2023-12-20 1062 瀏覽
六點半左右到達,場內不算多人,打工人都下班了,今日全場比較寧靜。地點尚近會展站,食完飯有得去附近海濱行吓,是個聚會好地方。餐牌選擇唔算多,價錢唔算貴 (相比同類餐廳、地理位置)比呢兩枝枱上氣泡茶吸引左。令我諗起日本嘅綠茶汽水🥤點餐加錢叫咗,味道有柚子味配合淡玄米茶。感覺清新、氣泡充足。香港製野飲+啤酒🍻都好似偏向行小清新路線#水果茶 設計幾靚,望落去都多水果🍉適合打卡。味道都唔會太甜,又係小清新系列~#芝士蕃茄玉子 暖的、多汁、用料足、有小驚喜! 👍🏻配合住拉絲芝士,有小小似食緊pizza。啖啖‘’肉‘’#招牌蚵仔餃子🥟 食得出重蠔味,應該係成隻蠔打爛哂而造。有少少汁水,成件事都幾特別。建議個皮可以煎脆少少~ 不過呢個幾得意,值得推介👍🏻套餐加配的炒飯,粒粒分明👍🏻用料足👍🏻調味夠、不會太鹹👍🏻算係一個小驚喜主菜吉列豬扒,又把我驚艷到!塊豬扒,真係超級厚!而且唔會炸得柴唔老即炸即起脆卜卜!!仲有汁!推介!成個套餐仲有儀式感,自己研磨芝麻再加入中濃醬!小茶也挺可口!另一個主菜:貴重鍋豆乳湯底好特別!雞件原材料,算得幾好,不知道是否日本雞挺滑、份量挺足總結呢餐幾滿意 地理位置尚算方便價錢唔

地點尚近會展站,食完飯有得去附近海濱行吓,是個聚會好地方。

餐牌選擇唔算多,價錢唔算貴 (相比同類餐廳、地理位置)

比呢兩枝枱上氣泡茶吸引左。令我諗起日本嘅綠茶汽水🥤

香港製野飲+啤酒🍻都好似偏向行小清新路線

主菜吉列豬扒,又把我驚艷到!
塊豬扒,真係超級厚!

而且唔會炸得柴
唔老
即炸即起
脆卜卜!!仲有汁!
推介!

另一個主菜:貴重鍋
豆乳湯底好特別!
雞件原材料,算得幾好,不知道是否日本雞
挺滑、份量挺足

總結呢餐幾滿意
地理位置尚算方便
價錢唔算貴~ 環境較為寧靜,聚餐好地方!
2023-12-19 670 瀏覽
這間和歌山主打食西日式料理,裝修以木系為主,環境舒服。餐牌選擇都頗多,除了日底料理,更有西式意粉及薄餅。餐廳有四款的貴重鍋料理,點了一份黑豚肉鍋$138,擺盤吸引,以白味噌做湯底,一格格的盛盒放了主角黑豚肉,日本豆腐,魔芋結,野菜盛合等,仲可以配上拉麵或白飯,份量都頗多。黑豚肉肥瘦適中,不沾醬油,食本身的肉味已足夠。另有配料可以追加。仲可以加錢配埋UCC 出名的炭燒咖啡,十分香濃。自家製的牡蠣餃子幾特別,比較少有,$78/5隻,餃子餡包上牡蠣,煎得外皮脆身,食到很濃郁的蠔味。涼拌紋甲墨魚$58,墨魚嫩滑而有咬口,味道爽甜,配上醃過的洋蔥青瓜,十分開胃。芝士玉子燒$68,一上枱就充滿香氣,滑滑的玉子配上大量芝士蕃茄醬,惹味邪惡。切成長形的翠玉瓜天婦羅沒有厚厚的粉漿,炸得乾身不油膩

