唐坊火鍋私房菜

「每日都係打邊爐時間‼️」呢間火鍋店格局有啲似私房菜,裝修同環境都幾舒服,好適合一班朋友聚會,食物方面都幾多元化:🔥煲冬瓜瑤柱美腿湯 $98最重要飲啖湯先,入面真係有粒粒金華火腿、好大舊嘅冬瓜、瑤柱同埋冬菇,味道都幾濃郁,飲落去有啖啖鹹火腿香氣,個湯底唔會太鹹,配搭唔同食材都唔會搶咗個味道,一邊打邊爐仲可以飲到個湯!🐃手切頂級霜降肥牛 $248呢隻「霜降」手切肥牛有明顯大理石花紋,油脂比例不太高,勝在薄切牛肉味香濃,入口感覺鮮嫩,淥幾秒就可以感受到香牛味!🦀蟹肉雲吞 $78雲吞皮厚重而好滑溜,餡料豐富,入面真係有粒粒蟹肉混合其他肉類,鹹鮮香味並重,仲感受到有少少油脂分布口腔內,幾好食!🦑🦐🐃三寶丸 $92一次過食晒我最鍾意嘅三款丸:🦐手打蝦丸同🦑墨魚丸用料都好足,充滿蝦肉同墨魚粒粒,入口彈牙濃郁!🐃🩷手打牛丸: 一咬入口已經感受到好Juicy,口感亦都豐富,牛肉丸質地唔會太實,又有少少筋位帶出煙靭咬口,味道亦好香濃,有口感之餘亦都真材實料。‼️重點 🐷橡果豬 $148全晚最好食,推薦!豬肉除咗脂肪分布均勻,仲有好股特別嘅味道(奶油香?),仲帶少少甜感,可能因為隻豬食橡果?!質地方面奶油般柔
「每日都係打邊爐時間‼️」

🔥煲冬瓜瑤柱美腿湯 $98

🐃手切頂級霜降肥牛 $248

🦀蟹肉雲吞 $78

🦑🦐🐃三寶丸 $92
一次過食晒我最鍾意嘅三款丸:

‼️重點
🐷橡果豬 $148
全晚最好食,推薦!
豬肉除咗脂肪分布均勻,仲有好股特別嘅味道(奶油香?),仲帶少少甜感,可能因為隻豬食橡果?!質地方面奶油般柔軟,比平時嘅豬肉更嫩滑,豬肉即使熟到全熟亦不會太硬,口感方面層次亦都較豐富,好食到想再encore!

🥬皇帝菜 $40
營養價值超高,菜葉都保持翠綠,並不算太苦,即使我本身好怕茼蒿味道,亦都可以入口!

🥥椰子水 $15
味道唔會太甜,清熱又解渴,打邊爐必嗌!

✨呢間火鍋店走高檔優質路線,以上食材全部都優質,🐷橡果豬最好食,雖然價錢比較高少少,不過一班朋友ꜱʜᴀʀᴇ都唔貴!(*´∀`)~♥
  • 橡果豬
  • 冬瓜瑤柱火腿鍋
  • 三寶丸
  • 手切頂級鮮牛
2024-08-25 3055 瀏覽
呢間喺油麻地商廈23樓嘅火鍋私房菜,位置非常之方便,最開心嘅係大部份嘅枱都係靠窗,可以欣賞城市嘅夜景🎑,一邊食一邊同朋友傾偈一邊欣賞景色,非常之好冰鎮秋葵 $48估唔到佢都有秋葵食,而且份量非常多,作為前菜係一個唔錯嘅選擇😎蟲草花茶樹菇養生湯 $108叫咗個比較養生湯,飲落去好清甜🫣🫣,而且入邊材料好豐富有好多嘅蟲草花同埋茶樹菇,甜湯令到食物鮮味更加出出手切頂級鮮牛(小)🐮 $248打邊爐一定要食牛,呢款牛係即切即上,牛味濃郁,呢款部位入口比較有咬口黑墨滑 $98呢個係手打嘅墨魚滑加咗好多蟹籽,食落去好彈牙,而且有蟹籽令到口感更加豐富鵝肝雲吞,拼蟹肉雲吞 $78鵝肝雲吞🥟幾特別,食落去真係有原粒鵝肝,其實都幾夾蟹肉餃充滿着蟹肉嘅鮮甜味🦀,而且明確咁樣見到有啲蟹肉娃娃菜 🥗$38蔬菜都清甜,而且份量足夠,邊爐一定要食下菜紙豆腐 $28呢款非常之特別嘅食物,長條型而且好薄,放入湯底幾秒鐘就可以食得食落去好似腐竹一樣,但比較甜少少幾特別三寶丸(牛丸、蝦丸同埋墨丸)$92食得出佢係全部手打丸🍡,非常真材實料,每粒嘅肉都實淨,最鍾意食牛丸,非常之有肉汁而且夠彈牙牛乳椰汁雪燕餐廳竟然附送甜品,好有

