2020-12-07 780 瀏覽
日式食物始終是我首選,在openrice找了一間食評不錯的餐廳,立即找朋友一齊去食。我們點了一個燒肉拼盤<牛魔再現>, 擺盤賣相非常精緻。日本國產A4 和牛肉眼(100g) 和牛油花分布均勻,入口即溶,肉味相對美國Prime牛無咁濃,但就非常嫩滑。美國Prime牛角切一口牛的size, 食落會較有質感美國Prime牛小排聽店員講,這裡是用日本陶瓷爐,火力會較均勻。薄切美國牛小排,肉味濃,有咬口,三款牛個人最喜歡這款肉。煎到一邊出油才好反轉,肉質就會好食。店員教我們先煎四邊,再煎香兩邊會較脆口,食落表皮香脆同時保留到肉汁,夠晒juicy!Prime牛小排煎完有格仔紋,讚一讚自己的烹調技巧😁豚腩肉:薄薄的肉片,不用燒太耐,肉味都夠濃食了幾款肉,點了溫室青瓜蟹子沙律平衡一下,青瓜爽口,蟹子夠新鮮桃味特飲:夠晒冰涼,每食完一款燒肉,都飲一啖去中和味蕾,清新一下口腔日本產帆立貝:配上牛油,蒜,黑松露醬帆立貝本身就很鮮甜,配上這些醬料令食材口感更豐富櫻花海老元貝炒飯:炒飯炒得夠乾身,櫻花海老夠鮮味

我們點了一個燒肉拼盤<牛魔再現>, 擺盤賣相非常精緻。

日本國產A4 和牛肉眼(100g)

美國Prime牛角切

一口牛的size, 食落會較有質感

美國Prime牛小排

聽店員講,這裡是用日本陶瓷爐,火力會較均勻。

Prime牛小排煎完有格仔紋,讚一讚自己的烹調技巧😁

豚腩肉:薄薄的肉片,不用燒太耐,肉味都夠濃

日本產帆立貝:配上牛油,蒜,黑松露醬
帆立貝本身就很鮮甜,配上這些醬料令食材口感更豐富

櫻花海老元貝炒飯:炒飯炒得夠乾身,櫻花海老夠鮮味
2020-12-07 344 瀏覽
難得約咗好姊妹兩個人決定去食燒肉一係唔食一食就要食好啲我哋特登揀間出名食靚肉既和匠我地先嗌左個日本帆立貝一個牛魔再現套餐溫室青瓜蟹子沙律三文魚子海膽炒飯日本帆立貝配左上呢個牛油同埋呢個牛黑松露醬本身個味冇特別好重美味黑松露醬加埋海鮮飯啊嗰度燒出嚟嘅香味恰到好處牛魔再現套餐已包左牛小排牛角切同埋和牛肉眼本身啲牛肉已經真係好靚油脂分布好平均燒牛肉嘅時候餐廳職員就會教導同埋示範非常貼心和牛嘅油脂真係喺口度爆發出來牛小排係佢教導之下我就真係燒到我嘅坑紋出嚟嗰間牛味都好重一邊燒一邊香味撲鼻各有都有各特色享受溫室青瓜蟹子沙律溫室青瓜所以非常爽口配上蟹肉經典好食三文魚子海膽炒飯飯粒分明唔會油膩食埋呢個飯感覺都係大滿足
難得約咗好姊妹

飯粒分明
唔會油膩
食埋呢個飯
感覺都係大滿足
「和匠」地址位於佐敦長樂街,距離港鐵站只需幾分鐘路程,不過單憑長樂街的地址的確有點難找,食客可以嘗試走向志和街,在女拔萃學校側面對開,會比較容易見到。除了單點燒肉外,餐廳也有一些牛肉、豚肉、海鮮套餐,適合2-4人份,基本上套餐的配搭都算豐富,可以試到幾款不同部位的肉類,可以先品嚐過後再加點。而且套餐價錢豐儉由人,價錢因應不同食材和份量相應調整。【Passion Fruit & Green Apple Soda】飲品方面,除了酒精飲品和汽水外,餐廳還有提供幾款簡單的mocktail,用上不同水果口味的糖漿配上梳打水,非常解渴涼爽。【日本安曇野豆腐沙律】安曇野出名盛產豆腐,豆味香濃而且夠嫩滑,配上新鮮沙律菜和胡麻醬,清新之餘亦又不失芝麻醬香,十分開胃。【牛魔再現-2人前】2人前拼盤賣相精美,牛肉雪花均勻,看得出食材非常優質。拼盤一共有三款精選牛肉,口感風味各有特色,包括日本國產A4和牛肉眼、美國Prime牛小排、美國Prime牛角切。而喜歡厚切口感的食客亦可以額外升級至厚切美國Prime牛小排。【日本國產A4和牛肉眼】A4和牛的油脂相當豐富,當兩面燒至網格紋後,入口即溶,牛油香味更加突出,

