2021-07-03 795 瀏覽
話說今日響附近開工. 難得過黎紅磡呢邊. 真係人未返到. 已經睇定附近有咩食千挑萬選下就揀左喜喜麵館! 今次醒喇我. 響OPENRICE 外賣自取果度買定先. 行到過去就即刻有得拎 . 非常好!** 因為巧遇1PM 午餐時間. 真係超多人超多人!我叫左個大雜糟麵. 唔駛諗要揀食咩. 適合我呢種有選擇困難症既人一大開. 咩料. 超大碗啊. 真係滿瀉咁滯. 有牛腩, 大腸, 魚旦, 牛肚, 生菜, 雞翼, 六種配料~ 除左雞翼之外. 樣樣都起碼有4-5件. 相當豐富啊! 配埋幼麵, 小小辣汁, 覺得好出色! 大腸洗得好乾淨,  牛腩炆得夠淋, 易入口, 魚旦先正, 大大粒, 絕無欺場啊! 最估唔到佢會有埋牛肚. 一D都唔少. 份量好足! 一碗都唔駛HKD50 . 平時都食唔到! 希望下次可以再黎食啦!
** 因為巧遇1PM 午餐時間. 真係超多人超多人!

2021-06-16
5 分鐘 (堂食)
2021-06-15 623 瀏覽
本來想叫雙拼車仔麵,點知太攰openrice叫外賣撳錯叫咗雙拼小食。🥴暫時食過最好味嘅瑞士雞翼超入味、唔鹹、唔會甩皮甩骨今次第一次食下次要試埋其他嘢😋支持黃店
暫時食過最好味嘅瑞士雞翼
超入味、唔鹹、唔會甩皮甩骨
今次第一次食下次要試埋其他嘢😋
支持黃店
外賣自取
2021-05-08 813 瀏覽
紅磡嘅崇潔街不嬲出名多隱世小店💛今次表哥介紹我嚟食車仔麵 話平時諗唔到食咩最後就會end up嚟呢度 表示encore百次不厭 食完之後覺得果然冇介紹錯😍💟麻辣豬肚•魚肉炸豆卜•撈油麵 [$48]我再encore應該都會嗌呢兩個餸😍😍豬肚夠彈牙又夠惹味 魚肉豆卜超特別(第2️⃣張相!!)佢係釀完舊魚肉再炸多次 超香脆!!!! 撈麵嗌左小小辣 成碗都好濃味JENGS!!!💟咖喱魷魚•金菇•喇沙油麵 [$43]呢個喇沙超!好!食!呀!勁惹味同好有椰香!!!!!!!!!加埋爽口嘅油麵 如果想食湯麵我一定會再嗌呢個湯底😭😭😭😭😭💖💖咖喱魷魚夠爽同夠味 但係我覺得份量真心少左啲 可能因為佢一共2塊+1鬚 每塊都好大舊~ 但比我下次會嗌上面特別啲嘅餸~💟啡可樂 [+$10]有冇人可以comment話俾我聽呢個係咪茶餐廳其中一樣懷舊飲品 對我來講少新奇但又有似曾相識嘅感覺🤣 飲落幾特別 重咖啡味得嚟又有啲汽同甜味😂跟餐一試都唔錯!舖頭嘅人都好nice 有同聲同氣feel喎😌環境都夠乾淨 仲有菜甫可以加 一定會再嚟encore!!!🤩🤩🤩
紅磡嘅崇潔街不嬲出名多隱世小店💛
食完之後覺得果然冇介紹錯😍

💟麻辣豬肚•魚肉炸豆卜•撈油麵 [$48]

💟咖喱魷魚•金菇•喇沙油麵 [$43]

💟啡可樂 [+$10]

2021-04-19 606 瀏覽
細個成日去崇潔街食飯,今日經過,條街嘅外表完全冇變,不過就多咗好多小店。見到喜喜車仔麵門外排隊,上網一睇,原來黃店喎,一試真係唔錯!今次試咗白搭車仔麵,就試吓佢個麻辣湯底,揀咗中立,不過唔算好辣,咁似譚仔嘅小辣左右啦。如果鍾意食辣嘅朋友可以大膽嘗試高度數。我見現場都好多人食幼麵,所以我今次都試吓。幼面面質爽口彈牙,唔會煮到林pat pat,唔錯!配菜我選擇左麻辣牛肚絲、通菜、咖喱魷魚麻辣牛肚絲雖然話係C,但係切得唔係好油,都幾大嚿,可以話幾抵食,不過我覺得切有啲會比較容易入口。咖喱魷魚推介,濃濃嘅咖喱味,係細個喺街邊食到嘅篤篤咖喱魷魚味。魷魚脆新爽口,份量都唔少,好抵食!每碗麵你可以選擇你想要嘅配料,例如蔥花、芫荽、辣榨菜。另外每一台都會有啲茶菜俾你自己家,可以按照個人喜好去選擇。凍檸茶有茶味,少甜做得到。而且都幾大杯!三餸麵再加杯凍檸茶,都只係$52好抵食!

