呢間嘢開咗咁多年,開頭好好地地。雖然做街坊生意但態度惡劣,兩個店員(/老闆?)西口西面,好似前世欠咗佢哋咁越做越差,食物質素又一般到唔一般898,遲早等執笠~~
898,遲早等執笠~~
2024-10-20
外賣自取
買左2個 一個雞蛋仔一個夾餅 個女店員講野又倔擂槌 反而係我做客既同佢講唔該 全程一句唔該多謝都無 問佢等幾耐 話4分鐘 整好左又唔叫號碼叫人攞 傻下傻下等左十幾分鐘忍唔住問佢先知一早整好左 一句唔好意思都無 多謝一聲都好丫大佬 隔離賣珍珠奶茶手作功夫都識講句多謝丫大佬 抵佢好生意過你 開頭都懷疑個女店員可能身體唔舒服唔多想講野又笑唔出咁啦 但等既過程又見到佢同個疑似男老細既笑笑口有講有笑咁 或者我唔係男人囉 所以得到咁既待遇 差👎🏻結果等到啲野都凍哂 企係度浪費時間奉勸咁多位街坊男既先好去幫襯 唔洗買野要睇人面色 反而之前個啲員工又好禮貌好多喎

外賣自取
對每次外賣自取的等待時間感到非常不滿。餐廳並不按照接單順序處理,而是要等待客人親自到達餐廳後才開始製作食物。這樣的做法已經不是第一次了,幾乎每次也是。外賣自取的目的是減省等候時間,但這樣的安排延長了客人的等候時間,餐廳的做法令我感到十分不滿。
外賣自取
走進這間茶飲店,我試咗幾樣嘢食飲品,簡直係覺得自己中咗小食大獎咁。首先,椒鹽花枝丸係炸得啱啱好,唔會太乾,辣勁又唔會過火,啖啖肉感,真係唔錯!轉個口味嚟個九份芋圓,仙草芋圓Q彈得嚟唔會過甜,大熱天嘅涼品真係正!👌跟住,草莓3Q氣泡飲🍓畀我驚喜,啲草莓實在又唔會甜得膩口。簡直係清新得嚟又怡人。再試嗰杯黑糖小芋圓鮮奶🥛,改變咗我對黑糖珍珠嘅概念,芋圓Q得剛剛好,黑糖同鮮奶嘅結合為呢杯飲品加分唔少。每一款都大杯份量,真係飲到爽,一試成主顧嘅感覺!無錯,選擇多又惹味,下次一定仲要再嚟!

走進這家店,周圍都充斥著香噴噴嘅誘惑🤤。首先我點了一份鹽酥雞粒,啱啱好嘅鹽味撲鼻而來,酥脆嘅外皮一啖一啖真係爽口得嚟唔油膩,啖啖肉感,真係食得出主廚嘅用心。而榛子格仔餅,咬落去外邊鬆脆,裏邊嘅榛子甜度適中,啖啖都係幸福嘅味道。唔止外酥內軟,每一啖都好似在口腔裡面跳舞一樣。熱辣辣嘅黑糖小芋圓鮮奶,一入口就係另一番滋味。黑糖香濃滑順,與芋圓嘅彈牙口感相得益彰,真係暖笠笠噴射哂幸福嘅感覺。然後係嗰杯小芋圓奶茶,奶香茶香嘅絕妙組合,芋圓一樣保持住咗彈性同Q感,真係一飲而盡證明佢嘅魅力無法擋。整體嚟講,這家店嘅菜式簡單但味道卻富有層次,每一啝都讓人回味無窮,食物新鮮,製作用心,俾人一種溫馨又滿意嘅感覺。再加上,用咗啲港式嘅形容詞,例如「好正」、「煙煙韌韌」,去描述這些美食,加強咗我對呢啲食物嘅親切感,令我更加享受係這家店嘅每一次品嚐。👍🥳🥤

