2023-09-09 598 瀏覽
呢間新開既火鍋店裝修超級靚,打卡一流,充滿文青風氣息,唔講以為係Café。✨新張優惠套餐(7折後$680)包括肉類、海產、手工餃子、丸類、菜類、雜類生料✨花膠雞鍋(半隻)雞肉超嫩滑好食,可以先飲湯,然後再打邊爐,每日限量20鍋,先到先得!✨安格斯牛小排牛小排入口即溶,份量好多。✨中山脆肉鯇魚片脆肉鯇好鮮甜,口感脆,非常好食。✨韭菜鮮肉餃韭菜和鮮肉比例完美,鮮肉新鮮。✨濕炸枝竹枝竹吸收完湯既精華之後很美味。✨黑白無常分別有白色和黑色的墨魚丸,個人喜歡黑色的,比較濃味。✨水晶粉口感Q彈,吸收完湯的味道好正。✨油麥菜油麥菜新鮮,份量不少。✨秀珍菇發現打邊爐食菇類都正,秀珍菇又軟又入味。✨蓮藕片爽脆可口,切到細細塊方便進食。

✨花膠雞鍋(半隻)

✨安格斯牛小排

牛小排入口即溶,份量好多。

✨中山脆肉鯇魚片

脆肉鯇好鮮甜,口感脆,非常好食。

✨韭菜鮮肉餃

韭菜和鮮肉比例完美,鮮肉新鮮。

✨濕炸枝竹

枝竹吸收完湯既精華之後很美味。

✨黑白無常

分別有白色和黑色的墨魚丸,個人喜歡黑色的,比較濃味。

✨水晶粉

口感Q彈,吸收完湯的味道好正。

✨油麥菜

油麥菜新鮮,份量不少。

✨秀珍菇

發現打邊爐食菇類都正,秀珍菇又軟又入味。

✨蓮藕片

爽脆可口,切到細細塊方便進食。
花膠雞鍋(半隻)
中山脆肉鯇魚片
黑白無常
韭菜鮮肉餃
水晶粉
2023-04-27
花膠雞鍋(半隻)
中山脆肉鯇魚片
黑白無常
韭菜鮮肉餃
水晶粉
2023-09-05 473 瀏覽
🔆旺角區最近同朋友旺角搵到一間勁好食嘅火鍋店圍爐取暖餐廳既食材都超級新鮮又真材實料🤤每日仲有供應花膠雞限量20份❤️環境方便都勁舒適㗎🫠 係以Camping為主題🤭❂ 天麻川芎藥膳魚頭湯底 💵 HK$298我超級中意呢個湯底❤️平時係極小小小小地方有呢d湯底✨湯底有濃厚既葯膳味道🫠越煲得內就更濃魚頭滾湯底係好鮮味天麻又勁補身🤤一點腥未都無架🫠係打邊爐之前已經忍吾住飲左好多碗湯! 我係超級推薦呢個湯底🫠‼️‼️💯必點💗❂ 新鮮鵝腸 💵 HK$118鵝腸份量都幾多🫠入口勁爽口😌不錯❂ 爽脆豬潤 💵 HK$58佢嘅豬潤果然係名不虛傳😌真係好爽脆大大片又有厚度❤️食落去豬味濃又嫩又彈好有口感🫠❂ 脆肉鯇魚骨/片雙拼 💵 HK$108脆肉鯇魚片超爽脆又新鮮鮮甜❂ 台灣水蓮菜 💵 HK$68水蓮菜好新鮮😍❂ 滑類雙拼 💵 HK$118腐乳鮮牛肉 & 黑松露墨魚滑佢地既滑超彈牙🤭黑松露味同腐乳味都好出呢兩款滑都幾創新🫠❂ 蟹肉餃 💵 HK$98蟹肉餃𥚃面勁多餡多肉又多汁❤️皮簿餡靚一咬落去滿滿濃郁既蟹味同蟹汁都浸晒出黎🤭必食💯
🔆旺角區

