2021-01-22 410 瀏覽
冬天最適合食煲仔飯!依家晚市仲未有得堂食,一於買返屋企,仲會連埋個煲比你風味十足~外賣用錫紙同保溫袋包妥,保溫之餘便攜。今次叫了酸菜辣滷豬手煲仔飯,豬手大大隻,充滿骨膠原而且好入味,酸菜有很多,辣度不是很辣,怕辣也可以一試。另外仲叫左小小熊仔同得意小豬,真心勁得意又可愛,仲幾好食添架!尤其小小熊仔的流心朱古力又唔會太甜,細細個做甜品就最岩。提提大家用「唐宮小聚」APP成為會員,就可以有$200優惠劵及享會員優惠價啦~勁抵食。

2021-01-22
午餐
  • 小小熊仔
  • 酸菜辣滷豬手煲仔飯
2021-01-08 5679 瀏覽
一出𨋢就見到透光嘅玻璃屏風,成個用餐環境光線充足丶陳設精緻,令人心情愉快;入座時,每枱已備一壼玄米茶,喺用餐途中,店員會很主動添加熱茶,服務效率很高。中午時份,近乎滿座,呢張相係我走時等無哂人先影嘅迷你聚寶盆 $188聚寶盆熱辣辣送上,店員好細心,會先問客人係咪即時開蓋,以確保食物唔會咁快攤凍,可以慢慢食。2人份量好足料,有鮑魚丶瑤柱丶花膠丶蝦丶冬菇丶豬手丶雞件丶發菜丶魚旦丶蘿蔔丶貓耳朶丶娃娃菜… 特別鍾意豬手,炆到勁腍又入味!麻辣乳鴿 $39 /隻凍盤,乳鴿肉質軟嫩,麻味較重,辣度只屬BB級,對我嚟講就啱啱好。備有膠手套👍🏻非常山竹 $49山竹造型,似足煎堆口感嘅脆脆外層,入面係一絲絲嘅蟹肉,濃濃龍蝦汁,仲有粒龍蝦肉,物如其名確係非常焗鮑魚酥 $29 /件黑松露味,撻內有菇菌絲,鬆脆香口陳釀醉蟹 $79 /隻凍盤,陳釀浸大閘蟹,上枱時已聞到好香酒味陳皮燉梨 $39 /位去芯雪梨,加桂花蜜燉製,清潤,啱哂呢排咁乾燥嘅天氣貓山雪糍 $29 /件榴槤控必試,雪米磁餡以貓山王榴槤肉製,齒頰留香,每一啖都好滿足 🤤原來佢哋有個「唐宮小聚」APP,下載及登記會員就有超過$200優惠劵,每枱埋單時

