想食漢堡薯條,識食嘅一定去食嘉寶套餐好抵食,爆餡大大個漢堡配一份小食手,仲有飲品BBQ菠蘿雞堡 - BBQ醬加菠蘿甜甜酸酸勁開胃,雞外皮脆卜卜,雞肉口感嫩滑,大大啖勁滋味蜜糖芥末菠蘿豬堡 - 蜜糖芥末勁香口,同菠蘿又夾,豬嘅口感軟腍,成個食層次好豐富BBQ菠蘿牛堡 - 嘉寶嘅漢堡牛肉牛味幾香濃,份量十足,大大啖咬勁有口感炸燒賣 - 又脆又煙韌,食落勁香口,點蛋黃醬好好味蕃薯條 - 好香甜蕃薯味,口感綿密有氣檸檬茶 - 食漢堡包飲有汽嘅嘢就最夾尖沙咀呢間嘉寶又光猛又乾淨,座位又闊又好坐,今晚趕住返屋企冇堂食,下次經開實再入去食
想食漢堡薯條,識食嘅一定去食嘉寶

套餐好抵食,爆餡大大個漢堡配一份小食手,仲有飲品

炸燒賣 - 又脆又煙韌,食落勁香口,點蛋黃醬好好味

蕃薯條 - 好香甜蕃薯味,口感綿密

有氣檸檬茶 - 食漢堡包飲有汽嘅嘢就最夾

2024-11-14 0 瀏覽
依幾日破地獄終於上畫,梗係急不及待衝去睇啦,睇之前去咗食過好多次 信心保證既嘉寶醫下肚。尖沙咀鋪開咗幾年有堂食都間唔中會去幫襯吓,高質漢堡包🤤#黑松露芝士牛堡 ($54)- 一如以往漢堡包都係大大個,食到好滿足。黑松露醬勁多多到每咬一啖都漏哂出嚟😂😂牛漢堡好juicy 多肉汁👍🏻👍🏻好好味#蜜糖芥末菠蘿堡 ($42) - 我最鍾意既菠蘿堡🤤🤤keep 住抵食又好味今次唔食雞食豬,豬既漢堡扒都係一樣咁多汁,配埋蜜糖芥末同菠蘿好夾又解到膩👍🏻👍🏻#套餐 (+$18) - 叫完好味既漢堡仲可以加$18跟餐有汽水同薯條/燒賣食,今次除咗跟郁餐小食仲叫多咗兩款😛😛#炸燒賣 ($16)- 一大袋好多粒每一粒都炸到好香口,就咁食都非常之夠味同彈牙#牛油粟米 - 牛油已經一早加咗落個粟米入面,所以撈得好均每一啖都有牛油味#香脆粟米片雞塊 (+$10/3pc) - 食落好似麥好雞咁😂但就有粟米片包住外層多咗一層口感,同埋有幾款醬可以揀添😋

• 黑松露芝士牛堡
  • 炸燒賣
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
2024-11-06 214 瀏覽
抵食漢堡1️⃣烤大啡茹芝士牛堡非常juicy,漢堡扒多肉汁,夠厚身.大啡茹好淋,中和返個牛堡,食落唔會好漏.仲有芝士,蕃茄同生菜.成個包食哂超飽好豐富,依個價錢真係好抵食。💰HKD$592️⃣芥辣蝦堡蝦餅個質地係越南蝦餅果隻,唔係炸蝦餅.感覺冇咁熱氣.配上芥辣醬好開胃.都幾大舊蝦餅💰HKD$47加$20轉套餐有小食同飲品薯條粗身,炸燒賣好香口,加左椒鹽.另外再加$10有2隻bbq雞翼仲有好多款小食選擇
抵食漢堡
1️⃣烤大啡茹芝士牛堡
💰HKD$59

