2012-07-06 79 瀏覽
book左6:30 一去到就入座 位置比較入 侍應成日都唔望過o黎 要搖好耐紙仔先叫到人今次係我第二次去呢間餐廳 唔知點解 同上一次一樣 個蟹籽壽司永遠唔見左 食物成日漏單同錯單 真係幾嚴重成日上的食物都唔係自己order個d 熟食我覺得同一樣食物 廚房係儲夠先一齊煮 所以成日都要等好耐先有野食 刺身我第一次食到入面有魚骨 一件重要有兩條骨 即刻唔想再食我發覺佢入面的食物 蔬菜成日都唔熟 叫左個鍋 入面d蔬同冬菇都唔熟 甜品只有雪糕 不過係任叫的下次應該會去第二間第一round好好食 不過第二roung時三文魚入面有骨 炸雞軟骨好好食 不過粟米唔熱卷物真係唔係好得 好散 同個樣好肉酸牛肉好食 有少少辣最好食係雪糕

成日上的食物都唔係自己order個d
卷物真係唔係好得 好散 同個樣好肉酸
牛肉好食 有少少辣
最好食係雪糕
2012-07-05
朋友介紹 話試過北角和田唔錯 今日出開旺角 就同女友膽粗粗去呢間放題食 因為每次試新野都中伏去到環境唔錯 其實每張枱之間既距離好近 算係迫但佢做到每張枱之間都係矮牆隔住 算係有心思食物 初段黎既速度幾快 炸物快過魚生 各樣野味道都唔錯羊架係值得推介既 係真係好食食物質素同種類都冇咩問題 幾滿意 漏單問題就真係好需要改進 去到中段 問題出現 寫5種 黎1種你催都冇用 話幫你跟 但最後都係唔會黎去到最後last order 管錢果位小姐問你有冇漏單或追加 漏左既野食先至到但就一次過堆埋黎可能我小人之心 中段唔理你叫幾多 比少少你食 去到最後 一次過堆比你 你食唔晒就可以罰你錢 每樣食淨加收10蚊另外 last order係時間完結前半個鐘 所有食物都要order 即使飲品雪糕都係呢個做法唔make sense 雪糕係甜品 應該最後食 但佢又黎得快 當我食晒所有食物之後 雪糕已變奶昔
朋友介紹 話試過北角和田唔錯

