2024-10-10 139 瀏覽
68蚊的紅酒牛肉飯午餐只有幾舊碎牛肉 除份量少 牛肉仲要勁硬 個汁好水 完全唔知自己食左啲乜落肚而68蚊都唔係平 收得呢個價會對個飯有多啲期望 但真係好差可能做獨市唔憂做 真心唔推薦
68蚊的紅酒牛肉飯午餐只有幾舊碎牛肉
除份量少 牛肉仲要勁硬 個汁好水 完全唔知自己食左啲乜落肚
而68蚊都唔係平 收得呢個價會對個飯有多啲期望 但真係好差
可能做獨市唔憂做 真心唔推薦
紅酒牛肉飯
2024-03-22 565 瀏覽
中午時間同同事一齊嚟呢度食台灣嘢。見到餐牌上面好多性價比高嘅台式食品,選擇好多心花怒放。正當決定唔到食咩嘅時候同事就話不如試吓呢個藥膳雞。因為期間限定,過咗就冇㗎啦!我揀咗養生藥膳雞湯,搭配加上寬面。雞湯入邊第一啖食落去就已經有濃郁嘅藥膳雞味道,十分之補。有蟲草花、紅棗,雞肉都比較鮮嫩。偷偷地食咗同事個碗一啖,佢叫咗個上品黑芝麻雞湯,黑芝麻味真係好重,好好飲。我哋跟餐叫埋佢飲品,啲飲品都可以微調口味,正常發揮!之後再加咗$15有花枝丸,同事就叫咗甜品小食。

• 養生藥膳雞湯
  • 花枝丸
2023-10-11 874 瀏覽
今日lunch hour同同事去呢間餐廳食飯,其中一個同事食齋嘅,佢話可以食到外賣餐牌嘅黑松露意粉,入到餐廳坐,午餐餐單同埋煮餐牌都冇淨黑松露意粉,然後就問餐廳可唔可以用一個貴啲嘅價錢去食外賣餐單?初頭餐廳都話唔可以,但後尾佢俾我哋喺餐廳叫一個連鹽酥雞嘅黑松露意粉,佢會專登幫我哋分碟上,喺忙碌嘅午餐時段,都依然可以有呢個服務,實在令人滿意,食物嘅味道都唔錯,對得住佢嘅價錢,外賣餐牌唔使$50,下次要試吓。
2023-10-11
5 分鐘 (堂食)
2023-09-11 484 瀏覽
我諗牛頭角真係冇乜餐廳選擇,所以咁嘅質素都可以收$90 飯一嚿嚿同埋唔熱 鰻魚好腥 啲肉係好韌😔 懷疑嗰個唔係鰻魚嚟嘅個奶茶OK 服務員好爽手。最好食係個炒蛋😔話雖如此,但係勁多人入嚟又外賣又堂食
我諗牛頭角真係冇乜餐廳選擇,所以咁嘅質素都可以收$90

個奶茶OK 服務員好爽手。最好食係個炒蛋😔

話雖如此,但係勁多人入嚟又外賣又堂食
午餐
2023-05-02 961 瀏覽
叫左個猪扒飯,黎左碗飯後,望兩望好似差左樣野咁, 咁睇吓佢張菜單啦,係wor漏咗酸菜, 問吓啲服務員先! 問左 答左我幾隻字(呢張圖黎啫 冇酸菜)?笑左 啫係我叫果樣野唔會係果樣野? 好。。。咁我又再問吓其他服務員人又答我(圖片只供參考)
2023-02-16 875 瀏覽
外賣叫左個台式蔥油雞肉飯,質素奇差首先,飯係半生熟嘅 一d硬一d軟 又濕所謂嘅蔥油雞肉係手撕雞上面有少許乾蔥,手撕雞又柴又乾,比家貓食嘅仲好過佢⋯終於明白點解lunch time 堂食咁唔爆 幾時都有位🙂
外賣叫左個台式蔥油雞肉飯,質素奇差
首先,飯係半生熟嘅 一d硬一d軟 又濕