中午時份,近乎滿座,呢張相係我走時等無哂人先影嘅

迷你聚寶盆

非常山竹 $49

焗鮑魚酥
焗鮑魚酥
焗鮑魚酥 $29 /件
黑松露味,撻內有菇菌絲,鬆脆香口

陳釀醉蟹
陳釀醉蟹 $79 /隻
凍盤,陳釀浸大閘蟹,上枱時已聞到好香酒味

陳皮燉梨 $39 /位
去芯雪梨,加桂花蜜燉製,清潤,啱哂呢排咁乾燥嘅天氣

貓山雪糍
貓山雪糍
貓山雪糍 $29 /件

原來佢哋有個「唐宮小聚」APP,下載及登記會員就有超過$200優惠劵,每枱埋單時,店員會問客人係咪會員,留意到附近客人大部份都係會員,即刻download咗~
下次要介紹朋友再嚟食過,呢個會員價$249餐,迷你聚寶盆 + 臘味煲仔飯 + 非酒精飲品2杯
2021-01-05
午餐
迷你聚寶盆
2021-01-05 515 瀏覽
今日又黎到哩間餐廳飲茶最期待嘅 就係得意嘅公仔點心我地嗌左個熊仔包 造型超級可愛 想打卡嘅女仔唔好錯過😂影完相 一咬開 發現入面係流心朱古力朱古力非常甜膩 我自己就唔太鍾意但鍾意食甜野嘅朋友可以一試🙈跟住嗌左份黑金流沙包流沙包超足料 一咬入面嘅餡就開始流出黎真係好好味🥰黑松露蝦多士炸得香脆黑松露味濃郁 鍾意食黑松露嘅朋友真係要試下☺️最特別嘅係牛肉叉燒叉燒就食得多 牛肉叉燒真係第一次試估唔到都幾好味牛肉表面香甜 肉質軟林成個感覺有啲似中式牛柳 都幾特別😂😂😂最後唔少得友人推薦嘅避風塘蘿蔔糕蘿蔔糕炸得香脆 配埋炸蒜友人食到lam lam脷不過我唔鍾意食蒜 所以都係留返比佢啦🤓
今日又黎到哩間餐廳飲茶

蘿蔔糕炸得香脆 配埋炸蒜
友人食到lam lam脷
不過我唔鍾意食蒜 所以都係留返比佢啦🤓

2021-01-02 400 瀏覽
想一家人一齊食餐好~我哋就訂咗唐宮小聚番屋企慢慢食😋 食物質素同味道都一如既往的好✨ 個人最中意食非常山竹同知粥常樂🥰非常山竹出面係甜甜地同好煙韌嘅皮,入面就有龍蝦汁同蟹肉😍而知粥常樂就係黄色嘅海鮮蟹粥非常鮮甜美味,配埋脆脆的油條😋超好味👍除此之外妹妹好中意食梅菜扣肉飯✨爸爸好中意食小蠔煎餅✨哥哥就中意食肉鬆抓餅✨我哋仲試咗最新菜式 #麻辣乳鴿 同 一家都中意嘅 #黑松露手撕雞✨✨✨ 麻辣乳鴿唔算好辣,但就麻香味好濃,肉質結實,用微波爐輕輕加熱就食得~而黑松露手撕雞嘅黑松露味好濃!唔駛加熱拆袋配熱飯就食得🤗

2021-01-01 3412 瀏覽
萌爆精緻點心✨唐宮小聚✨2020捱得好辛苦,當然要食得好啲,對自己好啲。之前下午食過「唐宮小聚」覺得唔錯,今次專登帶埋蝦子餅嚟試吓🥰中環呢間「唐宮小聚」環境好寬敞好大,位與位之間都相隔好遠,坐得好舒服。見到有特別推介,我哋揀咗幾樣「白玉王鴿」特價$39一隻皮脆肉嫩好香口「火焰菠蘿🍍」$129其實係少少辣嘅菠蘿牛肉,蝦子餅大讚呢道菜好美味,仲話下次要帶客戶嚟試吓。上枱嘅時候仲會點火添🔥「陳釀醉蟹」$79呢道菜好特別,第一次食醉蟹,個感覺好似食緊醉雞咁,但係又有蟹嘅鮮味同酒嘅香味。最估唔到呢個竟然係冷盤,係凍食嘅。啖啖蟹膏好滋味。「蟹粉麻球」$89外層口感似煎堆仔,內層係蟹粉球,但唔算蟹粉味濃,普普通通。「和牛啤梨」$49呢個賣相相當精緻可愛,好似一個迷你小啤梨,口感如同鹹水角,入面包住黑椒和牛,相當滋味。蟹痴如我緊係要叫「知粥常樂」$49其實係海鮮蟹粥,鮮味無窮,仲有唔少蟹肉,每一啖都好香濃。去到尾聲我哋都食唔落個「荷花蒸飯」$99已經好飽了,決定打包返屋企慢慢食。甜品我哋叫咗相當可愛嘅「十三么麻雀」$49其實係椰汁糕嚟嘅,相當神似。「唐宮小聚」每一道菜都好花心思擺盤,款款都精緻可愛,賣
萌爆精緻點心✨唐宮小聚✨

