g都好豐富🐷同時會有熱溶芝士同韓式魚露放係烤架上面,而且店員會不時協助烤肉同剪成剛好嘅尺寸,非常貼心🩷伊比利亞豬肩肉 100g@$41伊比利亞豬肉清晰呈現大理石紋般嘅油花,烤過後肉味香濃,而且肉質柔軟豬三層肉 100g @$65三層肉脂肪分布平均,肥瘦相間,入口油脂充足豬皮 100g @$41己經預先烤好,根據店員建設蘸上黃豆粉、咖喱粉同醬汁,入口彈牙唔油膩,滿滿骨膠原😆追加泡菜豬肉湯 $60石窩熱辣辣由店員捧上,好足料,泡包同豬肉片非常多,湯品唔算太辣,容易入口韓式雞蛋羮 $35加入高湯烹煮,令雞蛋咸咸香香,都幾惹味西瓜梳打$35梳打凍冰冰,有西瓜清甜嘅味道,岩晒燒烤果陣飲🍉甜米露 $18好少

伊比利亞豬肩肉 100g@$41
豬三層肉 100g @$65
三層肉脂肪分布平均,肥瘦相間,入口油脂充足
豬皮 100g @$41

追加
泡菜豬肉湯 $60

韓式雞蛋羮 $35
加入高湯烹煮,令雞蛋咸咸香香,都幾惹味

西瓜梳打$35
梳打凍冰冰,有西瓜清甜嘅味道,岩晒燒烤果陣飲🍉
甜米露 $18
好少係香港見到嘅韓國特色飲品,係用麥芽水同糯米混合發酵而成,有甜甜地嘅米味

📌味真 (沙田)
地址:沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖

評語
店員友善親切
食物性價比高,超級抵食

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#韓國燒肉 #豬肩肉 #第一城 #豬三層肉 #豬皮 #泡菜豬肉湯 #韓式雞蛋羮 #味真 #性價比高
2024-07-15 70 瀏覽
難得入嚟第一城試咗一間韓國人打青嘅燒肉店。未點單已經上咗一堆小菜,雖然唔可以refill,但係份量好大一定食唔曬。泡菜豬肉湯份量大材料足,唔會好似坊間啲湯咁死咸,有少少辣,好解膩。辣豬皮值得一試,口感煙靭,辣味唔系好重,配埋三款醬一齊食好惹味😋甜甜辣辣嘅豬皮醬同埋黃豆粉都唔錯😋店員會幫你燒肉,對於我哋呢啲燒肉廢柴嚟講,簡直就係一大美事😄。我哋揀咗豬梅肉同埋豬三層肉,肉質鮮嫩爽口,喺燒完之後完全冇油膩嘅感覺,再配埋小菜,酸甜滋味令人食慾大開。特別推薦大家配搭佢哋由韓國運返嚟嘅醃制茗蔥😋泡菜炒飯用一大塊金黃色嘅雞蛋皮包住裡面仲有芝士,價格亦都唔貴,份量大CP值高,值得一試😋飲品方面點咗甜米露同埋西瓜梳打,我就比較鐘意甜米露,尤其系食咗咁多燒肉,飲番杯甜野,中和一下😍味真 (沙田)沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號鋪

特別推薦大家配搭佢哋由韓國運返嚟嘅醃制茗蔥😋

味真 (沙田)
沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號鋪
2024-07-14 56 瀏覽
最近屋企附近開左間韓國過江龍燒肉店,今晚有時間,就同老公去食吓先。餐廳光猛,地方大,環境整潔。呢度係由正宗韓國人主理,佢好nice,每樣食物同醬料都會為客人逐一介紹,仲會落手落腳燒埋肉,服務好好。醬料:有鹽、茄醬、沙律醬、甜辣炸醬、芝士同魚露,另外仲有青辣椒同蒜頭包埋生菜一齊食,真係想食咩味道都有。前菜:有泡菜、酸蘿蔔同沙律。老公話泡菜同酸蘿蔔都幾好食,沙律加左醋,酸酸地幾開胃。肉類:所有肉類係每份100g計,我哋叫左豬三層肉同豬梅肉各兩份。豬肉顏色新鮮,重肉味,燒嘅時候不停滲油,豬三層肉肥瘦均勻,口感軟硬適中。豬梅肉比較淋,脂肪部分就比較實正。兩款包住生菜食,食落又會話覺得好油膩,幾好食。豬皮:餐廳signature菜式,佢本身已經熟左。豬皮燒過幾香,口感彈牙,店員仲幫我哋點埋咖喱粉、黃豆粉同醬汁,好好食。肥牛麵豉湯:牛肉份量都算多,仲有豆腐、蘿蔔、洋蔥同大蔥等配料,麵豉湯味道極濃,帶鮮味,甜甜辣辣,越飲越辣,都幾惹味。韓式雞蛋羹:賣相漲卜卜,熱辣辣,雞蛋加左高湯一齊蒸,內裡有蔥,味道夠鹹,幾香蛋味,口感都滑架,幾特別。飲品:白桃梳打同甜米露都係來自韓國,白桃梳打唔會話好甜,OK喎。