❂ 蟹肉餃 💵 HK$98
蟹肉餃𥚃面勁多餡多肉又多汁❤️皮簿餡靚
一咬落去滿滿濃郁既蟹味同蟹汁都浸晒出黎🤭必食💯
2023-09-02 293 瀏覽
今日行左成日街腳仔好攰,係旺角見到有間露營風既打邊爐,都幾有創意喎,可以慢慢坐慢慢食,啲裝飾仲要好靚,一於試下佢啦⛺️🏔️☺️湯底都好有特色,我哋叫左胡椒豬肚雞😍😍雖然啲雞有少少肥,但好香雞味,啲肉質好扎實,豬肚又新鮮,好爽口,無腥味,處理得好好👍🏻當然要飲下佢個湯,好清甜,不過我覺得當湯飲就有少少咸,但打邊爐就岩岩好😚😚個湯底都好多餸,真材實料,兩個人黎食都唔洗叫太多配菜🤓首先叫左個即炸響鈴,浸佢落湯果陣仲會炸炸聲,相信大家都知係咩意思🤣仲叫左個牛舌,非常爽口,新鮮!😛😛滑類三拼同餃子拼盤都好推介大家叫🥟🍡餃子好有媽媽風味,粒粒都大大粒,好足料,個蝦滑好爽口彈牙,墨魚滑好香黑松露!🦐🦑雖然當日只有一個staff 但都好主動幫我地加湯😇😇唯一美中不足係我地當日位置無冷氣比較熱,可能符合返露營個主題🤣🤣不過都有個風扇比我地!整體上來講,雖然價錢偏貴,但係用料好新鮮,好乾淨,露營風亦好適合打卡,值得一試啊🐬

夏天太熱,但又好掛住露營同朋友圍在一齊打邊爐嘅感覺,就可以嚟呢間以露營風做主題的火鍋店。呢到位於鬧市,近地鐵站,地方又寬敞乾淨,食物種類都好多。不過建議同多啲朋友一齊嚟食,就可以試多啲嘢食!天麻川藥膳魚頭火鍋($298) 選咗平時好少試到的湯底。以天麻煲魚頭湯可以減低腥味,令湯更鮮美。湯帶有淡淡藥材香氣但不苦澀,建議大家先飲2/3的湯,才開始打邊爐。另外,魚頭都幾大件,肉質鮮嫩,仲食到陣陣藥膳味。伊比利亞橡果豬 $168一直都好鐘意食西班牙豬肉,肉質細嫩,油脂豐富得有啲似和牛的雪花,貴少少都值得啊。白松露牛肉餃 $78餃子質感與想像中有少許不同,牛肉餡比較像牛丸的質地,偏實正,帶微微的白松露味。手打櫻花豬肉丸 $68豬肉丸質感得意,加入大量的櫻花蝦,香氣十足

天麻川藥膳魚頭火鍋($298)

伊比利亞橡果豬 $168

白松露牛肉餃 $78

手打櫻花豬肉丸 $68

豬肉丸質感得意,加入大量的櫻花蝦,香氣十足
天麻川藥膳魚頭火鍋
伊比利亞橡果豬
手打櫻花豬肉丸
白松露牛肉餃
2023-08-22 157 瀏覽
這家餐廳以圍爐取暖為特色,提供了令人難以忘懷的用餐體驗。不僅環境獨特,美味的食物也讓人驚艷。而且,價格合理,絕不會讓您感到負擔。特別想提及的是湯底的口感。這裡的卜卜蜆湯底清甜可口,蜆子鮮嫩多汁,每一口都帶來無比的享受。此外,他們還以本地手切騙牯牛肉和爽脆牛胸油為特色,肉質鮮嫩豐富,絕對是您回味無窮的美食。除了這些,這家餐廳還提供其他令人垂涎的火鍋配料,如桂花蚌/珊瑚蚌雙拼和日本廣島蠔。這些海鮮菜餚新鮮美味,滿足了不同口味的需求。此外,即炸魚皮和油麥菜等小菜也非常出色,為整個用餐體驗增添了層次感。總結而言,這家圍爐取暖的餐廳不僅提供美味的食物,還營造出獨特的用餐氛圍。而且價格合理,完全符合各種食客的期望。對於那些對食物質素和舒適環境有要求的人來說,這絕對是一家不容錯過的餐廳,無論是與家人還是好友一同品味,都是一個絕佳的選擇