冰鎮秋葵 $48

蟲草花茶樹菇養生湯 $108

手切頂級鮮牛(小)🐮 $248

黑墨滑 $98

鵝肝雲吞,拼蟹肉雲吞 $78
鵝肝雲吞🥟幾特別,食落去真係有原粒鵝肝,其實都幾夾
蟹肉餃充滿着蟹肉嘅鮮甜味🦀,而且明確咁樣見到有啲蟹肉

娃娃菜 🥗$38
蔬菜都清甜,而且份量足夠,邊爐一定要食下菜

紙豆腐 $28

三寶丸(牛丸、蝦丸同埋墨丸)$92

牛乳椰汁雪燕
餐廳竟然附送甜品,好有驚喜🤩食飽飽仲有甜品,非常之滋潤養

唐坊火鍋私房菜 (油麻地)
油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓
2024-08-07 2986 瀏覽
想要跟朋友開心聚餐食好野,揀間不嘈吵有氣氛又唔會被人催埋單交檯的餐廳好重要!這間位於油麻地商廈23樓的火鍋私房菜,交通位置方便,沒有放題火鍋店的喧鬧,座位舒適又有落地玻璃窗可欣賞城市夜景,氣氛非常有格調。叫得做私房菜,野食當然偏精緻,有選擇困難症的可以點他們的套餐,因為單點的話,他們湯底都有近十七款。於食火鍋前,先來個餐前小食麻辣桂花蚌,肉質脆嫩,入口酸酸辣辣好開胃。然後正式開餐食火鍋,我們選了招牌特濃沙嗲鍋,當湯底滾起時飄來濃濃沙嗲香,入口少少偏鹹,證明真係十級濃。首先推介一款叫紙豆腐的火鍋料,放入湯底幾秒索滿湯汁就食得,質地像食腐竹一樣,好好食。花雕雞件雖然只點了半隻,但份量都幾多,兩個人夠食,雞肉亦嫩滑。火鍋主角當然少不了手切頂級鮮牛,店員即切即上,油花好靚,肉味濃郁,入口有嚼勁。三寶丸(墨魚丸、鮮蝦丸、鮮牛丸)食得出真係新鮮手打製成,用料好足,每一粒入口都好彈牙。最後食埋清脆爽口的皇帝菜,飲完解渴的椰子水,兼嘆碗自家製糖水,清甜滋潤的椰汁燉碎燕,今餐都算幾滿足。