2️⃣芥辣蝦堡
💰HKD$47

加$20轉套餐有小食同飲品
仲有好多款小食選擇
2024-11-04 263 瀏覽
今日同朋友去咗嘉寶食咗晚餐我哋叫咗芝士牛堡與黑松露芝士牛堡芝士牛堡第一日最值得講嘅嘢,就係佢嘅漢堡包整得好鬆軟。同其他漢堡包唔同,其他漢堡包比較死實。漢堡包最重要嘅就係佢嘅外殼,外殼整得好食,一定會加分。芝士牛堡日豐富嘅漢堡牛同融化的芝士🧀,而且價錢只是$42 非常之平。加咗薯條同埋飲品絕對比其他連鎖店更加超值。因為佢嘅薯條整得比較厚身,我認為薯條呢樣嘢已經冇得輸。黑松露芝士牛堡黑松露提升了整個漢堡的層次感。芝士的濃郁相結合,但係價錢都係好平。我覺得性價比非常之高。炸燒賣炸燒賣外皮金黃酥脆,內餡鮮嫩。燒賣的調味適中,配沙律醬食,係另一個層次。西式就興薯條,中式就興炸燒賣。有fusion嘅感覺。最重要嘅一樣嘢,我就係我見到餐廳入邊有一個洗手機,可以俾食漢堡包嘅人用手前可以洗手😍。非常貼心。晚上七八點嘅時候呢已經要等枱食漢堡包🍔,d 人都應該係好鍾意呢度買嘅漢堡包。Today, I went to Kabo with my friends for dinner. We ordered the Cheese Beef Burger and the Black Truffle Cheese B
今日同朋友去咗嘉寶食咗晚餐
我哋叫咗
芝士牛堡與黑松露芝士牛堡

芝士牛堡

黑松露芝士牛堡

炸燒賣

Today, I went to Kabo with my friends for dinner. We ordered the Cheese Beef Burger and the Black Truffle Cheese Beef Burger.

Cheese Beef Burger
The first thing worth mentioning is that the bun of the burger was soft and fluffy. Unlike other burgers, which tend to be quite dense, the bun is crucial for a good burger, and this one was delicious. The Cheese Beef Burger is rich with juicy beef and melted cheese 🧀, and it’s only $42, which is very affordable. When you add fries and a drink, it’s definitely a better value than other chain restaurants. The fries were thicker than usual, and I believe they really stood out.

The black truffle elevated the entire burger, offering a richer flavor. The cheese was rich and well-combined, yet the price was still very reasonable. I think the cost-performance ratio is incredibly high.

Fried Siu Mai
The fried siu mai had a golden, crispy exterior and tender filling. The seasoning was just right, and it paired well with the salad dressing, adding another layer to the dish. While Western cuisine often features fries, this fusion experience with the fried siu mai was delightful.

The most important thing is that I saw a handwashing station in the restaurant, which allows people who eat hamburgers to wash their hands before they eat. It's very thoughtful! 😍

• 黑松露芝士牛堡
  • 炸燒賣
  • 芝士牛堡
  • 薯條
2024-11-02 247 瀏覽
經過寶勒巷見到嘉寶原來有間咁大嘅分店,入到去環境乾淨寬闊,仲有洗手機。套餐可以揀一款指定小食同飲品,飲品選擇幾多,連茶類都有。大啡菇芝士牛堡牛肉味濃,而大啡菇充滿水份,麵包鬆軟,加埋醬汁同配菜一齊食層次豐富。孜然香辣羊堡另加菠蘿,羊味唔會太羶,烤過嘅菠蘿好有驚喜,新鮮香甜juicy,估唔到幾夾,越食越開胃。指定小食叫咗薯餅同番薯條,兩樣都好香脆,番薯條粗身,帶有番薯甜味,唔使點任何醬汁都好好食。另外加錢要多個香脆粟米片雞塊,有好多醬汁可以揀,我就最鍾意燒烤同蜜糖芥末醬。第一次咁食雞塊,外皮加上粟米片真係份外香脆,口感豐富,下次都要再叫!

