我算係老顧客,一家大細原本都好鍾意食和味,外賣都會叫和味。但因為真係忍無可忍D呀姐語氣態度先出聲!🤬🤬🤬嘢食又唔係特別好味,D燒味又少,除非叫肶既部位,如果唔係就得兩三舊燒味,成盒都係白飯,汁都冇乜😑其他嘢食又麻麻地,早餐又淡茂茂,午餐菜又少,晚餐蒸D魚求求其其熟過頭😑😑😑我略過講幾樣嘢食,我係老顧客唔止食過咁少嘢食既,係有幾樣嘢好味既,不過再咁樣落去好味既都會變差,成日唔跟足!會唔會真係忙過頭所有嘢都唔洗跟足呀?好多人咩食咩?再咁樣落去真係會趕曬D熟客走囉😂新顧客唔知頭唔知路會中招😂只不過係一般茶餐廳既嘢,無論堂食定叫外賣都好,個個服務態度差到爆燈,D語氣呀,哇,唔情唔願咁,唔好做啦,繼續咁樣落去趕客!唉,不過唔想再因為貪方便而受氣啦,以後都唔會再幫襯!😡😡😡
2018-02-05 201 瀏覽
這間茶記原本是廣東燒味, 去年裝修後變成現在的"和味", 同樣以燒味為主軸, 同以前廣東燒味比較價格上漲了15-20%, 當然新店望上去似乎執"正"咗D同光猛咗, 這天來下午茶醫肚, 叫了個燒鴨湯瀨$35, 碗粉正常燒味鋪SIZE, 個湯属甜口嗰隻, 瀨粉彈牙, 燒鴨係鴨胸同尾背, 胸肉少少嚡但仍然算是有鴨味, 另一個乾炒牛河$42就等咗差不多15分鐘才做到出來, 色深唔算咸, 牛肉大大片惜無任何味道同駝鳥肉無大分別, 芽菜份量少之餘重要係唔知同邊處入嘅芽菜條條又短又瘦, 好難先搵到一條更加唔使講有咩咬口啦! 服務就都係深水埗加旺角式, 即係叫客入內坐, 坐低後再有多客人入來就叫你搬枱呀嗰種以店搵錢優先, 客人只係應該遷就的! 如果套用特朗普競選名句ur shop first!!!就係呢種服務態度嘞! 雖然現實係咁但佢生意依然咁旺場, 實在沒得講, 大家即既然咁like 多d來捧場吧!

ur shop first!!!

2018-02-04
$38.5 (下午茶)
2017-11-24 277 瀏覽
是日下午打算到深水埗買童軍繩教女童軍繩結,所以約了在該區住的好友午餐~~~餐湯不錯,厲害係好合晒我的心意(因為我唔喜歡食中湯的湯渣)我和好友相同地點了蒜汁雞扒火腿飯,雞扒尚算ok,但肉未係最軟熟,好在都夠汁撈飯食個凍檸樂超多冰,但我怕飲唔晒,所以我直接將檸檬唧汁入可樂罐拎走,好過額外俾一蚊拎個紙杯裝咁唔環保~~~呢度埋單可以用八達通找數,意想不到呢間咁細規模的茶餐廳員工要指紋打卡返工,感覺係誇張咗

餐湯不錯,厲害係好合晒我的心意(因為我唔喜歡食中湯的湯渣)

2017-11-22
午餐
2017-09-07 436 瀏覽
呢間野前身係臭名遠播既廣東燒味,一入去坐低見到d侍應阿姐心知不妙,全部都係廣東燒味舊班底,個個黑口黑面,撥極手都冇人理,撥左一陣,有個仔行埋黎,成個大佬甘:“得啦唔洗撥啦,見到你啦。叫左個燒肉飯,一咬,嘩d皮硬到呢,完。講下餐廳環境:話晒新開張,新裝修,係夠光猛既,但係全間餐廳得一半係坐得人,因為有一半對住門口,雖然門口有道趟門,但係長期有個阿姐企喺度又開又山,門口d廢氣係甘捲入黎,冇野既,米當食大排檔囉

