2019-01-20
朋友喜歡食椰子雞, 香港真的比較少這類型的, 剛好我在openrice看到四季文昌這餐廳有, 立即約出來試下啦!!調味有3款, 包括:爆蒜蔥油,海南酸汁, 海南豉油旁邊另有海南青桔,沙薑及辣椒, 可以放在豉油再調味湯底當然要點椰子文昌雞, 但我又想試新款式, 最後決定點了鴛鴦鍋底, 另一邊是玫瑰花牛奶椰子鍋文昌雞半隻: 椰子文昌雞鍋絕對是重點! 職員教我們是等椰子水滾了再放文昌雞, 沙漏計時7分鐘後就可以食時間剛剛好文昌雞, 很嫩及有雞鮮, 我特別喜歡椰子水!! 勁鮮甜!!飲了大半先再加水開始食其他野菜籃 – 日本直送 : 打邊爐食了菜先無咁肥 蔬菜放在另一邊的玫瑰花牛奶鍋, 吃菜時會有很清香的玫瑰味, 好特別! 原來有玫瑰味的菜都幾得意幾好食!海膽阿拉斯加蟹沙律: 豪華版的沙律, 把海膽攪拌在沙律內, 每啖都可以感受到海膽招財進寶 – 豬肉大蝦水餃 : 除了豬肉, 大蝦, 還有少許雲耳, 又彈牙又爽口! 希望食完呢排會招財進寶很喜歡它是以花生做筷子託原來海南的新年小食有呢幾款大紅大紫: 紅莓梳打&黑加侖子梳打我都想大紅大紫>< , 飲品好靘, 同個名襯晒!!同朋友食到
調味有3款, 包括:爆蒜蔥油,海南酸汁, 海南豉油
旁邊另有海南青桔,沙薑及辣椒, 可以放在豉油再調味
很喜歡它是以花生做筷子託
原來海南的新年小食有呢幾款
大紅大紫: 紅莓梳打&黑加侖子梳打
我都想大紅大紫>< , 飲品好靘, 同個名襯晒!!
同朋友食到勁飽, 不過好野食就是想食多d食唔停