2024-08-05
2024-06-28 2851 瀏覽
離油麻地站步行約2分鐘就到,位於 23 樓的火鍋私房菜,位置比我想像中方便;提供了一處遼闊的都市夜景讓人在品嘗美食的同時,亦能享受難得的城市美景。作為一家非一般的火鍋店,餐廳融入了私房菜級的元素,寬敞的 180 度落地玻璃窗,讓用餐氛圍顯得高雅。店內提供多款新鮮食材,如牛肉刺身、花龍蝦和加拿大野生象拔蚌等頂級食材,今晚絕對大飽口福。2 人套餐售價 ~$788,性價比極高,套餐包括:頭盤是2刺身拼盤: 三文魚、墨魚、希靈魚、北寄貝鍋底有4款:煲冬瓜瑤柱美腿鍋、唐泰北蝦冬陰公湯鍋、濃郁的極濃蝦鍋同酸菜三文魚骨腩鍋😍(最後選擇煲冬瓜)海鮮盤好吸引:大蝦、北寄貝、大鮑魚、大蜆和脆肉鯇魚,每一款海鮮均呈現出鮮甜肥美的口感大蜆就知手切特級牛肉恰得剛剛好好,肉質軟嫩多汁,極具風味~另外仲可以用優惠價$50追加手切特級牛(細)(原價248)自家製韭菜餃最適合配埋烏冬一齊食😋田園雜菜籃搭配冬瓜湯底更鮮甜,而且種類眾多,兩個人食啱啱好最後奉送自家製椰汁燉燕窩糖水,這餐真是豐富😎超值優惠* $50一碟手切特級牛(細)原價$248* $100一碟手切特級牛(大)原價$308* $30邪惡響鈴(細)
離油麻地站步行約2分鐘就到,位於 23 樓的火鍋私房菜

讓用餐氛圍顯得高雅。
店內提供多款新鮮食材,如牛肉刺身、花龍蝦和加拿大
野生象拔蚌等頂級食材,今晚絕對大飽口福。

2 人套餐售價 ~$788,性價比極高,套餐包括:

頭盤是2刺身拼盤: 三文魚、墨魚、希靈魚、北寄貝

大蜆就知

手切特級牛肉恰得剛剛好好,

自家製韭菜餃最適合配埋烏冬一齊食😋

田園雜菜籃搭配冬瓜湯底更鮮甜,
而且種類眾多,兩個人食啱啱好

最後奉送自家製椰汁燉燕窩糖水,這餐真是豐富😎

超值優惠

* $50一碟手切特級牛(細)原價$248
* $100一碟手切特級牛(大)原價$308
* $30邪惡響鈴(細)

• 海鮮拼盤
2024-06-10 2178 瀏覽
位於油麻地譽發廣場頂樓的 「唐坊火鍋私房菜」地理位置和環境一流,餐廳在23樓的位置可以遠眺旺角的夜景,食物方便主打養生火鍋湯底,好多評價都話呢度套餐好抵食,而且海鮮非常高質新鮮,一於今晚和友人嚟朝聖一下😋🌟2人套餐$788▪️2人火灸拼盤原來係灸燒刺身拼盤,分別有三文魚、墨魚、魷魚、北寄貝,刺身件件肥美,經灸燒過後多了一份焦香▪️鍋底(4選1)煲冬瓜瑤柱美腿鍋/唐泰北蝦冬陰公湯鍋/極濃蝦鍋/酸菜三文魚骨腩鍋我哋就揀咗清清地嘅「煲冬瓜瑤柱美腿鍋」,店員提我哋未開始打邊爐之前一定要飲兩碗湯先,湯頭超級清甜,充滿冬瓜瑤柱和金華火腿的味道👍🏻▪️2人海鮮盤 海鮮的size全部都係巨型版,包括有超級爽口彈牙的大蝦,King Size 的新鮮北寄貝,超有驚喜肉質鮮甜飽滿,巨型大鮑魚鮮味煙靭,仲有大蜆和脆肉鯇魚肉,新鮮美味▪️手切特級牛(細)/橡果豬(細)牛魔王當然會選擇手切牛肉,滾至剛剛熟牛味香濃,口感軟腍,非常優質▪️韭菜餃及蟹肉餃自家製新鮮餃子,餃子皮煙靭餡肉滿滿,最愛韭菜餃的獨有香味,蟹肉餃充滿蟹鮮味,非常唔錯▪️田園雜菜籃打邊爐必須要有蔬菜,這個蔬菜館非常豐盛,有娃娃菜、皇帝菜、小菜心、蕃茄、粟米、配

