4天前
嘉寶漢堡 Kabo Burger📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖識我嘅都知道我都幾鍾意食漢堡包,由美式西式,到高級漢堡,通通都係我杯茶。但講到性價比最高、最價廉物美、最具港式風味嘅漢堡店,一定非嘉寶莫屬。 💰$47日式芥辣蝦堡 🦐炸蝦扒肉質彈牙,配上微微辛辣嘅芥末醬,既開胃又不過於刺激,係朋友嘅至愛。有別於一般嘅日式蝦堡,嘉寶特意加入常見嘅生菜、番茄等漢堡標配食材,完美地平衡整體口感,大大減低炸物嘅油膩感。 💰$44薑蒜味噌鴨堡 🦆手打鴨肉扒香氣撲鼻,外皮微焦,內裡卻超級多汁。薑蒜味濃香、味噌風味獨特,層次感豐富,我自己非常喜歡。鴨堡選材講究,色香味俱全,配搭新穎,令人耳目一新。坊間嘅漢煲店選擇唔算多,肉類選擇離不開雞、牛、豬,難得價錢咁平就食到鴨肉漢堡,一定要特別推介俾大家。 💰$7 (套餐加配價)煙肉芝士薯波 🧆芝士薯波口感外脆內軟,咬落濃郁嘅芝士同煙肉味瞬間爆發,兩種食材鹹香交織,而且食到細小嘅薯粒,大讚! 💰$10 (套餐加配價)香脆粟米片雞塊 🐓雞塊外層嘅金黃酥脆嘅碎碎粟米片,增添咗獨特嘅脆感,比一般麵包糠更有層次感,頗有創意。雞塊肉質都算嫩滑,唔會過柴,搭配蜜糖芥末醬最
📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖
💰$47
日式芥辣蝦堡 🦐
💰$44
薑蒜味噌鴨堡 🦆
[價錢 Price]
💰$7 (套餐加配價)
煙肉芝士薯波 🧆
[價錢 Price]
💰$10 (套餐加配價)
香脆粟米片雞塊 🐓
雞塊外層嘅金黃酥脆嘅碎碎粟米片,增添咗獨特嘅脆感,比一般麵包糠更有層次感,頗有創意。雞塊肉質都算嫩滑,唔會過柴,搭配蜜糖芥末醬最適合不過!
[價錢 Price]
💰 $5 (套餐轉配價)
番薯條 🍠
即叫即炸嘅嘅番薯條色澤橙黃,表面略帶脆感,咬落去就食到番薯嘅天然甜味。無需過多嘅調味或醬料,就令人感受到番薯自身嘅美味,加$5都值!