你催都冇用 話幫你跟 但最後都係唔會黎
但就一次過堆埋黎
可能我小人之心 中段唔理你叫幾多 比少少你食

當我食晒所有食物之後 雪糕已變奶昔

題外話/補充資料: 負責壽司枱附近範圍 有個短髮中年阿叔侍應 佢個態度真係一絕 你同佢追單 佢企向你隔離 望一望你 之後同佢講野追單 佢係唔會望住你聽 周圍望 你講完 佢就走 完全冇反應 冇話幫定唔幫你追 非常唔尊重 當然要追既食物係冇黎過 話唔定佢係老細 唔憂做 其他侍應態度都幾好 只係漏單既 冇人幫到你
2012-06-25
8 分鐘 (堂食)
2012-06-16 34 瀏覽
第一次寫食評,其實想寫好耐,但因為懶,所以拖到而家。和田呢間放題我大大話話都去過有十次咁多,最吸引我去既地方係佢提供任食虎蝦。刺身方面真係好新鮮,劍魚,三文魚唔會細細舊。熟食放面推介炸蠔,炸香蕉,羊架。蟹籽沙律唔近鮮,壽司一般。雪糕有三隻味選擇,紅豆,綠茶和芝麻,好味。漏單情況唔嚴重,所以本人會推薦大家去。
2012-06-14
  • 虎蝦,刺身,炸蠔,炸香蕉,羊架
2012-05-19 31 瀏覽
母親節又到了,隨了買康乃馨和弄母親節卡送給媽媽外,還請媽媽吃放題。(其實,我亦是第一次吃放題。)十分好喝!那兩款沙律非常好吃,而花之戀的沙律醬太多了,芝麻八爪魚挺好吃,海膽手卷一般而已。魚生頗新鮮。(我非常愛吃三文魚,所以叫了很多。)我認為應該叫雞「硬」骨比較貼切。除了炸蠔外(因為我不喜歡吃蠔),其他都十分好吃。三文魚骨腩非常好吃,不油膩,相反,茄子實在太油膩。全都很好吃,一點也不油膩。第一次吃香蕉天婦羅,外脆內軟,還有香蕉香甜,非常好吃。三款雪糕也很軟滑,清而不膩。
麵豉湯
十分好喝!
花之戀、蟹子沙律、田園沙律、芝麻八爪魚、海膽手卷
魚生
魚生頗新鮮。(我非常愛吃三文魚,所以叫了很多。)
雞軟骨
我認為應該叫雞「硬」骨比較貼切。
秋刀魚、餃子、炸蠔、炒野菌、牛肋骨
除了炸蠔外(因為我不喜歡吃蠔),其他都十分好吃。
三文魚骨腩、茄子
三文魚骨腩非常好吃,不油膩,相反,茄子實在太油膩。
香蕉天婦羅、芝士年糕、南瓜天婦羅
芝麻雪糕、紅豆雪糕、綠茶雪糕
三款雪糕也很軟滑,清而不膩。
2012-05-13
三文魚骨腩、茄子
香蕉天婦羅、芝士年糕、南瓜天婦羅
芝麻雪糕、紅豆雪糕、綠茶雪糕
2012-05-16 39 瀏覽
5個人訂了桌,等左5分鐘才可以進場,坐低即刻order食物,食物都來得快刺身多款新鮮第2次再order壽C熟食都OK雪糕都可自己配掿唯一改善1.員工中段開始,將食物放桌邊,要客人自己放桌中心,態度好有問題2.員工不願收桌上食完的碗和碟,叫才收3.叫才加茶和加熱水應該多D培訓員工服務客人的態度
5個人訂了桌,等左5分鐘才可以進場,
坐低即刻order食物,食物都來得快
刺身多款新鮮

2.員工不願收桌上食完的碗和碟,叫才收
3.叫才加茶和加熱水

應該多D培訓員工服務客人的態度
2012-05-01
5 分鐘 (堂食)
2012-04-23 50 瀏覽
與朋友與舊, 在旺角想約, 先前沒有決定到那裡用餐, 於是逛了一回, 隨便闖進了這秋田是晚的刺身(三文魚, 螺, 吞拿魚等) 尚算鮮甜, 份量亦來得適合人數的可惜刺身一次比一次來的切的厚, 厚得差不多很難入口, 簡直是馬虎得很的手功, 既浪費食材, 又未能讓客人好好品嚐, 何必呢!? 三文魚刺身根本就比三文魚扒更為厚, 不知所謂點的爐端燒及鐵板燒食物, 九成的無論任何款式都是有超級冷藏味的, 十分之過分, 一放入口已想立即吐出來之濃烈雪柜味, 真令人反感! 雞翼, 牛肋骨等熱門燒物無一幸免, 為何收這價錢都能給客人如此水準的食物呢???服務員各人水準參差, 有些有禮, 有些根本完全沒意識自己的職員是需要給人服務的, 過分的很, 大力端下食物或硗碟給客人, 面口目無表情的, 根本不想幹活, 為何要上班呢? 連疑似經理的人都從沒與客人有任何友善接觸, 莫說簡單眼神或微笑, 根本連存在都沒意思, 真不專業...
刺身
厚切

