😉今日同太太到康怡廣場🥰食品越越式料理,😁我們食了串燒併盤😍燒菠蘿好甜😍又夠新鮮又點了招牌蝦醬炒飯,😏好大一碟🤤仲有一杯好好飲嘅🥳品越三色冰😜,服務比我想夠鑊氣😁像中要好好多😀,真心推薦😀,食物夠熱😀,睇得出用心做,😀好開心,😗真心喜歡,😙我們會常來😚,晚市座得好舒服,😘我們很滿意,🥰下次帶多啲人嚟食😚真係好好會試😗下午餐😗同下午茶😍推薦比我的好朋友😆
2024-09-02
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
信用卡優惠
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 河內生牛肉湯河
2024-08-18 363 瀏覽
It is easy to get a table and the atmosphere is good. Food quality are good and staff are attentive. Ordered pho with pork chop its nice that they allowed flexibility for customers to choose from. The pork chop was nicely flavoured but would have preferred it to be more lean. Id recommend this place to friends
2024-08-08 305 瀏覽
今日一行四人高高興興去品越品嚐晚餐,食咗一個四人餐,點左野菌冬陰功湯,特色小食拼盤,香茅豬頸肉沙律,超大虎蝦米子卷,品越燒乳豬,香茅燒豬仔骨.伴香橙汁,蒜蓉惹菌炒秋葵,金菠蘿海鮮炒飯,菠蘿炒飯,是日甜品甜品,包四杯飲品. 食物質素唔錯,服務很好. 生日飯食得高高興興好滿足.我哋食得好滿意,會介紹朋友嚟,已經免費做咗會員,可以儲分,玩現金券,原來呢間公司係一個集團,以後我去牛氣食飯都可以儲分,好開心今日。
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 河內生牛肉湯河
2024-08-08 383 瀏覽
Their tables were quite spacious and their lunch menu was good and it’s also available during the weekends. Apart from drinks that can be upgraded to special drinks, customers can add a snack to their lunch sets, with quite an extensive choice, from deep-fried pork & shrimp spring rolls to skewers, from spicy & sour boneless chicken feet to cabbage & chicken salad, from blanched morning glory to lemongrass pork neck rice paper rolls.Their pho with Hainan chicken & pork salami was special. I d

Their pho with Hainan chicken & pork salami was special. I didn’t recall eating this in other Vietnamese restaurants. The Hainan chicken was tender.

For meat lovers, both the Hainan chicken rice in Viet style and

the grilled lemongrass pork chop & chicken with rice were the great items to have. The pork chop and chicken had great chargrilled flavours.
2024-07-21
5 分鐘 (堂食)
2024-07-28 308 瀏覽
平時多數外賣,食物不錯,趁有空試下堂食,等枱不算耐,但坐低後由叫餐到上餐,不同的侍應都是黑口黑面,不明白是什麼事。前面枱的小朋友不小心放腳出來,那侍應拿湯粉差點倒瀉,他便話了他幾句,弄得一地都是湯就離去,其後還要叫另一侍應拖下地,難道地下濕了也要食客提你才清潔? 另外,下單時明明說了3碗,2碗食完才發現第3碗遲遲不來才知道漏單,之前覆單時確實叫了3碗。如果你不收加一,我不會期待有服務,現在有點失望。
2024-05-29 290 瀏覽
lunch time入座時12:13pm,已即order個L2 炸蝦餅湯檬及凍檸茶,2分鐘後送上了凍檸茶,未有飲,只想等埋個餐到後吃了才飲,後來見新入座的客人所叫的餐都紛紛上了枱,我份仍未有,連隣座那位先生都覺我等了很久,我叫侍應幫我跟單看看,但又等了一會未有回覆,這時已是12:45pm, 就算個餐來到也不夠時間食,大多數打工仔都是1 個鐘lunch,只有谷鬼氣走人,沒有埋單,根本没有飲過或食過任何野,幸好杯凍檸完全未飲過擺在枱上。嬲爆,以後不再光顧這衰店
2024-05-29
30 分鐘 (堂食)
2024-05-27 239 瀏覽
很難吃 叫了一個四人套餐加串燒 食物只有鹹味,沒有本身的味道 乳豬有臊味 所有食物普遍調味重+油 最後的甜品是黑糯米 但是很硬根本沒有熟 這樣的食物根本不值$1100 而且還這麼多好評👎🏻
2024-05-22
2024-05-02 243 瀏覽
lunch time叫左蝦餅扎肉湯檬追左幾次都係答”蝦餅係即炸要耐啲”結果等左超過半個鐘先到(1個鐘lunch time) 得返10分鐘食其實如果要等咁耐應該要寫明係menu等客人可以衡量先叫碗檬到左2分鐘後待應就要我地埋左張單先好過份呀😦
lunch time叫左蝦餅扎肉湯檬
追左幾次都係答”蝦餅係即炸要耐啲”
結果等左超過半個鐘先到
(1個鐘lunch time) 得返10分鐘食

