為左見好友 收工即刻趕去銅鑼灣搵食🫦見到餐廳都幾多人食 就跟機坐底左餐牌嘅選擇唔係話好多 但張張圖都好鬼吸引🤓最後都係揀左個二人餐 $198🥣是日餐湯-忌廉粟米湯比較重奶味 加啲胡椒粉就好好味個底有好多粟米😍🥗廚師沙律啲菜都幾新鮮 可以幫助消滯🥩香煎西冷牛扒(五成熟)+$38塊扒好有誠意 煎到啱啱好 中間帶點粉紅色🩷軟硬度適中 無根唔會un 再加上一大堆薯條 🍟 包你食得飽+38係值得嘅🍝經典卡邦尼意粉超誠意之作🤩淨係隻蛋都已經值💯毫不孤寒地 將意粉面灑滿芝士粉😈仲有勁多煙肉同菇菌 見到超多人都食呢個啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍞雪山西多士唔記得咗叫後上 第一時間上咗枱🙁超大份西多士 兩塊厚切方包堆砌而成 中間再夾花生醬超邪惡之選😈😈😈但係好味道食唔停 今次一定變大月巴女未🫣🍹雪山紅豆冰+$8就有特飲 緊係要試下🤭又一邪惡次作 一座山嘅cream😈包你滿足😌🍹鳳梨百香果冷高山烏龍叫左少甜 甜度岩岩好 食呢個邪惡晚飯好夾朋友未食完呢餐 就已經諗好下次要食蔥油豬扒飯😂睇黎佢已經愛上咗間餐廳🥰我地就算加呢樣加個樣 兩個飽到上心口 呢個邪惡晚餐組合都只需$252係呢個地段 呢個價位 絕對物超所值👍🏻👍🏻
為左見好友 收工即刻趕去銅鑼灣搵食🫦

係呢個地段 呢個價位 絕對物超所值👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
又係銅鑼灣收鑊一間 價廉物美嘅餐廳🫶🏻
2024-10-09
2024-08-12 2438 瀏覽
今晚來銅鑼灣行街,又來到我最鍾意嘅茶餐廳<四寶食堂>,最鍾意佢呢度嘅西式晚餐dinner set,好食又唔貴,如果唔食set dinner嘅扒餐,又可以食佢哋嘅常餐,真係有好多選擇。<板燒美國頂級封門牛柳配炸薯條及炒什菌>封門牛柳份量超級多,有成六件,每一塊都有一定嘅厚度,咬落去肉質鮮嫩,牛味夠,茶餐廳來講,能做到五成熟,真係非常之有質素。<紅酒野菜燴羊膝配牛油粟米蘭花苔>羊膝做得好惹味,煮得夠淋,能夠做到骨肉分離,非常好食。<招牌熱狗>呢度嘅熱狗係即叫即做,15蚊一個,非常抵食,因為入面有兩條腸㗎!!~<雞翼薯條>呢度嘅雞翼薯條,每一隻雞翼都炸得脹卜卜,而且佢哋嘅皮亦都非常之薄,咬落去仲帶有肉汁,非常好食,而佢哋嘅薯條都係即叫炸,炸得非常金黃香脆。飲品叫左<檸檬桂花蜜糖冰茶>,入口清甜帶有微微的桂花蜜糖香味,<朱古力雪山>,帶有香甜嘅朱古力味道,同埋上面仲有一大舊cream,好啱朱古力控!!~其實<四寶食堂>仲有好多其他快餐常餐嘅選擇,下次可以再來試下。