套餐可以揀一款指定小食同飲品,飲品選擇幾多,連茶類都有。

• 香脆粟米片雞塊
  • 番薯條
  • 烤菇芝士牛堡
之前食開葵涌主店,返工每星期都總有一日Lunch食佢!最重要係佢勁多選擇,豬牛雞羊都有,就算有同事係素食都冇問題,總有一款岩食!近呢幾年開左分店就唔洗下下去葵涌食,同埋尖沙咀呢間比起葵涌店仲闊落,繁忙時間都唔洗等太耐。🍔黑松露芝士牛堡 $54★★★★☆超級邪惡,黑松露醬多到漏哂出黎,食落creamy仲好濃味,唔係普通奶味重個款!牛肉漢堡排煎左幾香,Juicy咬落多肉汁,加埋溶咗嘅芝士,大滿足!麵包幾鬆軟,有空氣感!中間仲有生菜、蕃茄餡,所以整體平衡番,唔會太膩!加錢$18套餐,有最愛蕃薯條,咸甜脆卜卜,超好食!🍔蝦牛堡 $64 ★★★★☆黎到嚇親,超級高身,蝦滑做成扒狀,同牛肉漢堡排成一比一Size,蝦餅厚得黎煎到金黃香口,食落幾彈牙,唔會全部係粉,加埋塊牛,層次勁豐富!不過太高,真係要大口大口咁食,食得比較狼狽!另外呢份套餐叫左薯餅,都係熱辣辣,食落仲係脆口,唔係淋哂。我仲加左$10要兩隻BBQ味雞翼,超級濃,就係平時豬仔骨個隻,入味之餘雞肉唔鞋,幾抵食!🌟總結:高質漢堡包店,款式多,價錢好合理,每隔一排都會想食嘅快靚正burger!
🍔黑松露芝士牛堡 $54
★★★★☆
🍔蝦牛堡 $64
 ★★★★☆

2024-11-01 152 瀏覽
今日同朋友出街食飯,去左間佢勁推薦嘅burger店🤣去到環境出乎我意料之外嘅乾淨企理,光線充足,地板唔會黐立立🙂‍↕️見到menu好貼心,基本上咩肉都可以任轉,可以揀真係想食嘅味同醬汁,試到唔同口味👍🏻叫左個蜜糖芥末菠蘿豬扒漢堡餐($60)轉雞扒,一收到份餐即刻食左條薯條,熱辣辣新鮮炸起,大大份好幸福🫶🏻略嫌咸左少少😬蜜糖芥末好香,雞扒熱辣辣爆曬汁,菠蘿同醬汁好夾,個包好大個,好足料好滿足😍超好食!下次會再訪😋
2024-10-18 461 瀏覽
這間位於尖沙咀的【嘉寶漢堡】,全部都叫即叫即做,新鮮熱辣。除了有漢堡包外,還有多款小食,可以單點,亦可升級套餐,豐儉由人。香辣煙肉磨菇芝士牛堡漢堡包烘至微熱香脆,牛肉厚身而且肉汁豐富,煙肉香脆加上炒至軟身的蘑菇,生菜及番茄,一啖都咬唔哂。蜜糖芥末菠蘿豬堡豬柳加上香甜的菠蘿,一咸一甜甚有特色,而且可減輕油膩感。脆薯牛堡原身牛肉漢堡加上炸至金黃香脆的薯餅,超級邪惡又好味。粗薯條我至愛的粗薯條炸至金黃香脆,而且份量十足。炸燒賣小食都幾有特色,連炸燒賣都有,香口惹味。

香辣煙肉磨菇芝士牛堡

蜜糖芥末菠蘿豬堡
豬柳加上香甜的菠蘿,一咸一甜甚有特色,而且可減輕油膩感。

脆薯牛堡
原身牛肉漢堡加上炸至金黃香脆的薯餅,超級邪惡又好味。

粗薯條
我至愛的粗薯條炸至金黃香脆,而且份量十足。

炸燒賣
小食都幾有特色,連炸燒賣都有,香口惹味。
❤️大啡菇芝士牛堡 加$18升級套餐有一款小食+飲品小食嗌左燒賣;飲品加$5嗌左椰青水。漢堡包包夠鬆軟,漲卜卜望落好可愛~令人好想咬一口~大啡菇🍄‍🟫真係超「大」!好多汁!還有蕃茄🍅和爽脆生菜🥬,配熔芝士🧀和牛,邪惡之餘🤤又健康👍🏻。估唔到有燒賣食!❤️BBQ菠蘿雞扒堡加$8追加配料磨菇。加$18升級套餐有一款小食+飲品小食嗌左牛油粟米杯;飲品嗌左熱檸檬茶。加$10追加2隻BBQ味雞翼。同樣有蕃茄🍅和爽脆生菜🥬,這次配搭菠蘿和雞扒另有一番滋味~😋 菠蘿酸酸甜甜很開胃。雞扒很大塊,夠新鮮嫩滑~BBQ味雞翼甜甜的BBQ醬令雞翼更滋味~😋另外加$10散嗌左罐裝汽水。
❤️大啡菇芝士牛堡
加$18升級套餐
有一款小食+飲品
小食嗌左燒賣;飲品加$5嗌左椰青水。
漢堡包包夠鬆軟,漲卜卜望落好可愛~令人好想咬一口~

估唔到有燒賣食!