切成長形的翠玉瓜天婦羅沒有厚厚的粉漿,炸得乾身不油膩
2023-12-17
2023-12-18 458 瀏覽
今日同同事係灣仔放工,去咗呢間日本嘢食🥘牡蠣海鮮鍋 $168-牡蠣幾肥美 味道濃甜 魷魚肉厚 帶子嫩又夠大粒 湯底湯白色 鮮甜味強烈 當中拉麵麵質幼帶彈性 有少許驚艷🥟自家製牡蠣餃子 $78-餃子一碟5隻 外皮煎脆 內有海鮮濃汁 牡蠣混合豬肉 鮮味十足🧀芝士玉子燒 $68-玉子燒嫩滑 配上茄汁酸中帶甜 面層帶一大片火炙燒過嘅芝士🍤海老天婦羅 $48-天婦羅粉唔算厚 帶溫熱天婦羅汁 蝦口感夠彈力🍹和歌山水果茶王 $45-水果茶好清爽解渴 內含多種水果 唔會有太強嘅甜味 有西柚、檸檬、士多啤梨、熱情果、桃等等🫖西柚玫瑰花果茶 $48-花茶焗出西柚清香 帶少許甘味總括嚟講,味道唔錯,可以一試
今日同同事係灣仔放工,去咗呢間日本嘢食

🥘牡蠣海鮮鍋 $168

-天婦羅粉唔算厚 帶溫熱天婦羅汁 蝦口感夠彈力

🍹和歌山水果茶王 $45

🫖西柚玫瑰花果茶 $48
-花茶焗出西柚清香 帶少許甘味

總括嚟講,味道唔錯,可以一試
1K
2023-12-14 362 瀏覽
上星期下午時間,同事帶我們去咗公司附近的一間餐廳:和歌山, 好有驚喜, 和風御膳主食類都水準不錯👍餐廳環境不錯👍, 空間感都夠, 給客人有日式感覺!自家製牡蠣餃子🥟平時食開都只是豚肉、牛肉餃子,我第一次品嚐到自家製牡蠣🦪餃子, 肉質鮮嫩多汁,味獨特!天婦羅🍤新鮮熱騰騰, 外脆內軟香味俱全!最後飲杯是和歌山水果茶王,花茶極香好寫意🧡和歌山地址:灣仔新鴻基中心1樓101-103&101A-103A號鋪
餐廳環境不錯👍, 空間感都夠, 給客人有日式感覺!

自家製牡蠣餃子🥟
平時食開都只是豚肉、牛肉餃子,我第一次品嚐到
自家製牡蠣🦪餃子, 肉質鮮嫩多汁,味獨特!

天婦羅🍤
新鮮熱騰騰, 外脆內軟香味俱全!

最後飲杯是和歌山水果茶王,花茶極香好寫意🧡

和歌山
2023-12-09 339 瀏覽
喺灣仔海濱玩咗陣,晚上想帶小朋友食飯,又唔想太貴、又唔係太肚餓(但小朋友夠鐘晚餐)剛好搵到呢間餐廳,有飯有小食,價錢又唔太貴入到餐廳竟然有小朋友餐椅同餐具!非常驚喜!其實帶小朋友出街食飯真係想搵間餐廳有呢啲設施,可惜好難查資料,所以特登寫食評推介俾其他家長豆乳雜菌雞肉意粉好食,唔太鹹,味道健康,麵質又唔會太軟,啱小朋友食炸軟殼蟹同埋墨魚咀好脆身,適合送酒,呢個價錢份量唔少!我覺得算抵食~跟餐叫咗水果茶少甜,好香百香果味!(跟餐炒飯)仲叫咗杯蜜柑梅酒,好靚~ 梅酒始終容易係偏重味,飲落蜜柑味唔太出,要飲完嗒落個口先有蜜柑嘅香味~整體非常推介
剛好搵到呢間餐廳,有飯有小食,價錢又唔太貴

和風野菌雞絲豆乳意粉

軟殼蟹天婦羅

炸墨魚咀

跟餐叫咗水果茶少甜,好香百香果味!