【日本安曇野豆腐沙律】

【牛魔再現-2人前】

【日本國產A4和牛肉眼】
A4和牛的油脂相當豐富,當兩面燒至網格紋後,入口即溶,牛油香味更加突出,加上微微焦香,令人齒頰留香!

【美國Prime牛小排】
美國Prime牛小排肉味非常濃郁,同時牛小排本身帶有油筋,在燒烤過程中油脂流出後香味四溢,而且油花讓肉質結實之餘亦仍然保留嫩滑,非常推介!

【美國Prime牛角切】
美國Prime牛角切即一口牛柳粒,燒烤的時間較長,期間要不斷翻滾,但燒完也不靭,口感紥實~

【鹽燒豚腩肉】
五花肉肥瘦層層分明,只有以鹽巴簡單調味,可以品嘗到食材的原味~

兩面大火燒烤能鎖住肉汁,不消一會兒就能燒得特別香脆。

【黑松露牛油帆立貝】
原隻帆立貝上放上蒜蓉黑松露醬及大片牛油,燒完後帆立貝仍能保持濕潤。

蒜蓉黑松露牛油燒完後包裹著帆立貝,啖啖肉又香氣十足~

【櫻花海老元貝炒飯】
驚喜之作!炒飯本身炒得非常乾身有獲氣,混合櫻花蝦令香味更豐富~而炒飯當中亦有超多元貝,多添一份鮮香,超惹味又大大碟,超值!
2020-11-29 162 瀏覽
在繁華的佐敦,一條小巷中,竟然隱藏着這間隱世的燒肉店,店內外都很具日本的風情,環境就像置身在日本寧靜的小鎮中一分錢一分貨,這個道理沒有錯,這裏的牛肉和其他食物的質素絕對高質,相信這方面食過的朋友都不用懷疑溫室青瓜蟹子沙律這個沙律的主角,很多人都會放在蟹子和蟹柳身上,但是這種溫室青瓜的淡然清新感覺,再加上片狀切割的方法,更能感受到青瓜Fresh的感覺一啖清新,一啖味道濃郁的蟹子,層次分明牛魔再見三種口味,配合三種煮法的燒肉,睇賣相已經知道絕對係高質之作美國Prime 牛小排美國最高級別嘅牛肉,肉質同脂肪比例均勻,眼見分布得很平均,肉味濃郁,亦因為脂肪分布均勻,令牛肉入口肉質非常嫩滑,當煎得一面開始出油的時候,就係反轉燒另一面的時候了每一件都很軟熟,就讓牛肉的味道滲進口腔中的每一寸吧日本產A4和牛肉眼這個A4和牛肉眼,油花豐盈,放在日式陶瓷爐上輕輕一燒,會很均勻地燒出油花,很有牛脂的香氣。美國Prime牛角切同牛小排相比,牛角切較有咬口,亦相對較容易做到外脆內軟的質感,用高火燒到外層微微焦香,將肉汁鎖死在角切內,令牛肉的鮮味發揮得淋漓盡致日本產帆立貝配上牛油,蒜蓉及黑松露醬的帆立貝,聽配搭