飲品:白桃梳打同甜米露都係來自韓國,白桃梳打唔會話好甜,OK喎。甜米露有米味,甜甜地,幾好飲。
2024-07-11
2024-07-14 50 瀏覽
如果想喺沙田搵好嘅韓燒餐廳,呢間餐廳真係唔可以錯過。一坐低,店員就遞上前菜沙律同各款配料,包括泡菜、白蘿蔔、酸瓜等,仲有生菜、醃製茖蔥、芝士等搭配,真係好豐富!我地叫左以下食物:1. 豬三層肉(100g)五花腩係韓燒必食之一,呢度同韓國一樣原條上枱,油脂豐富,煎香咗之後油香四溢,喺口中大爆發,真係一流!2. 調味豬肋骨(100g)一條條豬肋骨上枱,好壯觀!可以用生菜包住舊肉,加埋泡菜同自己鍾意嘅醃料,一啖放入口,好有層次感,食到停唔到口!3. 豬皮豬皮煎香咗之後有啲似豬肉乾,口感爽彈有咬口,點埋秘製醬汁同黃豆粉,真係非常惹味,必試!4. 香腸(三條)香腸鹹香味濃,口感軟嫩紮實,每一啖都係滿滿嘅幸福感。5. 辣拌蕎麥麵蕎麥麵辣味適中,麵條爽口彈牙,配上韓式醬汁,每一啖都好有滋味。6. 韓式雞蛋羹雞蛋羹口感柔滑,入口即化,帶有淡淡雞蛋香味同清爽嘅高湯味道,令人回味無窮。飲品方面就叫佐甜米露同埋西瓜梳打。甜米露口感清爽、細膩滑潤,帶有濃濃嘅米香味同甜甜嘅糖漿味道,真係一大享受。西瓜梳打解渴提神,清涼舒爽,岩晒夏天同韓燒,飲完精神一振。
如果想喺沙田搵好嘅韓燒餐廳,呢間餐廳真係唔可以錯過。

我地叫左以下食物:

1. 豬三層肉(100g)

2. 調味豬肋骨(100g)

3. 豬皮

4. 香腸(三條)
香腸鹹香味濃,口感軟嫩紮實,每一啖都係滿滿嘅幸福感。

5. 辣拌蕎麥麵

6. 韓式雞蛋羹

韓國20年歷史 全國130間烤肉分店!起韓國做到好出色 今次飄洋過海開首間海外分店😌門口 有啲韓國藝人食相 😋顯示 店舖 曾獲韓國電視節目推介😎📺食燒肉 都最驚 衫褲 索味首先 讚賞 張凳 入邊容量大可以將 隨身物品 放晒入去叫完燒肉 就有一大盤配料達陣即刻放兩個鐵兜入鐵弊分別係 拉絲芝士🧀 、韓式魚露🐟另外仲配有泡菜、白蘿蔔、酸瓜仲有專門用嚟包肉嘅大生菜🥬、醃製 茖蔥、各種醬料好正宗既韓燒set!燒肉類🍖:🐖伊比利豬肩肉200g $130兩個人食,每人食100 gram嘅肉量就差不多了呢個有名嘅豬肩肉 燒嘅時候已經有濃郁豬香、食落 肉質細嫩🐷豬三層肉200g $82層次分明嘅豬三層、有肉有油脂層、食落好Juicy🐽豬皮100g $41一定要試吓!正宗地配上了三種醬咖哩、黃豆粉、豉油一次過點晒三種醬!好味🐂肥牛麵豉湯 $60本身鍾意麵豉嘅人 一定要試吓 我同同行嘅人都好鍾意呢個湯底鹹鹹地辣辣地 撈飯食一流🍳韓式雞蛋羹 $35見到已經覺得好吸引好 Creamy 食落好滑 豆腐咁🥤甜米露 $18韓國特色飲料🍈密瓜梳打 $35密瓜味 岩哂夏天飲仲可以清新一下口腔嘅油膩感

韓國20年歷史 全國130間烤肉分店!
起韓國做到好出色 今次飄洋過海

首先 讚賞 張凳 入邊容量大
可以將 隨身物品 放晒入去

叫完燒肉 就有一大盤配料達陣
即刻放兩個鐵兜入鐵弊
分別係 拉絲芝士🧀 、韓式魚露🐟

另外仲配有泡菜、白蘿蔔、酸瓜
仲有專門用嚟包肉嘅
大生菜🥬、醃製 茖蔥、各種醬料
好正宗既韓燒set!

燒肉類🍖:
🐖伊比利豬肩肉200g $130
兩個人食,每人食100 gram嘅肉量就差不多了
呢個有名嘅豬肩肉 燒嘅時候已經有濃郁豬香
、食落 肉質細嫩

🐷豬三層肉200g $82
層次分明嘅豬三層、有肉有油脂層、食落好Juicy

🐽豬皮100g $41
一定要試吓!