🌟2人套餐$788

▪️2人火灸拼盤

▪️2人海鮮盤

▪️手切特級牛(細)/橡果豬(細)

▪️韭菜餃及蟹肉餃

▪️田園雜菜籃
打邊爐必須要有蔬菜,這個蔬菜館非常豐盛,有娃娃菜、皇帝菜、小菜心、蕃茄、粟米、配上這個湯底令蔬菜更加鮮美

▪️手打烏冬/公仔麵
選擇咗滑捋捋嘅手打烏冬,所以配合牛肉一齊食更加美味

▪️兩杯無酒精飲品(可樂/無糖可樂/忌
廉/椰子水/低糖果汁)

▪️手打牛肉丸 $ 88 (追加)
見到介紹賣相非常吸引,果然味道也一樣出色,牛肉丸非常彈牙,而且一咬落去充滿牛香和肉汁,必食推介

▪️奉送糖水
最後火鍋店更送上自家製糖水,椰汁燉碎燕清甜滋潤又有口感

📣📣凡惠顧火鍋套餐,可享有以下超值優惠
* 無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248
* $100一碟手切特級牛(大)原價$308
* $30邪惡響鈴(細)
  • 海鮮拼盤
  • 手打牛肉丸
2024-11-03 193 瀏覽
呢排晝夜溫差都幾大,夜晚涼涼哋,啱晒打邊爐。之前聽朋友講呢間私房菜餐廳好正~今次試咗二人套餐極濃蝦鍋湯底揀左極濃蝦湯湯底,入面已經有好多隻蝦熬製而成。無論味道賣相都好似龍蝦湯。開頭味道會清清地。之後煮左啲高級食材,慢慢變左濃郁嘅蝦湯咁,又清甜又好飲。同埋唔會好似出面啲邊爐咁愈煮愈油。個湯底已經高質又健康。刺身拼盤刺身好新鮮,三文魚光澤十足,油脂分布平均,章魚爽口彈牙,特別讚賞個魷魚,味道好鮮甜,而且口感很Q,新鮮到十足韭菜餃及蟹肉餃兩款餃子的外皮都好有彈性,係新鮮包既餃子先會有既口感,同急凍餃子不同。個人覺得蟹肉餃比較特別,因為唔多地方有手切特級牛呢個必點,每一塊既色澤同油脂分布一睇就知係好嘢,肉嘅質感嫩滑,牛味好濃郁,唔夠食可以用追加優惠,加五十蚊食多盤😍2人海鮮盤海鮮全部又大份又新鮮,有大粒原隻爽口鮑魚,爽口彈牙的大蝦,原隻新鮮北寄貝,仲有大蜆和脆肉鯇。全部靚海鮮,好滿足😌手打烏冬打邊爐打到最後加烏冬應該係常識,可以吸晒所有湯汁。由於我哋個湯底係蝦湯,烏冬最尾索晒濃郁蝦湯,真係超級正!低糖果汁西柚汁幾清爽,可以解一解油膩~