其實如果要等咁耐應該要寫明係menu
等客人可以衡量先叫

碗檬到左2分鐘後
待應就要我地埋左張單先
好過份呀😦
2024-04-01 273 瀏覽
晏晝出去行完街好攰,夜晚就決定去返屋企附近食野,諗起之前食品越都係食lunch未試過晚餐,今日就試吓晚餐好唔好食先我地去到餐廳時已經8點幾所以無人等位可以直入我地叫咗香茅燒雞肉串撈檬撈檬有生菜,炸蒜,花生碎,芽菜等配菜燒雞肉串燒得好香口,跟埋個沙爹醬濱海伴香茅燒豬扒豬扒好入味好淋👍🏻用生菜夾住濱海和燒豬扒一齊食,層次感好豐富鮮青檸梳打青檸味突出#hkfoodie#openrice#品越越式料理

我地去到餐廳時已經8點幾所以無人等位可以直入

我地叫咗
香茅燒雞肉串撈檬

撈檬有生菜,炸蒜,花生碎,芽菜等配菜
燒雞肉串燒得好香口,跟埋個沙爹醬

豬扒好入味好淋👍🏻
用生菜夾住濱海和燒豬扒一齊食,層次感好豐富

青檸味突出

#hkfoodie#openrice#品越越式料理
2024-03-29
2024-03-17 198 瀏覽
今日放假就近近地喺屋企附近嘅商場搵食,我地就揀咗品越越式料理香茅豬扒拼雞扒飯豬扒煎得好香香茅味好出,雞扒外脆內嫩好入味面層灑上炸蒜同蔥食落更惹味😋蝦餅湯河蝦餅味道都👌🏻,湯河送上時仍熱辣辣👍🏻湯底清甜,另附上青檸&辣椒,加入湯底後層次感即刻提升🆙凍青檸梳打青檸味好出好好飲缺點係叫咗少冰依然有半杯冰凍檸茶正常發揮餐廳環境舒適,唯一缺點係枱同枱之間距離太近…#hkfoodie#openrice#品越越式料理

香茅豬扒拼雞扒飯
豬扒煎得好香香茅味好出,雞扒外脆內嫩好入味
面層灑上炸蒜同蔥食落更惹味😋

凍青檸梳打&凍檸茶

凍青檸梳打
青檸味好出好好飲
缺點係叫咗少冰依然有半杯冰

凍檸茶
正常發揮

餐廳環境舒適,唯一缺點係枱同枱之間距離太近…

#hkfoodie#openrice#品越越式料理
午餐
凍青檸梳打&凍檸茶
2024-01-21 356 瀏覽
這間餐廳平時多數買外賣,係幾好食咪試下堂食。食物係唔錯,尤其生牛肉湯檬係堂食飲下湯先正,外賣係會爭d。 其實堂食有比10%服務費我認為應該有返一定服務水準先合理,我們3人,點了2個生牛肉湯檬,碗湯熱辣辣,上菜時係放下第4個位,第2碗到我才主動講放邊度先識,咁放第4個位那碗我自己要拉返埋我位度食,之前問店員小問題到今次上菜都是全程黑面,一間有水準的餐廳係無論食物同服務質素都要好,咁先可以令客人再光顧。
這間餐廳平時多數買外賣,係幾好食咪試下堂食。
食物係唔錯,尤其生牛肉湯檬係堂食飲下湯先正,外賣係會爭d。
2024-01-04 264 瀏覽
今次踩入去這間餐廳,想食啲越式風味。🌿 首先嚟碟會安春卷,啲春卷外皮嘶嘶脆,炸到金黃色,包裹住啲內餡,叮叮噹噹嘅口感真係正👌🏻;啲內餡又係噹噹滑,食落有種微微辣,爽口得嚟唔油膩。追上份香茅豬扒拼雞扒飯,豬扒炸得外脆內嫩,香氣撲鼻,先係一整個享受啊~🍖 配上嘅飯,每粒飯都爽口得黎唔會黏牙,正到跳起!雞扒雖然略為乾唔夠juicy,不過味道仲係幾得。再嚟就係越式炒金邊粉,款款粉絲彈牙得黎帶啲干炒牛河嗰種醬油香味,又唔會太鹹,食落好有層次。腰果雞肉沙律嗰啲正宗越南味道仲喺口腔度圍繞,個雞肉又嫩,啲腰果又脆,真係夠晒滋味。💬整體食完之後,成個人都覺得滿足。雖然食物唔算到驚天地價,但係味道真心唔錯,再配合店員嗰份親切笑容,啲食客係會樂而忘返。💖 下次有機會,我仲會再嚟捧場嘅!