2012-04-09
刺身
一早訂左位﹐去到都無須再等位。本來同呀爸開開心心咁去慶祝生日﹐見到話D刺身好味﹐爸爸又鐘意食﹐所以先訂但食完後就好後悔訂左呢間﹐成晚除左食一肚氣之外﹐都無其它野食過﹐一個淨識收錢既放題食物質量算係一般﹐無大家講到咁好食。講到出菜﹐叫同黎既數量都完全唔吻合﹐好似求其執D野放係一碟就拎出黎 ﹐當然食慣放題都知走單﹐唔足係好正常既事... 但問題就越黎越大!! 坐坐下,刺身入左單成半個鐘都未見有影﹐我好好地咁叫個侍應幫手跟跟﹐侍應望左一下﹐無任何反應。我以為只係忙﹐所以做到呆﹐都應該會做野。點知過左十分鐘﹐問佢追成點﹐又係望一望﹐之後走左去。過多五分鐘﹐叫另外一個侍應就彩都唔彩﹐當見唔到聽唔到﹐叫返之前個個又係咁。當時真係火都黎﹐我同呀媽一齊去疑似經理既人理論。當我地話走單既問題時﹐有多幾檯人都出黎﹐有同樣事發生﹐可以想象得到係度食有幾惡劣 當然﹐初初都係話唔好意思﹐比較忙﹐但員工完全唔理既態度好惡劣﹐經過一場大吵大鬧﹐大龍鳳之後﹐個個疑似經理既人親手拎碟魚生出黎﹐仲話唔好意思﹐佢地新人﹐唔係好熟運作。咁唔該﹐唔收錢好無? 我都唔熟你地既運作。完全無效率,走單問題嚴重﹐叫左既野一定走幾樣﹐
一早訂左位﹐去到都無須再等位。

食物質量算係一般﹐無大家講到咁好食。

完全無效率,走單問題嚴重﹐叫左既野一定走幾樣﹐數量一定減半。
service差到無得再差!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

兩個鐘任食,變左九個字鯨吞﹐食到一肚氣
一定唔會再返去

2012-03-24
2012-03-25 28 瀏覽
一個月前公司十三人籌劃聚餐, 有人提議到旺角和田日本料理食日式放題。 網上查到此店, 致電到此店查詢, 是打店舖電話, 接聽者詳細回答了問題, 並推介若有人當月生日, 可送一生日蛋糕。 我同事回問有三人生日, 是否一人一個, 店員回應只可送一個。 店員再推介若有會員卡, 可九折。 我同事有會員卡, 但已過期, 店員告知即使過期, 若食超過2,000, 可即時續期並即時九折。 於是我同事預訂23/3 8:00-10:30 共13人, 兼告知有人生日 (BOOKING NO.301)。 上週五如期往此店聚餐。 食材普通, 上菜較慢, 提醒店員生日蛋料時, 店員堅稱我同事沒有事先預訂, 所以不獲送贈。 經理論後店員表示可免收一人費用以做補償, 我同事掃興之下免強同意。 埋單時當我同事出示過期的九折卡欲續期時, 店員稱須先儲單, 下次才可優惠。 我另一位同事同向另一位店員查詢時又回答可即時續期即時九折。 又一番理論, 有一個自稱經理的IRENE TANG態度非常惡劣, 堅稱必須儲單, 下次才可九折。耗費多時爭辯, 她又改變口氣, 稱已免一人費用, 公司政策不可同時有兩項優惠。這根本是強詞奪理, 生日蛋糕是此店因食客生日贈送, 並沒有標明食咗蛋糕後就沒了九折。之所以免一人費用, 是因為此店漏咗蛋糕所做的補償, 與九折是兩回事。最後只肯讓我同事選擇免一人或九折收費, 我同事只好選擇九折埋單。 我們已決定不再光顧此店, 並將此店不誠實的手法分享給各位食客。
2012-03-23
10 分鐘 (堂食)
2012-01-18 55 瀏覽
晚上十時多才致電預約,接線員替我們一行九人留了座位,並表示十一時十五分可以入座。十一時提早到達的我們,要坐在門外等侯十五分鐘,果真按時入座。桌上放了兩疊點菜紙,食物種類多,好!可惜入紙後等了很久食物才陸續送上,當中亦有不少遺漏,服務效率一般。食物質素是我意料之外的水準,刺身新鮮肥美,特別要讚的是三文魚、虎蝦和松葉蟹棒,正!另外,我們吃了:味付螺肉:份量十足。芝士焗薯:芝士不算特別多,但勝在熱騰騰,薯角很香脆。爐端燒菠蘿:值得推介的食物!菠蘿肉厚多汁,很甜,正!日式冷麵:太淡,味道一般。鰻魚炒飯:炒得很均勻,每粒飯的色澤一致,味道亦不錯。日式薄餅:餡料有芝士、火腿、菠蘿,餅底厚,味道普通,與我預期的「日式」有分別。雪糕:雪糕味道有三款,包括紅豆、綠茶、芝麻,質感尚算滑溜。吃了太多,未能一一盡錄,整體而言,我很滿意和田日本料理的食物質素。

