2022-10-13
📝餐廳嘅餐牌好多選擇, 樣樣都好吸引, 樣樣都好想叫, 但耐何我地只有2個人2個胃🫣就叫左以下食物試左先~🐟鯛魚湯泡飯🍚職員先送上生鯛魚飯後將湯倒入去燒熱過🔥好高溫嘅鐵碗內變成泡飯, 高溫足以令到飯上嘅生鯛魚變熟, 其間鯛魚嘅香味伴隨住因為高溫而散發出嘅蒸氣傳入鼻, 真係令人流晒口水~🤤鯛魚無腥味, 湯底好濃郁鮮甜, 食得出吾係味精湯, 另外加埋飯素、香蔥及炸蒜3種配料, 撈埋一齊食, 令泡飯嘅香味更加突出!明太子醬蝦天婦羅🍤蝦天婦羅炸到金黃酥脆, 內裹蝦肉彈牙爽口, 配埋明太子醬就更加香口惹味!蒜燒日本廣島蠔2隻🦪燒蠔新鮮, 蒜味好重, 真心覺得唔錯!👍🏻🧀芝士厚燒玉子上面嘅芝士有輕輕燒過至溶溶地嘅狀態, 咬落去口感結實, 幾香蛋味, 好味!😋黃金燒珍寶皇帝蟹棒, 咖哩鹽燒三文魚腩, 牛油果三文魚腐皮🍣壽司大大件, 價錢唔貴, 食材新鮮, 質素都唔錯, 我同朋友都好滿意呢~😌
🐟鯛魚湯泡飯🍚
明太子醬蝦天婦羅🍤
蒜燒日本廣島蠔2隻🦪
燒蠔新鮮, 蒜味好重, 真心覺得唔錯!👍🏻
🧀芝士厚燒玉子