和家人相聚,揀選了品越的越南菜。曾經來吃過午餐和下午茶,覺得粉麵都不錯,這次來試試晚餐。牙快車沙拉不錯,雞肉沙拉還有海蜇,口感不錯,味道酸酸爽爽;豬頸肉米紙卷,每款大小不一而且鬆散,肉太少,吃起來沒什麼味道;炸蝦餅用腐皮包裹後炸,非常香脆熱辣辣,配上泰式酸辣醬,感覺直接吃兩份沒問題;秋葵炒雜菌,很有鑊氣;冬陰功,配的又是雜菌,香料味道足,也夠酸,下喉後就有回辣味;海南雞不算嫩滑,但味道可以;越式炒金邊粉,感覺鮮蝦就是意外掉在粉上,互不相干,粉就是番茄醬炒粉的味道,粉的口感也偏軟,感覺像茶餐廳外賣一樣;最後甜品是椰汁紫米,不算甜,可以解辣。整體而言,食物質素不過不失,可能這個餐裡的食物不是最招牌?感覺往日來吃的湯河、撈檬和串燒質素更高些。而且套餐裡規定菜類只有秋葵炒雜菌,未必每個人都喜歡,如果選擇冬陰功就只能不停吃雜菌了。至於服務,基本上每次來都覺得under staff,這次不算多客人,人手足夠但服務也是不過不失,部份服務員非常熱情客氣,部份完全相反,非常極端。大約下次不會再吃這個三人餐,可以考慮試試晚市的湯河撈檬和串燒。

和家人相聚,揀選了品越的越南菜。
曾經來吃過午餐和下午茶,覺得粉麵都不錯,這次來試試晚餐。

牙快車沙拉不錯,雞肉沙拉還有海蜇,口感不錯,味道酸酸爽爽;
秋葵炒雜菌,很有鑊氣;
海南雞不算嫩滑,但味道可以;
最後甜品是椰汁紫米,不算甜,可以解辣。

越式炒金邊粉
2023-12-14
炸蝦餅
牙快車
2023-10-05 407 瀏覽
點了二人餐,可自選兩款主食,一款小食,還有2份甜品和飲品。蛋包海鮮金邊粉/賣相吸引,蛋包像一個網很精美,金邊粉口感煙韌,蝦肉幾鮮甜爽口。擠一點檸檬汁撈勻吃更正。羊架肉不夠新鮮,肥肉偏多,實質無咩肉食;羊羶味都強烈;咖喱醬汁不錯,有點辣辣挺惹味,用唔晒仲可以用來撈飯。越式牙車快/越式撈檬汁酸酸甜甜幾開胃,椰菜絲新鮮爽脆;雞絲偏乾,又鞋。服務方面欠佳,已經上錯了兩次菜,還打錯單收多了錢。
點了二人餐,可自選兩款主食,一款小食,還有2份甜品和飲品。

蛋包海鮮金邊粉/
擠一點檸檬汁撈勻吃更正。

羊架肉不夠新鮮,肥肉偏多,實質無咩肉食;羊羶味都強烈;
咖喱醬汁不錯,有點辣辣挺惹味,用唔晒仲可以用來撈飯。

越式牙車快/
越式撈檬汁酸酸甜甜幾開胃,
椰菜絲新鮮爽脆;
雞絲偏乾,又鞋。

服務方面欠佳,已經上錯了兩次菜,還打錯單收多了錢。
2023-07-23 553 瀏覽
星期六黎呢度食個late lunch,大概2點左右入嚟,門口都多人等緊,我哋3個人等左2張枱算快🤔不過入到嚟叫完嘢食,無諗過都要等咁耐先有得食😅大概都接近20到30分鐘⋯見其他枱客人都有催緊,所以我就靜靜等待⌛️食物黎到,其實都有少少失望🥲先講個小食,芒果米紙卷HKD$36,都12蚊一舊,無諗過咁細舊之外,成個賣相都唔靚,真心唔抵⋯另外兩份熱食,都只係炒麵同飯,無乜特別,味道普通🫤最後飲品都無咩問題,只係等咗多過30分鐘先有,都係食完佢先一次過岀咁多杯。整體來講,麻麻地,服務都唔太好,下次未必再嚟😶

2023-07-09