2020-12-14
觀塘協和街唐記包點職員冇禮貌,好晦氣好多時貪方便會幫襯,每一次都買得唔少,一個星期都有三至四日,好多時買晚飯(多數物華街)當日早上大約9時22分,有四個人排隊,我排第二,當時有兩個員工,一個負責收錢落單,一個負責執單,當收銀嗰個員工收完錢後,佢去幫手執單入包畀客人,我已好耐心等待,但我見她攞起大背心袋入其他的外賣,當時我以為他遺漏了我的一份粉果,所以我提出疑問,“仲有我份粉果未出”,跟住另一呢位員工好悔氣回我一句“執緊畀你啦”,我只是問一句還有我一份未出,她就如此悔氣回應我,她仍然繼續講“小姐我做緊嘢啦,入緊畀你㗎喇”,當時我實在覺得委屈,因為他們太冇禮貌,而且佢哋嘅態度俾我感覺到,我查問我份外賣係唔啱嘅係我錯嘅,我亦都唔會知道你哋做嘢嘅程序係點,我只知道收銀嗰個員工入曬晒所有包畀其他客,而冇去處理我呢一份單,所以我先至出聲問,但竟然得到不禮貌對待