2023-08-22 121 瀏覽
之前和朋友到旺角逛街,留意到這一間網上口碑不錯,開業不久的火鍋店,朋友同意後便過去嘗試一下一坐下來被環境吸引,餐廳裝修採用露營風, 十分舒適,而且枱的密度非常鬆動,適合和朋友慢慢坐下來享用晚飯聽從店員的建議點了花膠雞湯,每天限量,並且經過長時間熬製,花膠的膠質完全帶到湯底之中,而且雞肉軟嫩滑,即使當老火湯直接飲用亦非常舒適我朋友點了一些火鍋配料,每一道配料都非常新鮮,不得不提脆肉鯇,爽口彈牙,而且蔬菜類別的也非常新鮮,有驚喜不得不提這碟安格斯牛小排啊,非常之多而且肉質入口軟熟重牛肉味道,比起普通火鍋店質素高了一班總括來說這間餐廳位於旺角,以環境及食材方面的確不錯,會和朋友再過來

2023-08-20 55 瀏覽
室內冷氣開放camping 🏕️ feel 打邊爐 🍲 💯分又怕熱🔥又想camping 仲可以打邊爐 😆😆 根本就係衝着我而來的 😍 環境真係好似camping . 坐得舒服,又夠chill. 推介~ 花膠雞湯 👍🏻 花膠係高質貨,非常黏口, 雞湯又濃又鮮又香 ♨️ 用全隻雞冇加任何味精煲出嚟嘅靚湯,一定要先飲兩碗。 花膠係女士們嘅恩物,又厚身又大嚿。 打邊爐必備嘅肥牛,賣相都真係好唔錯。仲有好多其他火鍋配料選擇。 價位適中,會回頭。

環境真係好似camping . 坐得舒服,又夠chill.

推介~

用全隻雞冇加任何味精煲出嚟嘅靚湯,一定要先飲兩碗。

花膠係女士們嘅恩物,又厚身又大嚿。

打邊爐必備嘅肥牛,賣相都真係好唔錯。

仲有好多其他火鍋配料選擇。
價位適中,會回頭。
.•* ♡ *•. ♥♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡這家餐廳就位於朗豪坊對面,走的是郊外露營的主題,每個角落都放了不少跟露營有關的椅子,還有帳篷,讓你仿如置身於郊外之中,要跟朋友們”圍爐取暖”🔥~..𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚❥ 清甜卜卜蜆湯底 HK$198真材實料的湯底讚!讚!讚!👍🏻蜆肉鮮甜彈牙多汁,沒有不新鮮的腥味,而且給的份量超多🤩滿滿一盤,等其他食材送來之前把它們全吃掉🥰湯裡有芽菜、蒜蓉和辣椒等,不吃辣的朋友們記得在煮沸前趕快把辣椒撈起來😂 (不過後期加湯又會把辣味沖淡了~)湯因為有蜆而變得清甜,喝了一碗又想再添一碗,不過怕吃不下其他東西先忍著☺️❥ 手切安格斯牛小排 HK$398擺盤吸睛👀滿滿一盤,份量相當十足油花分佈得均勻,肉質鮮嫩,除了有香濃的牛肉味,也有奶香味😍❥ 伊比利亞橡果豬 HK$168油花呈大理石紋,口感嫩滑,而且有股特別的甘香,能吃得出跟平時吃到的普通豬肉有所不同~大大的一片片,吃得很滿足🤤❥ 黑松露墨魚滑 HK$98內裡有些墨魚顆粒,口感爽彈,黑松露味也突出😋❥ 手打起司牛肉丸(4粒)
.•* ♡ *•. ♥

𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚

❥ 清甜卜卜蜆湯底 HK$198

真材實料的湯底讚!讚!讚!👍🏻

❥ 手切安格斯牛小排 HK$398
手切安格斯牛小排 HK$398

擺盤吸睛👀滿滿一盤,份量相當十足
油花分佈得均勻,肉質鮮嫩,除了有香濃的牛肉味,也有奶香味😍

❥ 伊比利亞橡果豬 HK$168
伊比利亞橡果豬 HK$168

大大的一片片,吃得很滿足🤤

❥ 黑松露墨魚滑 HK$98
黑松露墨魚滑 HK$98

內裡有些墨魚顆粒,口感爽彈,黑松露味也突出😋

❥ 手打起司牛肉丸(4粒) HK$68
手打起司牛肉丸(4粒) HK$68

一向都鍾情於吃手打肉丸,這個是衝它裡面的起司叫的😂
一口咬下去,裡面的起司就爆漿😍,配上實實在在的鮮牛肉丸,好吃🫶🏻

❥ 油麥菜 HK$38
這也就是台灣人叫的”A菜”,是我喜歡吃的蔬菜之一,記得以前從台灣旅行回港很難找到油麥菜,現在愈來愈多了,開心🥳👏🏻
吃起來清甜爽脆又解膩💕