水果茶(少甜)

炸墨魚咀
水果茶(少甜)
蜜柑梅酒
2023-12-05 326 瀏覽
位於灣仔的日本菜餐廳,供應各款日式小食、鍋物、定食、拉麵、日式意粉、日式飲品等等,選擇甚多。裝潢以木系和風格調,予人寧靜和諧的感覺。前菜:海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律新鮮的沙律菜配上海蜇、雞肉絲、青瓜片、三文魚籽,多重口感,配搭新穎,健康輕盈。餃子:自家製牡蠣餃子  日式餃子,煎得外皮脆香,特別之處是以蠔肉作為餡料,味道比平日常吃到的豬肉,更添一份鮮味。御膳:比目魚柚庵燒御膳擺盤精緻,有數小碟漬物前菜、溫泉蛋、魚湯、珍珠米飯及比目魚,十分豐富。比目魚味道帶點柚子香及日式醬汁的甘甜,外皮煎得微微焦香,肉質嫩滑,油脂豐腴。鍋物:農場雞肉美人鍋日本豆乳湯,奶油色的湯底,可以選擇白飯或拉麵。鍋物配菜有雞件、蔬菜、豆腐、冬菇、京蔥、芋絲等,很豐富、新鮮。待湯底翻滾後,把食材逐一放到鍋裡。湯底清香,不太濃味,滾得越耐,越醇厚。飲品:日本UCC炭燒咖啡凍咖啡,酸苦均勻,易入口。
裝潢以木系和風格調,予人寧靜和諧的感覺。
前菜:海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律

餃子:自家製牡蠣餃子

御膳:比目魚柚庵燒御膳

鍋物:農場雞肉美人鍋

日本豆乳湯,奶油色的湯底,可以選擇白飯或拉麵。
待湯底翻滾後,把食材逐一放到鍋裡。
湯底清香,不太濃味,滾得越耐,越醇厚。
飲品:日本UCC炭燒咖啡

凍咖啡,酸苦均勻,易入口。
2023-12-03 253 瀏覽
我其實幾中意去港灣道因係靜中帶旺,幾多野食呢晚就去咗UCC旗下嘅和歌山~呢晚都幾多日本客,又好似返左鄉下咁🇯🇵 🐟《 岩鹽燒赤魚一夜干御膳(半條) 💲138 》赤魚燒得皮香口,肉嫩不乾又有微微咸香~另外有湯、有漬物、有飯,仲有汁煮蒟蒻同牛舌~整個餐份量足,原來幾飽架!12月開始仲有火鍋!每款都跟唔同特色湯底🍲🐷《 黑豚肉鍋白味噌湯 💲138 》(跟拉麵/白飯)鍋物配料有日本豆腐、魔芋結、 菠菜、娃娃菜、南瓜、雜菌、甘筍、大蔥~當然仲有黑豚肉🥩肉質好爽嫩唔油膩~👍🏻店員加湯都會用返原湯~ 其實個鍋都好夠食,不過見啲雞幾滑就嗌碟試吓🐔《 追加農場雞件(4件) +💲48 》果然好鮮嫩,雞肉又大件~~ 🍹《 手搖鮮水果茶(凍) 》+💲22鮮甜果香~唔會有假糖漿味~ 🍹《 粉紅葡萄柚玫瑰茶(凍) 》+💲22粉粉的又有玫瑰花瓣,賣相靚,打卡啱曬~ 🦪《 自家製牡蠣餃子(5隻) 💲78 》個餡用左蠔肉打成,蠔味香濃,好特別! 💯要讚下呢度嘅服務,職員好好禮貌亦唔會催促,時間已晚但火鍋湯唔夠煮埋啲野食,職員都好樂意幫我地加湯同換火,仲要我地唔好急👍🏻
我其實幾中意去港灣道
因係靜中帶旺,幾多野食