手打烏冬

低糖果汁
西柚汁幾清爽,可以解一解油膩~
椰汁雪燕
低糖西柚汁
2090 瀏覽
椰汁雪燕
低糖西柚汁
2024-10-28 144 瀏覽
今日收工同同事嚟打邊爐先較好個醬濃蝦湯蕃茄鍋 $168一上枱已經聞到 濃濃嘅蝦味橡果豬 $148食橡果嘅豬係唔同啲🐷肉質好嫩滑 而且仲會自帶點香味三寶丸 $92(手打牛肉丸 | 手打蝦丸 | 手打花枝丸)牛丸幾有驚喜 牛味好香濃又juicy蝦丸同花枝丸就正常發揮啦 都幾爽口彈牙蟹肉雲吞 $78好大隻好足料 紙豆腐 $28都係第一次食 又幾得意有啲豆香味 淥一淥就浸晒啲湯雜菌拼盤 $68稻庭烏冬 $38椒鹽粟米 $68椰子水 $15最後仲送咗個甜品食物唔錯 又坐得幾舒服
今日收工同同事嚟打邊爐
先較好個醬
濃蝦湯蕃茄鍋 $168
一上枱已經聞到 濃濃嘅蝦味
橡果豬 $148
食橡果嘅豬係唔同啲🐷肉質好嫩滑 而且仲會自帶點香味
三寶丸 $92
(手打牛肉丸 | 手打蝦丸 | 手打花枝丸)
牛丸幾有驚喜 牛味好香濃又juicy
椰子水 $15
最後仲送咗個甜品
食物唔錯 又坐得幾舒服
2024-10-26 112 瀏覽
今日又去左油麻地揾食啦,朋友話有間bookmark左嘅餐廳想試下,襯住佢生日即刻一齊去食下啦!唐坊係譽發廣場最高嗰層,個景真係好靚喎。 我地叫左個2人套餐。呢個餐包左一個刺生拼盤,厚切又新鮮,讚!湯底要左煲東瓜瑤柱美腿煱,湯底好足料,待應仲叫我地食之前飲下個湯先。果然係清甜又冇味精,好好味。2人海鮮盤,有蝦,帶子,鮑魚,蜆同埋鱔,驚喜,個海鮮盤好新鮮,隻蝦好彈牙,鮑魚都好好食。橡果豬,豬肉冇騷味,而且好有咬口,唔係普通街市貨。韭菜餃及蟹肉餃,餃子好實正,我覺得口感非常好。田園雜菜籃,好多款菜,啱晒鍾意食菜嘅我。手打烏冬,仲有2杯椰子水。椰子水打邊爐真係好配,清熱又解渴。最後餐廳仲有2碗椰子煲雪燕比我地,非常滋潤,啱晒呢個乾燥天氣。

呢個餐包左一個刺生拼盤,厚切又新鮮,讚!

橡果豬,豬肉冇騷味,而且好有咬口,唔係普通街市貨。

韭菜餃及蟹肉餃,餃子好實正,我覺得口感非常好。

田園雜菜籃,好多款菜,啱晒鍾意食菜嘅我。

2024-10-25 232 瀏覽
經朋友介紹,今日嚟咗呢間店舖打邊爐,裏面環境優雅舒適,又可以望到出面嘅夜景,感覺非常好。湯底:麻辣香濃~裏面有豆卜同實淨嘅鴨血、 辣辣地好入味。湯底:冬瓜瑤柱火腿鍋~非常足料,味道好清甜。手切雪花牛頸脊(大)$308牛味唔夠濃,但肉質嫩滑手切新鮮本地牛 (大) $388牛味香濃,有咬口脆肉鯇腩:爽脆鮮甜 $88白鱔:肉質細嫩 $128水魷鬚:新鮮,口感爽口,彈牙$78卜卜蜆:玩小遊戲~用兩隻手撈到幾多就免費食幾多,粒粒鮮甜厚肉田園雜菜:新鮮 $88紅薯粉:煙韌,彈牙 $38手打花枝滑:口感鮮甜,扎實,彈牙 $96豬腰:爽口,冇尿餲味 $68鵝腸:味道鮮,口感脆 $108鵝肝雲吞:肉味濃,薄皮,有少少鵝肝味 $78雲吞拼水餃:肉味濃,薄皮 $72