見到有特別推介,我哋揀咗幾樣

「白玉王鴿」特價$39一隻
皮脆肉嫩好香口

「火焰菠蘿🍍」$129

「陳釀醉蟹」$79

「蟹粉麻球」$89
外層口感似煎堆仔,內層係蟹粉球,但唔算蟹粉味濃,普普通通。

「和牛啤梨」$49

蟹痴如我緊係要叫「知粥常樂」$49
其實係海鮮蟹粥,鮮味無窮,仲有唔少蟹肉,每一啖都好香濃。

去到尾聲我哋都食唔落個「荷花蒸飯」$99
已經好飽了,決定打包返屋企慢慢食。

甜品我哋叫咗相當可愛嘅「十三么麻雀」$49
其實係椰汁糕嚟嘅,相當神似。

「唐宮小聚」每一道菜都好花心思擺盤,款款都精緻可愛,賣相吸引,大人小朋友見到都一樣咁開心,而且仲要味道唔錯添。值得再去食🥰

食物 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟

2020-12-30 338 瀏覽
Nothing brings people together like good food話說依家特式既中菜館真係越開越多前排朋友提議話想食下中菜所以我今次揀左唐宮小聚佢地算係新派既中菜個裝修好靚 同埋都好grand今次我分別叫左:-陳釀醉蟹-白玉王鴿-冰鎮咕嚕肉-水煮魚春卷-非常山竹-十三么麻將重點推介:陳釀醉蟹:話說呢隻係我今年第一隻蟹上枱已經就幫我切開左一半食落酒味濃得黎同埋好易入口而且入面既蟹膏都幾多下 超正白玉王鴿:炸得勁正 皮脆肉嫩而且係勁多汁好juicy 冰鎮咕嚕肉:呢個真係打卡之選 因為佢係將岩岩炸好既咕嚕肉放係冰上面 幾特別非常山竹:外皮其實係咸水角 頂部插一小支朱古力餅乾條 裡面就改用龍蝦汁及蟹肉餡Remark:依家陳釀醉蟹依家做緊買一送一 (中環店逢星期一至日晚巿,荃灣、沙田、尖沙咀店星期一至四晚市)聽餐廳講遲啲仲會有新餐牌及推出麻辣乳鴿做埋佢地會員仲有更多既優惠:i) 陳釀醉蟹買一送一 (中環店逢星期一至日晚巿,荃灣、沙田、尖沙咀店星期一至四晚市)ii) 飲品/ 啤酒/ 梅酒買一送一 (4店,晚市)iii) 貓山雪糍買二送一 (4店,全日)iv) 繽紛四色會員價

話說依家特式既中菜館真係越開越多

非常山竹:

Remark:
聽餐廳講遲啲仲會有新餐牌及推出麻辣乳鴿

做埋佢地會員仲有更多既優惠:
ii) 飲品/ 啤酒/ 梅酒買一送一 (4店,晚市)
iii) 貓山雪糍買二送一 (4店,全日)
iv) 繽紛四色會員價 $49 (4店,全日)
v) 紅白酒6折 (4店,晚市)

快啲下載佢地個會員程式啦:

@socialplacehk
Location: Central
Price (10 is expensive): 6.5/10
Yummy (10 is delicious): 8/10
本來係諗住冬至嘅時候帶屋企人去呢一間中菜餐廳度食晚飯,點知因為今年有限聚令,所以就取消咗呢個打算!見到外賣自取有優惠,好抵食!咁在家都可以同屋企人食好啲啦!今次order咗 酸菜斑片 小辣、水煮斑片 小辣、粟米魚塊飯、炒蝦腸粉、秋葵淮山、小蠔煎餅、黑松露手撕雞半隻、黑金流沙、非常山竹、焗鮑魚酥一件😍之前食過佢地嘅原味乳鴿覺得好好食,難得有新野,又有得送,就梗係一定要嗌夠黎試吓啦!麻辣乳鴿有2個食法,✨折袋即食 或✨微波爐加熱1分鐘 ,但我屋企冇微波爐,用咗氣炸鍋,好驚喜,炸完都好多肉汁,麻、香、辣味更出,而且肉質鬆滑!同原味嘅一樣都好出色,各有各嘅特色,兩款都可以encore另外特別深刻係呢幾款黑松露手撕雞半隻手撕雞一向係我最鍾意食嘅食物之一 ,而黑松露醬平時食西餐都成日叫 ,但係呢個combination都真係第一次見,感覺好新奇,本來係抱住貪新鮮嘅諗法,點知食落又真係幾夾!酸菜斑片 小辣爹哋唔食得辣,所以我哋就嗌咗小辣嘅酸菜魚片,多多酸 微微辣 非常惹味可口,而且啲斑片仲大大塊,好嫩口!粟米魚塊飯呢一個粟米魚塊飯係專為兩個小朋友而設嘅,因為佢哋唔食得辣嘅酸菜斑片,所以就叫咗個粟米魚
見到外賣自取有優惠,好抵食!咁在家都可以同屋企人食好啲啦!