呢晚就去咗UCC旗下嘅和歌山~
呢晚都幾多日本客,又好似返左鄉下咁🇯🇵

🐟《 岩鹽燒赤魚一夜干御膳(半條) 💲138 》
赤魚燒得皮香口,肉嫩不乾又有微微咸香~

2044 瀏覽

12月開始仲有火鍋!每款都跟唔同特色湯底🍲
🐷《 黑豚肉鍋白味噌湯 💲138 》(跟拉麵/白飯)
肉質好爽嫩唔油膩~
👍🏻店員加湯都會用返原湯~

其實個鍋都好夠食,不過見啲雞幾滑就嗌碟試吓
🐔《 追加農場雞件(4件) +💲48 》
果然好鮮嫩,雞肉又大件~~

🍹《 手搖鮮水果茶(凍) 》+💲22
鮮甜果香~唔會有假糖漿味~

🍹《 粉紅葡萄柚玫瑰茶(凍) 》+💲22
粉粉的又有玫瑰花瓣,賣相靚,打卡啱曬~

🦪《 自家製牡蠣餃子(5隻) 💲78 》
個餡用左蠔肉打成,蠔味香濃,好特別!

2023-11-30
2023-11-24 356 瀏覽
今日約咗舊同事中午食飯,原來呢區都開咗好多新餐廳,門面見到好光猛,座位都幾舒適,見到有D御膳午餐🍱係魚🐟,又真係幾啱食,我最愛吃🐟👏👏👏👏👏———————和風御膳套餐:1⃣️岩鹽燒赤魚一夜干🐟🍱條魚D肉好滑,香口又好味道,配埋前菜小食、溫泉🥚蛋又有湯,珍珠米的甘香軟熟😋——————2⃣️比目魚柚庵燒御膳🐠又是滑溜溜的魚肉,皮的甘香又脆口,又是配搭了小食、前菜和湯🥣及珍珠🍚,足料的配搭⋯⋯😋👏🍱——————必吃的小食:自家製牡蠣餃子🥟:皮脆香口,裏面包了全隻🦪蠔,享受😋——————必喝飲品:和歌山水果茶王:🥝🍓🍊🍑🍈🍋🫐充滿水果的茶香,美味可口🍹——————-日本UCC炭燒咖啡☕️選用日本UCC咖啡,濃郁味香👍——————環境舒適配美食. 享受人生自在食😋其實開心簡單就在你身邊❤️食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶————————-

———————
和風御膳套餐:
1⃣️岩鹽燒赤魚一夜干🐟🍱
2⃣️比目魚柚庵燒御膳🐠

必吃的小食:
自家製牡蠣餃子🥟:
皮脆香口,裏面包了全隻🦪蠔,享受😋

必喝飲品:
和歌山水果茶王:🥝🍓🍊🍑🍈🍋🫐
充滿水果的茶香,美味可口🍹

——————-
日本UCC炭燒咖啡☕️
選用日本UCC咖啡,濃郁味香👍

環境舒適配美食. 享受人生自在食😋
其實開心簡單就在你身邊❤️
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
- 燒三文魚御膳 $128: 三文魚燒得好香!!呢個餐仲包括有白飯、味噌湯、關東煮、小菜、溫泉蛋。三文魚嘅肉質鮮美,皮脆肉嫩,燒得恰到好處。味噌湯熱辣辣飲勁正~入面仲有魚架,好鮮味呀~關東煮好濃郁,吸晒啲湯汁好好食!- 雞豚二重奏定食 $118: 炸雞肉加炸豬肉扒,好邪惡,但超級好味!!個炸皮好酥脆,雞肉同豬扒都好淋、勁Juicy!!仲可以加入芝麻同特製醬汁~好好食!就連作為配菜嘅椰菜絲,都食得出好新鮮、爽脆!呢個定食同樣包含白飯、配菜、味噌湯,夠晒豐富!- 芝士玉子燒 $68: 面頭超多芝士!!!!再加埋茄汁,玉子燒又夠晒軟熟,充滿蛋香~一定要趁熱食!!- 自家製牡蠣餃子(5隻) $78: 第一次食牡蠣餃子!牡蠣充滿鮮味,而餃子皮就煎得好香好脆~好大隻,好抵食!!- 和歌山水果茶王 熱 $58: 超推薦呢個水果茶!本身以為叫熱嘅話應該冇乜甜味~點知係好香果味同水果甜味!!!好飲到爆!!!啲水果勁新鮮,就算浸咗咁耐,最尾再夾上嚟食,都仲有果香~一壺水果茶夠晒兩個人飲~性價比極高!
- 燒三文魚御膳 $128:

- 雞豚二重奏定食 $118:

- 芝士玉子燒 $68:

- 自家製牡蠣餃子(5隻) $78:

- 和歌山水果茶王 熱 $58:
2023-11-11 397 瀏覽
📌和歌山餐廳嘅木系裝修配上柔和燈光,感覺舒適主食大致分為御膳、定食、意粉及焗飯🍱可以加配餃子/ 炒飯同飲品距離會展站大約5分鐘路程,相當方便🔖[ 海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律 ]沙律材料有海蜇、慢煮雞絲、新鮮沙律菜配上三文魚籽,配搭頗有新鮮感,以油醋調味,加上三文魚籽嘅鹹香,清新又健康🫧 🔖[ 比目魚柚庵燒御膳 ]御膳配有漬物、煮物、溫泉蛋及味噌湯,擺盤精緻🍱滿滿儀式感比目魚外皮富有魚油香,魚肉嫩滑鮮甜,火喉剛好,而且食落帶有柚子香😚值得推介🔖[ 和風野菌雞絲豆乳意粉 ]️意粉軟硬適中亦相當掛汁,醬汁帶香濃豆乳味,比起平時食嘅忌廉意粉感覺更輕盈,味道濃而不膩🍝雞絲及野菌份量都唔少,配搭清新但滿足感不減🍽️🔖[ 自家製牡蠣餃子 ]以牡蠣做餃子餡,餃子外型飽滿,外皮煙韌,裡面滿滿鮮味蠔肉,口感幾特別🦪🔖[ UCC 咖啡 ]
📌和歌山

餐廳嘅木系裝修配上柔和燈光,感覺舒適
主食大致分為御膳、定食、意粉及焗飯🍱
可以加配餃子/ 炒飯同飲品
距離會展站大約5分鐘路程,相當方便

🔖[ 海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律 ]

🔖[ 比目魚柚庵燒御膳 ]
御膳配有漬物、煮物、溫泉蛋及味噌湯,擺盤精緻🍱滿滿儀式感

🔖[ 和風野菌雞絲豆乳意粉 ]
雞絲及野菌份量都唔少,配搭清新但滿足感不減🍽️

🔖[ 自家製牡蠣餃子 ]

🔖[ UCC 咖啡 ]
2023-11-06 375 瀏覽
【和歌山】是和風餐廳,木質傢具為主的簡約風裝潢,帶給人溫暖放鬆的感覺。之前在樂富吃過,灣仔店開張不久,當然要捧場啦~先點些飲品。原支來自日本的【靜岡蜜柑梳打】,鮮甜蜜柑清爽解喝舒暢;用玻璃茶壺上的【和歌山水果茶王】,下面還有小蠟燭保溫,水果很多,充滿鮮果味道,必點~【自家製牡蠣餃子】餃子皮薄帶點香脆口感,裡面滿滿牡蠣肉,很足料。【岩鹽燒赤魚一夜干御膳】用木盤上,菜品擺放得井井有條。赤魚燒出來魚油溢出,魚肉嫩滑,鮮甜中帶點岩鹽燒的咸香。配菜有幾小碟和式前菜和溫泉蛋。最驚喜的是配湯是魚湯,奶白色魚味濃郁,幸福感滿滿~【海膽醬蟹肉意粉】海膽和蟹都是「賣飛佛」,所以對我來說是必點的。整個意粉滿滿海膽和蟹肉,啖啖都感受到鮮甜,口感creamy,非常滿意~