終於明白點解lunch time 堂食咁唔爆 幾時都有位🙂
2022-12-28 891 瀏覽
今日同事話想試新野,無問題啊,只要你諗到就得😂反正附近既餐廳都幾乎食過哂,試新野都唔錯啊,可能會發掘到好食既餐廳呢🤔.我哋十二點半到已經好多人,可能綠景呢邊真係無乜餐廳,最後等到一點先有位,外賣自取價錢平啲,如果唔想等位外賣自取都係一個好選擇。.皇牌鹽酥雞扒滷肉飯 $62整體份量都幾大份,雞扒炸得唔夠脆,滷肉煮得夠淋但就偏肥,味道就比較偏港式.古早味滷肉拼台式香腸飯 $56我叫左少飯,香腸得幾塊偏少,滷肉煮得夠淋但偏肥.蔥油豬頸肉煎蛋飯 $58蔥油夠香,豬頸肉燒得夠香夠脆加埋太陽蛋撈飯比起滷肉飯好食😂.餃子 $3x (我唔記得咗個實際價錢)餃子餡料係白菜豬肉,一咬落去好juicy再配上紅蔥油唔錯

皇牌鹽酥雞扒滷肉飯 $62

古早味滷肉拼台式香腸飯 $56
我叫左少飯,香腸得幾塊偏少,滷肉煮得夠淋但偏肥

蔥油豬頸肉煎蛋飯 $58
蔥油夠香,豬頸肉燒得夠香夠脆加埋太陽蛋撈飯比起滷肉飯好食😂

餃子 $3x (我唔記得咗個實際價錢)
餃子餡料係白菜豬肉,一咬落去好juicy再配上紅蔥油唔錯
2022-11-23 626 瀏覽
公司附近都無乜好食,呢間台灣野一直都未試過今次就同同事一齊過黎試下餐廳用QR Code 落單,可能係午飯時間,落完單好快已經送到。今次叫左鹽酥雞扒滷肉飯,雞扒好大塊,食完已經有d飽滷肉比較港式感覺,我個人比較鐘意台式多d見到佢有外賣自取優惠,價錢平過堂食,下次叫外賣又可以再過黎試試

今次叫左鹽酥雞扒滷肉飯,雞扒好大塊,食完已經有d飽

滷肉比較港式感覺,我個人比較鐘意台式多d

2022-08-15 950 瀏覽
真實食評:$52買個「蔥油雞肉飯」,結果係油淋淋既白飯、加薄薄一層炸菜,同貓糧咁樣既雞胸肉。真心覺得餵狗都唔食。十年無用openrice,嬲到上黎特別打負評完全唔值,有圖有真相自己睇路。
真實食評:

$52買個「蔥油雞肉飯」,結果係油淋淋既白飯、

加薄薄一層炸菜,同貓糧咁樣既雞胸肉。

真心覺得餵狗都唔食。

十年無用openrice,嬲到上黎特別打負評

完全唔值,有圖有真相自己睇路。

「蔥油雞肉飯」
2022-05-27 971 瀏覽
其實我覺得呢度應該係港式!蔥油豬頸肉煎蛋飯,其實都算幾好味! 豬頸肉幾入味,半山熟蛋啱啱好!不過正如其他食評所講,呢度似港式多啲!$61 包凍飲,算係不過不失,同埋呢度都坐得舒服!其實點解會嚟咗呢度,因為原本想食嗰間執咗笠,跟住喺X記茶餐廳坐低咗,覺得好迫同埋好焗,空氣不流通,頂唔順走咗,所以行咗過嚟呢間!
其實我覺得呢度應該係港式!

蔥油豬頸肉煎蛋飯,其實都算幾好味!
豬頸肉幾入味,半山熟蛋啱啱好!
不過正如其他食評所講,呢度似港式多啲!
2022-05-04 596 瀏覽
$88 清燉牛肉麵 連普通飲品,外賣+$2一打開 菜都無1條,得幾細條牛肉 和一堆最cheap 肥膏多過肉的肥牛!我以為自己食緊平價車仔麵睇見都唔開胃,$90 比d咁既野出來,無下次囉!
$88 清燉牛肉麵 連普通飲品,外賣+$2
睇見都唔開胃,$90 比d咁既野出來,無下次囉!