湯底:麻辣香濃~裏面有豆卜同實淨嘅鴨血、
辣辣地好入味。
湯底:冬瓜瑤柱火腿鍋~非常足料,味道好清甜。

手切雪花牛頸脊(大)$308
牛味唔夠濃,但肉質嫩滑

手切新鮮本地牛 (大) $388

鵝肝雲吞:肉味濃,薄皮,有少少鵝肝味 $78
雲吞拼水餃:肉味濃,薄皮 $72

2024-10-17
2024-10-24 217 瀏覽
這家餐廳,提供了一個相當豐盛的 4 人套餐,相信係小型聚會的好去處!原條火灸魚(金目鯛刺身)新鮮的魚肉有鮮嫩的口感!色泽透亮,精致!3.6 牛乳豬骨鍋湯底濃郁,肉質軟嫩。非常適合在涼爽的天氣下享用!4人海鮮盤新鮮的海鮮品種豐富,涵蓋了各式生猛海鮮,比如蜆、鮑魚、蝦等等,無疑是聚會上的一大亮點!韭菜餃及蟹肉餃餃子餡料豐富,口感鮮美,咬下去爆汁、而且份量都幾多!是一道美味的選擇!除此之外 餐廳仲送左甜品,係牛奶燕窩!好滋補

原條火灸魚(金目鯛刺身
新鮮的魚肉有鮮嫩的口感!色泽透亮,精致!

3.6 牛乳豬骨鍋
湯底濃郁,肉質軟嫩。非常適合在涼爽的天氣下享用!

4人海鮮盤

韭菜餃及蟹肉餃

除此之外 餐廳仲送左甜品,係牛奶燕窩!好滋補

2024-10-23 227 瀏覽
呢間火鍋位置喺油麻地,好方便我哋兩個人叫左呢個二人套餐👍🏻 推.先係有個 2 人刺身拼盤😆 佢啲三文魚超肥美同埋厚切,每啖都好幸福.鍋底我地簡左煲冬瓜瑤柱美腿鍋,通常啲湯底一係就重口味,一係就太清;呢個湯底清得黎,重瑤柱味同金華火腿獨有既鹹香😍 食到食材本身既味道之餘,仲有金華火腿既天然調味😆.重頭戲係呢個海鮮盤😆 啲海鮮好鮮同大隻,啲貝殼類上碟前係冇打開,之前聽,其實冇打開先新鮮;其中最出色係個蚌😍 好大隻,一咬佢哋個肚係爆汁😍 超肥美;另外蝦同鮑魚都好鮮😆.打邊爐一定要唔可以無牛,呢隻手切特級牛,唔會好肥,偏重肉味既😆 30秒左右,肉質柔軟順滑.仲有啲配菜,包括韭菜餃同蟹肉餃,個蟹肉餃比較少見,真係有好香嘅蟹味👍🏻 另外仲有大量嘅新鮮時菜同烏冬😆 我哋將啲食材煮晒先,再落烏冬,個烏冬索晒啲「精華」,超正😍.最尾仲配埋個桃膠糖水,好足料,每斤都有桃膠😍 甜甜地,為成個火鍋做咗個完美嘅結尾
呢間火鍋位置喺油麻地,好方便
我哋兩個人叫左呢個二人套餐👍🏻 推

2024-10-22 149 瀏覽
朋友介紹左呢間精緻火鍋私房, 今日就呢試下, 佢地喺楝大廈最高層景色宜人. 環境地方舒適開揚 枱距好, 好寬敞. 兩個人坐4人枱一流. 店員介紹左個2人套餐. 都好多野食就揀佢啦. 唔使諗點咩食. 之後隨即送上醬料盤, 調製自己口味既混醬. 先上鍋底 (4選1)鍋底有幾款 - ( 煲冬瓜瑤柱美腿鍋丶唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋及酸菜三文魚骨腩鍋) 揀咗極濃蝦鍋,個湯底好香 , 材料有好多隻蝦 , 蕃茄,未滾已經陣陣蝦香,個湯一滾我地即飲左兩碗仲食埋D蝦好大隻, D肉係爽口家. 新鮮! 2人刺身拼盤三文魚、北寄貝、希靈魚、八爪魚,全部都好鮮味 , 食材新鮮 !2人海鮮盤海鮮盤有 極大隻鮑魚、北寄貝、大蝦、蜆同脆肉鯇,店員有提示要只需淥5 分鐘個鮑魚好細心,爽口彈牙北寄貝超大隻啖啖肉,蜆好鮮甜。 一食就知有幾新鮮高質! 橡果豬(細) - 超香. 肉嫩, 我朋友平時唔太食肉都話正. 我地再加左個 手切特級牛(細)塊塊油花平均, 厚度適中,入口夠嫩腍 牛香重, 好味. - 無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248- $100一碟手切特級牛(大)原價$308韭菜餃及蟹肉餃大