溫室青瓜蟹子沙律

一啖清新,一啖味道濃郁的蟹子,層次分明

牛魔再見

三種口味,配合三種煮法的燒肉,睇賣相已經知道絕對係高質之作

美國Prime 牛小排

每一件都很軟熟,就讓牛肉的味道滲進口腔中的每一寸吧

日本產A4和牛肉眼

美國Prime牛角切

日本產帆立貝

配上牛油,蒜蓉及黑松露醬的帆立貝,聽配搭已經感受到是將最濃郁最惹味的配料,搭配在新鮮的海鮮身上,務求將鮮味層次昇華

帆立貝的飽滿,充滿光澤,一路燒,一路聽到的「吱吱」聲響,令你等待進食的心情更加衝動

溶化了的牛油伴以蒜蓉及黑松露,混和了帆立貝的肉汁,啖啖滋味

鹽燒豚腩肉

豬腩肉最好食的地方,就是他的肥瘦分明,鮮紅而有光澤的豬腩肉,我喜歡將他燒焦一點,薄薄的豬腩肉會更顯得通透和脆口

櫻花海老完元貝炒飯

櫻花蝦所到之處,定必令該道餸菜更加香氣四溢。微小的櫻花蝦均勻地混進每一啖炒飯當中,帶點點的鹹香味,配上元貝粒,就像吃一道海味精華般的炒飯,鮮味十足

餐廳有茶提供,但吃燒肉怎能不喝一口凍飲,叫了一杯熱情果特飲,清新的果香而不會過甜,喝一口讓口腔擁有更清新的味道

要吃好的一餐,要吃好的燒肉,這裏是一個好地方

2020-11-22 260 瀏覽
呢排天氣開始轉涼,返工又無咁忙,終於可以搵朋友一齊去食燒肉。和匠鄰近佐敦地鐵站,位置非常方便。兩個人一坐低就店員就放低左個MENU比我地睇。先點了前菜,日本安曇野豆腐沙律配胡麻醬,清爽開胃,豆腐豆味濃。鹽燒豚腩肉,吃的時侯充滿肉汁,豚香十足,又不會太肥膩。牛摩再現set:日本國產A4和牛肉眼、油脂分布好平均,入口即溶美國Prime牛小排,鲜嫰味美,肉汁豐富美國Prime牛角切,較厚身,肉味濃郁,一口一粒剛剛好海神炒飯,份量十足,粒粒分明的米飯配上啖啖海鮮,十分滿足。Mango Mocktail,茫果味濃,食燒肉時必叫飲品!

兩個人一坐低就店員就放低左個MENU比我地睇。

鹽燒豚腩肉,吃的時侯充滿肉汁,豚香十足,又不會太肥膩。

牛摩再現set:
日本國產A4和牛肉眼、油脂分布好平均,入口即溶
美國Prime牛小排,鲜嫰味美,肉汁豐富
美國Prime牛角切,較厚身,肉味濃郁,一口一粒剛剛好

海神炒飯,份量十足,粒粒分明的米飯配上啖啖海鮮,十分滿足。

Mango Mocktail,茫果味濃,食燒肉時必叫飲品!
2020-11-10
2020-11-22 257 瀏覽
十分想念去日本,但奈何去不了,今晚就和友人來個日式燒肉夜,暫且止止渴!🤩正式燒肉前,先來一個日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬)。沙律菜新鮮爽口,豆腐充滿豆味,加上胡麻醬點綴,開胃之選。牛魔再現的拼盤分別包括日本國產A4和牛肉眼、美國Prime牛小排和美國Prime牛角切。全部牛肉雪花漂亮,各方面平均充滿牛味,而且口感稔滑。牛肉眼和牛小排好快熟,記得不要燒過籠!爐頭夠熱,所以全部肉的表面都有焦香。額外再點了個豚腩肉(鹽燒),店員推介。海神炒飯:其實就是海鮮炒飯,裡面有蜆肉、墨魚等等的海鮮,炒飯粒粒分明,不會過於油膩。Peach Mocktail:吃燒肉必定要點杯飲品解渴,mocktail夠凍,飲前記得攪勻,桃味在底下。

日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬)
牛魔再現
額外再點了個豚腩肉(鹽燒),店員推介。
豚腩肉
海神炒飯
Peach  Mocktail
日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬)
2020-11-21 3689 瀏覽
今日跟朋友即興約了在佐敦食飯,油尖旺的美食眾多之下,我們就預約了這家和匠燒肉店,打算好好地慰勞一下自己。餐廳位置比較隱世,不過勝在環境好,座椅舒適,餐牌上的選擇都算多~日本安曇野豆腐沙律凖備食肉前都要食多少少蔬菜打個底,蔬菜好新鮮爽口,而且豆腐嫩滑,配芝麻醬好好味,肉未到就被我們清光光了。鹽燒豬腩肉肥瘦比例均勻,燒的時候將豬腩肉的油脂逼了出來,令外層變得香脆又不油膩。而且調味適中,不用配醬汁已經好惹味。日本帆立貝配牛油、蒜蓉及松露醬帆立貝好肥美,濃厚的松露味令帆立貝的甜味更加突出。牛魔再現(二人前)包括有(左起)美國prime牛小排、日本產A4和牛肉眼及美國prime牛角切。一看就知肉質非常好,色澤鮮艷。首先想讚一讚職員的服務態度,會先介紹各款肉的特色及最佳的燒煮方法。我最喜歡的是牛小排!因為既有細嫩的口感又有非常濃郁的牛味,好出色!日本A4和牛牛眼亦非常出色,其油脂更多,入口即溶,肉汁滿滿,牛的油味齒頰留香牛角切的油脂相對較少,但好有咬口,先把每邊的肉輕輕燒熟,再將其中一邊燒得香脆,口感就更有層次。櫻花蝦海老元貝炒飯好有驚喜,櫻花蝦的份量非常多,元貝先切粒再炒入飯中,份量都不少,餐廳