點菜紙
味付螺肉:份量十足。
味付螺肉
芝士焗薯:芝士不算特別多,但勝在熱騰騰,薯角很香脆。
芝士焗薯
爐端燒菠蘿:值得推介的食物!
菠蘿肉厚多汁,很甜,正!
爐端燒菠蘿
日式冷麵:太淡,味道一般。
日式冷麵
鰻魚炒飯:炒得很均勻,每粒飯的色澤一致,味道亦不錯。
鰻魚炒飯
日式薄餅
雪糕:雪糕味道有三款,包括紅豆、綠茶、芝麻,質感尚算滑溜。
雪糕
2011-12-02
15 分鐘 (堂食)
點菜紙
味付螺肉
芝士焗薯
爐端燒菠蘿
鰻魚炒飯
雪糕
2012-01-15 75 瀏覽
本身勁鍾意食刺生壽司,朋友介紹嚟呢度試吓,初時諗住百幾蚊唔會好好食, 普普通通已經過得去,點知食過一次就上癮,啲刺生有成10款, 落order全部都會嚟,仲要幾新鮮, 特別係馬刀貝、蟹棒、劍魚腩、虎蝦等等,雖然寫得太多佢都唔會比足, 但都會每次嚟幾多份量, 再order都唔會特登唔嚟或比少啲,壽司就麻麻哋, 不過嚟食放題都費事食咁多飯啦~其他食物都幾多款揀, 啲燒物都幾好, 樣樣都合格好味,好似多春魚、粟米、雞翼、雞軟骨、燒菠蘿等都好好味!特別要再讚啲天婦羅,唔會勁多粉, 係正常喺啲日本料理店食到既水準。另外啲日式小食如炸豆腐、日式煮茄子、炸年糕都好味呀!仲有好多嘢食, 其實真係食唔晒, 不過要記得留肚食雪糕, 有綠茶、紅豆、芝麻, 三隻味都唔錯~一定會再幫襯!
本身勁鍾意食刺生壽司,
朋友介紹嚟呢度試吓,
初時諗住百幾蚊唔會好好食,
普普通通已經過得去,
點知食過一次就上癮,

啲刺生有成10款, 落order全部都會嚟,
仲要幾新鮮, 特別係馬刀貝、蟹棒、劍魚腩、虎蝦等等,
雖然寫得太多佢都唔會比足,
壽司就麻麻哋, 不過嚟食放題都費事食咁多飯啦~

其他食物都幾多款揀,
啲燒物都幾好, 樣樣都合格好味,
好似多春魚、粟米、雞翼、雞軟骨、燒菠蘿等都好好味!

