2024-09-26
今晚約咗多年冇見,啱啱海歸嘅老表嚟食餐勁嘅。細個我哋感情就好好,只係佢去咗國外工作咗十幾年,依家決定返嚟。今日就由我作東,揀咗我最愛嘅和牛燒肉一郎嚟幫佢洗塵。呢間店嘅特色就係佢哋會有好多罕見稀有嘅和牛部位,畀食客最高級嘅享受,外面其他店一般都冇得揀呢啲選擇。決定咗嚟一份豪華嘅SET F,唔係講笑,呢個餐令老表眼睛發亮,頭盤唔單止有黑毛和牛六款同海鮮拼盤,仲有一個大賣點就係極上夏多布里昂,幾咁難得嘅部位呀。老表先開動極上夏多布里昂,我就先食咗海鮮拼盤入面嘅特大越南大虎蝦,真係大過我塊面,重點係太新鮮太鮮甜啦。黑毛和牛六款雖然已經包含咗肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋條,但我哋再來一set生牛肉刺身同鹽味薄炙蔥花牛舌。之後仲可以任食超多款唔同既肉,同放題食物,但選擇太多就唔一一盡訴啦幸運今日有老表一齊,先至可以食到咁多野,真係好滿足嘅一餐。
幸運今日有老表一齊,先至可以食到咁多野,真係好滿足嘅一餐。