❤️BBQ菠蘿雞扒堡
加$8追加配料磨菇。
加$18升級套餐
有一款小食+飲品
小食嗌左牛油粟米杯;飲品嗌左熱檸檬茶。

加$10追加2隻BBQ味雞翼。

BBQ味雞翼
甜甜的BBQ醬令雞翼更滋味~😋

另外加$10散嗌左罐裝汽水。
2024-10-09 591 瀏覽
位於TST寶勒巷和益中心的嘉竇漢堡,主打港式漢堡包,老少咸宜。餐牌的漢堡款式,比起一些大型連鎖快餐店還要多,牛、雞、豬、蝦、羊、素食等十七款漢堡包,目不暇給。而且漢堡包跟餐,都係加18蚊,最平嗰款都只不過係60蚊,所以相當划算。今次點了大啡菇芝士牛堡同黑松露芝士牛堡套餐,加左薯缾、香脆粟米雞塊同埋BBQ味雞翼。大啡菇芝士牛堡材料真係相當豐富,除左滿滿的生菜蕃茄和芝士,仲有大大塊啡菇再加上juicy牛肉漢堡扒,估唔到菇菌同牛肉漢堡兩種不同口感加埋一齊,係咁滋味。而黑松露芝士牛堡,充滿黑松露醬汁味道。主食漢堡以外,還有香脆粟米片雞塊。估計係雞塊沾上粟米脆片同炸粉然後再落油炸,所以口感相當香脆,而又吃到嫩滑雞肉。薯餅都不錯,脆脆薯香味濃。BBQ味雞翼,雞皮表面充滿香濃醬汁,味道少許辛辣帶酸甜,相當惹味!仲有一個值得一讚的位就係餐廳內有自動洗手機,餐前餐後洗手洗手,乾乾淨淨,相當方便。
薯餅都不錯,脆脆薯香味濃。

2024-10-06
  • 大啡菇芝士牛堡
2024-10-03 528 瀏覽
難得有機會吃羊🐐漢堡仲要有煙肉🥓,當然點這個餐,無令我失望,羊味濃帶點羶,有埋煙肉🥓同蛋🍳,不過可能太多料,咬咗3丶4啖啲料走咗位,個飽散咗🤣。有薯餅揀,又熱又脆,都唔錯😋。環境唔錯,有洗手機,空間亦算大,點餐到取餐等候時間略長,大概15分鐘。
香辣煙肉蛋羊堡餐
2024-09-26
午餐
香辣煙肉蛋羊堡餐
2024-10-01 553 瀏覽
呢間漢堡包店嘅漢堡包種類好多,而且佢哋嘅麵包好鬆軟,每次經過都一定會去食,今日同朋友一齊心思思想食漢堡包,一於去食😋黑松露芝士牛堡🐮超香黑松露而且黑松露醬好多👍🏻食落口超香,加埋好juicy嘅牛肉漢堡同溶咗嘅芝士,超好味😍😋蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷呢個漢堡配搭一片好厚嘅燒菠蘿,燒菠蘿嘅酸甜配搭埋蜜糖芥末醬同豬肉漢堡,令到成個漢堡包好清新,一啲都唔膩😋小心食到成手都係汁😂不過唔緊要,嗰度有一個自助洗手機可以洗手👍🏻香辣孜然羊堡🐑羊肉好Juicy味道有少少香辣,羊肉同孜然十分夾,好惹味呀~👍🏻😋我哋其中有兩個漢堡加錢升級套餐,包括一份小食和汽水,我哋叫咗薯條、粟米,薯條係我最鍾意嘅粗薯條,炸到卜卜脆😋👍🏻

