2022-07-28 1108 瀏覽
星期六要ot到下晝係慘既, 不過同同事食好西, 開心返少少少少少啦~💬 黑松露芝士牛堡揀咗多醬, 一打開真係勁多醬, 😍😍最正係黑松露醬都唔少, 多到可以點薯條食!! 牛肉漢堡扒都好juicy! 熔熔哋既芝士加埋多汁牛肉超級正, 當中仲有生菜同蕃茄食落唔會膩!!回頭食: ⓨⓔⓢ💬 烤菇芝士牛堡不負責任食評: 同事表示..-烤菇味好濃 -漢堡好juicy想食: ⓨⓔⓢ💬蜜糖芥末菠蘿漢堡(轉牛堡)不負責任食評: 同事表示..轉咗牛堡,牛堡好juicy 唔會好乾,配埋菠蘿同蜜糖芥末醬好開胃,整體個包幾好食 (不客氣地整個copy) 😂😂想食: ⓨⓔⓢ總括而言, 真係幾抵食同好味, 不過真係好飽 😂大食的我食完個包, 薯條都食唔哂, 食物係經熊貓運到, 黎到仲熱熱暖暖的, 外賣黎講不錯的說🥰 脆薯寶係bb薯餅, 我個人覺得幾正~~~太耐冇食過薯餅(茅得食m記 之後都茅食!!😅)💛嘉寶漢堡 @Freshlane (樂基商業中心)💛上環德輔道西103號樂基商業中心1-2樓Freshlane💥留意上環店只限外賣

💬 黑松露芝士牛堡
回頭食: ⓨⓔⓢ

💬 烤菇芝士牛堡
不負責任食評: 同事表示..
-烤菇味好濃
-漢堡好juicy
想食: ⓨⓔⓢ

💬蜜糖芥末菠蘿漢堡(轉牛堡)
不負責任食評: 同事表示..
想食: ⓨⓔⓢ

💛嘉寶漢堡 @Freshlane (樂基商業中心)
💥留意上環店只限外賣
想食嘉寶,發現freshlane 有得叫,仲可以一次過叫其他店既野食一次過拎,搵左好耐都唔知點落單,打返嘉寶問,佢叫我係openrice 落單,咁我就試下啦,我一向冇用外賣apps叫外賣,哩個係新嘗試.我係大廈搭車立上一字.原來唔係取餐位,有staff 發現左我,教我去返取餐處好多locker...有櫈仔坐住等餐~睇你個餐有未先~攞餐,係個pad度自己篤~有水機~正~仲可以捐餐比需要既人~開心仔,拎到餐啦~嘉寶漢堡孜然羊肉堡^^$46hello~大細啱啱好~好吸引呀~~好鬼香呀~有烤洋蔥,蕃茄,生菜做配料~嘉寶既洋蔥應該係我唯一會食既洋蔥,焦糖化到已經唔覺係洋蔥啦,羊肉有孜然香味,又唔會冇曬羊肉自己既味道,濃味肉肉配返蕃茄同生菜,唔會滯.我應該要買兩個...食完一個仲想再食XD不過原入口要行樓梯,有d 攰XD同埋取餐位都FEEL到熱,做野既STAFF 應該好辛苦,
想食嘉寶,發現freshlane 有得叫,
仲可以一次過叫其他店既野食一次過拎,
搵左好耐都唔知點落單,
打返嘉寶問,
佢叫我係openrice 落單,
咁我就試下啦,
我一向冇用外賣apps叫外賣,
哩個係新嘗試.
我係大廈搭車立上一字.
原來唔係取餐位,
有staff 發現左我,
教我去返取餐處

好多locker...

有櫈仔坐住等餐~

睇你個餐有未先~

攞餐,係個pad度自己篤~

有水機~正~

仲可以捐餐比需要既人~
孜然羊肉漢堡

開心仔,拎到餐啦~

嘉寶漢堡孜然羊肉堡^^$46

hello~

大細啱啱好~
孜然羊肉漢堡

好吸引呀~~好鬼香呀~
孜然羊肉漢堡

有烤洋蔥,蕃茄,生菜做配料~
嘉寶既洋蔥應該係我唯一會食既洋蔥,
焦糖化到已經唔覺係洋蔥啦,
羊肉有孜然香味,
又唔會冇曬羊肉自己既味道,
濃味肉肉配返蕃茄同生菜,唔會滯.
我應該要買兩個...
食完一個仲想再食XD

不過原入口要行樓梯,有d 攰XD
同埋取餐位都FEEL到熱,
做野既STAFF 應該好辛苦,
孜然羊肉漢堡
早排去左葵涌同上環staycation,2次都食左嘉寶就知到底我有幾鐘意食😂。同樣都係用lingduck呢個app叫有折,唔使去到先排隊order好方便🖖🏻。淨係睇openrice唔係好知上環呢間係點,以為似food court,但原來係唔同既舖頭有廚房專做外賣自取,無堂食。🔅脆薯漢堡套餐 ($64)呢個set喺上環分店試,價錢好似比葵涌貴少少。揀左豬堡,加埋薯餅相當有厚度,走左蛋黃醬無咁膩,加埋爽口生菜啱啱好🤤。💬雖然喺中央廚房(?)整,但味道都仲keep到👍🏻,非常滿足🤤。不過lingduck同kabo ig online order既link套餐組合好似有啲唔同,最尾我叫到想食既就算😂。