日本安曇野豆腐沙律

鹽燒豬腩肉

日本帆立貝配牛油、蒜蓉及松露醬
帆立貝好肥美,濃厚的松露味令帆立貝的甜味更加突出。

牛魔再現(二人前)

櫻花蝦海老元貝炒飯
好有驚喜,櫻花蝦的份量非常多,元貝先切粒再炒入飯中,份量都不少,餐廳有先把櫻花蝦炒出蝦油再炒飯,令炒飯包裹著濃濃的蝦味,加上元貝粒的鮮甜,整個炒飯好有鮮味!

整體來說,非常高質,是值得encore的燒肉店。

2020-11-05
  • 豚腩肉
2020-11-14 242 瀏覽
我喜歡吃燒肉 。今天難得好友 即興約我吃燒肉,我當然說好。餐廳很好找,就在佐敦站b2出口,走兩三分鐘就到了。 一來到當然要點牛肉拼盤啦 !看中了 牛魔再現 那一set ,貪它有齊美國prime及 日本和牛。 Set看來都不錯 ,而店員會分別教我們燒三種肉類的 竅門。 燒肉就像打功夫一樣 ,燒不同的肉,會用不同的技巧和攻略。 ▶️美國prime牛小排 燒燒一面直至有血水, 直至燒到有焦香 ▶️美國prime 牛角切 輕輕在爐上快炒幾下, 然後放在爐上, 繼續燒熟 ▶️日本a4和牛放在爐上燒五秒, 反轉後等待,燒至有焦香 也點了豆腐沙律。豆腐最為出色,濃滑帶豆香,配合沙律菜可解滯膩。 另外,緬甸虎蝦好好吃的。你看,虎蝦大如手掌。吃下肉質爽甜。吃得過。 有點意猶未盡 ,加多個三文魚籽海膽炒飯。估不到又不錯喎,炒飯內有三文魚籽、海膽、帶子等等。我個人不喜歡三文魚籽加左炒飯的口感,但以炒飯本身水準而言,冇得彈。
我喜歡吃燒肉 。今天難得好友 即興約我吃燒肉,我當然說好。

餐廳很好找,就在佐敦站b2出口,走兩三分鐘就到了。

▶️美國prime牛小排
燒燒一面直至有血水, 直至燒到有焦香

▶️美國prime 牛角切
輕輕在爐上快炒幾下, 然後放在爐上, 繼續燒熟

▶️日本a4和牛
放在爐上燒五秒, 反轉後等待,燒至有焦香

宵夜
  • 日本安曇野豆腐沙律
  • 日本國產A4和牛肉眼
  • 日本國產帆立貝(黑松露蒜蓉牛油燒)
很久沒吃過燒肉, 突然心裏泛起一股 燒肉癮, 就立刻約好友去吃了。這裏的 老闆 和店員很好, 會細心地教我們 燒各種肉類 和海鮮 的技巧。當晚一早已 看到了黑板上推介的虎蝦 ,已經有衝動想吃。 然後 老闆 也極力推薦 介紹店家的虎蝦是真正的海 蝦,並非雪藏貨 ,那我們也有點信心了, 一於試下吧!虎蝦上枱的時候 ,我們都睜大了眼睛 !因為真的很大隻哦! 是一個頗誇張的size。 老闆悉心地教我們如何燒 大虎蝦, 以免浪費 這麼好的食材。 由於虎蝦非常大隻, 每一邊 都要燒, 因此起碼要十多分鐘 才完成燒烤過程。燒熟後仍然很大隻 。啖啖肉 而且夠新鮮。肉質爽滑彈牙 ,其中一隻虎蝦蝦頭 藏有 橙橙紅紅 的蝦膏, 更是鮮甜得不得了。 我們都同聲讚好。果然 食完這個虎蝦 回不了頭 ,可能再也不想吃 雪藏貨了 ,完全兩回事的口感。第二樣是 黑松露蒜蓉 牛油帆立貝。帆立貝 肉質正常, 最出色的 還是 蒜蓉牛油醬 ,令帆立貝 生色更多。另外我們也點了燒肉。 朋友特別喜歡牛肉 ,因此 點了牛魔再現 拼盤。拼盤有:🔸️ 日本國產A4和牛肉眼🔸️美國prime牛小排🔸️美國prime牛角切美國prime 又有 嚼

