餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-07 604 瀏覽
呢間日式燒肉店與其話係燒肉店,比較似肉店,佢哋原件日本和牛拎返嚟,再由師傅進行切割,仲要拎到鹿兒島和牛嘅認證,品質有保證!餐廳入面環境闊落,全部都係卡位設計,張枱夠大,叫多幾款肉都可以放得晒!出面有一個自助區,嘢飲、醬料同甜品都可以喺出面拎,但款式唔算太多,都係主攻佢嘅牛肉啦!🤩-——————————————❤️‍🔥◖D餐日本黒毛和牛6 款◗ $478有多達132款品項,可以任食120分鐘,有唔同國家嘅和牛,日本、澳洲、美國都有,套餐包咗4個頭盤,有黑毛和牛4款、海鮮3款、是日黑毛和牛精選,唔同牛肉都可以試一試先!/肉類🥩嚟呢間真係瘋狂叫肉食!佢有日本和牛,都有來自澳洲、美國嘅精選牛,質素都唔錯!日本和牛佈滿雪花,肉嘅紋路好靚,而且好新鮮,食落口牛味超濃,一啲都唔韌,但建議食返啲瘦嘅部位,唔係好容易就會膩!啲肉燒到微微焦脆,點寫日式燒汁,超好食!除咗牛肉,仲有啲日本豚肉同雞肉,款式都幾多!另外仲有啲生牛肉料理同壽司,幾鮮食落唔會腥,都值得一試!/海鮮🦑呢個套餐包咗一個海鮮頭盤,入面有大大隻魷魚、虎蝦、青口。先將檸檬唧喺魷魚上面,燒到咁上下再搽啲燒汁,燒出嚟又香又脆口,酸酸地又甜甜地,幾過
-——————————————
❤️‍🔥◖D餐日本黒毛和牛6 款◗ $478

/肉類🥩

/海鮮🦑
呢個套餐包咗一個海鮮頭盤,入面有大大隻魷魚、虎蝦、青口。先將檸檬唧喺魷魚上面,燒到咁上下再搽啲燒汁,燒出嚟又香又脆口,酸酸地又甜甜地,幾過癮!另外仲有其他款式嘅海鮮可以任叫,覺得佢嘅廣島蠔同帆立貝質素唔錯,幾鮮甜彈牙!

/主食🍜
佢有好多粉、麵、飯類可以選擇,有啲韓式冷麵同半熟蛋牛肉丼飯,有啲大大碗而且啲料都幾多,上面有幾片燒牛肉,質素一啲都冇Hea!

/一品料理🍘
有啲沙律、炸物、漢堡扒、手卷可以揀,推介佢個可樂餅、吉列炸蠔,呢兩款炸得好香脆,食落又唔會好油!

/甜品🍦
自助區有雪糕、雪條同自家製嘅蛋糕仔,款式唔算太多,但啲雪條都係明治,口味相對比較特別,都可以一試!

/飲品🥤
飲品喺出面自助區自取,有罐裝嘅飲品,亦都有咖啡機,都可以自己沖茶包,解一解滯!

🌟Encore指數:8.5/10
近年來已消和牛嚟講和牛燒肉無一郎是十分吸引的店舖,他的店面比較寬敞而且牛肉嘅種類比較多。然而佐敦店比較多人最好預先book位,是次慶祝生日飯所以點叫得比平日多一點。像中好似食了E餐,有145款食物開頭會為你即開西冷扒而燒十分吸引。你會見到箱子內一塊西冷旁邊有一些冷空氣飄出來,感覺十分高級。而且雪櫃內甜品、沙律及飲品款式比較多,頤和牛方面點算的和牛旁邊有一塊牌子讓你知道你當下燒的是什麼位置,十分細心。而門口一隻大牛讓我你打卡留念。