2024-09-28 715 瀏覽
本地薑嘉寶漢堡始終都係最多選擇同埋最啱香港人口味嘅本地漢堡店。今日又嚟嘉寶食晏,平時已經食開牛肉漢堡、豬堡、雞扒堡,原來仲有羊肉漢堡,香港真係少見。我呢個香辣煙肉蛋羊堡,的確惹味。羊肉漢堡唔會有臊味,加上煎蛋、煙肉,仲好味過牛堡。跟餐小食除咗薯條、粟米、薯餅之外,仲有香港特色嘅燒賣、蕃薯條、沙律,連炸燒賣都有。另外佢哋仲有香脆粟米片雞塊,比起一般雞塊更加香脆。另一個值得推介嘅漢堡就係蝦牛堡。牛肉漢堡好食再加上彈牙蝦餅,蝦餅份量都唔少,貴少少但係都抵食。

中秋假期在尖沙咀閒逛,終於來打卡了這家local朋友推薦的超厚牛堡【嘉寶漢堡】據說之前經常排長隊,現在店鋪升級變大了,堂食環境也不錯🍔大啡菇芝士牛堡他家漢堡真的巨厚!完全沒辦法一口咬,只能拆開吃😂 蘑菇+洋蔥+牛肉這個搭配本身就很絕!厚厚的牛肉餅很多汁,煎烤過後與芝士完美融合在一起了,搭配上蘑菇一口下去有被香暈🍔是拉差芝士蛋牛堡比較新奇的一個口味,雖然不是傳統的美式漢堡口味,東南亞辣醬和煎蛋加進去也挺搭!煎蛋🍳還有點流心!連裡面的生菜都不馬虎,吃這樣一個簡直不要太滿足🥰其實這款默認是豬肉堡 但可以轉牛or雞,考慮到不吃🐖的朋友,很貼心了!👉任意漢堡+18就可以升級套餐,🈶飲料+一份小吃,真的很划算!推薦嘗試🍟番薯條(+$5)and🍢炸燒賣
據說之前經常排長隊,現在店鋪升級變大了,堂食環境也不錯
大啡菇芝士牛堡

大啡菇芝士牛堡
是拉差芝士蛋牛堡
蕃薯條
2024-09-25 624 瀏覽
同事推薦來吃的漢堡店沒想到味道真的不錯‼️漢堡包皮的口感很扎實 烤得很焦焦脆脆的點了烤菇芝士牛肉漢堡香菇的口感厚實多汁香嫩牛肉餅好juicy!!調味也好到位~醬汁吃完也不會覺得膩重點是溶化的芝士好香濃,好邪惡!不到$60就能吃到這麽大的一個漢堡!好優惠啊!!我們還點了凱撒雞扒漢堡裡面有脆脆的麵包塊、生菜沙律醬、雞扒,雞好脆好嫩滑🥰調味入味,好喜歡有很多蔬菜~又點了三個雞翼 BBQ口味的 好濃的醬汁味雞翼嫩嫩的肉 口感很喜歡香脆粟米片雞塊 好特別的做法用麵粉糊和玉米脆片包住雞肉 現點現炸外脆里嫩,入口真的好燙好燙醬汁是蜜糖芥末,蘸著吃辣辣甜甜的
同事推薦來吃的漢堡店
沒想到味道真的不錯‼️
漢堡包皮的口感很扎實 烤得很焦焦脆脆的
點了烤菇芝士牛肉漢堡
香菇的口感厚實多汁香嫩
牛肉餅好juicy!!調味也好到位~
醬汁吃完也不會覺得膩
重點是溶化的芝士好香濃,好邪惡!
不到$60就能吃到這麽大的一個漢堡!
好優惠啊!!我們還點了凱撒雞扒漢堡
裡面有脆脆的麵包塊、生菜
沙律醬、雞扒,雞好脆好嫩滑🥰
調味入味,好喜歡有很多蔬菜~
又點了三個雞翼 BBQ口味的 好濃的醬汁味
雞翼嫩嫩的肉 口感很喜歡
香脆粟米片雞塊 好特別的做法
用麵粉糊和玉米脆片包住雞肉 現點現炸
外脆里嫩,入口真的好燙好燙
醬汁是蜜糖芥末,蘸著吃辣辣甜甜的