😍
麻辣乳鴿有2個食法,

另外特別深刻係呢幾款

黑松露手撕雞半隻

酸菜斑片 小辣

粟米魚塊飯
呢一個粟米魚塊飯係專為兩個小朋友而設嘅,因為佢哋唔食得辣嘅酸菜斑片,所以就叫咗個粟米魚塊飯,黎補償下佢哋,同酸菜斑片一樣 ,呢個魚塊都非常滑而且無骨,小朋友好鍾意❤️

炒蝦腸粉
平時食得蒸腸粉多,今日就轉換下口味,試下香香口口嘅炒蝦腸粉,啲蝦好彈牙,腸粉雖然係炒嘅,但係又唔會好油,唔錯!

秋葵淮山
媽咪鍾意食秋葵,爹哋鍾意食淮山,呢個秋葵淮山就好似佢哋咁,係天造地設既一對,入口非常合拍,而且仲好健康,中和咗頭先食酸菜魚嘅重味感,食完好舒服😍

屋企人都對呢一個冬至餐都好滿意😘外賣仲抵過堂食

除咗八折之外,
而家下載「唐宮小聚」APP成功登記會員有超過$200優惠
🌟會員消費即送年曆一本 (內含全年優惠劵)
🌟外賣滿$200即送新品麻辣乳鴿一隻

外賣自取
中環唐宮小聚嚟過都好幾次感覺食物質素每況越下..但勝出環境舒適,岩晒約人吹吹水小吃沙薑豬手,份量一般,味道都唔錯。小餛飩不值一叫,比超市一包包的急凍餛飩更遜色..蝦多士相對是好食!原隻大蝦上面加了黑松露醬,肉質夠爽!炸到卜卜脆熱上,無得輸!呢個黑金流沙包係全餐最好食的,熱辣辣,咬一口仲出緊煙,流沙唔會好甜,清清淡淡。必點嘅乳鴿,$39一隻,比以前細隻左,不過唔洗$40一隻,多汁!抵食👍🏻好後悔叫左冬陰公湯面,好酸!個湯味道好奇怪,連面都係酸到無論..食唔到一半!3個人食左500幾蚊,傾吓計都ok既但短期內都未必再嚟住
中環唐宮小聚嚟過都好幾次

感覺食物質素每況越下..
但勝出環境舒適,岩晒約人吹吹水

沙薑豬手

小吃沙薑豬手,份量一般,味道都唔錯。

迷你餛飩

小餛飩不值一叫,比超市一包包的急凍餛飩更遜色..

脆蝦多士

黑金流沙包

呢個黑金流沙包係全餐最好食的
,熱辣辣,咬一口仲出緊煙,流沙唔會好甜,清清淡淡。

冬陰公粉

好後悔叫左冬陰公湯面
,好酸!個湯味道好奇怪,連面都係酸到無論..食唔到一半!