而門口一隻大牛讓我你打卡留念。

慶祝紀念
生日
  • 和牛里脊肉
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
  • 博多豚骨拉麵
  • 牛舌
2024-01-04 467 瀏覽
朋友生日朋友話事,午餐放題燒肉,平均都成4百幾一個人頭,真心貴,D牛睇落都靚,但又唔係話好好食咁,不過佢送餐就用自動送餐系統都叫比較小數,出去半自助,雪糕雪條櫃都大個,2個高櫃,唔錯,甜品,沙律,飲品,基本野都有,爆谷機,同綿花糖,牛,服務都還可以,因為都有幫手燒下,剪下,店員話平時唔包呢D服務架~ 不過我朋友可能都好好態度及多野講,同店員幾好傾咁🤭🤭我地一早Open Rice買左套票,應該會平過Walk in,大家可以自己研究下先~
2024-01-04 295 瀏覽
🔸️D Course ($598)是日黑毛和牛精選+日本黑毛和牛4款+海鮮3款 (共132款,120分鐘)燒肉放題始於當日精選的和牛西冷,由專人協助燒肉,會因應客人喜好而燒,有種高級的享受感。同時上桌的有和牛牛肋肉、和牛里脊肉、和牛牛肉角切、和牛肉眼。脂肪比例平均,一下火香氣四溢,看著牛肉開始收縮,油分滲出,令人垂涎三尺。入口更是有去了日本的感覺,肉質嫩滑,牛肉原始的滋味在口中發放。可點泡菜、小菜,自製生菜包,吃法多樣。海鮮配以牛油蒜蓉或黑松露,調味出色,十分香口惹味。其後由燒肉新幹線送餐的模式,新奇有趣。其他款式有牛刺身、名物、特選牛、豚肉、野菜、雞肉、一郎料理、涼拌小食、海鮮、飯湯麵。種類繁多,任君選擇。自家一郎名物丼以為跟另一日本燒肉品牌如出一轍,事實上一郎自有其特色:香濃特製肉燥。建議預先點溫泉蛋配搭,再加上燒好的肉,味道一流。不用怕吃飯太飽,而是有飯能吃更多的肉!甜品飲品應有盡有。雪條是Meji的,有質素保證。另外CoCoBerry特色的益力多味也可一試。罐裝涼茶、熱茶最適合消食再吃!服務:良好,會主動換網及不斷給予新油脂。環境:近港鐵佐敦站,十分方便。環境寬闊,桌面地板也沒有
🔸️D Course ($598)

自家一郎名物丼

甜品飲品

服務:
良好,會主動換網及不斷給予新油脂。

環境:
近港鐵佐敦站,十分方便。環境寬闊,桌面地板也沒有油膩黏答感,十分整潔。

✴總結:
牛肉高質,食品種類繁多。平日也很多人,果然大家也會選!

2024-01-03 348 瀏覽
公司聚餐就揀咗燒肉放題比大家一齊開心吓今日我哋食嘅喺假日Course C套餐100分鐘用餐時間 30分鐘前就會截單肉質方面都係放題質素 不過不失反而比較鍾意佢嘅蔬菜 牛油菇同翠玉瓜可能因為肉始終食得多會濟🤣自助自取部分 有基本飲品 沙律吧甜品有杯裝雪糕 明治雪條 小件裝蛋糕/布甸仲有雪糕機同綿花糖選擇都算有~不過食到後段 好多嘢都唔會refill 例如綿花糖沙律如果食lunch就要留意 早啲出去拎返自己鍾意嘅咁食返去枱先啦
公司聚餐就揀咗燒肉放題比大家一齊開心吓

如果食lunch就要留意
早啲出去拎返自己鍾意嘅咁食返去枱先啦
午餐
2024-01-03 225 瀏覽
今日想同大家介紹一間牛肉質素非常之高嘅牛肉放題餐廳,😚佢哋主打日本黑毛和牛放題,質素超級高之餘仲可以不停任食,其他食物選擇都非常之多,絕對可以過去食返夠本。.🐷套餐D 日本黑毛和牛六款.今次我哋就食咗套餐d,🐮一開始頭盤首先會俾咗幾款唔同嘅牛肉我哋先,其中最鍾意嘅一定係和牛西冷,💚佢係一塊薄薄地勁多雪花紋嘅牛扒,油香味非常之足,店員仲會主動幫我哋燒埋。👍🏻.任食嘅牛肉方面,🐮小編非常之推薦和牛里脊肉同埋和牛牛肋肉,🥰兩款牛肉脂肪同埋肉嘅比例都比較平均,唔會覺得太油膩又或者太乾,🤣可以瘋狂無限encore..🍣 除咗燒和牛,套餐入邊都仲有其他好多嘢食可以飲食。😋生牛肉壽司味道都幾特別,係平日出面比較難食到嘅。🤪另外都推薦大家可以食佢哋嘅吉列蠔同埋吉列蝦,全部都熱辣辣好新鮮。.😋食完燒肉之後大家仲可以出去攞佢哋嘅明治雪條,有超多款唔同嘅口味選擇,仲可以自己唧雪糕食添!.📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