脆薯漢堡套餐
🔅脆薯漢堡套餐 ($64)

2022-05-26 693 瀏覽
我喜歡吃漢堡,也吃過很多不同餐廳的漢堡有叫價超過$100的或更貴的都有⋯這裡是到目前為止我吃過性價比最高的正常的價錢,超過期望的品質!我肯定以後常光顧本來我差點錯過了這次經驗⋯我因事下單的比較晚,8點半後才決定會否單,然後餐廳也沒有確認訂單!好心的老闆(娘)打電話給我説剛看到我的單子已經被退了,問我還要不要,她可以馬上幫我做!真的是太好了好心的店家,當然要好好的表揚一下
我喜歡吃漢堡,也吃過很多不同餐廳的漢堡

有叫價超過$100的或更貴的都有⋯
這裡是到目前為止我吃過性價比最高的

正常的價錢,超過期望的品質!

我肯定以後常光顧

好心的店家,當然要好好的表揚一下
芝士漢堡套餐
芝士漢堡套餐
2022-05-18 498 瀏覽
以前一早食過尖沙咀個間,直到係西區外賣平台叫野食見到佢個名先知道同區原來開左間,唔使過海 今日就搭電車去試下。如果10分滿分,尖沙咀個間有9分。呢間都有8分以上。 味道 同 食物質素都keep到。 包皮烘得岩岩好,牛肉唔un 但又唔會過腍過乾。配上呢個價錢,成個中西區數一數二。但呢間舖 最好網上預先訂定。如果唔係真係好多人⋯ 加油💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

如果10分滿分,尖沙咀個間有9分。呢間都有8分以上
加油💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛
2022-05-16
2022-04-06 655 瀏覽
今次就去咗呢一間我朋友介紹嘅漢堡包店度食嘢, $40嘅漢堡包真係非常之吸引,我自己今次就叫咗呢一個芝士牛肉漢堡包!成個漢堡包嘅份量好多,而且入面嘅口感亦都好好,牛肉亦都非常之Juice多汁!而且配合埋呢度嘅漲了一齊食真係好吸引!

2022-03-19 913 瀏覽
由於疫情影響現在都是外賣自取這次選擇了嘉寶漢寶這次點了蜜糖芥末菠蘿漢堡套餐 + 香脆栗米片雞塊在吃之前這個套餐在視覺上的表現 真的是巨大的衝擊堅挺的漢堡扎實的雞塊冰涼的汽水甜蜜的沾醬組成了一個無懈可擊的漢堡小隊相信在缺少漢堡的俄羅斯這家餐廳如果進軍俄羅斯應該會有不錯的表現嘉寶漢飽的漢堡麵包與撤出俄羅斯的漢堡餐廳的漢堡麵包真的是有很大的不同他的麵包不會被壓得扁扁的非常有彈性香脆栗米片雞塊也是非常的扎實外層的栗米片 口感有別於一班的雞塊非常脆口重點來了玉泉忌廉---是冰的再搭配快餐的飲料要是不夠冰那真的是世界末日了 另外在這間分店外賣自取有個專業的櫃台獨立於其他餐廳的出入口外賣自取有一個獨立的出入口也有專人服務好像網上購物的自取櫃一樣不用擔心自己的餐廳暴露於其他人的空間當中
由於疫情影響現在都是外賣自取

也有專人服務
好像網上購物的自取櫃一樣
不用擔心自己的餐廳暴露於其他人的空間當中

2022-03-18
3 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜糖芥末菠蘿漢堡
2022-01-24 970 瀏覽
記得:1.上OpenRice 先訂,而只可中午12點後先攞得2.地址冇得堂食,只係pick up station3.唔好去到先睇/訂,太多人玩死自己4.🍔水準keep到,新鮮,正,值得推介
記得:
1.上OpenRice 先訂,而只可中午12點後先攞得
2.地址冇得堂食,只係pick up station
3.唔好去到先睇/訂,太多人玩死自己
4.🍔水準keep到,新鮮,正,值得推介
15 分鐘 (外賣自取)
2022-01-23 632 瀏覽
我叫左個芥蝦寶burger 餐+ 5 件雞翼返到屋企發現得3 隻雞翼, 想打去問但發現OpenRice 無電話, 打去尖沙咀店問。聽電話個人話佢地都無上環分店,我解釋左係上環外賣點後,佢就話佢都無個邊電話,負責人亦都唔係到,無得退錢,叫我返去上環鋪拎返2隻雞翼。 我住係九龍, 返到屋企先發現 。 會唔會出返港島一來一回1個鐘拎呢? 另外, 間鋪淨係得外賣, 但有咩問題都無得直接聯絡間鋪, 如果要個客返返去鋪到拎野/問野係bad experience. 最後我聯絡左嘉寶社交平台 CS, 佢地快手好多,即係refund 返俾我。 相比打去尖沙咀鋪個接線生好好多。如果淨係計味道質素,野食係好味既。
我叫左個芥蝦寶burger 餐+ 5 件雞翼

如果淨係計味道質素,野食係好味既。