3個人食左500幾蚊,傾吓計都ok既
但短期內都未必再嚟住

沙薑豬手
脆蝦多士
黑金流沙包
2020-11-25 2682 瀏覽
之前同朋友食過唐宮小聚,印象好唔錯,最近發現呢到做緊不同嘅會員優惠,即刻免費登記做埋會員,趁有優惠再嚟食過!✨陳釀醉蟹(1隻) $79好抵呀😳而家會員做緊買一送一優惠!則係$79兩隻,1隻都只係$39.5大閘蟹食得多,都係以清蒸為主,第一次食陳釀醉蟹,好有驚喜!首先賣相擺盤精美😍入口酒香味濃郁,香醇唔嗆鼻,仲帶有陣陣陳釀甜香,同蟹嘅鮮甜味好夾,更加將鮮味加倍!蟹膏飽滿,蟹肉入味,入口啖啖鮮!絕對係齒頰留香!✨焗鮑魚酥(1件) $29鮑魚炆得入味,質感軟腍得嚟,又帶點煙韌彈牙。撻皮酥脆,牛油味香濃,入口非常鬆化👍🏻鮑魚汁鮮味出眾,而且份量適中,令鮑魚保持濕潤之餘,又唔會整濕撻皮。✨和牛啤梨(3件) $49造型非常可愛🍐啤梨皮有似鹹水角,脆脆地又煙韌軟糯,裡面餡料係黑椒和牛粒,味道十分香濃惹味!✨椰皇燉雞(1位用)$69呢個椰皇燉雞熱辣辣以原個椰皇上枱♨️當然要趁熱飲!味道超清甜!超鮮美!秋冬飲夠哂滋潤。✨脆蝦多士(3件)$79多士炸得金黃香脆,而且乾身唔油膩。多士上嘅開邊蝦亦都唔會炸得過火,肉質彈牙爽甜,仲有黑松露嘅香氣,提升整個味道🤤✨炒蝦腸粉$79色香味俱全嘅小炒🥰腸粉Q彈爽滑,外層帶

✨陳釀醉蟹(1隻) $79
大閘蟹食得多,都係以清蒸為主,第一次食陳釀醉蟹,好有驚喜!
蟹膏飽滿,蟹肉入味,入口啖啖鮮!絕對係齒頰留香!

✨焗鮑魚酥(1件) $29

✨和牛啤梨(3件) $49

✨椰皇燉雞(1位用)$69

✨脆蝦多士(3件)$79

✨炒蝦腸粉$79
色香味俱全嘅小炒🥰腸粉Q彈爽滑,外層帶點焦香,炒得均匀冇鬆散。XO醬惹味,帶少少辣,仲炒得好有鑊氣,蝦嘅份量仲唔少添!

✨得意小豬(1件)$39
好cutecute嘅小豬布甸,椰味香濃,口感滑溜,仲好有彈性,而且甜度適中,真正睇得又食得!

記得要做會員!拎盡佢地嘅折扣優惠!
ii) 飲品/ 啤酒/ 梅酒買一送一 (4店,晚市)
iii) 貓山雪糍買二送一 (4店,全日)
iv) 繽紛四色會員價 $49 (4店,全日)
v) 紅白酒6折 (4店,晚市)
2020-11-24 353 瀏覽
唐宮小聚 -推薦篇🤤12:00-22:00-白玉玉鵨 份量細細隻,適合一個人獨食🤤乳鴿上菜時熱辣辣,做到外脆內嫩💛外皮香脆可口,內裏肉質嫩滑和多汁😍推薦度: 😋😋😋😋😋 (5個😋為滿分)-小小五併 $99黑松露雞: 雞肉口感嫩滑,配上酥炸蓮藕絲,口感豐富🤤🤤有香濃的黑松露👍🏻推薦度: 😋😋😋😋 (5個😋為滿分)醬汁鴨舌:好香麻辣味,但入口5辣,咸度適中🤤推薦度: 😋😋😋😋 (5個😋為滿分)冰鎮秋葵:秋葵清爽脆口🥰但醬汁較淡,亦不入味😢推薦度: 😋😋😋😋(5個😋為滿分)雷椒茄子🍆:鮮艷的紫色外皮,肉質厚潤軟綿口感🤤🤤亦十分入味🥰推薦度: 😋😋😋😋😋 (5個😋為滿分)醬汁蘿蔔:酸酸甜甜,非常入味,開胃菜首選👍🏻👍🏻推薦度: 😋😋😋😋😋 (5個😋為滿分)-沙薑豬手 $69味道獨特,有香濃的沙薑和蒜味🤤皮爽入味,十分惹味處理乾淨👍🏻沒有豬毛🥰推薦度: 😋😋😋😋😋 (5個😋為滿分)- 麻醬抄手 $59麻醬味香濃,可惜醬汁較少,整體較乾身😞抄手細細隻,最啱一口一個🤤推薦度: 😋😋😋(5個😋為滿分)-椰皇燉雞 $69雞湯超鮮甜🤤🥰香味撲鼻💛椰子肉嫩滑🤤雞件鮮甜🥰推薦度: 😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)-
唐宮小聚 -推薦篇🤤
12:00-22:00