🐷套餐D 日本黑毛和牛六款
📍 和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2023-12-29 237 瀏覽
特選牛 壽喜燒Sukiyaki Beef $128.00 有加一服務冷冷地暖粒粒平民選擇。環境非常闊落舒適。一個人都可以坐四人卡位,中午時間唔洗同人迫。午市套餐有平有貴,最經濟$38定食。加$20 就可以無限任食沙律包和飲料。抵食。點了一份特選牛壽喜燒,貪蔬菜多,配料新鮮選擇多又有高質牛肉。比起屋企準備方便多了。牛肉又薄又滑配壽喜燒汁和日本雞蛋汁,口感即時提升到一個層次。like & share 又可以鑊得一份免費小食(酥炸生蠔一份)。完全感受到餐廳的友好。
特選牛 壽喜燒
Sukiyaki Beef $128.00
有加一服務

冷冷地暖粒粒平民選擇。
環境非常闊落舒適。

2023-12-28 230 瀏覽
今日同朋友去佐敦食燒肉放題朋友推介呢間和牛燒肉我哋揀咗C set (而家做緊優惠$478/位)揀完套餐之後,佢哋會送上拼盤 同埋和牛西冷 呢塊和牛西冷 望落已經見到佢油花滿滿,分布平均 🤩 而店員總會幫你燒埋 我哋要5成熟 店員燒得真係好好 入口即溶 真係同日本食既差唔多 😍另外重點推介薄炙蔥花牛舌! 佢喺Menu嘅名物嗰一欄,食完真係覺得佢係名物! 長條型薄身,啱啱可以放得到喺爐入邊,燒熟晒兩邊,轉左色就食得 ,薄切得黎,好有口感,入口juicy ,而我覺得本身嘅調味已經夠晒,鍾意嘅話可以加檸檬汁或者蔥 (佢仲已經擺咗喺隻碟到任君選擇)至於海鮮都好好食,我比較鍾意嘅就係蒜蓉牛油帆立貝,帆立貝大大粒,加埋邪惡嘅蒜蓉牛油 🤤🤤🤤 不得之了仲有仲有,我好欣賞佢哋嘅牛肉水準keep 住,由投到尾都唔會變差 (大家明我講咩既,唔會好似有啲放題咁,得第一盤靚)服務又好好,主動換網 👍🏻而放題包出邊飲品吧,甜品吧,雪糕吧,同埋有部棉花糖機 (不過可惜今日維修緊)值得一提,雪糕有好多味,雪條有好多款添,仲要好多都係日本明治 😍 呢個價錢真係唔係話特別平,但係食得出依度用質素取勝,未入門口你已經會見
今日同朋友去佐敦食燒肉放題
朋友推介呢間和牛燒肉
我哋揀咗C set (而家做緊優惠$478/位)
揀完套餐之後,佢哋會送上拼盤 同埋和牛西冷
我哋要5成熟 店員燒得真係好好
入口即溶 真係同日本食既差唔多 😍

服務又好好,主動換網 👍🏻

呢個價錢真係唔係話特別平,但係食得出依度用質素取勝,未入門口你已經會見到佢擺晒啲和牛,入咗門口,會話俾你知今日用邊一款和牛同埋有埋番號,食落去更加唔使講,真係好好食 ,而且有埋2個鐘慢慢食🤤🤤所以我覺得好值得今餐比貴啲,都推薦大家去食
😍只要$478就可以日本黑毛和牛無限任食 ❣️燒肉一郎 (佐敦)📋今次我選擇了D餐 $ 478/位 (設有六款不同放題套餐)◼ D餐有多達132款菜品可以選擇。首先頭盤會送黑毛和牛4款+海鮮3款+是日黑毛和牛精選,可以試吓自己最鍾意邊款之後就主要嗌過幾款肉類。每款肉類嘅質素都好高質❣️ 餐廳嘅和牛係嚟自評為高等嘅鹿見島和牛,口碑同品質非常有保證!和牛脂肪分佈平均,肉與油香營造絕妙的平衡,輕烤後油分立刻滲出,令牛肉更充滿油脂香 😋可以叫生蛋,和牛配上蛋液更加香甜可口,入口即溶,好有滿足感。海鮮也很有驚喜,有蒜蓉黑虎蝦、黑松露扇貝等,海鮮都清理得很乾淨和新鮮。黑松露扇貝以黑松露的香气烘托扇贝的鲜美,大推❣️比較特別的是設有軌道送菜品🤣自助區還有各種沙律、飲品、甜品、雪糕。 🍺設有三款酒類:梅酒・清酒・酵酒🏘整個座位環境寬闊,位置舒適。📍 地址:和牛佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店