<板燒美國頂級封門牛柳配炸薯條及炒什菌>

<紅酒野菜燴羊膝配牛油粟米蘭花苔>
羊膝做得好惹味,煮得夠淋,能夠做到骨肉分離,非常好食。

<招牌熱狗>

<雞翼薯條>

• 朱古力雪山
  • 板燒美國頂級封門牛柳
🎀銅鑼灣。平價大份港式下午茶😇🎀🪄店名* #四寶食堂🔮地址* 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖🔮🗾分店地區🗾 銅鑼灣,北角,將軍澳💰價錢$140 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時經過條街周圍都係茶餐廳 但係成佛都比佢個外觀吸引左 因為好少港式茶餐廳會用Tiffany Blue去做店鋪顏色 感覺上會比較新潮啲 最正系入到去見到舖頭竟然有面花花牆🌸燈飾都採用左比較西式嘅吊燈 係香港真係好少會見到有啲咁嘅裝修嘅茶餐廳 而佢哋入面嘅凳都多數係用咗梳化位所以感覺會好舒服 顏色方面主要都係用返藍色 配合返主題🍽️食物質素🍽️佢哋嘅食物比較中西合璧 選擇都比起平時嘅茶餐廳多好多 而且價錢畀我想像中平 份量幾大份😍 尤其是係我哋去嘅時候係下午茶時間 嘢食都係30至50蚊內 仲包嘢飲 真係勁划算!👀評分💖💖💖💖💖🪄 英倫紳士啤酒炸魚薯條$48估唔到連西式炸魚薯條都有 份量仲要甘多 $48蚊平時系西餐廳食到份薯條炸😂炸魚系用左粉漿皮 會比較薄身 魚柳
🎀銅鑼灣。平價大份港式下午茶😇🎀

🪄店名* #四寶食堂
🔮地址* 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖🔮
🗾分店地區🗾 銅鑼灣,北角,將軍澳
💰價錢$140 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 英倫紳士啤酒炸魚薯條$48
估唔到連西式炸魚薯條都有 份量仲要甘多 $48蚊平時系西餐廳食到份薯條炸😂炸魚系用左粉漿皮 會比較薄身 魚柳外脆內軟 魚肉入口即溶 薯條系我最中意既粗薯條 熱辣辣超正🤣

👀評分💖💖💖💖
🪄 食堂招牌熱狗$32
熱狗就比較平凡啲 不過勝在大份夾抵食 兩條廚師腸有炸過 再加埋有幾多既沙律醬 酸酸甜甜 麵包唔算太硬 味道唔到唔錯

👀評分💖💖💖💖
🪄 咖哩吉列魚柳飯$52
勁搞笑 黎到先記錯自己其實有叫魚柳飯 又叫炸魚薯條 搞到要食兩次炸魚😂真係勁飽 佢呢款咖哩就用咗日式咖哩 所以冇乜辣味 比較啱我食 而且仲配埋沙律菜 減低油膩感

👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品- 雪山紅豆冰+$8 & 熱杏霜$0
熱杏霜就比較濃 味道正常 紅豆冰好誇張 勁大杯!上面有淡忌廉 跟住紅豆帶甜味 溝埋淡奶就啱啱好~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 英倫紳士啤酒炸魚薯條
2024-07-24 2374 瀏覽
這裡的上菜速度真的是令人吃驚,剛下完單,XO醬滑蛋蝦球飯就馬送到了,真的挺驚喜!板燒美國頂級封門牛柳(188元)封門柳的份量挺足,每塊都煎得表面焦香,肉質柔軟多汁,熟度約五成熟,牛肉味香濃,配的是蘑菇汁。配菜有很多款可選,我們就選了薯條和沙律,份量都挺多的。BBQ醬燒豬肋骨(98元)豬肋骨本身就煮得很軟嫩了,再經過燒烤,吃起來肉味更香濃亦帶點焦香,味道是BBQ醬的濃香,挺惹味的,而且肉挺厚,肉挺多的!配菜選了西蘭花和牛油粟米。XO醬滑蛋蝦球飯(78元)份量都很足的一個滑蛋飯,表面的滑蛋還是最滑嫩的狀態,配上濃香帶點辣的XO醬和甜醬汁,吃起來既有蛋香,又有XO醬的海鮮味,整體非常下飯。蝦肉爽滑彈牙!菠蘿油(加配15元)這裡特別一點,會切開了再將麵包烘香的,所以真的有外脆內軟的口感,而且熱熱的麵包配上冰冷的牛油,一口吃下去在口中熔化的口感,真的很邪惡!蘆薈白桃/鳳梨百香果冷泡高山烏龍(8元)中間就放了個茶包,茶味挺香濃的,配上濃香香甜的果醬,令整杯變得更有夏天的感覺,前者偏甜,後者帶點酸。

板燒美國頂級封門牛柳(188元)

BBQ醬燒豬肋骨(98元)

XO醬滑蛋蝦球飯(78元)