配菜我選擇左麻辣牛肚絲、通菜、咖喱魷魚

凍檸茶有茶味,少甜做得到。而且都幾大杯!
三餸麵再加杯凍檸茶,都只係$52好抵食!
2021-03-29 501 瀏覽
喺黃埔紅磡呢頭返工,有時食lunch都幾貴,聽講紅磡工廈區果邊有啲平靚正嘅嘢,仲要係黃店,梗係唔執輸同埋好同事一齊去發掘一下!《麻辣豬腩肉 + 咖喱魷魚 + 蘿蔔》3️⃣🍴🍜🐷麻辣豬腩肉係大大嚿厚切,有啲似食緊燒味嘅燒腩仔咁,雖然冇燒腩仔嘅脆皮,但係佢嘅麻辣汁醃得幾入味同惹味。老闆非常慷慨,咖喱魷魚🦑係全隻水魷上(有圖有真相🙊),咖哩味夠香,但略嫌唔夠濃。食車仔麵就梗係唔少得蘿蔔,🥕蘿蔔非常清甜,一啲渣都冇,切到大細啱啱好,唔會太細粒溶晒或者太大舊好難入口。 呢度嘅秘製辣汁唔算超級辣,小編叫”少少辣”👶🏻🌶可以應付自如,鍾意食辣嘅可以直接挑戰特辣

《麻辣豬腩肉 + 咖喱魷魚 + 蘿蔔》3️⃣🍴🍜
  • 麻辣豬腩肉
  • 咖喱魷魚
  • 超甜蘿蔔
2021-03-16 386 瀏覽
經OpenRice落單諗住一去到就有得拎,早左五分鐘去到show電話俾店員話落左外賣,佢話未有,等左25分鐘後,見其他遲黎即場落單嘅人都拎曬外賣,再追問店員,佢又話未有,係出面見到佢即刻print張單俾廚房,原來佢漏左單,但係咩都冇講,sorry都冇句,最後等多15分鐘先拎到外賣,上網用外賣自取就係想快啲唔洗等,點知最後罰企左40分鐘,叫左魚湯炸豬扒米粉,湯底偏咸,個炸豬扒冇另上浸到淋曬,冇下次了。
2021-03-16
40 分鐘 (外賣自取)
2021-03-06 425 瀏覽
最近公司有活動係附近舉行,即刻問同事有無推薦。紅磡工業邨嘅餐廳唔多,呢間算係人氣爆燈,好彩十二點就去食,因為十二點半鋪頭已經爆滿,門口仲有一大班人等堂食外賣!點左雞扒牛腩米多蔥多芫荽雞扒好大塊,好juicy,估唔到咁好食,仲要只係加$9!超值,自己去買塊雞扒仲要炸,佢呢度真係無得輸。牛腩好林,有五舊,好入味麻辣叫左小辣,唔太辣,下次叫中最緊要可以多芫荽我呢位黨員即刻加左滿分總括一定要再幫襯!會特登入工業邨支持!
點左雞扒牛腩米多蔥多芫荽

牛腩好林,有五舊,好入味

麻辣叫左小辣,唔太辣,下次叫中

最緊要可以多芫荽
我呢位黨員即刻加左滿分

總括一定要再幫襯!會特登入工業邨支持!
2021-01-27
  • 炸雞扒
2021-02-04 471 瀏覽
Food🍽Fish🐟Broth Rice Vermicelli with Daced Fishballs🐟Bamboo Fungus & Raddish- Creamy white color thin broth with Strong fish🐟 flavor, soothing and comforting- Daced Fishballs🐟are Springly with mild Fish Flavor- Bamboo Fugus successfully absorbed the Essence of the Broth- Raddish was Tender, Juicy and Sweet- Chopped Spring Onion & Cilantro give Freshness, Crunchy Texture & Aroma

Food🍽

2020-11-07 939 瀏覽
這附近有很多車仔,但是這間最多人!喜歡多送的客人,推薦這裡的牛魔王或大雜燴。必食的還有炸魚皮,放到水里,發出像米通一樣的聲音,令人心動。一咬脆而不膩,非常新鮮!最後還點了冰鎮秋葵,食到嘴巴滑散散,好不過癮!
2020-09-23 822 瀏覽
———————————————————————💙話說近排係土瓜灣HEA,多咗留意呢區有咩美食😋咁次真係不得不向大家推介呢區車仔面Top之選:喜喜麵屋。✨上枱已經俾佢靚仔賣相吸引,大家睇相應該感受到佢有幾出色👍唔講咁多,去食評——瑞士雞翼,My😍😍,做得相當出色,瑞汁嘅味道香爆😋,雞翼肉質亦唔錯,而撈丁底嘅煮面時間食得出岩岩好,冇太早或太遲上,面彈得來冧,配埋面上嘅少少秘製辣醬,滿足滿意🥰,唯一係魚餅好似食落入口乾咗啲,並唔係我歡喜嘅style,不過整體係好高分阿。另外要提提,好多人忽略嘅野飲,其實野飲整得好,成餐飯就叫Perfect,所以我要讚讚佢嘅凍檸茶,茶底清而不混濁,一定冇擺過夜,讚👍👍🉐:每張枱都有辣菜脯任添,鐘意食嘅朋友一定要去阿,呢間店嘅菜脯切粒比一般較大粒,咬感更佳,亦都好香口,我成日都加好多haha✳️簡評:土瓜灣的朋友推介你到此一遊,不會失望,而佢地有keep住支持同幫助受運動影響嘅朋友,良心店,不去嗎??🥺