特大緬甸虎蝦

第二樣是 黑松露蒜蓉 牛油帆立貝。

拼盤有:
🔸️ 日本國產A4和牛肉眼
🔸️美國prime牛小排
🔸️美國prime牛角切

美國prime 又有 嚼頭, 肉味香濃
A4和牛 則是各方面平均,既有肉香而口感較 稔滑。

三文魚子海膽炒飯

最後點了 三文魚子 海膽炒飯。
這個炒飯炒得好好 ,粒粒分明 ,乾身而不油膩。 可能是加了海膽 ,炒飯鹹鹹香香的, 令我一口接一口吃不停。 炒飯上的三文魚子和帶子粒有很多, 配合炒飯一起吃, 口感好特別。

步出店門口 ,仍念念不忘 那隻 誇張的 虎蝦, 老闆果然冇介紹錯。我一定會再來品嚐它。

• 緬甸虎蝦
  • 海膽炒飯
2020-11-13 204 瀏覽
呢間佐敦小店主打日式燒肉同料理牛肉品質上盛 唔使食到最高級已經好滿足厚切牛舌同牛小排都好香好好味不過價錢稍貴雞肉亦出奇地好食 採用日本雞店員會幫你燒雞翼 唔使點調味已經好有雞味不過飲品種類唔多 關門時間亦較早
呢間佐敦小店主打日式燒肉同料理
牛肉品質上盛 唔使食到最高級已經好滿足
厚切牛舌同牛小排都好香好好味
不過價錢稍貴
雞肉亦出奇地好食 採用日本雞
店員會幫你燒雞翼 唔使點調味已經好有雞味
不過飲品種類唔多 關門時間亦較早
  • 日本國產A4和牛肉眼
食物質量尚可,但與相同品質比較價錢略嫌昂貴。用餐當晚人流不多,但男侍應態度冷淡、上菜及結帳等待時間無止境;女經理更態度囂張,待客之道完全欠奉。以後一定不會再光臨。
態度囂張,待客之道完全欠奉。
以後一定不會再光臨。
2020-09-30 894 瀏覽
個晚有最低消費 每人$380低消令人有種 中意食乜隨便叫! 的錯覺lol 好愉快 我地叫左呢個牛魔再現,升級左做厚切 prime 牛小排左: a4 和牛肉眼 右: 厚切 美國prime 牛小排呢到的和牛冇溶得咁緊要 剛剛好牛角切牛舌豬頸肉雞肉其實燒肉都係標準的好味,呢間的肉不錯唔會有驚嚇/ 驚喜,不過店員很好,會教我地燒,食過咁多次,但今次係第一次知道燒肉的技巧,肉幾時標油,標血,幾時反,幾時食,幾時落爐中心,幾時炒下先好燒,呢d都係第一次聽住人教咁跟住燒~呢個天婦羅不得了! 第一次食到呢種炸皮口感可能唔係個個會中意, 但我好中意! 佢係3分脆7分q彈的麵包感注意: 唔係放軟左,係熱烘烘的很新鮮好中意呢種口感 lol 實係落左唔知咩粉落去混埋一齊整脆醬蕎麥冷麵這個絕對係最好味的野!!!!!! 超中意食冷麵,同埋撈左wasabi入個麵汁再一齊食,超清新地完結左 呢餐飯,洗走先前所有油感重的肉但竟然唔記得落芝麻醬 T^T 好失策稻庭冷烏冬烏冬淡D,冇蕎麥冷麵咁好味~
個晚有最低消費 每人$380
低消令人有種 中意食乜隨便叫! 的錯覺lol 好愉快
我地叫左呢個牛魔再現,升級左做厚切 prime 牛小排
左: a4 和牛肉眼 右: 厚切 美國prime 牛小排
呢到的和牛冇溶得咁緊要 剛剛好
牛角切
牛舌
豬頸肉
雞肉