菠蘿油(加配15元)

蘆薈白桃/鳳梨百香果冷泡高山烏龍(8元)

2024-07-22
2024-07-16 2206 瀏覽
假日嘅三點三 銅鑼灣嘅呢間茶餐廳門口有條人龍 見到佢咁有人氣 就排埋一份 入去歎返個豐富嘅下午茶😎黑蒜蔥油瑞士汁雞髀撈公仔麵 呢隻瑞士汁雞髀超級大隻 肉質仲非常嫩口 咬開入面仲爆汁呀🐥 底下嘅黑蒜蔥油撈公仔麵唔會太過油膩 仲係我鍾意食嘅爽口公仔麵添呀🍜 呢個常餐仲配嫩滑炒蛋同埋丹麥提子酥 呢度嘅炒蛋真係好香滑 難怪每個嚟到呢度嘅人都會好想試呢個常餐啦🫢 丹麥提子酥就唔係度度有得食 味道方面唔會太甜經典粒粒花生醬西多士呢一個熱辣辣嘅西多係我非常推介嘅茶餐廳美食 喺兩層鬆軟嘅麵包中間有一啲粗粒嘅花生醬 再沾上蛋汁 放入油鍋度炸香🍞 加埋牛油同埋側邊嘅糖漿 一份完美嘅西多士就係咁樣整成😻 大家快啲嚟試吓七味椒鹽炸雞中翼配美式炸薯條另外我哋仲嗌咗份雞翼薯條share 因為下午茶餐嘅關係雞翼只有三隻 落咗啲七味椒鹽好惹味 外脆內軟 三隻有少少唔夠喉😝 側邊嘅薯條係我鍾意嘅粗薯條🍟 仲有少量嘅沙律菜喺側邊菠蘿油另外仲用加配價嗌咗一份菠蘿油 菠蘿包焗到熱辣辣 配埋一大片嘅有鹽牛油🧈 半溶嘅狀態令每一啖都係幸福嘅滋味 呢個係經典嘅港式風味😚飲品朱古力雪山 呢個一定係小朋友嘅最愛 濃郁嘅朱古力底 配上一

嫩滑炒蛋  丹麥提子酥

七味椒鹽炸雞中翼配美式炸薯條
七味椒鹽炸雞中翼配美式炸薯條

飲品
朱古力雪山 呢個一定係小朋友嘅最愛 濃郁嘅朱古力底 配上一座好似山丘嘅cream 撈埋一齊個口感好綿密🍫 雪山紅豆冰 呢個紅豆冰嘅椰汁味好香 好適合配西多一齊食 🫘 第三個餐我哋嗌咗經典嘅凍檸茶 酸酸甜甜茶底又唔會好澀 係我最鍾意嘅茶餐廳飲品🍋
雪山紅豆冰  朱古力雪山  凍檸茶

呢餐下午茶真係滿足晒我食茶記嘅慾望😍 唔怪得天氣咁熱 都咁多人喺街頭等位食佢啦
下午茶
3天前 0 瀏覽
晚市二人套餐是日餐湯及廚師沙律香煎西冷牛扒經典卡邦尼意粉雪山西多士蘆薈白桃冷泡高山烏龍檸檬桂花蜜糖冰茶最近同朋友喺銅鑼灣附近行完街,諗住求求其其搵間冰室食個晚飯,就試咗呢間四寶食堂,食完真係有驚喜🥹餐廳外表雖然好似茶餐廳或者冰室,但係佢哋食物嘅水準完全拍得住Cafe!!但係依然保持住茶餐廳嘅價錢,真係超抵食🥳個人推薦食佢哋嘅二人套餐,除咗有餐湯、沙律、主食,仲包埋嘢飲都係二百零蚊咋😙卡邦尼意粉食落好Creamy,而且配料十足👍🏻西冷牛扒大大塊好夠食,而且煎得啱啱好,肉質夠滑🫶個人私心一定要試吓佢哋嘅茶類飲品🤤今次試咗佢哋嘅冷泡高山烏龍茶同冰茶,佢哋嘅茶味真係香到唔知點形容,好特別超好飲,鍾意茶嘅朋友仔一定要試🤗
晚市二人套餐
是日餐湯及廚師沙律
香煎西冷牛扒
經典卡邦尼意粉
雪山西多士
蘆薈白桃冷泡高山烏龍
檸檬桂花蜜糖冰茶