———————————————————————

2020-05-15 1216 瀏覽
位於崇潔美食街這間車仔麵, 真的百吃不厭, 而且會令你食上癮因為真係每一次都保持高水準, 好好味😎湯底可以選擇喇沙, 豬骨或魚湯等. 我自己比較喜歡魚湯湯底及選擇幼麵. 車仔麵都幾大碗幾抵食. 有很多餸既種類可以選擇. 建議要加炸蒜等配料, 會更加惹味.特別推介必試魚肉炸豆卜, 熱辣辣脆卜卜很有口感. 店內還有其他很多款的小食可以選擇呢😎 另外建議如果外賣的話可選擇分湯另上呢.❤店舖 : 💙地址 : 紅磡崇潔街26號地舖

另外建議如果外賣的話可選擇分湯另上呢.

❤店舖 : [喜喜麵館]
💙地址 : 紅磡崇潔街26號地舖
2020-05-07
2020-03-01 888 瀏覽
位於小街的車仔麵店, 味道不錯, 價錢合理.馬來海鮮喇沙($47) - 喇沙湯底很香, 椰汁味濃, 微辣. 麵底是摻摻, 即米粉和油麵兩溝, 為星馬常見的食法. 配料有蜆、蝦、溏心蛋、魚片和豆卜, 都算豐富 .瑞士汁撈丁($44) - 撈丁份量足, 應該唔只一個出前一丁麵餅.  瑞士汁惹味, 撈麵一流. 餸可以從豬扒、雞扒、雞翼、雞翼尖和魚餅中五揀二. 我就揀左豬扒和雞翼. 豬扒有炸過, 很香口. 雞翼的瑞士汁就很入味, 而且有三大隻, 份量十足.
位於小街的車仔麵店, 味道不錯, 價錢合理.
馬來海鮮喇沙
豬扒雞翼瑞士汁撈丁
2020-03-01
外賣自取
$45.5 (晚餐)
馬來海鮮喇沙
豬扒雞翼瑞士汁撈丁
2020-01-19 755 瀏覽
今晚試下一間車仔麵, 因為已經開咗一段時間我估計應該不錯, 但事實往往不是預期, 望望上載呢碗麵看似食咗一半既車仔麵, 但實際係啱啱開蓋, 咩事!D麵少到兩啖就食完, 做飲食要過到自己過到人至得架, 講真湯底味道ok, 餸也可以, 米線好貴嗎?咪收貴一兩囉!唔使少成咁呀!我唔會再食囉!

2020-01-17
8 分鐘 (外賣自取)
2019-12-17 560 瀏覽
自己唔太中意食油麵, 幼麵同粗麵, 所以去幫襯粉麵店或車仔麵店時, 都係㨂米粉或河粉.一來香港D麵條總係有股討厭鹼水味, 二來感覺米粉口感比較細滑.喜喜嚟過好多次, 以為無咩驚喜, 今次又有新發現, 其實對我自己係新發現, 對其他人相信無咩特別, 就係個幼麵, 第一次係喜喜食幼麵,入口毫無鹼水味, 更加欣賞係麵條比一般嘅幼細,大喜!今次幫襯最失望係蘿白, 份量唔夠味道亦唔夠甜.

今次幫襯最失望係蘿白, 份量唔夠味道亦唔夠甜.

2019-10-28 584 瀏覽
黃店感謝日去覓食~有些知名黃店太多人排隊去懲罰我反而想去一些不起眼的小店呢它們也值得多多支持❣️這次選了一家離家不遠的麵店我點的是海鮮喇沙麵雖然湯底不是重口味的極濃喇沙不過很有椰香味,我個人蠻喜歡的麵條是油麵+米粉覺得比較特別之前在其他店吃的大部分都是配米線有蝦有蜆有溏心蛋有豆卜有魚片有芽菜 才$47可以任落辣菜脯🤩好惹味!但我更推薦它的麻辣牛肚沒拍下啊都在男朋友肚裡🤣一定會再來encore的💛
黃店感謝日
去覓食~
有些知名黃店太多人排隊去懲罰
我反而想去一些不起眼的小店呢
它們也值得多多支持❣️
這次選了一家離家不遠的麵店
我點的是海鮮喇沙麵
雖然湯底不是重口味的極濃喇沙
不過很有椰香味,我個人蠻喜歡的
麵條是油麵+米粉覺得比較特別
之前在其他店吃的大部分都是配米線
有蝦有蜆有溏心蛋有豆卜有魚片有芽菜 才$47
可以任落辣菜脯🤩好惹味!
但我更推薦它的麻辣牛肚
沒拍下啊都在男朋友肚裡🤣