2023-12-20
六點半左右到達,場內不算多人,打工人都下班了,今日全場比較寧靜。地點尚近會展站,食完飯有得去附近海濱行吓,是個聚會好地方。餐牌選擇唔算多,價錢唔算貴 (相比同類餐廳、地理位置)比呢兩枝枱上氣泡茶吸引左。令我諗起日本嘅綠茶汽水🥤點餐加錢叫咗,味道有柚子味配合淡玄米茶。感覺清新、氣泡充足。香港製野飲+啤酒🍻都好似偏向行小清新路線#水果茶 設計幾靚,望落去都多水果🍉適合打卡。味道都唔會太甜,又係小清新系列~#芝士蕃茄玉子 暖的、多汁、用料足、有小驚喜! 👍🏻配合住拉絲芝士,有小小似食緊pizza。啖啖‘’肉‘’#招牌蚵仔餃子🥟 食得出重蠔味,應該係成隻蠔打爛哂而造。有少少汁水,成件事都幾特別。建議個皮可以煎脆少少~ 不過呢個幾得意,值得推介👍🏻套餐加配的炒飯,粒粒分明👍🏻用料足👍🏻調味夠、不會太鹹👍🏻算係一個小驚喜主菜吉列豬扒,又把我驚艷到!塊豬扒,真係超級厚!而且唔會炸得柴唔老即炸即起脆卜卜!!仲有汁!推介!成個套餐仲有儀式感,自己研磨芝麻再加入中濃醬!小茶也挺可口!另一個主菜:貴重鍋豆乳湯底好特別!雞件原材料,算得幾好,不知道是否日本雞挺滑、份量挺足總結呢餐幾滿意 地理位置尚算方便價錢唔
地點尚近會展站,食完飯有得去附近海濱行吓,是個聚會好地方。
餐牌選擇唔算多,價錢唔算貴 (相比同類餐廳、地理位置)
比呢兩枝枱上氣泡茶吸引左。令我諗起日本嘅綠茶汽水🥤
香港製野飲+啤酒🍻都好似偏向行小清新路線
主菜吉列豬扒,又把我驚艷到!
塊豬扒,真係超級厚!
而且唔會炸得柴唔老即炸即起脆卜卜!!仲有汁!推介!
另一個主菜:貴重鍋
豆乳湯底好特別!
雞件原材料,算得幾好,不知道是否日本雞
挺滑、份量挺足
總結呢餐幾滿意 地理位置尚算方便
價錢唔算貴~ 環境較為寧靜,聚餐好地方!