2023-10-30 354 瀏覽
灣仔又有新店, 當然要黎試, 但第一次黎到條龍實在太長. 所以放棄了.今日早左十分鐘衝出office. 黎到好彩排第二, 十分鐘左右就能入場.入到裡面環境都幾舒適. 唔會迫迫夾.選擇太多. 有定食, 有焗飯. 重有不同小食搭配. 實在係選擇困難症下先能選到食咩.最後叫左個三重吉列定食, 原來望下身邊的枱都好多人叫.等左陣黎到有飯, 有湯有配菜同三樣不同的炸物. 包括蝦. 豬扒同埋蠔.先黎個湯, 佢唔係一般的麵豉湯, 似係魚湯多d. 好鮮味. 裡面有豆腐同魚肉(?). 但我同事裡面就唔多見魚片.  不過絕對不會淡如水. 由個湯開始已經好讓人期待.蝦有兩隻. 好爽脆. 蠔亦都食到佢的鮮味. 而豬扒就好厚切. 個炸皮唔厚.  啖啖肉.  不過可能時間關係, 我的炸的比較深色. 而同事因為催佢, 個皮炸到好淺色就上左枱.  (我地叫的時間相差幾分鐘但佢等多十分鐘).前菜其實都好食. 無辣. 個芝麻配有一個醬料比你.不過個人覺得本身的炸物味道已經好鮮味同埋咸甜適中. 反而落左個醬覺得咸左少少. 同樣店員會不斷幫你斟水. 服務都值得一讚.
入到裡面環境都幾舒適. 唔會迫迫夾.
最後叫左個三重吉列定食, 原來望下身邊的枱都好多人叫.
三重吉列定食
前菜其實都好食. 無辣.
同樣店員會不斷幫你斟水. 服務都值得一讚.
2023-10-27
10 分鐘 (堂食)
2023-10-20 406 瀏覽
最近係會展附近做完野,經過呢間頗有特色又別緻嘅日式餐廳,望左下餐牌,價錢唔貴,款式、種類亦算多,決定入去試下。職員安排了卡位比我地,座位寬敞舒適,一坐低,職員已經好快咁放低個餐牌同埋一壺檸檬水比我地,同職員傾起,原來樂富都有一間,九龍人都可以去試下,呢間食物質素唔錯,價錢唔貴。店鋪設計簡單,以木色為主調,牆上都有幾幅畫裝飾。今次叫左一款定食,一款御膳,兩款小食同埋一杯果茶。比目魚柚庵燒御膳🍱呢款御膳配有四款小菜,一個溫泉蛋同埋麵豉湯。而主角比目魚則足足有兩大塊,魚肉雪白嫩滑,魚皮亦燒到脆卜卜,送飯一流。三重吉列定食🍱三重吉列包括豚肉,蝦同埋蠔,炸粉好薄,亦係新鮮炸起,好好食,同御膳一樣配有幾款小菜,麵豉湯,呢個多左芝麻,比你自己研碎,加係醬汁入面。自家製牡蠣餃子🥟 一碟有5隻,本身以為會好腥,點知唔會,反而好鮮,粒蠔好飽滿,唔洗點醬汁已經好好味。西柚玫瑰花茶西柚同玫瑰好夾,西柚好清新,加上淡淡玫瑰味,絕配!

店鋪設計簡單,以木色為主調,牆上都有幾幅畫裝飾。

今次叫左一款定食,一款御膳,兩款小食同埋一杯果茶。

比目魚柚庵燒御膳🍱

三重吉列定食🍱

自家製牡蠣餃子🥟

西柚玫瑰花茶

西柚同玫瑰好夾,西柚好清新,加上淡淡玫瑰味,絕配!