-白玉玉鵨
份量細細隻,適合一個人獨食🤤
乳鴿上菜時熱辣辣,做到外脆內嫩💛
外皮香脆可口,內裏肉質嫩滑和多汁😍

-小小五併 $99
黑松露雞:
雞肉口感嫩滑,配上酥炸蓮藕絲,口感豐富🤤🤤
有香濃的黑松露👍🏻
推薦度: 😋😋😋😋 (5個😋為滿分)

醬汁鴨舌:
好香麻辣味,但入口5辣,咸度適中🤤
推薦度: 😋😋😋😋 (5個😋為滿分)

冰鎮秋葵:
秋葵清爽脆口🥰但醬汁較淡,亦不入味😢
推薦度: 😋😋😋😋(5個😋為滿分)

雷椒茄子🍆:
鮮艷的紫色外皮,肉質厚潤
軟綿口感🤤🤤亦十分入味🥰

醬汁蘿蔔:
酸酸甜甜,非常入味,開胃菜首選👍🏻👍🏻

-沙薑豬手 $69
味道獨特,有香濃的沙薑和蒜味🤤
皮爽入味,十分惹味
處理乾淨👍🏻沒有豬毛🥰

- 麻醬抄手 $59
麻醬味香濃,可惜醬汁較少,整體較乾身😞
抄手細細隻,最啱一口一個🤤
推薦度: 😋😋😋(5個😋為滿分)

-椰皇燉雞 $69
雞湯超鮮甜🤤🥰香味撲鼻💛
椰子肉嫩滑🤤雞件鮮甜🥰
推薦度: 😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)

-黑金流沙
有一股香濃的奶香味,奶黃甜度適中
可惜沒有流心的效果😢😢
推薦度: 😋😋😋😋(5個😋為滿分)

#點心 #中式點心 #尖沙咀美食 #中菜 #唐宮小聚 #飲茶

2020-11-18 375 瀏覽
之前一路久仰唐宮小聚大名,但系一路無咩機會試,難得約到三五知己吹下水,特登去試下松露香菇包真系成知菇樣,賣樣真系好可愛香菇味有D淡,整體賣相勝於味道白玉王鴿玉鴿的確出色,燒得又香又脆,肉汁噴曬出黎荷葉蒸飯荷葉蒸飯中有淡淡荷葉香,飯中有少少蟹肉碎,夠香黑松露雞同平時涼伴雞絲有D似,系多左D黑松露味道幾清新,不過唔算好特別鮭魚燻蛋鮭魚粒有炒炒咸腥味,配燻蛋系幾好味唐宮小聚睇名其實唔系好知系咩,口感有少少似冰皮月餅,柚子味清爽甜甜地有柚子香