之後隨即送上醬料盤, 調製自己口味既混醬.

先上鍋底 (4選1)

2人刺身拼盤

2人海鮮盤

北寄貝超大隻啖啖肉,蜆好鮮甜。 一食就知有幾新鮮高質!

我地再加左個 手切特級牛(細)

塊塊油花平均, 厚度適中,入口夠嫩腍 牛香重, 好味.

- 無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248

- $100一碟手切特級牛(大)原價$308

韭菜餃及蟹肉餃

大大隻兩款都好食, 足料 !

田園雜菜籃 - 有三款菜, 粟米蕃茄

店員介紹左 $30邪惡響鈴(細) - 勁邪惡超多芝士. 勁香脆 .

手打烏冬/ 公仔麵 - 揀咗烏冬,好彈牙, 吸曬D蝦湯正 !

呢餐好滿意又好滿足。 店員服務好到位。食物高質 !

【旺角唐坊私房菜】@tongfong2023

旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

TEL:5296 7186

唐坊火鍋私房菜(油麻地)地址:油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓唐坊火鍋私房菜位於油麻地譽發廣場的23樓,這裡的視野不錯,可以邊看風景邊吃火鍋,感覺挺好的。環境還行,氣氛也蠻有feel,不過燈光有點暗,可能是為了營造氛圍吧。來說說吃的東西。三寶丸真的不錯,感覺是手工打的,挺新鮮,吃起來Q彈。椒鹽粟米是我第一次試,但覺得一般般,可能不太對我的胃口。雲吞和白菜餃還蠻好吃的,煮的時候不容易散開,餡料很多,皮也不厚。特長蟹柳真的很大塊,很實惠。紙豆腐很有特色,看上去像紙一樣捲著,其實是豆腐,燙幾秒就能吃了,第一次吃感覺挺新奇。最好吃的當數頂級手切肥牛了,肥瘦剛好,吃起來很嫩。整體來說,這裡的裝潢和氛圍都不錯,特別是能從23樓看到外面的夜景,邊看邊吃火鍋真的很享受。
2024-10-22 109 瀏覽
唐坊火鍋私房菜 今晚同朋友去咗打邊爐,我哋叫咗:-濃蝦湯蕃茄鍋鍋底以濃郁的蝦湯和番茄為基底,湯汁鮮美,有好多隻蝦,好濃嘅蝦湯味🥰-手切頂級鮮牛,肉質鮮嫩,超級好味同埋Juicy黑墨滑-口感滑嫩,帶有海鮮的鮮美。雲吞拼水餃-餡料鮮美,皮薄餡多。娃娃菜-新鮮口感,讓整體用餐體驗更加均衡。山根-口感獨特,適合火鍋的快速烹煮極品牛丸極品牛丸彈性十足,肉質鮮嫩,湯底的融入使得每一口都充滿了肉香Tangfang Hotpot Private DishesTonight, I went to hotpot with friends, and we ordered:- Rich Shrimp Tomato Soup The broth is based on a rich shrimp soup and tomatoes, with a delicious flavor and plenty of shrimp. It has a strong shrimp taste. 🥰- Hand-Cut Premium Fresh Beef The meat is tender and super tas
唐坊火鍋私房菜
今晚同朋友去咗打邊爐,
我哋叫咗:
-濃蝦湯蕃茄鍋
-手切頂級鮮牛,肉質鮮嫩,超級好味同埋Juicy
黑墨滑-口感滑嫩,帶有海鮮的鮮美。
雲吞拼水餃-餡料鮮美,皮薄餡多。
娃娃菜-新鮮口感,讓整體用餐體驗更加均衡。
山根-口感獨特,適合火鍋的快速烹煮
極品牛丸

- Rich Shrimp Tomato Soup

- Hand-Cut Premium Fresh Beef
The meat is tender and super tasty, incredibly juicy.

