2019-06-06
和牛蕃地方係TOWER 535 1樓 ,但要提既係 地方比較奇怪d 因為個個地方同時有3間餐廳的,所以好多人剛上去時係以為行錯, 如果搵唔到地方可以問下店員, 佢地都好樂意答.呢到d茶係咁樣型式, 飲完可以加茶的,我地今次試既係dinner set A.基本配置由左到右,分別係sushi既醬油, 燒汁, 檸檬and海鹽.牛小扒係沙律入面係偏重味,沙律就清新既帶小小apple醋既味.我個風格比較中意連埋蕃茄撈埋黎食, 咁樣就會酸酸甜甜,但又保持到牛肉個種重味,而菜又可以減少牛肉個種油膩感.和牛多士配蛋黃醬呢,就主要係食多士個個脆感, 咬落去係好鬆脆, 牛肉味本身濃加埋蛋黃醬呢個係好濃味既一道菜黎.左邊既Sushi, 和牛本身薄切, 味道入口即溶既感覺, 加上海膽新鮮, 點小小醬油味道一流.牛舌開始係燒野食既部分, 客人可以選擇自己燒或者係佢地燒, 一般情況下無咩特別提既話就係店員燒既,同時都可以解決了因客人燒得唔好浪費牛既既情況!牛舌唔係和牛黎, 因為日本係唔俾內藏帶離日本,所以正常應該食唔到和牛舌,牛舌比較厚身,煮既時候無咁易變成硬紙.口感帶爽口.右手邊講起就係牛小排,牛腩肉, 同西冷
如果搵唔到地方可以問下店員, 佢地都好樂意答.
而菜又可以減少牛肉個種油膩感.
牛舌比較厚身,煮既時候無咁易變成硬紙.口感帶爽口.
中間既牛腩位就係薄切牛黎, 但大件, 卷埋一齊食口感都係唔錯, 肉味無牛小扒咁高.
西冷係3件之中最好食, 油味有D重既, 有小小入口即溶既感覺.
肉眼係味道最濃既一部分, 薄切係口感上就無咁爽口, 但係就好滑, 尤其佢會將牛打落隻蛋加黑松露食.
味道相當強烈,食完牛會有小小飯打均D汁食埋佢.
味道都好濃, Cheese 係味濃得黎又唔會擋到牛肉味, 成個set最好既地方, 係控制飽度上係岩岩好, 又唔會覺得唔夠食,
又唔會過多.