特別要再讚啲天婦羅,
唔會勁多粉, 係正常喺啲日本料理店食到既水準。

另外啲日式小食如炸豆腐、日式煮茄子、炸年糕都好味呀!
仲有好多嘢食, 其實真係食唔晒,
不過要記得留肚食雪糕,
有綠茶、紅豆、芝麻, 三隻味都唔錯~

一定會再幫襯!
2011-01-20
15 分鐘 (堂食)
  • 馬刀貝刺生
  • 天婦羅
  • 燒雞軟骨
  • 燒菠蘿
2012-01-12 25 瀏覽
肥胖、 脂肪、膽固醇...無一願意遠離我我一向以為自己是食肉獸, 但觀察了一段時間, 今天我發現自己慢慢由一位只愛甜食不愛正餐的甜魔轉變為食肉獸再轉變為刺身控, 是可以與內生翅類昆蟲有得Fight的『完全變態』。很多時候都會感覺到有一些刺身的甜味鮮味來攻擊我, 令我非常不安的想去大擦一餐, 放題就是我的明智之選刺身竟同時地有我最愛的花蝦、白玉豚、醋青魚、馬刀貝及鱆紅魚, 不過有時切得好孤寒, 一塊正常體積的刺身竟要一開二;温度夠泠,味道夠鮮火炙壽司好搶手, 入幾次單才送來一碟...沒有燒得過熟但略嫌不夠燶燒羊架還有膻味, 不錯! 肉似没被「嗱」過自從巴西燒烤結束後便沒嚐過燒菠蘿, 燒過的菠蘿是特別甜, 若果再落些肉桂粉, 嘩~ 無得弹清酒煮蜆的湯汁帶滿清酒香氣, 蜆肉也有海‧鮮味雪糕有芝麻、绿茶及紅豆, 聽說是牛奶公司的出品, 品質夠保証唔知道只吃刺身能否滅掉所有豬油膏
肥胖、 脂肪、膽固醇...無一願意遠離我

;温度夠泠,味道夠鮮
燒羊架還有膻味, 不錯! 肉似没被「嗱」過
清酒煮蜆的湯汁帶滿清酒香氣, 蜆肉也有海‧鮮味
唔知道只吃刺身能否滅掉所有豬油膏
2011-11-30
2012-01-03 16 瀏覽
今日約左我個男朋友仔食飯,, 佢其實前兩日已經話想去同我打邊爐架啦,, 今日本來都係諗住去打邊爐的,, 但係去到佢地話仲未開始啊,, 咁男朋友就帶我去第二到食,, 就係呢間叫做金田既日本料理啦!! 佢D刺身都唔錯的!! 幾新鮮啊!! 個三文魚都幾厚的!! 其中幾件仲好似係魚腩!! 但係佢個花之戀有點兒細件,, 同埋火炙三文魚壽司就真係麻麻地了,, 所以第二次都冇再叫到啦!! 剩係叫返個三文魚,, 男朋友唔中2食刺身,, 所以基本上都係我食,, 但我一個人都食左十多件刺身啦!!之後就係到炸物啦!! 最中2就係果個芝士年糕,, 佢D芝士汁係會流出黎的,, 仲係熱熱地咁,, 真係要再叫呀!! 果個焗薯角都幾好味的,, 芝士超級的夠,, 是我男朋友的至愛!!仲要講既當然唔小得雪糕啦,, 其實佢全部雪糕既口味都好好味道,, 我就因為唔中2紅豆所以冇叫到,, 但係我男朋友就話好好味道,, 其實真係想叫多一碗的,, 但係又怕肥啊,, 所以就冇叫到了!!呢間野下次我會再返黎食的!! 因為放題黎講真係好唔錯啊!!!!!!!!! 支持支持!!!

叫到成枱都係食物!!
20 分鐘 (堂食)
叫到成枱都係食物!!
2011-11-10 51 瀏覽
已經黎過和田起碼有10次~~不過都係第1次寫食評,見到得10個笑, 8個喊..唔明白呀!先講刺身, 我地4個人食,每樣寫20..佢都至少黎到12嫁!呢度冇平時食開既生蝦, 但有我愛既虎蝦!!!三文魚, 虎蝦, 八爪魚, 蟹棒, 馬刀貝, 海榮螺, 鱆紅魚~件件都係厚切, 一睇就WOW一聲個隻呀!!熟食方面最愛燒羊架同燒海蝦!又係大大件大大隻! 我男朋友一個人都食成打呀!D海蝦好厚肉, 仲有膏既~~>3<另外有一樣係今次第1次試嫁..就係什錦海鮮粥!!完全估唔到咁好味~~仲有2,3粒青口!!最後仲有甜品----雪糕!!!有綠茶, 紅豆 & 芝麻3種味!!!我獨愛綠茶~~~由於我地今次食5:30 - 8:00 時段~勁抵!!!只係$148 + 10% ~~
已經黎過和田起碼有10次~~
不過都係第1次寫食評,
見到得10個笑, 8個喊..唔明白呀!