2022-04-01 619 瀏覽
去呢度食lunch最大原因為夠近公司,雖然食物款式係台灣料理,不過味道係偏向港式!餐廳空間算大,座位都算多,所以即使要等位都好快可以安排到!🌿皇牌鹽酥雞扒滷肉飯 $62份量黎講就真係超大份,鹽酥雞扒外層鬆脆,滷肉屬於半肥瘦,飯量超級多,但整體味道感覺都係比較港式!🌿鴦走飲落去都算幾香滑,甜度剛剛好!雖然價錢唔算話好貴,但對比起同區嘅台式料理來講,佢價錢的確係貴過其他少少!如果真係想食台式料理嘅話,我諗我會考慮其他餐廳!如果下次再黎嘅話我諗會想試下佢地嘅港式款式!

餐廳空間算大,座位都算多,所以即使要等位都好快可以安排到!

🌿皇牌鹽酥雞扒滷肉飯 $62

🌿鴦走

飲落去都算幾香滑,甜度剛剛好!

2022-03-29
2021-12-04 883 瀏覽
今日同朋友去食台灣野, 返工Lunch Time時間去到都唔洗等位. 我地叫左3個飯餐, 上餐速度都好快, 份量都幾大份, 觀塘上班族去食時間都好充裕. 蔥油豬頸肉煎蛋飯 (連熱飲$68)豬頸肉有5塊, 豬頸肉邊位略脆, 內里多汁, 仲有一隻流心旦配飯食.台式鹽酥雞扒滷肉飯 (連熱飲$68)鹽酥雞都幾大塊, 鹽酥雞表面炸得唔夠脆. 滷肉就肥瘦均勻同煮得好淋, 用來撈飯一流. 豬軟骨飯(連熱飲$68)朋友叫左少飯. 豬軟骨都幾夠淋又好入味熱飲柚子茶

蔥油豬頸肉煎蛋飯 (連熱飲$68)
蔥油豬頸肉煎蛋飯

台式鹽酥雞扒滷肉飯 (連熱飲$68)
台式鹽酥雞扒滷肉飯

豬軟骨飯(連熱飲$68)
朋友叫左少飯. 豬軟骨都幾夠淋又好入味
豬軟骨飯

熱飲柚子茶
柚子茶
蔥油豬頸肉煎蛋飯
台式鹽酥雞扒滷肉飯
豬軟骨飯
平時經過呢間店鋪,淨係覺得個霓虹燈幾靚🤣今日返工食晏時間落雨,終於試咗呢間嘅外賣。入到去仲播緊台灣歌,同喺門口望入去感覺好唔同,店內座位都算多,又唔會密密麻麻。當我仲研究緊佢個menu,聽咗半首歌時間,就已經可以拎到個外賣,快到都唔知係叫緊我張單👏🏻✨✍🏻 / 台 式 家 常 滷 肉 飯✨冇錯,一食台灣菜,我又嗌咗滷肉飯喇❣️一打開盒飯,滷肉都佔咗4份1,仲有隻滷水蛋、酸菜同椰菜。雖然佢啲滷肉唔係話一條條肥瘦分明,但味道唔錯,仲煮得夠曬腍。最估唔到係佢啲酸菜都好好味,驚喜到食曬🤤✨最後食剩嘅只有白飯⋯因為個飯真係煮得太濕了,可惜🍚💦💵埋單價錢:HK$48(配熱檸水)🔘整體美味指數:❤️❤️❤❤🤍

✍🏻 / 台 式 家 常 滷 肉 飯✨
台式家常滷肉飯

💵埋單價錢:HK$48(配熱檸水)
🔘整體美味指數:❤️❤️❤❤🤍
2021-10-15
台式家常滷肉飯
2021-09-10 760 瀏覽
晏晝食lunch嘅時候經過幾次呢間餐廳,次次都見到好多人喺門口排隊,今日決定去試吓睇吓佢有幾好味。兩個人等咗一陣就有位, 好似選擇唔係好多,主打台式嘢食,我就叫咗台式鹽酥雞扒滷肉飯,同事就古早滷肉拼台式香腸飯。 個雞扒唔香脆,個皮淋淋哋, 啲飯有少少室。同事個古早滷肉飯目測差唔夠飽, 而台式香腸就只係得幾塊。 觀塘區地道台式餐廳唔算有好多, 附近有間好出名嘅叫阿xx了, 午市套餐嘅質素比呢度好,當然價錢會貴少少。呢間餐廳整體感覺坐得舒適,但係個午市套餐就差少少, 偶爾幫襯也可!