6天前 0 瀏覽
Lunch經過時都有人龍排隊,本地人都食既餐廳一定有原因,放工去食晚餐情況好啲,唔使排隊但都滿座,於是乎揀2人晚餐set,$198包括沙律、湯、意粉、扒類主食、雪山西多士,再跟2杯飲品,根本食唔晒🫡香煎西冷牛扒🥩套餐加$38物超所值,叫左3成熟,牛味出,即使有黑椒汁都無蓋住牛味,牛亦嫩口,仲有香脆薯條伴碟,牛扒大份夾抵食!意式蕃茄肉醬意粉🍝 好食,唔係求其意粉醬包溝出黎,有新鮮蕃茄,十分清新好味,仲有香菇🍄‍🟫牛肉粒,比較港式的意粉🍝材料上絕不馬虎,又有鑊氣!雪山西多士香港人永遠愛西多士,熱辣辣西多士包住花生醬好滋味,面仲有雪糕,冰火兩重奏,咪話唔驚喜,相信外地人會更中意呢個版本既西多士,可以推廣俾更多人喜愛☺️

香煎西冷牛扒🥩套餐加$38

意式蕃茄肉醬意粉🍝

雪山西多士
2024-11-05
2024-11-14 0 瀏覽
📍 銅鑼灣行街唔知食咩好?試下呢間【四寶食堂】啦!🫶🏼🍽️ 呢度真係茶餐廳界嘅小確幸,除咗有港式小食,仲有西式意粉同扒餐,選擇多到眼花!餐廳環境闊落,座位舒適,喺銅鑼灣真係難得!😌🥩 今晚試咗個【板燒美國頂級封門牛柳】,牛柳有6件,份量非常夠。煎到表面香脆,肉質鮮嫩多汁,五成熟啱啱好,仲配埋蘑菇汁,真係一流!配菜夾咗薯條同沙律,夠哂滿足~😋🍖 仲有呢個【BBQ醬燒豬肋骨】都唔錯,豬肋骨燒得剛剛好,肉質軟嫩附有焦香,BBQ醬酸甜適中,好好味!配埋清爽嘅西蘭花同牛油粟米,絕對唔會膩!👌🏼💰 價錢親民,$98起,入面仲有唔同Dinner Set揀,靈活又抵食!📸 #四寶食堂 #銅鑼灣美食 #茶餐廳 #封門牛柳 #BBQ豬肋骨 #食到暈下次嚟銅鑼灣,記得唔好錯過呀~❤
📍 銅鑼灣行街唔知食咩好?試下呢間【四寶食堂】啦!🫶🏼
下次嚟銅鑼灣,記得唔好錯過呀~❤
2024-11-14 0 瀏覽
呢間茶餐廳的晚餐份量不錯~Dinner set 包餐湯、兩款伴菜、主食、飲品板燒美國頂級封門牛柳 $188份量不錯 醬汁好味同搭配牛油粟米,而香烤蘭花苔恰到好處地平衡了牛肉~紅酒野菜燴羊膝 $148羊膝的肉質緊實,超多肉 會超飽!主要配搭蕃茄醬 簡左原個燒蒜,好入味!同炸薯條~蘆薈西柚梳打 +$8飲品清新爽口,蘆薈與西柚的解膩選擇~柑桔檸蜜係好多養生的選擇!四寶食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖

板燒美國頂級封門牛柳 $188

紅酒野菜燴羊膝 $148

蘆薈西柚梳打 +$8
飲品清新爽口,蘆薈與西柚的解膩選擇~

柑桔檸蜜
係好多養生的選擇!