2023-10-03 217 瀏覽
曾多次於此餐廳下外賣自取 惟次次餐廳都只於本人出現時才開始準備 有時更是先準備其他顧客的食物 對於趕時間才選擇預先網上下單的人不能夠接受希望能多改善!遑論食物素質 失望!
2023-08-25 228 瀏覽
在小西灣體育館做完運動後,肚子餓得不得了,幸好旁邊就有一堆吃的🧐經過一番審視後選擇了這家台式飲品店雖然名為飲品店,但提供了一站式服務📙由手搖飲品、台式小食到本地街頭小食都有提供,看著各類鹽酥炸物、雞蛋仔和魚蛋燒賣令人陷進了選擇困難症🙉最後貪心的我點了一份$49的夜市鹽酥拼盤😽有台式月亮蝦餅、椒鹽花枝丸、酥炸甜不辣和椒鹽單骨雞翼即叫即炸,外皮非常香脆,味道不會太過重鹹,雞翼肉嫩可口💞甜不辣內仍有淡淡魚漿味,不過整碗下肚,罪惡感很濃烈

夜市鹽酥拼盤

2023-08-05
夜市鹽酥拼盤
2023-03-30 480 瀏覽
店名: 品臻 地址: 柴灣小西灣小西灣道23號富怡花園地下8號舖柴灣站轉乘47M環境: 外賣價錢:3.5/5味道: 4/5繼上次試完撈烏冬之後,今次試下品臻嘅珍奶🧋同格仔餅🧇,之前係太子都有見過佢哋嘅分店另設西環,太子,大角咀,土瓜灣分店~黑糖珍珠鮮奶 (500cc/700cc)❤️❤️$32/$35叫左大杯,用左明治鮮奶,珍珠幾有咬口,可惜黑糖味唔重,似飲緊普通珍珠鮮奶🫤咖央格仔餅❤️❤️❤️$24通常格仔餅都係搽花生醬🥜加煉奶,搽咖央醬就真係第一次見,食落唔太甜,啱啱整好熱辣辣的但個人覺得都係港式嘅格仔餅最好食🤔#stitchfoodie小西灣 #stitchfoodie柴灣#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜

店名: 品臻

地址: 柴灣小西灣小西灣道23號富怡花園地下8號舖
柴灣站轉乘47M

環境: 外賣
價錢:3.5/5
味道: 4/5

另設西環,太子,大角咀,土瓜灣分店~

黑糖珍珠鮮奶 (500cc/700cc)❤️❤️
$32/$35

咖央格仔餅❤️❤️❤️
但個人覺得都係港式嘅格仔餅最好食🤔

2022-10-02 582 瀏覽
黑糖珍珠鮮奶 (⭐⭐)- 黑糖味極淡,同埋份量好唔夠,攪完之後飲落基本上味- 珍珠偏硬,雖然份量好多但唔入味,黑糖珍珠但唔入味真係敗筆- 奶味正常,但都彌補唔到少少失望,見到佢係人氣推介但飲落都幾淡,最基本嘅野都仲唔到蜂蜜蘋果綠茶(⭐⭐⭐)- 茶味都幾香- 蘋果味唔算好出,但都飲到少少酸甜嘅果香成杯野飲都算balance,比起黑糖珍珠鮮奶好好多,但只能說是合格朱古力雞蛋仔(⭐⭐⭐)- 朱古力粒偏甜,冇咩香味,但份量多,一次都無妨- 即刻食但好快就淋哂小西灣而家多左好多茶飲店,淨係呢條路都有3間真係要比d心機做,如果價錢唔係比人平,質素亦都唔夠好,好易玩完。之前飲過佢哋嘅奶蓋係唔錯嘅,可能下次都係飲番其他野,或者試下小食先

黑糖珍珠鮮奶 (⭐⭐)
- 黑糖味極淡,同埋份量好唔夠,攪完之後飲落基本上味
- 奶味正常,但都彌補唔到
少少失望,見到佢係人氣推介但飲落都幾淡,最基本嘅野都仲唔到