叫左個燒肉飯,一咬,嘩d皮硬到呢,完。

• 硬皮燒肉
2017-08-15 390 瀏覽
茶餐廳格局、門口寫住燒味專家,門口新裝修,行到入去都幾大間,差不多有20張枱,座位寬躺舒適,仲有兩部大電視,試吓佢啲燒味又幾專家,叫咗兩個例牌晚餐,招牌叉燒飯及燒鵝切雞飯,奉送例湯及飲品一柸(凍飲加$3),晚餐大約50幾蚊一個,招牌叉燒都唔錯,食叉燒必須半肥瘦叉燒才好吃,叉燒味道可以、油雞燒鵝正正常常,門口堪稱自己是燒味專家,就誇大咗啲。送嗰個例湯,超級味精,只係飲咗一啖,收工。奶茶朋友投訴唔夠茶味,只飲到奶味,我杯凍檸茶都係唔夠茶味。
2017-08-09
環境裝修好靚!燈光很充足地方很乾淨。食物味道正👍員工招呼很有禮貌,招呼周到。燒味質素有水準,很多選擇!大熱天時冷氣夠凍。西多士很好味唔會太甜。芝士磨菇釀雞翼很有特色。一定會回來再試。😋乾炒牛河有鑊氣,大大碟👍奶茶很有茶味但又唔會蓋過奶味,好滑!叉燒半肥瘦好正。果然係即燒燒味。食完埋單一啲都唔貴,價錢適中!住隔離街嘅我仲可以嗌外賣直接送去我屋企!😋深水埗終於有一間有質素的茶餐廳了!意外驚喜😎
奶茶很有茶味但又唔會蓋過奶味,好滑!
  • 芝士磨菇雞中翼
2017-07-03 370 瀏覽
非常之大雨,但是還是外出吃午餐,因為每天都花這麼多時間在辦公室,難道不會悶嗎,你不悶,我看你也看到悶。來到的時候人不算太多,獨自坐了一個四人座,之後竟然須再有三個人搭枱。一時,非常之多人,餐廳接近座無虛席。本人點一個常餐,有沙嗲牛肉麵,拼炒蛋火腿及多士。沙嗲牛肉麵先來,麵條還有點兒煙韌彈牙,浸了湯一會兒當然會比較林,但是總括來說,麵條不差。牛肉有四五片,不算非常之老,當然有用鬆肉粉醃過,味道還好也不太差,將麵條配合沙嗲醬來吃味道還好吧。炒蛋,雖然有少少流質,但是另一部份卻顯得太熟,味道僅屬一般;多士兩大塊,牛油不太多,不太肥膩,但是沒有烤得香脆,普普通通。人衰行路打倒褪,家中已經有很多小蟑螂,來茶餐廳吃東西的時候茶走竟然也有小蚊子不慎掉了到茶走之中,圖片為本人殺死蚊子的真相。奶茶味不太濃,有待改善。餐廳新開,光猛亮堂,但是食客轉來轉去。因為有時兩個客人坐了四人座,店員將食客調來調去之後有沒有改單,於是凍檸茶不知道應該給誰人;亦有看見凍檸茶沒有長羹,反而有兩條飲管之趣事。

沙嗲牛肉麵先來,麵條還有點兒煙韌彈牙
,浸了湯一會兒當然會比較林,但是總括來說,麵條不差。

人衰行路打倒褪,家中已經有很多小蟑螂,來茶餐廳吃東西的時候
茶走竟然也有小蚊子不慎掉了到茶走之中
,圖片為本人殺死蚊子的真相。奶茶味不太濃,有待改善。

;亦有看見凍檸茶沒有長羹
,反而有兩條飲管之趣事。