四寶食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
2024-11-13 0 瀏覽
勃根地紅酒野菜燴羊膝套餐包括左餐湯同野飲可以揀2款配菜,我地揀左牛油粟米+炸薯條羊膝超腍,一切就骨肉分離,非常入味,紅酒的香氣與羊肉淡淡的羶味完美結合。橄欖油辣蜆肉意大利粉一上枱就香氣撲鼻,賣相亦好吸引。食落橄欖油味好香濃,而且夠晒辣好惹味。菠蘿油茶餐廳經典-熱辣辣嘅菠蘿包外皮酥脆,內裏鬆軟。蘆薈西柚梳打清新解膩。朱古力雪山超多忌廉,朱古力味非常香濃,唔會太甜,非常完滿。上菜速度好似茶餐廳咁快,但食物的質素係西餐廳的水準,絕對係性價比之選。
勃根地紅酒野菜燴羊膝

套餐包括左餐湯同野飲
可以揀2款配菜,我地揀左牛油粟米+炸薯條

橄欖油辣蜆肉意大利粉
一上枱就香氣撲鼻,賣相亦好吸引。
食落橄欖油味好香濃,而且夠晒辣好惹味。

菠蘿油
茶餐廳經典-熱辣辣嘅菠蘿包外皮酥脆,內裏鬆軟。

清新解膩。

朱古力雪山
超多忌廉,朱古力味非常香濃,唔會太甜,非常完滿。

• 朱古力雪山
2024-11-13 0 瀏覽
銅鑼灣地道有質素的茶餐廳,食物賣相和味道也相當有水準!👏🏻👍🏻😍🥰🦥💕晚餐時段光顧更有dinner set選擇,相當抵吃,有餐湯、主菜和飲品,另外更可追加小食。香煎加拿大豬柳拼板燒紐約雞扒,只需$88,性價比極高,超級抵吃!可以揀兩款配菜,配炸薯條和香烤蘭花苔。大大份,豬柳和雞扒也相當大塊!賣相又靚!👍🏻另外追加了小食秘製麻辣公仔麵,只需加$15。板燒美國頂級封門柳,$188,性價比極高!豐滿樓的肉質非常嫩,五成熟呈現粉紅色的肉質,露出美味的肉汁,牛扒的香味鮮味也相當豐富!配菜選擇了雜菌和牛油粟米芯,賣相非常美麗,味道非常有水準!另外追加了奶醬,只需$15。當然晚餐套餐有餐湯忌廉湯和飲品。相當有質素的茶餐廳,去開銅鑼灣都可以去食啦

另外追加了小食秘製麻辣公仔麵,只需加$15。

配菜選擇了雜菌和牛油粟米芯,賣相非常美麗,味道非常有水準!

另外追加了奶醬,只需$15。

當然晚餐套餐有餐湯忌廉湯和飲品。

相當有質素的茶餐廳,去開銅鑼灣都可以去食啦
2024-11-10 0 瀏覽
四寶食堂性價比好高,呢日晏咗少少食飯,咁啱仲見到有下午茶時間好掋食!牛肉丼 $52食肉獸嘅我梗係要嗌牛肉丼!睇圖已經覺得好吸引,飯面鋪滿牛肉仲有隻半熟蛋,整穿佢蛋汁流落嚟撈埋米飯一齊食夠晒入味,牛肉味亦濃香煎厚切牛脷配意式蕃茄牛肉醬飯 $68呢個真係好癲,一上枱已經忍唔住要食!個牛脷超厚切同埋好大塊,足足4塊!蕃茄肉醬好好味,撈飯食一流!牛脷好爽口,口感味道都good good😆*下午茶餐都有跟餐飲就嗌咗杯凍檸茶同熱檸水🥰🥰

牛肉丼 $52

香煎厚切牛脷配意式蕃茄牛肉醬飯 $68

*下午茶餐都有跟餐飲
就嗌咗杯凍檸茶同熱檸水🥰🥰

2024-11-09 0 瀏覽
蘭王蛋羅勒番茄肉醬意粉,期待已久的美食終於上桌。 這道意粉的賣點在於其新鮮的食材和獨特的調味。蘭王蛋的蛋黃濃郁,與羅勒和番茄肉醬完美融合,口感豐富。意粉煮得恰到好處,彈牙而不過硬,每一口都能感受到食材的鮮美。番茄肉醬酸甜適中,羅勒的香氣更是為整道菜增色不少。 除了美味的意粉,四寶食堂的環境也值得一提。店內的燈光柔和,音樂輕鬆愉快,讓人可以在這裡放鬆心情,享受美食。價格方面也非常合理,性價比高,是朋友聚會或家庭聚餐的好去處。
蘭王蛋羅勒番茄肉醬意粉,期待已久的美食終於上桌。