蜂蜜蘋果綠茶(⭐⭐⭐)
- 茶味都幾香
- 蘋果味唔算好出,但都飲到少少酸甜嘅果香

朱古力雞蛋仔(⭐⭐⭐)
- 朱古力粒偏甜,冇咩香味,但份量多,一次都無妨
- 即刻食但好快就淋哂

小西灣而家多左好多茶飲店,淨係呢條路都有3間
黑糖珍珠鮮奶、蜂蜜蘋果綠茶
2022-06-21 531 瀏覽
晚飯時間突然之間好想食雞蛋仔區內難得有開到咁夜嘅 就試下雞蛋仔雖然係即叫即整有計數器計準時間但雞蛋仔完全唔脆 淋到好似蛋糕咁個芯係實的的勉強食咗一半就掉咗😔😔😔😔😔
晚飯時間突然之間好想食雞蛋仔
勉強食咗一半就掉咗
😔😔😔😔😔
2022-06-16
2022-04-14 464 瀏覽
吃了他們的仙草(綠豆+芋圓+3Q丸)。 3Q丸很硬,綠豆有一點點酸味,而且不是正常綠豆的顏色,土黃色的。感覺已經開始變壞,而且是很差的豆。7點只吃了一點點就算,9:30 pm 開始嘔吐+肚瀉。星期日夜晚連聖保祿醫院也沒有夜診了。最後去了養和,是食物不潔引起腸胃炎。做生意低成本也要顧及食品質量,不能妄顧質量啊!
外賣自取
今日經過這裏,見到有黑糖芋圓鮮奶,打算一試,盛惠37蚊,到手個下已經覺得出事,無咩黑糖,一試果然一啲黑糖味都冇,完全好似係飲緊鮮奶,如果想飲鮮奶,我不如自己直接去超市買
2022-01-17 377 瀏覽
台式茶飲店越開越多,呢間茶飲店比較特別,除左賣飲品之外,竟然仲有芋圓、拌麵、剉冰、唔同種類既小食賣,簡直比得上真正既台式餐廳。小小店舖,包羅萬有,企係menu前諗左好耐,最後揀左邪惡既炸物😈🔥。 🍴夜市鹽酥拼盤1 $45望落個盒有d細,但入面份量都唔算少,作為小食兩個人share都夠。入面有鹽酥雞、椒鹽魷魚、百頁豆腐同炸地瓜薯條。本身對茶飲店賣食物都唔抱太大期望,但食落真係有驚喜,每款食物都係好食既!鹽酥雞炸得香脆,肉質唔乾,一啖一粒超爽。魷魚鬚大大條,唔係炸漿多扮大條,咬落唔會韌。百頁豆腐炸完仲保持到軟嫩既質感。地瓜薯條外脆內軟綿,甜甜鹹鹹好味。整體調味都啱啱好,唔會鹹到要洗腎。推薦!

🍴夜市鹽酥拼盤1 $45

下午茶
2022-01-17 257 瀏覽
🥣綜合芋圓 $35底料2選1 跟著甜湯底2選1 最後就係配料8選3揀咗仙草凍走糖水 九份芋圓 紅豆 同埋芋頭雖然個紙兜睇落唔係超大但都幾足料厚厚嘅仙草墊底 超級滑捋捋但無咩草藥味值得一讚嘅係仙草係凍嘅 唔會話微暖怪怪哋相反芋圓就微暖 淺紫6粒 深紫3粒 黃色就得2粒 深紫色同黃色都食得出薯味 不過淺紫嘅芋頭味就唔太出🤨 芋圓質地煙韌得嚟粉粉哋 感覺好天然紅豆煮到腍身 唔係粒粒分明嗰種不過就略顯甜咗啲+🍠芋頭 $7芋頭有5大舊 又粉又香好出色💜
綜合芋圓

+🍠芋頭 $7
芋頭有5大舊 又粉又香好出色💜
下午茶
2021-12-20 194 瀏覽
路過見到好多學生放學後來買飲品及小食,見到餐牌上有賣雞蛋仔,買來試吓。我揀了珍珠奶茶雞蛋仔($22)因為即叫即整關係都需要等10-15分鐘。等了一陣,但結果跟預期不一樣,即叫即整期望雞蛋仔上手熱辣辣的,但可惜只是暖暖的。因疫情下搵個位坐下慢慢歎,相隔時間只有5-10分鐘左右就變得已經涼了,唔脆變咗淋ber ber 。味道方面,好在佢算是真材實料,每粒雞蛋仔都是有珍珠,但但唔算太濃黑糖味。下次經過或者會試吓茶飲,但雞蛋仔個人唔太ok。

我揀了珍珠奶茶雞蛋仔($22)