先講刺身, 我地4個人食,
每樣寫20..佢都至少黎到12嫁!
呢度冇平時食開既生蝦, 但有我愛既虎蝦!!!
件件都係厚切, 一睇就WOW一聲個隻呀!!
熟食方面最愛燒羊架同燒海蝦!
又係大大件大大隻! 我男朋友一個人都食成打呀!
D海蝦好厚肉, 仲有膏既~~>3<

另外有一樣係今次第1次試嫁..
就係什錦海鮮粥!!完全估唔到咁好味~~
仲有2,3粒青口!!

最後仲有甜品----雪糕!!!
有綠茶, 紅豆 & 芝麻3種味!!!
我獨愛綠茶~~~

由於我地今次食5:30 - 8:00 時段~
勁抵!!!只係$148 + 10% ~~
2011-11-03
$162.8 (晚餐)
  • 虎蝦刺身
  • 燒羊架
  • 燒海蝦
2011-11-09 72 瀏覽
因為OT訓到下午3點,之後就同男友出去MK諗住食放題本身去左幾間都要等到5:30先有得食,最後去左10蚊店同MK88 HEA到 5:30就發現到5樓有得食放題 原來5:30-8:00 148蚊 心諗唔係話咁貴就試下啦一坐低即刻寫野食 坐得好書服 食物種類數目都係普普通通唔太多 但又唔算少可能唔太多人隔左幾分鐘D飲品同D 刺身就黎左飲品原來8點前果批人可以任飲日本啤酒唔記得叫咩名但見7-11成16蚊一罐 真係好低食刺身種類比較少 但真係好新鮮 三文魚同虎蝦真係值得一讚鍾意食希靈魚既我係超鍾意食完全唔會話同出面果D有腥味同雪到硬晒如果有甜蝦就好壽司方面都係一般至於炸物-炸蠔同芝士年糕都係好好味 咬一下炸蠔D汁流晒出黎正!!芝士年糕係食過咁多間放題最好味架!其他食物都係一般,味僧湯真係唔係好掂同埋因為叫左個鰻魚炒飯(太大碟冇咩味)所以叫左就飽到食唔到了最最最好味不過係D雪糕....有紅豆,綠茶,芝麻好有奶味都唔膩 我同男友共食左6碗我同男友差唔多MK既放題都食過,但今次食完之後好有沖動上OPENRICE讚一讚不過睇到之前D食評真心覺得冇咁差只係服務就麻麻真係值得一試!
因為OT訓到下午3點,之後就同男友出去MK諗住食放題

可能唔太多人隔左幾分鐘D飲品同D 刺身就黎左

刺身種類比較少 但真係好新鮮 三文魚同虎蝦真係值得一讚

如果有甜蝦就好

壽司方面都係一般

至於炸物-炸蠔同芝士年糕都係好好味

咬一下炸蠔D汁流晒出黎正!!
芝士年糕係食過咁多間放題最好味架!

其他食物都係一般,味僧湯真係唔係好掂

最最最好味不過係D雪糕....有紅豆,綠茶,芝麻
好有奶味都唔膩 我同男友共食左6碗

• 雪糕
  • 炸蠔
  • 芝士年糕
  • 啤酒
我早一日訂位 我本想訂旺角 佢幫我訂左北角...好在查到優先比位我入到 服務+分但叫食物同質量好有問題 老問出出菜極慢 都算 最大問題係唔到重比我見到收碟車個垃圾桶有字的order紙 唉都知有野 估唔到比我睇到食物質量 覺得最大問題係:到各1個的凍凍地的烤雞串同薑汁豬.... 叫左6個炸天婦羅 麵屎湯等等 成晚都冇影 炸雞外面 炸粉唔熟 明顯好急出貨又差叫2客日式牛 出得1客 唉... 叫2個大男人 情何以堪最後想走食個雪糕等左2個字都冇... 火起叫佢快小小 先到....成晚忍佢 只係叫左一次快少少建議廚房請番多少少人la 有進步空間一句總結 金玉其外 敗絮其中

但叫食物同質量好有問題

老問出出菜極慢 都算
最大問題係唔到

食物質量 覺得最大問題係:

到各1個的凍凍地的烤雞串同薑汁豬....

叫左6個炸天婦羅 麵屎湯等等 成晚都冇影

炸雞外面 炸粉唔熟 明顯好急出貨又差