2023-08-13
  • 安格斯牛小排
  • 伊比利亞橡果豬
2023-08-16 25 瀏覽
圍爐取暖 (旺角).店名好draw attention配合埋店舖露營風格裝修,長枱露營櫈。同朋友坐住露營櫈圍住gas爐,越食越覺得自己露營中🤣個感覺好得意。.冬陰功卜卜蜆湯底 $208同想像中嘅卜卜蜆鍋好大出入🤣想像中💭係會見到一大底蜆平鋪,食完再加湯打邊爐。😯實情係一大鍋冬陰功讓面有為數不少嘅蜆。冬陰功湯底唔會太濃,但淥食材又會好夠味,唔洗再點豉油。🤔所以都覺得呢個湯底唔錯。.手切牛肉拼盤(細) $398種類比想像中多,擺盤亦都好靚,🤩有牛腱、黃喉、牛頸脊、肥牛、牛肉粒同牛舌等等。質素都好平均各有千秋。自己就一向偏心牛頸脊同牛舌。😋但黃喉同牛腱好有驚喜。.桂花蚌珊瑚蚌雙拼 $138兩者都爽口,桂花蚌比珊瑚蚌更鮮甜。切得比較細碎,😳如果可以大片同完整啲會更好。.三拼滑 (鮮牛滑、墨魚滑,鮮蝦滑) $148當中墨魚滑最好食,🤓彈牙得嚟當中有墨魚粒粒,有咬口而且好香墨魚味🦑。我覺得淨係食墨魚滑都夠。.娃娃菜 $36菜就一定要有。😉份量好多,性價比唔錯。
圍爐取暖 (旺角)

冬陰功卜卜蜆湯底 $208

手切牛肉拼盤(細) $398

桂花蚌珊瑚蚌雙拼 $138

三拼滑 (鮮牛滑、墨魚滑,鮮蝦滑) $148

娃娃菜 $36
菜就一定要有。😉份量好多,性價比唔錯。

係朗豪坊行完街先6點,見到對面有間火鍋叫圍爐取暖,以Camping主題佈置,好relax好正,嘆住冷氣打邊爐真係好chill!店內裝修好舒服,成個場好似camping,連座位及設計都好用心,牆身寫上不同的金句,令人好懷念及青春的感覺。火鍋鍋底有幾款特色養生鍋湯底,選擇多,我地揀左花膠雞(半隻)鍋,夠晒真材實料!🌟#花膠雞湯(半隻)濃郁金黃色的湯底,湯底非常香,原來係雞湯。新鮮滑雞份量都好足,最重要係有3大片膠,又大又厚身, 原來每日限售20份,今日我地有口福了!店員建議我地食完雞及飲左湯先再打邊爐,仲好細心幫我地剪細花膠,等我地方便食用。湯一滾,我們就每人就喝了一碗湯,超正!好足料!招牌花膠雞湯,經過10幾小時的熬製,湯底非常濃郁香甜!花膠的膠質都好重,吸晒湯汁,爽滑鮮甜!🌟#澳洲M5極級和牛肉質上盛,油脂分布平均,口感細軟,牛味濃郁,非常之嫩滑同Juicy,配上麻辣,非常之香口惹味。😋而且每枱配料都十足,好方便,正~🌟#滑類三拼(鮮牛滑、墨魚滑、鮮蝦滑)墨魚和蝦滑很好吃,用新鮮食材整成,非常之彈牙鮮美,兩個都很好食,仲食到墨魚粒及蝦粒,口感唔錯。🌟#唐生菜+可樂蔬菜非常新鮮,爽脆可口

🌟#花膠雞湯(半隻)

🌟#澳洲M5極級和牛

🌟#滑類三拼(鮮牛滑、墨魚滑、鮮蝦滑)