- Black Ink Fish Balls
The texture is smooth and tender, with a fresh seafood flavor.

- Wontons with Dumplings
The filling is delicious, with thin skin and plenty of filling.

- Baby Cabbage
Fresh and crisp, it adds balance to the overall dining experience.

- Mountain Root
Unique texture, perfect for quick cooking in the hotpot.

- Premium Beef Balls
These balls are incredibly elastic, with tender meat. Each bite is infused with rich meat flavor from the broth.

• 手切頂級鮮牛
  • 善良響鈴
2024-10-22 109 瀏覽
開在鬧市的火鍋私房菜,位置方便。180度落地玻璃窗,餐廳提供優質高檔食材。2人套餐$788✨2人火灸拼盤分別有三文魚、墨魚、希靈魚、北寄貝,刺身件件肥美✨唐泰北蝦冬陰公湯鍋湯好濃郁,酸辣十足很惹味!!喜歡湯底沒加椰奶,較清香~✨2人海鮮盤海鮮很巨型!!有驚喜!!全部大大隻又新鮮鮮甜,大蝦好彈牙,北寄貝同鮑魚都好飽滿鮮甜,還有大蜆和脆肉鯇。✨手切特級牛(細)手切牛肉灼一灼就食得,牛味香濃,肉質軟嫩。可以優惠價$50無限追加手切特級牛(細)(原價248)✨韭菜餃及蟹肉餃有驚喜,兩款餃子都不錯,蟹肉餃真的見到有蟹肉。✨田園雜菜籃蔬菜種類豐盛,粟米好甜!!✨手打烏冬烏冬滑捋捋,索哂湯好正~✨椰子水 套餐包兩杯飲品,椰子水不會很甜很清新解渴~最後火鍋店會送糖水:椰汁燉雪燕有個開心的結尾~凡惠顧火鍋套餐,可享有以下超值優惠🗞無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248🗞$100一碟手切特級牛(大)原價$308🗞$30邪惡響鈴(細)
開在鬧市的火鍋私房菜,位置方便。
180度落地玻璃窗,餐廳提供優質高檔食材。

2人套餐$788
✨2人火灸拼盤
分別有三文魚、墨魚、希靈魚、北寄貝,刺身件件肥美

✨唐泰北蝦冬陰公湯鍋
湯好濃郁,酸辣十足很惹味!!喜歡湯底沒加椰奶,較清香~

✨2人海鮮盤
海鮮很巨型!!有驚喜!!全部大大隻又新鮮鮮甜,
大蝦好彈牙,北寄貝同鮑魚都好飽滿鮮甜,還有大蜆和脆肉鯇。

✨手切特級牛(細)
手切牛肉灼一灼就食得,牛味香濃,肉質軟嫩。
可以優惠價$50無限追加手切特級牛(細)(原價248)

✨韭菜餃及蟹肉餃
有驚喜,兩款餃子都不錯,蟹肉餃真的見到有蟹肉。

✨田園雜菜籃
蔬菜種類豐盛,粟米好甜!!

✨手打烏冬
烏冬滑捋捋,索哂湯好正~

✨椰子水
套餐包兩杯飲品,椰子水不會很甜很清新解渴~

最後火鍋店會送糖水:椰汁燉雪燕
有個開心的結尾~

凡惠顧火鍋套餐,可享有以下超值優惠
🗞無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248
🗞$100一碟手切特級牛(大)原價$308
🗞$30邪惡響鈴(細)