2024-11-08 0 瀏覽
這間位於銅鑼灣的【四寶食堂】,主打港式茶餐廳,有多款港式風味小食,亦有西式意粉及扒餐等,款式甚多。店員先送上餐湯。香煎三文魚配香草麵包粒田園沙律沙律菜淋上芝麻醬,新鮮爽脆,配上煎至皮脆肉嫩的三文魚,健康又好味。板燒美國頂級封門牛柳配炒雜菌及原個燒蒜七成熟的封門柳表面燒至焦香,中間呈粉紅色,肉味濃郁且嫩腍,而且肉汁豐富。大蝦球彩椒車厘茄蕃茄意大利粉意粉色彩繽紛,非常吸收,即叫即煮所以新鮮熱辣,意粉酸甜開胃又爽口,蝦仁爽彈。鳳梨百香果冷高山烏龍加$8就有特飲,冷泡茶味道清新有果香,十分解渴。

店員先送上餐湯。

香煎三文魚配香草麵包粒田園沙律

板燒美國頂級封門牛柳配炒雜菌及原個燒蒜

大蝦球彩椒車厘茄蕃茄意大利粉

鳳梨百香果冷高山烏龍
加$8就有特飲,冷泡茶味道清新有果香,十分解渴。
跟朋友逛完銅鑼灣,想簡單吃完晚飯就回去,茶餐廳似乎是不錯的選擇,剛好看到這家粉藍色調的茶餐廳好像不錯。餐廳座位寬敞,樓底高,所以坐得好舒適。這在銅鑼灣算異類吧,因為一般食肆都用盡每一吋地方去騰出更多座位。看餐牌,Dinner Set選擇蠻多的,價格也豐儉由人,除了有湯/伴菜/主食/飲品,還可以追加不同的食物。我們點了兩份Dinner Set,其中一個就追加了食物。✴️BBQ醬燒豬肋骨(伴 香烤蘭花苔/田園沙律)$98豬肋骨燒得不會太淋,其他地方好多時都烹調到骨肉分離,這裏還保留了肉的質感,BBQ醬酸甜酸甜,惹味。自選伴菜清爽解膩。✴️紐西蘭西冷牛扒 (伴 炸薯條/炒雜菌)$148好巨大的一片西冷扒,聽建議要了5成熟,下次還是3成熟可以了,因為吃着吃着就差不多全熟,不過幸好牛扒肉算嫩滑,吃到最後還是不難切開。雜菌清甜,厚切薯條脆脆的。✴️黑蒜麻油撈公仔麵 (追加+$15)好香好香,還有大量的蔥花是我最愛,記得上桌就要趁熱吃,太絕了。✴️🍸鳳梨百香果冷高山烏龍 (餐+$8)大大的一杯,份量多到茶包也放不進去,味道非常香,不搞到底,就純純茶底,搞均底部的鳳梨醬,就清甜清甜的。✴️🍹蘆薈西柚梳打(餐+$

我們點了兩份Dinner Set,其中一個就追加了食物。

餐湯

✴️BBQ醬燒豬肋骨(伴 香烤蘭花苔/田園沙律)$98
BBQ醤燒豬肋骨(伴 香烤蘭花苔/田圍沙律)

✴️紐西蘭西冷牛扒 (伴 炸薯條/炒雜菌)$148
紐西蘭西冷牛扒(伴 炸薯條/炒雜菌)

✴️黑蒜麻油撈公仔麵 (追加+$15)
黑赫麻油撈公仔麵

✴️🍸鳳梨百香果冷高山烏龍 (餐+$8)
鳳梨百香果冷高山烏龍

✴️🍹蘆薈西柚梳打(餐+$8)
蘆薈西柚梳打

好多蘆薈在底杯,基本每一口喝下去都喝得到蘆薈,西柚的微澀口感加上梳打的衝擊味蕾,為口腔洗去油膩。

總結,食物環境都不錯,重點服務也相當到位,完全不是大家認知的茶餐廳服務,絕對值得回訪。

餐湯
BBQ醤燒豬肋骨(伴 香烤蘭花苔/田圍沙律)
紐西蘭西冷牛扒(伴 炸薯條/炒雜菌)
黑赫麻油撈公仔麵