🌟#唐生菜+可樂
蔬菜非常新鮮,爽脆可口,掛湯汁食,好惹味。

今餐真係好滿足!因為食材質量很高,湯底口感豐富,能夠滿足不同口味的人。如果您喜歡火鍋,圍爐取暖絕對是一家不容錯過的好店。
  • 花膠雞湯
  • 澳洲M5極級和牛
  • 滑類三拼(鮮牛滑、墨魚滑、鮮蝦滑)
最近好多餐廳都打造成露營風格⛺️估唔到連火鍋餐廳都有😲今次約埋班朋友仔黎到露營風裝潢既打卡火鍋餐廳🍲第一次係冷氣地方camping 真係”圍爐取暖” 感覺真係好新鮮➷🪐 清甜卜卜蜆湯底係未比其他配料影響底下一定要先飲碗湯 湯底超清甜蜆既份量都好多 𢳂極都仲有 大家唔駛爭 仲唔會有沙👍🏼§🪐 手切安格斯牛小排牛小排擺盤好靚 份量比想像中多😍而且仲要唔係薄切脂肪既比例好平均 肉質鮮嫩 牛味濃郁 輕輕淥吓已經食得🤤§🪐 伊比利亞橡果豬來自西班牙高級黑毛豬 由於食橡果長大 所以帶點橡果香味肉質嫩滑 入口即溶 食多幾塊都唔會覺得膩😋§🪐 豬頸肉豬頸肉既造型好精美 砌到成朵花一樣🌹油脂會較為重啲 肉質偏向爽口😌§🪐 白鱔片打邊爐不能缺少既白鱔 見到有就一定要嗌😍爽脆既肉質加上佢既肥美 真係百吃不厭🫢§🪐 黑松露墨魚滑拼蟹子鮮蝦滑雙拼可以試晒兩款口味 好滿足🥰墨魚滑入面仲有墨魚粒🦑 好有咬口黑松露味濃 同墨魚滑好夾鮮蝦滑蝦味濃郁 面頭鋪滿蟹子 鮮味十足👍🏼§🪐 唐生菜🪐 蜂巢冷豆腐🪐 日本稻庭烏冬揀岩湯底真係好重要🧐因為配料先可以吸收晒湯既精華😋真係就咁食都已經滿足🤰🏻➷唔想夏天熱辣辣去露營 不妨約下
最近好多餐廳都打造成露營風格⛺️估唔到連火鍋餐廳都有😲