◼ D餐有多達132款菜品可以選擇。

比較特別的是設有軌道送菜品🤣
自助區還有各種沙律、飲品、甜品、雪糕。
🍺設有三款酒類:梅酒・清酒・酵酒

🏘整個座位環境寬闊,位置舒適。

📍 地址:和牛佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

朋友生日,帶左佢黎食和牛燒肉放題, 呢到環境好舒適,坐位闊落。食物方面除左可以手機落單外, 出面仲提供左多款飲品, 甜品雪條。種類繁多,超級豐富。套餐d $478 , 包左日本黑毛和牛6款同海鮮,另外有特選牛,豬,壽司,其他海鮮等任食。頭盤擇左a4 和牛西冷。油脂分佈好靚,牛味濃郁入口即化。之後仲有其他黑毛和牛部位,分別有和牛里脊肉,和牛牛肉角切,和牛牛肋肉,和牛肉眼等部位, 全部油脂分布好靚,非常香口惹味。海鮮好新鮮,大推牛油蝦同帆立貝, 牛油同黑松露好香,質感彈牙,肉質豐滿,正。牛舌薄切燒完好香好爽, 食左禁多肉,最後叫左d 栗米 ,金菇菜去下膩。 甜品木糠布甸好好食,雪條全部貴價野😋,每人起碼食2條,大滿足。

2023-12-21 121 瀏覽
之前同朋友食過和牛燒肉一郎其他分店念念不忘,今日帶男朋友黎再食另一級別既和牛, 呢到既坐位環境好闊落好舒服, sofa 位, 可以同男朋友一齊坐一齊燒。出面仲有自助甜品, 飲品同沙律區。另外有過百款食物可以手機點選。 勁豐富。我地點左Course D, 有齊日本黑毛和牛,海鮮同埋頭盤仲有塊a4 和牛西冷。 呢塊西冷真心正, 店員會幫手燒,所以一定唔會過哂火喉, 食落唔膩但入口即溶,勁好食。呢道方題既和牛質素好高,仲有多款牛部位供應。 有d部位係入口即化,油脂感豐富,有d就口感嫩牛味濃, 個人大推牛舌同和牛里脊肉。海鮮方面我地主要食牛油海蝦同蒜蓉/黑松露牛油帆立貝,2樣都好新鮮,海蝦彈牙,帆立貝大大隻,燒完牛油味好香。五花肉薄切燒完脆卜卜 ,勁好食。另外明太子薯仔沙律都好有水準,明太子份量好足👍🏻。最後食埋雪條甜品,呢餐大滿足。

最後食埋雪條甜品,呢餐大滿足。
1K
❀ 和牛燒肉一郎 #佐敦 ❀❗️榮升近日最愛嘅燒肉店 多款高質黑毛和牛任食❗️——————————————————呢間燒肉真係超級好食💖主打日本黑毛和牛燒肉,門口仲有個熟成櫃,展示各款和牛部位😍入到去環境超級大,而且唔會好重油煙味,坐得好舒適。最特別係仲設有運輸帶,自動送上點嘅菜式,好新奇😯.有唔同價錢嘅set E選擇,由$198至$990一位不等,豐儉由人✨今次我哋試咗set E,$598一位,多達數十種肉類,包括12款和牛,如牛肋條、牛肋肉、牛肉眼、肩胛肉、里脊肉同一口牛🐮仲有日本豚肉、雞肉、廣島蠔、帆立貝、魷魚等。.會另外送上一份三款海鮮或者和牛扒,我哋揀咗和牛扒,店員會幫手烹調,雪花分布非常平均,油脂豐盈☺️.除此之外,非常推薦生牛肉壽司😋店員會即場燒製至半熟,再點上生雞蛋燒汁,香甜美味。仲有蔥花牛舌都好出色😚用薄切牛舌包住滿滿嘅蔥粒,清新又惹味!.仲有唔少熟食,如有炸雞,炸薯條,泡菜,拉麵等等,非常豐富 🤩出面嘅位置仲可以任選沙律、甜品、雪糕,保證滿足到捧住個肚走!.最後,除咗一般汽水、茶之外,套餐仲有梅酒、清酒、啤酒放題,真係抵到爛😆——————————————————✨整體味道
❀ 和牛燒肉一郎 #佐敦 ❀

✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
超鍾意呢間燒肉店💖肉質全部都好高質,而且有多款肉類、海鮮等選擇。環境又乾淨舒適,仲有輸送帶送餐點🤩大推薦!
2023-12-18 86 瀏覽
今日同朋友出左去尖沙嘴影燈飾,行下行下行左去佐敦,見到原來和牛燒一郎佐敦都有分店,於是我地決定左晚餐就食和牛和題啦。餐廳環境好闊落,牆上有顯示和牛識別番號,可以知邊和牛既來源同背景,保證和牛來自日本。放題套餐有A至F餐,最後我地揀左套餐D,包活頭盤黑毛和牛同海鮮3款(原隻大魷魚🦑、青口、蝦)。頭盤有和牛牛筋肉、和牛肉眼、和牛里脊肉、一口牛,和牛紋理清淅,油脂豐富,口感幼嫩多汁,牛味濃郁。除左和牛之外其他既肉類味道都唔錯,有豚肉、雞肉、牛肉刺身、炸物、野菜等等。强烈推薦點烤蠔同帆立貝,大大粒好肥美,味道鮮甜爽口。自助區有沙律吧、飲品吧同埋甜品吧,有3個吧。沙律吧入面所有配菜都用蓋蓋好,衛生乾淨;甜品選擇多,有提拉米蘇、芒果布甸等;雪糕雪條選擇都好多,大滿足。🔎和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

🔎和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2023-12-18 58 瀏覽
見天氣涷涷地,突然燒肉癮起再加上未放工巳經肚仔餓。由於時間關係,我巳經約好左飯腳仔放工後一齊去佐敦既和牛燒一郎大拆一餐。餐廳環境寬敞舒適,提供大量卡座位,坐得好舒服。餐廳採用QR code 落單,圖文並茂,方便易用,話甘快我地巳經點到成枱都係食物啦。點好食物後,食物會經座位旁邊的輸送帶,好特別既體驗。我地點左中價既Set D,店員先送來頭盤,有黑毛和牛、是日黑毛和牛精選,海鮮有原隻魷魚筒、青口、海蝦。頭盤:和牛牛筋肉:肉質軟嫩具彈性,油花分佈較小。和牛肉眼:雪花細緻,肉質柔嫩,好juicy呀和牛里脊肉:雪花紋理清淅。和牛牛肉角切(一口牛):肉質細嫩,牛味濃郁。整體和牛油花細嫩,牛味濃郁,好juicy 。除左和牛之外仲有多款豚肉、雞肉、蠔、牛肉刺身、生牛肉壽司、野菜可選擇。帆立貝同燒蠔好肥美大粒,鮮甜美味。最後,去自助區逛逛,甜品選擇都好多,有木糠布甸、芒果布甸、提拉米蘇、多款日本雪糕雪條等等。甜筒雪糕、明治同埋樂天雪條。🔎和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

頭盤:
和牛牛筋肉:肉質軟嫩具彈性,油花分佈較小。
和牛肉眼:雪花細緻,肉質柔嫩,好juicy呀
和牛里脊肉:雪花紋理清淅。
和牛牛肉角切(一口牛):肉質細嫩,牛味濃郁。

🔎和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2023-12-15 148 瀏覽
老人家講嘅野都係充滿智慧,所以好多時候我地都應該要聽。但係有時候其實都要加入自己個人分析。好似佢地成日叫做人唔好怕蝕底。咁你食放題嘅時候點搞呀。今日我地分享下回本之我見。 🍖 首先唔好貪平,一定要食靚啲,咁先至對得住自己個胃。黑毛和牛,油花均勻,肉味香濃,得到我個胃嘅批淮,我就埋位啦。前菜不得了,喺黑毛和牛西冷,邊有咁犯規架,一黎就出皇牌,仲有專人幫你燒,一放落個爐度,油份即刻捲起火焰,賞心悅目,而且非常治癒,味道好,其實都唔洗特別講。 🍖跟住仲有和牛里脊肉,牛肋肉,牛肉眼,牛肉角切,割切方法唔同,油份比例唔同,肉香程度唔同,咀嚼口感唔同,美味可口一樣。 🍖但係和牛始終喺和牛,油份會令人好快有飽腻感覺。哩個時候就要善用餐牌上面各種各樣嘅選擇,引開自己個胃既注意力。我個人嘅重點推介就係紫菜溫泉蛋飯。你冇聽錯,唔好以為飯就係飽肚,佢一方面吸收左油份,另一方面中和左油膩感。我仲叫左和牛壽司,因為係刺身牛,冇用火燒過,更加加重左返璞歸真嘅感覺。 🍖當然我仲有其他板斧,韓式泡菜,海帶湯,黑鬆露帶子,味道比較濃重,絕對會引開味蕾既警覺性。尾二一招喺以牛制牛,用油份唔高嘅牛脷,再一次欺騙個胃。但係講

🍖當然我仲有其他板斧,韓式泡菜,海帶湯,黑鬆露帶子,味道比較濃重,絕對會引開味蕾既警覺性。尾二一招喺以牛制牛,用油份唔高嘅牛脷,再一次欺騙個胃。但係講真,個牛脷其實真心正。加埋大量嘅蔥同埋蒜,味美歡笑。

🍺✨️最後一招就係啤酒,我冇補充啦。