其實燒肉都係標準的好味,呢間的肉不錯唔會有驚嚇/ 驚喜,
呢個天婦羅不得了! 第一次食到呢種炸皮口感
注意: 唔係放軟左,係熱烘烘的很新鮮
好中意呢種口感 lol 實係落左唔知咩粉落去混埋一齊整脆醬
蕎麥冷麵
但竟然唔記得落芝麻醬 T^T 好失策
稻庭冷烏冬
烏冬淡D,冇蕎麥冷麵咁好味~
2020-07-12 1525 瀏覽
復課幾日,大人小孩都奔波勞碌。又係時候食返餐好嘅令自己開心下,今次去佐敦鬧市嘅和匠食燒肉 。呢間日式居酒屋嘅燒牛出名正!六點到達,只有幾台入座。但食客之間距離OK,感覺尚算安全。店員態度殷勤有禮,馬上問我哋有乜喜好,之後介紹咗一個二人嘅牛魔王套餐,佢啲牛真係好出色。特別係套餐裏面嘅A4和牛,入口即溶,脂肪比例啱啱好。牛角切也很香,油份足!前菜叫了二隻磯煮鮑魚,好夠入味又林身。另外散叫了黑松露醬日本帶子、牛仔骨及豬腩肉。個人都係欣賞燒牛肉多d,豬腩肉燒咗好似脆卜卜煙肉咁。
六點到達,只有幾台入座。但食客之間距離OK,感覺尚算安全。

前菜叫了二隻磯煮鮑魚,好夠入味又林身。

另外散叫了黑松露醬日本帶子、牛仔骨及豬腩肉。

個人都係欣賞燒牛肉多d,豬腩肉燒咗好似脆卜卜煙肉咁。

2020-06-22
2020-07-03 1187 瀏覽
一直想食呢間嘅A5飛驒牛好耐🤪所以就趁生日去食睇餐牌寫A5飛驒牛7安士 係咁嘅樣 (成塊牛扒 大大塊)🤤🤤點知黎到變佐係另一個切好薄片樣.....🤬🤬價值$860(得10~12塊?)而且全部食物都”價超所值”💸💸💸💸💸又唔係特別好食!整體上,餐廳抽風系統都唔係幾好燒一陣都好大油煙味而且服務態度又唔係特別好🤷🏼‍♀️完全唔建議其他人再食❌❌❌完全中伏!!! 中伏!!!!!!中伏!!!!!🚫
一直想食呢間嘅A5飛驒牛好耐🤪
所以就趁生日去食

點知黎到變佐係另一個切好薄片樣.....🤬🤬
價值$860(得10~12塊?)
而且全部食物都”價超所值”💸💸💸💸💸
又唔係特別好食!

整體上,餐廳抽風系統都唔係幾好
燒一陣都好大油煙味
而且服務態度又唔係特別好🤷🏼‍♀️
完全唔建議其他人再食❌❌❌
完全中伏!!! 中伏!!!!!!中伏!!!!!🚫

朋友推薦我食呢間經常幫襯嘅日式燒肉,話有去咗日本食燒肉嘅感覺。習慣咗食燒肉或者油膩野之前會先食一啲蔬菜,日式麻醬豆腐沙律就啱晒我,粟米豆腐都令到我陣間開胃啲。美國Prime牛小排,味道算係比較一般喺香港食燒肉會食到嘅牛扒,但係佢脂肪比例比較好,燒熟之後都仲係好淰,嚟到依間燒肉一定要試。美國Prime牛角切,呢碟牛角切,比起牛扒更肥脂肪更多,食過出面好多牛角切好多時候肉質都係比較靭,但呢一點完全唔會,可以放心六面都燒香一啲。鹽燒豬腩肉係有驚喜嘅,初頭見到佢以為會好肥好膩,但係可能佢切得比較薄,當燒到啲脂肪位溶晒,成塊腩肉變到好香脆好好食,一啲都唔肥膩。鍾意牛味比較濃嘅就一定要試吓呢碟特選霜降牛仔骨,牛肉嚟講呢碟係最平嘅,但係黐住骨嘅部份肉質係最好食,肥瘦亦都適中。海鮮呢揀咗呢個,日本帆立貝黑松露蒜蓉牛油燒,聽個名入邊嘅材料就知道佢有幾好食,帆立貝夠新鮮夠大隻,吸晒溶咗嘅松露同牛油汁,無可挑剔,食完一隻會有想食多隻嘅衝動。仲有其他日本燒肉店先食到嘅肉呢度都有,好似A4和牛, A5飛驒牛同埋其他海鮮就下次先再嚟試。