唔想夏天熱辣辣去露營 不妨約下朋友黎💁🏻‍♀️
一邊嘆住冷氣一邊感受下camping既氣氛⛺️

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-07-29
5 分鐘 (堂食)
2023-08-15 257 瀏覽
🍴花膠雞湯半隻 298 蚊🐥首先落新鮮花膠落雞湯 煲一陣飲兩碗👍🏻 再落埋7,8 成熟既滑雞 煲到甘上下再食埋雞 花膠爽彈 雞肉嫩滑 要黎打邊爐一流🍴黃金響玲78 蚊🔥響玲即叫即炸 出面充滿住咸蛋黃 夠哂邪惡 響玲好夠爽脆 放一半落打邊爐都好正🍴鮮甜粟米38 蚊🌽粟米真係好香甜🍴爽脆豬潤 58 蚊🐷豬潤有芽菜做底 豬潤切得厚度適中 爽彈 有口感🍴即炸魚皮 68 蚊🐟魚皮應該似係深海或者門鱔既魚皮 好粗身爽脆 要放8 秒落鍋先淋淋地 🍴酒香花鵰牛展 128 蚊🐂牛展花鵰味香濃 仲有 d紀子 好入味 就算落去雞煲度整 拎上黎都蓋唔過花鵰既甜香 牛展夠彈牙 牛味濃 🍴日杯稻庭烏冬 32 蚊好爽口彈牙既烏冬 盡吸雞湯汁 正#花膠雞湯 #打邊爐 #火鍋 #牛展 #魚皮 #響玲 #粟米 #豬潤Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#圍爐取暖旺角砵蘭街2
🍴花膠雞湯半隻 298 蚊🐥
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#圍爐取暖
旺角砵蘭街240至244 號文華商場1 樓c1 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2023-08-15
2023-08-15 19 瀏覽
食過既朋友一至好評,性價比極高,而且大家都喜歡露營,夏日炎炎,去唔到露營,去到露營主題嘅餐廳頂下引先。呢到主角係花膠雞煲😋裝修簡單整潔,加上大量露營⛺️用品,帳幕裝飾,給人一種回到過去大自然的感覺!先來一鍋花膠雞煲,花膠份量超級大!膠質很重,看到雞湯也起膠,可見火候十足。先喝雞湯,雞味濃,而且不肥膩,非常滋補。吃完雞煲加湯打邊爐,特級牛小排,紋靚,重牛味,薄薄地淥幾秒就吃,分量十足!另外手打四寶丸很新鮮餃子亦係新鮮手包,必吃蟹籽雲吞,非常足料,裏面有一大隻下蝦!人均消費不到$300,能夠靜靜地享用高質火鍋,實在非常不錯!
呢到主角係花膠雞煲😋
先喝雞湯,雞味濃,而且不肥膩,非常滋補。
吃完雞煲加湯打邊爐,
特級牛小排,紋靚,重牛味,薄薄地淥幾秒就吃,分量十足!
另外手打四寶丸很新鮮
成日都想去camping但就覺得太麻煩,前排朋友見到呢間camping主題火鍋店,就話當去左camping啦🤣🍲呢到係可以坐camping凳打邊爐,挨住咁幾特別🍲signature 係花膠雞湯底,真材實料有雞肉,限量20份!🍲湯底:皮蛋芫茜湯 $108- 都幾多芫茜,湯底甜甜地,仲有薯仔等,最後先食時完全吸曬湯底甜香味道食物方面,選擇都幾多,海鮮、肉同菜都有,點左呢幾款:🐷西班牙五花腩片 $168🐟脆肉鯇魚片(份)$68- 魚片白雪雪幾juicy,最難得係無咩骨🥟芫茜馬蹄餃子 $42- 餃子皮薄薄的幾滑同彈口✨即炸響鈴(6個)$68🥒手拍青瓜 $48- 滿滿蒜香味,青瓜爽脆惹味🥬唐生菜 $38🥬蓮藕片 $38✨南非鮑魚仔(時價)$128- 有2隻,幾鮮甜如果想體驗下camping打邊爐,的確係唔錯選擇(仲有非canping 位的)

🍲呢到係可以坐camping凳打邊爐,挨住咁幾特別

🍲湯底:皮蛋芫茜湯 $108

食物方面,選擇都幾多,海鮮、肉同菜都有,點左呢幾款:
🐷西班牙五花腩片 $168

🐟脆肉鯇魚片(份)$68

- 魚片白雪雪幾juicy,最難得係無咩骨

🥟芫茜馬蹄餃子 $42

- 餃子皮薄薄的幾滑同彈口

✨即炸響鈴(6個)$68
🥒手拍青瓜 $48
- 滿滿蒜香味,青瓜爽脆惹味

🥬唐生菜 $38
🥬蓮藕片 $38
✨南非鮑魚仔(時價)$128
- 有2隻,幾鮮甜

2023-08-14 21 瀏覽
這間打邊爐的店鋪很有gimmick,真的像去了camping一樣,這晚就當是遠離一下繁囂😃。🚩胡椒豬肚雞湯 $298這裏的雞湯湯底比較出名,所以決定一試這個湯底,裏面的雞肉也不少,而且雞湯的味道也濃郁。🚩本地手切騸牯牛肉 $358難得吃牛,當然要吃比較高質素的牛肉。雖然這個牛肉價錢比較貴,但真的有牛肉味,而且份量也大碟。🚩唐生菜 $38🚩鮮金菇 $32這兩樣蔬菜都很新鮮,而且完全把湯底的味道吸光,所以吃下去很好味。🚩脆炸午餐肉 $68炸得很脆,然後再放入邊爐裏碌一碌,午餐肉真的是打邊爐必備的食物。🚩蟹籽鮮蝦滑 $98有兩大條蝦滑,而且上面有滿滿的蟹子,用料非常十足,味道也很新鮮。☕️津路烏龍茶 $20

🚩胡椒豬肚雞湯 $298

🚩本地手切騸牯牛肉 $358