松露香菇包
真系成知菇樣,賣樣真系好可愛
香菇味有D淡,整體賣相勝於味道

白玉王鴿
玉鴿的確出色,燒得又香又脆,肉汁噴曬出黎

荷葉蒸飯
荷葉蒸飯中有淡淡荷葉香,飯中有少少蟹肉碎,夠香

黑松露雞
同平時涼伴雞絲有D似,系多左D黑松露
味道幾清新,不過唔算好特別

鮭魚燻蛋
鮭魚粒有炒炒咸腥味,配燻蛋系幾好味

唐宮小聚
  • 白玉王鴿
  • 荷花蒸飯
  • 燒乳鴿
2020-11-18 206 瀏覽
一路都好中意唐宮的酸菜魚,因為不太油,不太辣!以前差不多一星期食一次!但今次事隔半個月再食,發現味道變左!酸中咸味變重手左!令人好難飲佢d湯!有些失望!如果可以輕手d,就唔會蓋過酸菜的味道!
2020-11-16 329 瀏覽
the social place for dim sums✨環境靚又坐得舒服,點心造型超可愛,價錢唔貴,性價比高~岩約埋朋友一齊去食,打下卡☺️仲可以叫佢哋嘅乳鴿~佢哋都有做外賣㗎,唔想堂食嘅可以買返屋企食~🥢🥢🥢🥢🥢和牛啤梨🍐 造型超可愛嘅和牛咸水角~松露紅茹🍄 個包夠軟熟~ 又係打卡之選小蠔煎餅🦪 好香口又足料~醉蝦🦐夠入味酸菜魚片🐟 好岩送飯食!鴨舌👅 小食可選之一!醉雞🐔口感好滑又夠入味~

環境靚又坐得舒服,
點心造型超可愛,
價錢唔貴,
性價比高~

岩約埋朋友一齊去食,打下卡☺️

仲可以叫佢哋嘅乳鴿~
佢哋都有做外賣㗎,
唔想堂食嘅可以買返屋企食~
🥢🥢🥢🥢🥢

和牛啤梨🍐
造型超可愛嘅和牛咸水角~

松露紅茹🍄

好岩送飯食!

鴨舌👅
小食可選之一!

醉雞🐔
口感好滑又夠入味~
2020-11-13 259 瀏覽
係OpenRice 叫左一人套餐,咖哩牛腩飯,認真令人失望!咖哩無咖哩味,只有咸味!而且咸到撈飯都食唔落口!一定唔會再食呢個餐!唯一可取之處係牛腩係好味的,口感好!下次都係食其他餐!
2020-11-11
2020-10-31 763 瀏覽
🇭🇰唐宮小聚·呢間佢岩岩開既時候我食過好幾次架啦 因為我D親戚朋友好中意😂😂不過我都好耐無食luuu個次去中環搵朋友仔食飯先有機會再食😎不過佢個Menu好似都轉左幾多 有幾款我之前食過幾好食嘅包都冇咗😢唯有就咁最後同場加映比大家睇下就算 佢地啲造型真係勁可愛🥰·白玉王鴿$59呢個依然都係咁好食 佢上台既時候仲係熱辣辣 調味唔會太鹹 而且個皮都做得好好味😋😋我覺得兩個人share一隻就岩岩好 過癮得黎唔會太油膩😌·松露紅菇$49佢依家餐牌上面既特色包點好似少左好多咁不過依然都有我最中意既黑松露蘑菇包🍄佢個黑松露味真係好惹味 口感唔錯 不過呢個一定要趁熱食 如果唔係個包就會變到好實🤭·和牛啤梨$49佢個啤梨呢其實係黑椒和牛鹹水角黎既 佢個造型真係好精緻🍐個外皮都脆既 但係佢個餡真係太黑椒 係辣到有D漿住喉嚨既感覺 而且佢D和牛係變到好似免治牛肉咁 呢個就真係唔建議大家叫🙊🙊 ·花雕醉雞$69炒蝦腸粉$79呢兩個都唔錯既 個醉雞超多 足足有兩層 花雕味好濃而且D雞都好嫩🐤個炒蝦腸粉D蝦都好大隻 而且份量都多 我個朋友話口感都唔錯 腸粉XO醬味都幾濃😎😎··📍中環皇后大道中139號 The L
🇭🇰唐宮小聚

白玉王鴿$59