2023-10-12
2023-10-16 297 瀏覽
🐱西日式既fusion餐廳🇯🇵環境舒服,好適合同朋友聚餐👯‍♀️而且菜單豐富,有意粉、日式、焗飯、餃子等🥟餐廳位置近會展站,大約行5分鐘左右就到,非常方便👍🏻比目魚柚庵燒御膳:$138🌕🌕🌕🌕/5呢款係餐廳推薦,當然要試一試☺️有蜆肉味噌湯、溫泉蛋、燒比目魚、漬物、日本珍珠飯等🍚個比目魚最為驚喜😛燒得好香,有少少柚子果香味,食落好夾,而且好鮮嫩🥳個魚肉有兩大舊!呢個定食性價比好高,係必點💛海膽醬蟹肉意粉:$128🌕🌕🌕🌕/5呢款就係西式類🍝海膽汁唔算好濃,所以食落唔會好膩😂蟹肉都冇偷工減料,可以見到有啖啖蟹肉😋肉質都好實淨,呢個都係值得一試!吉列牡蠣:$72🌕🌕🌕🌕/5有4小隻🦪炸得超香脆,裡面既蠔都好有鮮味👍🏻配埋個沙律醬好好食🤤和歌山水果茶王(凍):$45🌕🌕🌕🌖/5全部用新鮮水果,有熱情果、士多啤梨、檸檬等,係自然水果既香甜,好fresh🥳備注:有加一💰
🐱

比目魚柚庵燒御膳:$138

海膽醬蟹肉意粉:$128

吉列牡蠣:$72

和歌山水果茶王(凍):$45
🌕🌕🌕🌖/5

備注:有加一💰
呢間分店係新開張的,之前幫襯過樂富個間,覺得抵食又好味,今日咁岩行經過灣仔,都想回味一下,比較下menu 有冇新野食Menu 野食選擇多揀左什錦 野菜拼海鮮天婦羅抹茶蕎麥麵定食 $138野菜方面: 有南瓜🎃,茄子🍆,秋葵,紫蘇葉,全部都炸得卜卜脆,炸粉唔厚海鮮方面,有魚柳,蝦,魚炸完都仲好嫩滑,蝦係爽口的綠色既抹茶蕎麥麵真係好靚,浸一浸冷麵醬汁,食落啖啖冰涼透心,麵質彈牙套餐可以加$30 升級至Set A ☺️☺️,有豚肉餃子及特色飲品🥤,餃子餡料足夠,絕對係超值另外朋友點了比目魚柚庵燒御膳 ,同樣係$138 ,當然也要升級啦,魚的外皮煎得好香脆🐥🐥唐揚炸雞💯💜🤍🩵絕對係我嘅至愛,今次二訪就算好飽都要叫,must 過吓口癮,佢係我食咁多炸雞最好味熱辣辣,雞肉大大件,幼滑,食落去有少少雞的香油,超香脆對於醬怪的我,點下沙律醬,仲正🤭🤤🤤🥬🥗海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律$68 ,健康又好食超多三文魚籽,海蜇大條又爽口,雞肉係絲狀,加埋有益的沙律菜,青瓜片,一d 都唔hea 餐飲點左1️⃣粉紅葡萄柚玫瑰茶(凍),飲到淡淡的玫瑰花香,帶點酸甜嘅葡萄,柚味2️⃣手搖鮮水果茶(凍)我認為係鎮店之寶🥇超級多唔同嘅水
Menu 野食選擇多
揀左什錦 野菜拼海鮮天婦羅抹茶蕎麥麵定食 $138
海鮮方面,有魚柳,蝦,魚炸完都仲好嫩滑,蝦係爽口的
🐥🐥唐揚炸雞💯💜🤍🩵
熱辣辣,雞肉大大件,幼滑,食落去有少少雞的香油,超香脆
對於醬怪的我,點下沙律醬,仲正🤭🤤🤤
🥬🥗海蜇低溫雞肉三文魚籽沙律$68 ,健康又好食

餐飲點左
2️⃣手搖鮮水果茶(凍)我認為係鎮店之寶🥇
超級多唔同嘅水果調製而成,士多啤梨,梨,百香果,青檸檬,好香甜,但又唔會太甜,值得一試
2023-10-04
  • 野菜拼海鮮天婦羅抹茶蕎麥麵定食